ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

24 МАЙ екскурзия до ГЪРЦИЯ оферта СПА хотел с минерални извори в ЛУТРАКИ ПОЗАР!

Оферта номер: Е3237
Вид транспорт: Автобус Автобус
3 дни-2 нощувки/Сезон 2024
София - езеро Керкини - Кулата - Лутраки Позар - Едеса
Цена от: 315.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
24.05.2024 315.00 BGN Запитване


Програма
1 ДЕН
.

София – езеро Керкини - Лутраки Позар – 400 км.
Сутринта в 07:00 часа отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрут: София – Дупница – Благоевград – Сандански – Кулата – езеро Керкини с възможност за включване на туристи от градовете: Дупница, Благоевград, Симитли и Сандански.
Около обяд се озоваваме в северната част на плодородното поле на град Серес, където обгърнато от две планини – Беласица и Круша планина се спотайва езерото Керкини или още Бутковски гьол, както ние българите сме го именували преди. Всъщност това е изкуствено езеро създадено от човека, за да препятства наводненията в района предизвиквани от река Струма и е един от редките случаи, в които човешката намеса не разрушава природното равновесие, а напротив…
Днес езеро Керкини е под защитата на Юнеско и е дом на хиляди водни птици: корморани, пеликани, чапли, фламинго, щъркели и гмурци, което го прави благодатно място за фототуризъм и релакс.
Престой край езерото около два часа, за да имате възможност (стига да пожелаете) разходка с лодка по езерото или да похапнете, или просто да изпиете чаша фрапе. Разделяме се с този животворен оазис и продължаваме пътуването до СПА курорта ЛУТРАКИ Позар в планината Каймакчалан, курорт наричан от местните – градините на РАЯ. Настаняване в СПА хотел „Четири Сезона“. Време за почивка и освежаване.
Трансфер с автобуса (2,1 км) от хотела до минералните извори на курорта, разполагащи се на площ от 75 м2. и на 390 м. надморска височина. Водите на шест минерални извора с различна температура се събират заедно, за да образуват естествена река с впечатляващи естествени водопади. Едната половина от реката е със студена вода, а другата половина от водите на реката са с температура 37 градуса и цялото това чудо на Природата тъне сред оазис от зеленина на окръжаващата го гора. Неслучайно местните жители наричат това благодатно място – градините на РАЯ, а лечебните води на реката – благословени. Завръщане в хотела. По желание и срещу допълнително заплащане - празнична вечеря с жива музика в близка таверна. Нощувка.  
 
2 ден: Лутраки Позар – Едеса – Лутраки Позар – 70 км.
Закуска. Свободен ден за СПА развлечения или по желание и срещу допълнително заплащане: полудневна екскурзия до град Едеса, някога българския град на водите - Воден.
Посветете половин ден на Едеса, за да се насладите на кулминацията в грандиозната симфония сътворена от Природата в този край, чийто изкусен диригент е водата! Запечатайте в съзнанието си грохота на водата устремно изливаща се от 70 м. високият водопад наречен на македонският цар Каранос! Струва си да се разходите в близкия до водопадите старинен квартал Вароша и да посетите старата митрополия на града – храма „Успение на Света Богородица“ (гр.: Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου – Παλιά Μητρόπολη), където през 1991 г. е открит т. нар. Воденски надпис на цар Самуил.. Чуйте увлекателния разказ за полемиката около воденският надпис и тази част от историята, в която Воден играе важна роля в царството на Самуил и е важен град за българският патриаршески престол..
Позволете си мигове на безвремие с кулинарните изкушения, които Едеса предлага или просто изпийте едно кафе в града с хилядолетна история.      
Отътуването от хотела за град Едеса е в 10:00 часа сутринта с престой в града за около три часа. Завръщане в СПА Лутраки около 14:30 – 15:00 часа. Свободно време за къпане в изворите или СПА развлечения в спа центъра на хотела. Вечеря. Нощувка.
 
3 ден: Лутраки Позар – София – 400 km.
Закуска. Свободно време в 11:00 часа отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
 
ПРОМО цени до 30 Април:
  • На турист в двойна стая: 315 лева
  • Трети възрастен на доп. легло: 289 лева
  • Дете до 02.99 г. с 2ма възрастни в стая: 90 лева (ползва само транспорт и не ползва услуги в хотела)
  • Дете 03 до 11.99 г. на доп. легло с 2ма възрастни в стая - 219 лева
  • Фамилна стая (две помещения с площ 55 м2) с обща цена за 4 туриста – 1220 лева
  • Фамилна стая (две помещения с площ 55 м2) с обща цена за 3 туриста – 1050 лева
  • Единична стая: 475 лева  
Пакетната цена включва:
  • Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
  • 2 нощувки със закуски на богата блок маса в СПА Лутраки в хотел 3*
  • 1 стандартна вечеря 4 степенно меню без напитки в ресторанта на хотела
  • Спа услуги в Спа центъра на хотел „ Четири сезона“ (вътрешен басейн, джакузи, сауна, хамам и фитнес уреди)
  • Медицинска застраховка за Чужбина в ЗК „Левинс” с лимит на отговорност 4000 евро
  • Разходка край езерото Керкини
  • Водач от агенцията 
Пакетната цена НЕ включва:
  • Туристическа такса - заплаща се лично на рецепция в хотела
  • Празнична вечеря с жива музика на 06.05. в близка таверна – 30 евро за възрастен и 25 евро за деца до 12 год. Вечерята е 4 степенно меню с включени напитки: 0,100 мл аперитив, 0,200 мл вино бяло/червено и 1 безалкохолно. Заявява се при сключване на договора и се заплаща предварително в България при доплащането на екскурзията. 
  • Входни такси за обекти посещавани по желание
  • Разходка с лодка в езеро Керкини
  • Екскурзия до водопадите в Едеса – 10 евро (минимум 20 туриста)
  • Входове за СПА центъра при минералните извори на курорта Лутраки 
Важна информация:
От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща от туристите на място в хотела.
за 5* хотели - 4 евро на стая, на вечер
за 4* хотели - 3 евро на стая, на вечер
за 3* хотели - 1.50 евро на стая, на вечер
за 2*, 1* хотели - 0.50 евро на стая, на вечер
 
Отстъпки:
за пътуващи със собствен транспорт се приспадат 25 лева от цената! 
 
Забележка: за пътуващите със собствен транспорт в пакета не е включена мед. застраховка!
 
Доплащане:
  • медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” се доплаща от туристи на възраст над 69 год. – 10 лева! 
Доплащане за отпътуване при минимум 8 туриста от градовете:
  • от Пловдив - 70 лева (отиване и връщане)
  • от Пазарджик - 60 лева (отиване и връщане) 
Начин и срок на заплащане:
При записване 1-ва вноска 30 % от сумата; остатъкът – 14 дни преди отпътуване.  

ОПИСАНИЕ на СПА хотел ЧЕТИРИ СЕЗОНА 3+*/ 4 EPOXES 3+* в курорт Лутраки Позар 
 
Местоположение на хотел 4 EPOXES 3+*: хотелът се намира в Северна Гърция, окръг Пела в лоното на планината Каймакчалан в СПА курорт Лутраки Позар и на 2100 метра (около 20 мин. пеша) от удивителната термална река с минерална вода в курорта. 
Курорта Лутраки Позар е уникален и неповторим с това, че минералните му „извори” неочаквано за представите ни текат в цяла една топла (37 градуса) река от минерална вода, която благодатно се излива  от  20 метровата височина на естественият й водопад!
Това чудо на Природата и прекрасният СПА хотел са само на 110 км. от столицата на Северна Гърция – Солун, на 40 км. от прекрасната Едеса и водопадите й, не е далеч и от София – само 400 км. ни делят! 
 
На територията на хотел 4 EPOXES 3+*: хотелският комплекс се състои от две сгради с имена на гръцките богини – Афродити и Селени.
Усещане за гостоприемност, и че гости сме желани създава парадната пътека с шпалир от кипариси стройни, които канят ни в основното хотелско крило Афродити, прекосявайки  красивия двор с голямо синьо око – откритият басейн.
В основното крило се разполагат уютно фоайе с камина, лоби бар и ресторант, които вместо  зидове дебели, целите са в прозорци – истински „очи” вперили поглед в Каймакчалан – Господарят на Върховете!
В крило Афродити е разположен и СПА центъра със закрит басейн, джакузи, турска баня и сауна.
 
Настаняване в хотел 4 EPOXES 3+*: хотелското крило Афродити предлага настаняване в помещения разпределени в двойни стаи със спалня или с две отделни легла, двойни стаи с допълнително легло и тройни стаи. Стаите са различно оцветени в релаксиращи тонове подбрани и подсказващи четирите сезона в годината. В стаите има и действаща камина, в която пламъчета игриви на огъня могат да заиграят, ако в студените дни гостите-романтици този уют пожелаят!
Стаите са с балкони и предоставят изглед към планината, кът за сядане и работно бюро, обширна баня с вана и душ, мини бар, плоскоекранен телевизор със сателитни програми и кът за сядане.
Хотелското крило Селени е последно построено крило през 2009 год. и е непосредствено срещу основното крило. Селени предлага настаняване във фамилни стаи (55 м2), състоящи се от две преходни помещения с възможност за настаняване до 4 туриста, джуниър апартаменти (55 м2) с камина и две помещения с възможност за настаняване до 3 туриста, двойни стаи (40 м2) с камина и джакузи в стаята. Всички тези стаи са луксозно обзаведени в стил барок и цветова гама в черно, сиво и бяло.           
 
Други
Пътуването се осъществява при минимум - 35 плащащи.
 
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.  
 
Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата!
 
 
СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ по програмата в условия на КОВИД!
ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми в срок до 14 дни в случай на анулирана програма от туроператора или в случай на наложена карантина при престой в Р. Гърция!
Към момента на публикуване на програмата (19.11.22 г.) Р. Гърция НЕ изисква представяне на документ свързан с Ковид от пътуващи българи!
В случай, че условията за влизане бъдат променени и се изисква представяне на тестове (PCR test (и/или) negative antigen test), туристите ползват отстъпка от цените в лаборатория „ЛОРА”.
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща  загубите в случай,  че са възпрепятствани да пътуват или в случай на положителен резултат от Ковид тест преди отпътуване.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
Туроператора притежава Удостоверение за туроператорска дейност № 6896 /21.02.2012г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма на на 06.01.2022 – застрахователна полица № 03700100003648  в  ”ЗД ЕВРОИНС” АД, валидна за периода: от 11.03.2022 до 10.03.2023 год.  
  
Стандартни такси за прекратяване на договора за пътуване:
Записаните туристи могат да прекратят договора за пътуване по всяко време при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
1. ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на Договора за пътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване.
2. ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на Договора за пътуване и до 60 дни преди датата на отпътуване, таксата за прекратяване е в размер на 10% от цената на туристическия пакет в лева.
3. ако прекратяването е от 59 до 45 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на туристическия пакет в лева.
4. ако прекратяването е от 44 ден до 29 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на туристическия пакет в лева;
5. ако прекратяването е от 28 ден до 12 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на туристическия пакет в лева;
6. ако прекратяването е под 11 дни, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на туристическия пакет в лева;
 
Пътуването е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
 
ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ОФЕРТАТА
 
ОПИСАНИЕ на СПА хотел ЧЕТИРИ СЕЗОНА 3+*/ 4 EPOXES 3+* в курорт Лутраки Позар 
 
Местоположение на хотел 4 EPOXES 3+*: хотелът се намира в Северна Гърция, окръг Пела в лоното на планината Каймакчалан в СПА курорт Лутраки Позар и на 2100 метра (около 20 мин. пеша) от удивителната термална река с минерална вода в курорта. 
Курорта Лутраки Позар е уникален и неповторим с това, че минералните му „извори” неочаквано за представите ни текат в цяла една топла (37 градуса) река от минерална вода, която благодатно се излива  от  20 метровата височина на естественият й водопад!
Това чудо на Природата и прекрасният СПА хотел са само на 110 км. от столицата на Северна Гърция – Солун, на 40 км. от прекрасната Едеса и водопадите й, не е далеч и от София – само 400 км. ни делят! 
 
На територията на хотел 4 EPOXES 3+*: хотелският комплекс се състои от две сгради с имена на гръцките богини – Афродити и Селени.
Усещане за гостоприемност, и че гости сме желани създава парадната пътека с шпалир от кипариси стройни, които канят ни в основното хотелско крило Афродити, прекосявайки  красивия двор с голямо синьо око – откритият басейн.
В основното крило се разполагат уютно фоайе с камина, лоби бар и ресторант, които вместо  зидове дебели, целите са в прозорци – истински „очи” вперили поглед в Каймакчалан – Господарят на Върховете!
В крило Афродити е разположен и СПА центъра със закрит басейн, джакузи, турска баня и сауна.
 
Настаняване в хотел 4 EPOXES 3+*: хотелското крило Афродити предлага настаняване в помещения разпределени в двойни стаи със спалня или с две отделни легла, двойни стаи с допълнително легло и тройни стаи. Стаите са различно оцветени в релаксиращи тонове подбрани и подсказващи четирите сезона в годината. В стаите има и действаща камина, в която пламъчета игриви на огъня могат да заиграят, ако в студените дни гостите-романтици този уют пожелаят!
Стаите са с балкони и предоставят изглед към планината, кът за сядане и работно бюро, обширна баня с вана и душ, мини бар, плоскоекранен телевизор със сателитни програми и кът за сядане.
Хотелското крило Селени е последно построено крило през 2009 год. и е непосредствено срещу основното крило. Селени предлага настаняване във фамилни стаи (55 м2), състоящи се от две преходни помещения с възможност за настаняване до 4 туриста, джуниър апартаменти (55 м2) с камина и две помещения с възможност за настаняване до 3 туриста, двойни стаи (40 м2) с камина и джакузи в стаята. Всички тези стаи са луксозно обзаведени в стил барок и цветова гама в черно, сиво и бяло.           

Описание на курорта Лутраки Позар
 
Курорта Лутраки Позар е от местата, които посетилите го определят с отметка – трябва да се види! Курорта съществува от незапомнени времена, споменава се още в древността от Херодот и от бащата на медицината – Хипократ. Според предания името му произхожда от две думички: ПО (в архаичен гръцки значи – вода) и зари (от славянската дума – жар) или жарещи, топли води. В съвремения гръцки преведено името е – Пожарски бани.
 
Лутраки Позар е едно невероятно място, сякаш недокоснато от времето. Тук имаш чувството, че си се върнал няколко хилядолетия назад, представяйки си древните македонци, които най-непринудено се къпят във ваничките като в природно джакузи сред разкошната широколистна гора.
Курорта е неповторим и изключителен с това, че на надморската височина от 390 м. и насред широколистна гора неочаквано за вашите представи откривате не един или два извора, а цяла една топла (37oC) река, чийто естествен водопад щедро излива минерална вода от 20 метрова височина!
Чудото природно не се изчерпва само с лековитата термална река, а за наше изумление реките са две и в съседното корито по снежно бели камъни подскача кристално чиста и ледено студена вода!
Водата в реката от едната страна е ледена, но само на метър разстояние вече е топла минерална вода с температура 37 градуса, която пуска мехурчета като джакузи.
Около тези безбройни изворчета с топла вода гърците още от древността са оформяли ванички, ползвайки кръгли, бели речни камъчета и така всеки се топвал в собствената си ваничка.
Представете си себе си в басейн сред стръмни скали, естествени водопади и дива растителност. Почувствайте успокояващата топлина на водата (37oC), която премахва напрежението от тялото ви, и оставете очите ви да се скитат из зеления пролом, където тече потокът Агиос Николаос (Свети Никола), (известен още като Термопотамос, което означава „гореща река“ на гръцки). Развийте сетивата си в тази девствена природа, където зеленото е цар и дори клоните на дърветата (главно чинари и върби) са покрити с пищен бръшлян.
 
В подножието на планината Kaimaktsalan, съоръженията на Pozar Thermal Springs се състоят от 48 индивидуални бани, 6 закрити басейна, открит басейн (12x25m), хамами, джакузи и спа. Препоръчват се при ревматизъм, кожни заболявания, проблеми с дишането и кръвообращението, горещите извори Позар са полезни за вашето здраве и благополучие, както като се къпете в тях, така и като пиете водата им.
 
Спа центърът, както и басейна, естествено образуван в реката са с работно време от 07:00 до 22:00 часа през топлите месеци и от 09:00 до 20:00 часа през зимата. Таксата за ползване на естествения басейн в реката е 3 евро, за ползване на открития басейн се заплаща – 5 евро, а за закритите басейни таксата е 5 евро. 
В градчето има множество, потънали в цветя и зеленина самобитни, семейни хотели. От заведенията се носи неповторима, жива музика, която може да чуеш само в Гърция. 
 
езерото КЕРКИНИ
Намира се недалеч от границата с България, скътано между планините: Беласица (Керкини или Белес-гр.) и Круша (Крусия Ори), в северната част на Серското поле. Името си дължи на селцето Бутково (Керкини-гр.), което се намира на северозападния бряг на езерото. По произход езерото всъщност е блато на река Струма (Стримон), но с намесата на хората през 1932 година, площта на езерото е увеличена чрез преграждане на източната и южната част на езерото с язовирна стена. В 1982 година стената е подновена, което увеличава и нивото на водата с 4-8 метра. Това е един от редките случаи, в които намесата на човека, не само не нарушава природното равновесие, но напротив създава един истински рай за водните птици и не само за тях. Езерото се явява част от миграционния път на прелетните птици по пътя им към: Егейско и Черно море, както и към унгарските степи, което допринася за огромното видово разнообразие на пернатия свят тук. Около 227 вида пернати се срещат в езерото, от които 76 вида са защитени от Червената книга на Гърция, а 31 вида са под световна защита като застрашени от изчезване. Езерото Керкини е обявено за резерват и в него гнезди около 60% процента от видовото разнообразие птици в Гърция.
 
Описание на екскурзия до Едеса:
         
С тази екскурзия ще се докоснете до град с три хиляди години история, столица в миналото на Македонското царство при цар Хераклидис Каранос. Град, известен в по-новата си история и под името Воден, дадено му от българския цар Самуил, заради изобилието от вода тук. В годините пък на индустриален подем го наричали и Манчестър на Изтока...
Днес, мястото е посещавано целогодишно от хиляди туристи, привлечени от водопадите с удивителна красота. Водите на единият от тях, наречен на царя Каранос, падат от 70 метра височина. В свободното време можете да се разходите в града или да обядвате в ресторанта край водопадите.
 

71/12
Етикети
сезон 2024 , екскурзии до гърция , 24 май екскурзия до гърция оферта спа хотел с минерални извори в лутраки позар , спа хотел с минерални извори в лутраки позар , великденски празници 2024 , великден на о-в лефкада , топ травелс екскурзия в испания , великден на остров лефкада , velikden 2024 , остров лефкада , velikdenski praznici v garcia , великден , великден 2024 на халкидики , топ травелс автобусна екскурзия , великден 2024 , майски празници на халкидики , екскурзия до о-в лефкада , "villagio maistro" 3* , самолетна програма , майски празници , топ травелс екскурзия в европа , velikden 2024 , о-в лефкада , великден в гърция , velikdenski praznici v garcia , екскурзии до гърция , о-в лефкада , blue dolphin , почивки с топ травелс , топ травелс топ оферти , великден в гърция , великден в гърция , почивка на остров лефкада , великден на остров лефкада - хотел "villagio maistro" 3* , ниски цени с топ травелс , великденски празници в гърция , първи май , автобусна програма , великденски празници в гърция , великден на остров лефкада 2024 , почивка на остров лефкада , ниски цени , ниски цени , топ травелс самолетна екскурзия , на море , великден на остров лефкада 2024 , великден 2024 , остров лефкада , цена , velikden greece , великден на остров лефкада , великден на о-в лефкада , velikden greece , великден гърция , великден гърция , автобус , собствен транспорт , toptravels , топ оферта , майски празници в гърция , великденски празници 2024 , самолет , екскурзия до о-в лефкада , eкскурзии с топ травелс , топ цена при топ травелс , топ цени , 24 май екскурзия до гърция , оферти великден 2024 , великден 2024
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах