Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Екскурзия в ЧЕХИЯ, АВСТРИЯ, УНГАРИЯ И СЛОВАКИЯ - Най-доброто от Централна Европа

Оферта номер: Е3296
Вид транспорт: Автобус Автобус
7 дни-4 нощувки/Сезон 2024
Будапеща - Прага - Виена
Цена от: 899.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
03.06.2024 899.00 BGN Запитване
08.07.2024 899.00 BGN Запитване
07.10.2024 899.00 BGN Запитване


Програма
1 ДЕН
.

Отпътуване от София - автогара "Сердика" в 6.30 ч. по маршрут Белград - Будапеща. Пристигане в Будапеща вечерта. При възможност: вечерна панорамна обиколка на Будапеща. Настаняване. Нощувка.


Ден 2

Закуска. С богатата си, но често горчива история, невероятна архитектура и културно наследство, градът напълно заслужава прозвището си "Париж на Източна Европа", съчетавайки западното великолепие с вечните унгарски традиции. Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод (около 3 ч.): Парламентът - една от най-големите парламентарни сгради в света; крепостният хълм "Будавар" с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; катедралата "Св. Матияш", носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата - издигната от Хабсбургите, за да защитава "перлата на Дунава" от нападения; Площадът на героите - огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. По желание и предварителна заявка – разходка с корабче по р. Дунав с включени парче торта и чаша шампанско. Свободно време. Отпътуване за Словакия в 15.00 ч. Настаняване в района на Братислава привечер. Нощувка.


Ден 3

Закуска. Пешеходна разходка в историческия център на града: замъкът на Братислава, където днес се помещава правителството на Република Словакия, катедралата "Св. Мартин" – свидетел на десетки коронации на кралски особи, академия "Истрополитана", старото кметство, двореца на архиепископите. Свободно време. Отпътуване за Чехия в 14.00 ч. Настаняване в Прага привечер. Нощувка.


Ден 4

Закуска. Пешеходна разходка в Прага с местен екскурзовод (около 3 ч.): Храдчани (Пражки храд) – най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини; грандиозната готическа катедрала "Свети Вит"; Златната уличка с дома на Кафка; Мала страна с бароковата църква от 18 век "Свети Николай"; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место – старият градски площад с кметството и световноизвестния часовник от 15 в., издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. По желание и предварителна заявка: Разходка с корабче по река Вълтава с включен обяд на блок маса (мин. 2 часа). Свободно време за посещение на музеи или за разходка в Старе место - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.


Ден 5

Ранна закуска. Отпътуване за Австрия. Пристигане във Виена около обяд. Панорамна обиколка с местен екскурзовод (около 2 ч.): дворецът "Белведере"; Виенската опера; представителният булевард "Рингщрасе"; дворецът "Хофбург"; Парламентът; Кметството; най-старият в Европа увеселителен парк "Пратер". Пешеходна разходка в центъра на града (около 1 час): площад "Мария Терезия"; Музеят за история на изкуството и Природонаучният музей; дворецът "Хофбург"; улица "Грабен" и Статуята на чумата от 17 в.; катедралата "Свети Стефан" и оживената улица "Кернтнерщрасе". По желание: разглеждане с местен екскурзовод на двореца "Шонбрун" – лятната императорска резиденция. Настаняване в района на Виена вечерта. Нощувка.


Ден 6

Закуска. Трансфер до центъра на Виена. Свободно време за посещение на музеи: дворецът "Белведере"; Музеят за история на изкуството; Природонаучният музей; дворецът "Хофбург"; шопинг на улица "Кернтнерщрасе" и улица "Марияхилферщрасе"; или разходка в най-стария в Европа увеселителен парк "Пратер". Отпътуване за България в 19:00 ч. 


Ден 7

Пристигане в София - автогара "Сердика" следобед.

 
Цената включва
  • Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
  • 1 нощувка със закуска в хотел *** в Будапеща
  • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Братислава
  • 2 нощувки със закуски в хотел *** в Прага
  • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Виена
  • Панорамна обиколка с местен екскурзовод в Будапеща
  • Пешеходна разходка в Братислава
  • Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Прага
  • Панорамна и пешеходна обиколка с местен екскурзовод във Виена
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс АД"
  • Водач от България


Цената не включва
  • Допълнителни услуги и екскурзии по програмата
  • Разходка с корабче по р. Дунав с включени торта и шампанско (1 час)
  • Разходка с корабче по р. Вълтава с включен обяд на блок маса (2 часа)
  • Посещение на двореца "Шонбрун" с местен екскурзовод
  • Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание и градски транспорт
  • Входни такси за Музея на Алфонс Муха (300 CZK), Музея на Сметана (50 CZK), Музея на Кафка (260 CZK) в Прага
  • Входни такси за двореца "Белведере" (17 EUR), Природонаучния музей (14 EUR, за деца до 18 г. - безплатно), за Зоопарка (24 EUR, за деца от 6 до 18 г. - 14 EUR), Музея за история на изкуството (18 EUR)
  • Входна такса за Братиславския храд (10 EUR)
  • Градски транспорт: Будапеща (350 HUF - еднопосочен билет), Прага (40 CZK - еднопосочен билет), Виена (2.40 евро - еднопосочен билет)
  • Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка в Прага (3 EUR) - заплащат се на място
  • Доплащане за слушалки по време на туристическата програма във Виена (3 EUR) - заплащат се на място
  • Туристическа такса престой в Прага (заплаща се задължително на място на рецепцията на хотела от всеки турист) - около 50 CZK на турист на ден
  • Такса гориво (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
  • Разходи от личен характер
  • Туристическа такса престой в Прага (заплаща се задължително на място на рецепцията на хотела от всеки турист) - около 50 CZK на турист на ден
  • Бакшиши за екскурзовод / шофьор (заплащат се на място). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш, което показва уважение към работата на съответните служители и прави приятно впечатление


настаняване валидна
(от - до)
цена
двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
двойна стая със спалня (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
двойна стая за комбиниране - настаняването е включено в основната цена
единична стая - 185 BGN
допълнително легло в двойна стая - настаняването е включено в основната цена


  Допълнителни услуги възрастова група / цени  
Панорамна разходка с корабче по р. Дунав - 1 час (цената включва парче торта, чаша шампанско, резервация и екскурзоводско обслужване на български език), при минимум 20 туристи от 3 до 100 години / 50 BGN
 
Вечерна панорамна обиколка на Будапеща, при минимум 20 туристи от 3 до 100 години / 25 BGN
 
Панорамна разходка с корабче по р. Вълтава с включен обяд на блок маса - 2 часа, при минимум 15 туристи от 3 до 100 години / 50 BGN
 
Посещение на двореца "Шонбрун" с включена входна такса, ползване на слушалки и местен екскурзовод, при минимум 20 туристи (Максималният брой туристи по тази услуга е 30. Моля, резервирайте услугата своевременно!) от 18 до 100 години / 65 BGN
от 3 до 17 години / 45 BGN
 
Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** на турист в двойна стая без закуска от 3 до 100 години / 45 BGN
 
Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** на турист в единична стая без закуска от 3 до 100 години / 70 BGN
 
Такса гориво (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава) от 3 до 100 години / 42 BGN
 
  Отстъпки възрастова група / цени  
ученици и студенти от 7 до 40 години / 17 BGN
деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители от 3 до 11 години / 39 BGN


Пояснения:
  • Такса гориво при увеличение на цената на горивото: Цената на дизеловото гориво е определена на база 2.50 лв за 1 л. При увеличение на цената на горивото - до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото - равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. При увеличение на цената на горивото от 10 % до 19,99 % спрямо посочената база, размерът на горивната такса на турист за пътуване по тази програма ще бъде 14.00 лв. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира. Съответно при намаление на цената на горивото, горивната такса се намалява пропорционално.
  • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
  • Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи!
  • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

  • 13/01
Цената включва
  • Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
  • 1 нощувка със закуска в хотел *** в Будапеща
  • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Братислава
  • 2 нощувки със закуски в хотел *** в Прага
  • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Виена
  • Панорамна обиколка с местен екскурзовод в Будапеща
  • Пешеходна разходка в Братислава
  • Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Прага
  • Панорамна и пешеходна обиколка с местен екскурзовод във Виена
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс АД"
  • Водач от България


Цената не включва
  • Допълнителни услуги и екскурзии по програмата
  • Разходка с корабче по р. Дунав с включени торта и шампанско (1 час)
  • Разходка с корабче по р. Вълтава с включен обяд на блок маса (2 часа)
  • Посещение на двореца "Шонбрун" с местен екскурзовод
  • Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание и градски транспорт
  • Входни такси за Музея на Алфонс Муха (300 CZK), Музея на Сметана (50 CZK), Музея на Кафка (260 CZK) в Прага
  • Входни такси за двореца "Белведере" (17 EUR), Природонаучния музей (14 EUR, за деца до 18 г. - безплатно), за Зоопарка (24 EUR, за деца от 6 до 18 г. - 14 EUR), Музея за история на изкуството (18 EUR)
  • Входна такса за Братиславския храд (10 EUR)
  • Градски транспорт: Будапеща (350 HUF - еднопосочен билет), Прага (40 CZK - еднопосочен билет), Виена (2.40 евро - еднопосочен билет)
  • Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка в Прага (3 EUR) - заплащат се на място
  • Доплащане за слушалки по време на туристическата програма във Виена (3 EUR) - заплащат се на място
  • Туристическа такса престой в Прага (заплаща се задължително на място на рецепцията на хотела от всеки турист) - около 50 CZK на турист на ден
  • Такса гориво (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
  • Разходи от личен характер
  • Туристическа такса престой в Прага (заплаща се задължително на място на рецепцията на хотела от всеки турист) - около 50 CZK на турист на ден
  • Бакшиши за екскурзовод / шофьор (заплащат се на място). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш, което показва уважение към работата на съответните служители и прави приятно впечатление

Етикети
2024 , koledni bazari praga , pochivki , екксурзии прага , коледа , оферти , коледа със самолет , koleda ekskurzii , koledni praznici ot sofia , оферти за ранни записвания , koleda sys samolet , koleda ekskurzii , будапеща , почивки оферти , коледа екскурзии , почивки , коледа от софия , oferti za ranni zapisvania , koleda ekskurzii , екскурзии , коледни базари , koleda oferti , коледа екскурзии прага , най-доброто , koledni praznici ekskurzii , oferti praga , коледа екскурзии , koleda ekskurzii praga , унгария и словакия , koledni praznici sys samolet , будапеща , коледа екскурзии , коледни празници , разходка с корабче по р. вълтава; , koleda pochivki , братислава , ниски цени , прага , прага , ранни записвания , коледни празници екскурзии , koledni praznici , koledni praznici ekskurzii , екскурзии оферти , виена , карлови вари , 2024, koleda ot sofia , ранни записвания прага , коледни празници екскурзии , дрезден , централна европа , koleda , коледни базари прага , praga , коледни празници от софия , коледни празници почивки , niski ceni , koledni praznici pochivki , 2024 , oferti , ekskurzii praga , koledni praznici ekskurzii praga , ekskurzii , коледни празници оферти , ranni zapisvania praga , 2024 , коледни базари , оферти прага , коледни празници екскурзии прага , koledni bazari , екскурзии ранни записвания , koledni praznici oferti , ranni zapisvania , прага , ekskurzii ranni zapisvania , koledni praznici ekskurzii , pochivki oferti , коледа оферти , pochivki ranni zapisvania , почивки ранни записвания , коледни празници екскурзии , екскурзия в чехия, австрия , koledni bazari , посещение на пивоварната "u fleku" в прага; , drezden , ekskurzii oferti , коледа почивки , ниски цени , коледни празници със самолет
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах