Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Круиз Северна приказка

Оферта номер: Е3199
Вид транспорт: Кораб Кораб
14.06-22.06.2024
Великобритания – Дания – Норвегия – Белгия
Цена от: 3115.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
14.06.2024 3115.00 BGN Запитване


Програма
1 ДЕН
.

Програма
Приказен круиз с MSC Virtuosa! И нов маршрут с 3 столици - Лондон, Осло, Копенхаген, един от най-романтичните градове в Белгия и  кралския Уиндзор!

1 ден 14.06.2024 Лондон, Великобритания
Полет София – Виена /18.45 – 19.20/ и Виена – Лондон /20.20 – 21.40/ ч. Трансфер и настаняване в хотел.
2 ден 15.06.2024 Лондон, Великобритания
Закуска. Днес ще разгледаме британската столица, космополитен град с дълга история и традиции. По време на автобусната ни обиколка ще видим мемориала на Албърт, двореца Кенсингтън, където се е родила кралица Виктория, къщата на херцог Уелингтон, Парламента, Уестминстърското абатство, Биг Бен, площад Трафалгар, улица Уайтхол, дома на Кралската конна гвардия, министерството на отбраната, знаменитата Даунинг стрийт, стария Скотланд Ярд. Панорамата продължава по улица Флийт към района Сити, който се явява отделен град с право на самоуправление, катедралата с невероятния архитектурен купол "Свети Павел", където са се венчали принц Чарлз и принцеса Даяна и са погребани адмирал Нелсон и херцог Уелингтон, моста Тауър, уникално съоръжение, което е станало един от символите на града и крепостта Тауър с девет вековна история, в която се съхраняват кралските корони. След екскурзията ще се отправим към Саутхемптън, за да се настаним на нашия круизен кораб.
Отплаваме в 18.00 ч. от Саутхемптън.
3 ден 16.06.2024 на вода
Ще имаме цял ден на разположение да открием скритите съкровища на нашия круизен кораб. На борда има забавления за всички възрасти – от СПА центъра, фитнеса и бутиците, до различните барове и ресторанти. Може да си опитаме и късмета в казиното
4 ден 17.06.2024 Скаген, Дания
Престой в Скаген от 09.00 до 17.00 ч.
Скаген е най-северният град в Дания, разположен на полуостров Ютланд. Възниква през Средновековието като рибарско селище, с основен поминък улова на херинга. Заради красивата си природа и играта на светлината, в края на 19 век се превръща в място за среща на скандинавските импресионисти, които правят своя общност, известна с името „Художниците от Скаген“. Впечатляваща колекция с техни творби може да видите в музея Скаген, който отваря врати през 1928 г. Най-популярната атракция в Скаген е Гренен – тясна пясъчна коса в най-северния край на Дания, която бележи точката на разделяне между Северно и Балтийско море. Ако влезете във водата, буквално ще сте стъпили едновременно в двете морета. Въпреки че е малко, градчето има интересни места за посещение, като потъналата в пясъка църква, жп гарата от 1919 г., хотел Брондумс, където са се събирали художниците. Преди да се върнете на кораба, непременно посетете някой от ресторантите, разположени в старите търговски складове около пристанището, където може да опитате чудесна риба и морски дарове.
Любителите на военната история недалеч от Скаген могат да посетят Атлантическия вал, издигнат от нацистите по време на Втората световна война, за да спрат съюзническите сили. Близкият Форт Бангсбо  е превърнат в музей, показващ живота в бункерите.  
5 ден 18.06.2024 Осло, Норвегия
Престой в Осло от 07.00 до 17.00 ч.
Столицата на Норвегия е град с богата култура и история. Напускайки пристанището, ще се отправим на живописна обиколка по главните улици и площади, като по пътя ще преминем покрай някои от най-важните архитектурни забележителности на Осло – Кметството, Парламента, Националния театър и Кралската резиденция. По-нататък ще спрем, за да посетим парка Вигеланд, в който се намират великолепни образци от творчеството на известния норвежки скулптор Густав Вигеланд. Тук са събрани над 150 скулптури, а творбите му представят пълния спектър на човешкия жизнен цикъл, като изобразяват всички етапи на човека от раждането до старостта. Скулптурът е живял от 1869 до 1943 г. и е известен с това, че е проектирал медала, който се връчва на носителите на Нобеловата награда за мир. Напускайки парка, ще се отправим към най-новия модерен квартал на Осло – Тювхолмен, където се намират най-съвременните сгради в Осло, като Музея на съвременното изкуство, проектиран от известния архитект Ренцо Пиано.
6 ден 19.06.2024 Копенхаген, Дания
Престой в Копенхаген от 10.00 до 19.00 ч.  
Днес ще се впуснем в странстване из вълнуващите квартали на датската столица, в търсене на Малката русалка, излязла от приказките на Ханс Кристиян Андерсен. Ще минем край приказните градини Тиволи, създадени през далечната 1843 г. и ще се отправим към Националния музей и Глиптотеката. Ще направим прекрасни снимки край стария канал Нихавн, където се намират най-пъстрите старинни къщи в града и фонтана Гефион, създаден преди повече от 100 г. Ще видим красивия дворец Амалиенборг и няма да пропуснем и другия красив палат Кристиянборг, днес седалище на датския парламент.
7 ден 20.06.2024 на вода
Един от любимите ни дни, когато без да бързаме ще можем да се насладим на круизното пътуване, заведенията и програмата на борда.
 
8 ден 21.06.2024 Зеебрюге, Белгия
Престой в Зеебрюге от 09.00 до 18.00 ч.
Зеебрюге е малък град, но второто по големина пристанище в страната. От тук само на 15 км се намира един от най-красивите градове на Белгия – романтичният Брюж. Основан през 9 век, а през 13 век той се превръща в международен център на търговията с платове. Богатството му се вижда и днес в запазените средновековни сгради с красиви фасади. По време на разходката ни из старинните улици ще видим пазарния площад с къщите на Гилдиите, Кулата с камбанарията, сградата на кметството от 14 век. Ще научим повече и за най-известния кулинарен продукт на Белгия – шоколада.
9 ден 22.06.2024 Уиндзор, Великобритания
Пристигаме в Саутхемптън в 07.00 ч. След напускане на кораба се отправямe към градчето Уиндзор, в което се намира най-старият обитаем замък в света. Основан от Уилям Завоевателя през 11 век, той става дом на 40 монарси и до ден днешен е действаща резиденция на английския крал. Разходката из залите на двореца е вълнуваща – ще видим Къщата за кукли на кралица Мери, част от кралските апартаменти, церемониалната зала, колекциите от картини, Параклиса Свети Георги.
Трансфер до летище Хийтроу за полет Лондон – Мюнхен /16.25 – 19.15/ и Мюнхен – София /20.10 – 23.00/.
 
 Условия:
Цената на круиза е валидна при 25 платили.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 20 дни преди датата на отпътуване.
Възможно е да има промяна в летищните и пристанищните такси. Ще бъдете уведомени до 20 дни преди началото на екскурзията.
Възможна е промяна в полетното разписание.
За пътуване е необходим международен паспорт.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс, полица  № 03700100004158 от 24.11.2022 г.
Агенцията предлага допълнителна застраховка Отмяна на пътуване.
Възможни са промени в дните на провеждане на екскурзиите.
 
 
Горивни такси:
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията и круизната компания могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.
 
 
Резервации:
При резервация се плаща аванс 30% от стойността на екскурзията.
Пълно плащане 60 дни преди датата на екскурзията.
 
Хотели
НАШИЯТ КРУИЗЕН КОРАБ
 
MSC VIRTUOSA
 
Virtuosa е един от най-новите и големи кораби във флотилията на MSC. В същото време той е един от най-екологичните в морето, с най-ниско ниво на вредни емисии, нова генерация енергоспестяващи и пречиствателни системи за отпадните води.
Класическата вече за корабите от флотилията вътрешна променада с LED таван, обградена от ресторанти и магазини, отново се превръща в център на социалния живот на борда, както и в сцена на различни партита и събития.
Освен театъра, в който се представят 6 нови различни постановки, вече има и второ място на борда, където се предлагат представления, създадени специално за круизната компания, включващи танци, акробатика и жива музика.
 
За активна почивка може да избирате между:
5 басейна и аква парк с водни пързалки и голяма плажна зона с шезлонги около тях на откритите палуби, СПА център с масажи и козметични процедури, фитнес с уреди от Technogym, солариум, спортна зона с игрище за баскетбол, волейбол, фитнес и тенис, симулатор на Формула 1.
 
Барове и ресторанти:
10 ресторанта и 21 бара с различна тема и атмосфера ще задоволят и най-претенциозните. Освен основните ресторанти и бюфета, включени в цената на пътуването, може да опитате френско-виетнамските ястия от най-новото предложение на борда – Индокитайския ресторант. Мексиканската и латино кухня са представени отново в Hola! Tacos & Cantina. За любителите на японската кухня има тепаняки и суши ресторант. Традиционните стекове в американски стил се предлагат в Butcher`s Cut.
Новата изненада на борда е Starship club, където робот, владеещ 8 езика, приготвя космически коктейли и забавлява гостите. Нощния клуб с диско ритми е на ваше разположение до малките часове, както и различните коктейл барове.
L`Atelier Bar е за любителите на добрата винена листа, под звуците на спокоен джаз. Френският шоколатиер Jean Philippe Maury е представен със сладкарница, в която се предлага ръчно приготвен на борда шоколад, сладоледи и палачинки.
И ако това не е достатъчно, винаги може да опитате късмета си в казиното, както и да пазарувате в различните магазини и бутици, които предлагат атрактивни промоции.
 
За децата:
Детската и младежка зона е невероятна със забавления за деца от 0 до 17 г. Не забравяйте, че родителите също са поканени, ако искат да участват.
Бейби клуб от 0 до 3 г. в сътрудничество с Chicco, мини клуб от 3 до 6 г. с игри от LEGO и Дореми мини диско, Джуниър клуб от 7 до 11 г. предлагащ състезания, видео игри и спортна зона, клубове от 12 до 14 и 15 до 17 г. със спорт и игри в компанията на нови приятели от цял свят. Не се колебайте да вземете децата с вас на това морско приключение!
 
Настаняване:
Тук отново можем да избираме между вътрешни кабини, кабини с прозорец или балкон и суити, както и стаи в най-луксозната част на кораба – Яхт клуб. Която и категория да вземете, ще имате на разположение модерно обзавеждане, 2 легла, които могат да бъдат събрани или разделени, индивидуален климати, телевизор, телефон, баня, сешоар, сейф, минибар, интернет.
 
Информацията за кораба е валидна към 09.2023 г., възможни са промени.
 
 
Цени:
Каюти
 
На човек в двойна каюта Единична каюта 3-ти възрастен Дете до 17.99 г.
Вътрешна 2995 лв. 4340 лв. 2440 лв. 1785 лв.
Прозорец 3260 лв. 4860 лв. 2560 лв. 1785 лв.
Балкон 3650 лв. 5540 лв. 2800 лв. 1785 лв.
 
Цената за деца е валидна при настаняване на трети или четвърти човек в стая.
Третото легло може да бъде разтегателно или спускащо се от стената.
Вътрешните каюти нямат прозорци.
Каютите с прозорец не винаги имат гарантиран пълен изглед. Прозорците не се отварят.
 
Допълнителни екскурзии
Допълнителни екскурзии – възрастен / дете до 12 г.
Осло – 147 лв. / 115 лв.
Копенхаген – 147 лв. / 102 лв.
Брюж – Брюж – 135 лв. / 95 лв.
 

Цената включва:
  • Самолетни билети с Луфтханза с 23 кг чекиран и 7 кг ръчен багаж;
  • Трансфери летище – хотел – кораб – летище;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Лондон;
  • Панорамна обиколка на Лондон;
  • Посещение на Уиндзор;
  • 7 нощувки на борда на круизен кораб MSC Virtuosa;
  • Пълен пансион на борда – 7 закуски, 6 обяда, следобеден снак, 7 вечери в основния ресторант и бюфета;
  • Наливна вода, кафе, чай и сокове на закуска;
  • Използване на съоръженията на кораба като плувен басейн, шезлонги, фитнес, нощен клуб, кърпи за плаж;
  • Участие в игри, състезания, тематични партита;
  • Жива музика, шоу програми, анимация;
  • Пристанищни такси;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на Евроинс;
  • Тур мениджър от агенцията.

Цената не включва:
  • Напитки.
  • Екскурзии на брега.
  • Входна такса за двореца Уиндзор – 67 лв., дете до 17 г. – 37 лв. /възможна е актуализация на цените през 2024 г./
  • Сервизно обслужване на кораба – 12 евро на възрастен на ден, 6 евро на дете до 13.99 г. / заплаща се от България /
  • Рум сървиз, услуги в СПА центъра, масажи, фризьор, маникюр.
  • Атракции и услуги: казино, магазини, фотограф, интернет, др.
  • Евентуална горивна такса.
  • Доплащане за мед. застраховка за лица от 65 до 74 г. – 15 лв.
  • Доплащане за мед. застраховка за лица от 75 до 85 г. – 40 лв.
  • Застраховка Отмяна на пътуване – препоръчително.
37/11
Етикети
anglia , почивка до лондон , стратфорд на ейвън , самолетна екскурзия до шотландия , англия - шотландия , топ оферти , глазгоу , anglia , оксфорд , англия - шотландия , шотландия , шотландия екскурзии , ниски цени , почивка във великобритания , екскурзия с самолет , шотландия , shotlandia , англия - шотландия , ekskurzii shotlandia , дърам , англия , глазгоу , кезуик , обиколка на англия , екскурзия до инвернес , англия - шотландия , инвернес , самолетна екскурзия до шотландия , джетбург , екскурзия до лондон , екскурзии шотландия , шотландия , сезон 2024 , англия екскурзии , англия шотландия , хит цени , ниски цени , екскурзия до инвернес , стърлинг , екскурзии шотландия , оксфорд , екскурзии 2024 , англия екскурзии , оксфорд , екскурзия до англия и шотландия , шотландски езера , anglia , ekskurzii anglia , единбург , глазгоу , ekskurzii anglia , екскурзия до англия и шотландия , англия , екскурзии англия , toptravels , оксфорд , екскурзия до шотландия , йорк , шотландия екскурзии , ekskurzii 2022 , ливърпул , екскурзия до англия и шотландия , екскурзия до шотландия , лох нес , shotlandia , глазгоу , единбург , екскурзия до шотландия , англия шотландия , лох нес , самолетна екскурзия до шотландия , езерото уиндърмиър , екскурзия до великобритания , оферти , шотландски езера , ekskurzii shotlandia , великобритания , англия шотландия , харогейт/лийдс , екскурзии 2022 , екскурзии шотландия , единбург , самолетна екскурзия до лондон , лох нес , обиколка на шотландия , екскурзия до инвернес , единбург , англия - шотландия , ekskurzii shotlandia , англия , англия екскурзии , екскурзии англия , самолет , езерото лох нес , самолетна програма , кеймбридж , англия - шотландия , ekskurzii 2024 , екскурзии англия , шотландски езера , шотландия екскурзии , питлохри , честър , ekskurzii anglia , самолетна почивка до лондон , shotlandia , top travel
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах