Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

ЮЖНА КОРЕЯ и МАЛАЙЗИЯ с ОСТРОВ БОРНЕО

Оферта номер: Е3297
Вид транспорт: Самолет Самолет
14 дни-11 нощувки/Сезон 2024
Сеул – Бусан - Куала Лумпур – Национален Парк Гунунг Мулу – Кота Кинабалу – Морски Парк Тунку Абдул
Цена от: 7350.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

26 април 2024, петък/  София – Доха
Отпътуване от летище София с полет на Катарски авиолинии за Доха в 13:40. Кацане в 18:15. (Самолетните билети София – Доха – Сеул са извън пакетната цена).

Ден 2 /27 април 2024, събота/  Доха – Сеул
Продължение за Сеул с полет в 02:10. Пристигане в 16:55 в столицата на Южна Корея, посрещане, трансфер и настаняване в хотел Lotte City Hotel Myeongdong 4*. Свободно време за първи впечатления от космополитния град. Нощувка.

Ден 3 /28 април 2024, неделя/ Сеул                                                  Закуска, Обяд
Закуска и целодневна обиколка на Сеул включваща Двореца Чангдеокгунг (ЮНЕСКО) – център на властта по време на редица крале от династията Джосеон;  квартала Букчон Ханок, запазил старинния си облик заради множеството автентични фасади на къщите Ханок; района на Инсадонг с многобройните магазини и галерии; будисткия храм Джогйеса; пазара Гуангджанг; Кулата N Tower, откъдето се разкрива прекрасна гледка към мегаполиса. Включен обяд в местен ресторант. Връщане в хотела и свободно време. Нощувка.

Ден 4 /29 април 2024, понеделник/ Сеул – Бусан                                      Закуска
Закуска в хотела и трансфер до гарата за отпътуване със скоростния влак до Бусан – най-големия и красив пристанищен град на Южна Корея. Пристигане и трансфер до хотел LaValse 4*. Хотелът е разположен в централната част на града и може да се похвали с най-добрите гледки към нощен Бусан.  Настаняване и свободно време за първи впечатления от пристанищния град. Нощувка.

Ден 5 /30 април 2024, вторник/ Бусан                                               Закуска, Обяд
Закуска и целодневна екскурзия на града. Обиколката започва с посещение на остров Донгбаксом (островът на камелиите), откъдето се откриват прекрасни гледки към околноостта и емблематичния Диамантен мост. Ще видите и една от най-характерните сгради в Бусан - „APEC House“, специално построена за срещата на върха на Азиатско-тихоокеанския икономически форум (APEC). Следва посещение на будисткия храм Хедонг Йонгунг -   уникален с това, че е  построен върху скала с изглед към морето, за разлика от останалите храмове в Корея, разположени в планините. Ще се разходите по Songdo skywalk – 365-метрова пътека, изградена над морето, даваща вълнуващото усещане за разходка над вълните. Включен обяд в местен ресторант.
Екскурзията продължава с посещение на културното селище „Гамчон“ характерно с ярко оцветените си къщи, разположени тарасирано върху хълмовете на Бусан. Въпреки че първоначално селището е било създадено като убежище от Корейската война, днес представлява невероятна художествена галерия на открито със своите многобройни скулптори, очарователни кафенета, магазинчета и ресторанти.
Следва посещение на най-големия рибен пазар в Корея, централния площад “BIFF”, както и пазара Гуке, предлагащ широка гама от продукти – от храна и сувенири до дрехи и електроника. Връщане в хотела и свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 6 /01 май 2024, сряда/ Бусан – Куала Лумпур                                    Закуска
Закуска и трансфер до летище за полет до Куала Лумпур.
Пристигане в късния следобед.  Посрещане, трансфер до хотел Melia Kuala Lumpur 4* и настаняване. Хотелът е разположен до Bintang Walk – една от най-оживените улици в Куала Лумпур, където можете да видите не само огромно разнообразие от ресторанти, кафенета и лъскави магазини, но и да хванете някое от интересните улични представления. В близост се намира и шопинг улицата на Китайския квартал Petaling Street - едно от най-колоритните места в К.Л., където сергиите са отворени до късно през нощта и където пазаренето е начин на живот. Нощувка.
 
Ден 7 /02 май 2024, четвъртък/  Куала Лумпур                                                  Закуска
 Закуска в хотела и начало на целодневната обиколка на Куала Лумпур с автобус. Екскурзията започва с уникалния Птичи парк – най-големият парк със свободно летящи птици в света, пазещ над 200 чуждестранни и местни вида. Тук можете да се забавлявате на шоуто с умните папагали Ара или да се снимате с изумителната на вид птица носорог.  
Обиколката продължава със спирка на площад Мердека - мястото, където е обявена независимостта на К.Л. на 31-ви август 1957г. Тук могат да се видят най-интересните примери за могулска архитектура в града, като джамията Джамек със своите 3 купола, двор и минарета, подредени в симетрична композиция; сградата Султан Абдул Самад, някога помещавала администрацията на „Федералните Малайски Щати”, а сега Министерство на информацията, комуникациите и културата, впечатляваща с елегантната си структура и 41-метрова часовникова кула. Съвсем наблизо се намира и Kuala Lumpur City Gallery, където можете да видите невероятния макет на града съчетан с интересно светлинно шоу. Тук също можете да си закупите автентични „Made in Malaysia”сувенири. Накрая на обиколката, разходка около кулите Петронас, за да можете да ги видите и на дневна светлина.
Следобед имате свободно време за разходка из многобройните шопинг улици на Куала Лумпур или възможност за изкачване на Кулите Близнаци, посещение на Аквариума, където минавайки по 90-метров тунел през подводна алея от стъкло ще откриете завладяващото разнообразие на океанския свят или вечеря във въртящия се панорамен ресторант на Кулата на К.Л. (420м). Нощувка.

Ден 8 /03 май 2024, петък/ Куала Лумпур – парк Гунунг Мулу
Закуска, Вечеря
Закуска, трансфер до летище и отпътуване с вътрешен полет през Мири до Националния парк Гунунг Мулу /ЮНЕСКО/ на остров Борнео. Пристигане, трансфер и настаняване в прекрасния Mulu Marriott Resort 5*, който се намира в самия парк и е като луксозно убежище сред природата. Следобедна екскурзия до пещерите Deer и Lang. Пещерата Deer е дълга над 2 км и над 90 м висока, което я прави една от най-големите в целия свят. Наричат я „Еленовата пещера“, защото в най-голямата зала / широка 174 м и висока 122 м / са се подслонявали цели стада елени. Най-интересното явление тук обаче е привечер, когато на залез слънце от пещерата излитат десетки хиляди прилепи в търсене на храна през нощта. Пещерата Lang пък впечатлява с красивите си сталактити и сталагмити и не случайно е в списъка на ЮНЕСКО за уникални природни обекти.
Прибиране в хотела и вечеря сред екзотичната обстановка и звуци на джунглата. Нощувка.
 
Ден 9 /04 май 2024, събота/ парк Гунунг Мулу             Закуска, Обяд, Вечеря
След закуска, целодневна екскурзия в националния парк. Придвижване с лодки до селището „Batu Bungan“, където ще видите характерните „longhouse” – дълги къщи, построени върху кокили. Следва продължение за пещерите Wind и Clearwater. Първата от тях е известна с хладния бриз в тесните си части и с впечатляващите скални формации – сталактити, сталагмити и каменни корали. Продължение с лодки до втората и най-дълга пещера в Азия /около 107 км /. До входа ѝ се стига след изкачване на 200 стъпала през тропическата гора. Със своята подземна река, пътечки и висящи мостове, пещерата Clearwater предлага чудесни възможности за снимки и самостоятелно изследване. Следва обяд-пикник сред красивата природа около пещерата, където ще имате възможност да се изкъпете в естествено създаден басейн с кристално чиста вода, идваща от Clearwater. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 10 /05 май 2024, неделя/ парк Гунунг Мулу – Кота Кинабалу  
Закуска, Вечеря
Закуска и трансфер до летището за полет до град Кота Кинабалу, който се намира в най-северната част на остров Борнео с мощното присъствие над него на най-високата планина в Малайзия – Кинабалу /4095м/. Кацане и трансфер до хотел Shangri La Tanjung Aru 5*. Настаняване, време за почивка и разглеждане на красивия морски комплекс. Вечерта наблюдаване на уникалния залез от Sunset бара на хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 11 /06 май 2024, понеделник/ Кота Кинабалу                    Закуска, Вечеря
Закуска в хотела. Свободно време за ползване на многобройните услуги на хотела – плувен басейн с размер 2000 кв.м, невероятен СПА комплекс и разнообразие от водни спортове, като гмуркане, парасейлинг, водни ски и др. Разбира се, най-голямото предимство на петзвездния комплекс е, че разполага със собствено пристанище, от което заминават ежедневно и ежечасно моторни лодки до близко разположения морски парк-резерват Тунку Абдул – един от най-известните водни паркове от подобен тип по тихоокеанското крайбрежие на Югоизточна Азия, включващ 5 тропически острова с плажове, за които всеки мечтае. Освен почивка на плажа и шнорхелинг, паркът предлага и разнообразни други забавления, като трекинг из островите, дайвинг и различни водни спортове. Вечеря и нощувка.
 
Ден 12 /07 май 2024, вторник/ Кота Кинабалу                           Закуска, Вечеря
След закуска, свободен ден за още водни приключения. По желание – включване към целодневна екскурзия с включен обяд до Сандакан и резервата за орангутани Сепилок. Програма на екскурзията: трансфер до летището за полет до Сандакан - вторият по големина град в областта след Кота Кинабалу, разположен на източната страна на остров Борнео. Кацане и придвижване до Центъра за рехабилитация на орангутани Сепилок, който се намира в резервата със същото име, с площ от 43 кв.км. Преведено от малайски, думата орангутан означава „човекът на гората” – така са нарекли местните туземци маймуните, които стоят най-близко по анатомията до човека. В центъра ще получите повече информация за това как се полагат необходимите грижи, за да се превърнат сирачетата орангутани в справящи се самостоятелно възрастни екземпляри, които се пускат след 5 години да живеят свободно в резервата. След това ще минете по специално обособена пътека до платформата за хранене, където всеки ден идват в определен час освободените орангутани, за да се нахранят. Внимание: виждането на орангутан не е гарантирано, тъй като това са вече диви екземпляри, които би трябвало да са се научили сами да си осигуряват прехраната и появата им отново в центъра означава, че или все още зависят от човешката намеса или просто не желаят да си търсят храна самостоятелно. За сметка на това наблюдението на все още малките орангутани / до 5 г. възраст / е истинско забавление. Включен обяд в местен ресторант.
Следва обиколка на град Сандакан, която започва с будисткия храм Пуу Джих Ших, който освен с красивите си архитектурни елементи – червени и златни цветове и преплитащи се дракони, впечатлява и с позицията си, на върха на хълм, предлагащ красива панорамна гледка към града. Продължение към централния пазар Сандакан, където можете да намерите всичко - от пресни плодове, зеленчуци и морска храна до занаятчийски предмети, дрехи и аксесоари. Трансфер до летището и обратен полет до Кота Кинабалу. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 13 /08 май 2024, сряда/ Кота Кинабалу – Куала Лумпур                 Закуска
Закуска и свободно време за плаж и почивка. Освобождаване на стаите и трансфер до летище за полет до Куала Лумпур.

Ден 14 /09 май 2024, четвъртък/ Куала Лумпур – Доха – София
Отпътуване за Доха с полет в 02:55, кацане в 05:15 и продължение за София с полет в 07:40. Пристигане в България в 12:40.
(Самолетните билети Куала Лумпур – Доха - София са извън пакетната цена)
Край на програмата.

Цената на туристическия пакет включва:
  • Самолетен билет Бусан – Куала Лумпур с включени летищни такси на авиокомпания Air Asia;
  • Самолетни билети Куала Лумпур – Мири – Мулу; Мулу – Кота Кинабалу и Кота Кинабалу – Куала Лумпур с включени летищни такси на Malaysia Airlines;
  • 2 нощувки със закуски в хотел Lotte City Hotel Myeongdong 4* в Сеул;
  • 2 нощувки със закуски в хотел LaValse 4* в Бусан;
  • 2 нощувки със закуски в хотел Melia Kuala Lumpur 4*  в Куала Лумпур;
  • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Mulu Marriott Resort 5* в национален парк Гунунг Мулу/ЮНЕСКО/;
  • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел Shangri La Tanjung Aru 5* в Кота Кинабалу;
  • 1 обяд в местен ресторант в Сеул;
  • 1 обяд в местен ресторант в Бусан;
  • 1 пикник-обяд в парка Гунунг Мулу;
  • Всички входни такси, трансфери и екскурзии, описани в програмата;
  • Местно екскурзоводско обслужване през цялото време;
  • Водач-преводач от агенцията
  • Застраховка „Защита при пътуване в чужбина” за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове;
  • Предварителна подробна туристическа информация за страните и посещаваните градове и забележителности.

Цената на туристическия пакет не включва:
  • Самолетни билети София – Доха – Сеул ; Куала Лумпур - Доха – София с включени летищни такси на Qatar Airways - 1880 лв на човек – гарантирана цена за всички записали се до 20.11.2023. След тази дата може да се наложи доплащане за самолетните билети.
  • Целодневна екскурзия до Сандакан и Сепилок с включени трансфери, обяд и вътрешни полети Кота Кинабалу – Сандакан – Кота Кинабалу /при записани мин. 10 туристи водач от Профи Травъл Център/: 350 USD на човек;
  • Застраховка “Отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини с покрити рискове във връзка с COVID-19. Профи Травъл Център може да съдейства за сключване на тази застраховка и препоръчва тя да се сключи в деня на подписване на договора. Тарифите и условията ще бъдат предоставени допълнително.
  • Такса обслужване местни екскурзоводи и шофьори: 40 USD на човек (заплаща се на място);
  • Доплащане за единична стая – при запитване;
  • Лични разходи и напитки по време на хранене.
  •  
Важно!
  • Цената е валидна при група от минимум 12 туристи!
  • Необходими документи за записване: валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на отпътуване), подписан договор с туроператора и депозит в размер на 2 500 лв на човек;
  • Плащането става в брой или по банков път:
  • Краен срок за събиране на групата: 15.02.2024;
  • Доплащането става в срок до: 01.03.2024;
  • За посещението на Южна Корея и Малайзия НЕ се изискава документ за ваксинация, преболедуване на Covid-19 или отрицателен резултат от PCR/антигенен тест..
  • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата.
  • За посещението на Южна Корея и Малайзия не се изискват визи.
  • Българите, които пътуват до Южна Корея с цел туризъм, трябва да получат електронно разрешение за пътуване (K-ETA). Молбата за K-ETA се подава от ТО. Необходими са валиден паспорт, сканирана първа страница на паспорта и снимка.
 

 
Цените са изготвени при валутен курс  1 щ. долар = 1.85 лв и при увеличение с повече от 3% Туроператора си запазва правото да преизчисли сумата по доплащането за екскурзията към датата на финално плащане, която е 01.03.2024. Взима се под внимание курс продава на ОББ.
Туроператора не носи отговорност при смяна на часовете на полетите от страна на превозвача, както и при анулиране на полети.
За допълнителните мероприятия, като отделна част, невлизаща в цената на туристическия пакет, ТО не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.
 
 
67/01

 
Етикети
interesni ekskurzii s vodach , малайзия с остров лангкави и сингапур с остров сентоса 2024 , сингапур , singapur i malaizia , малайзия и островите перхентян 2024 , далечни дестинации , екскурзии сингапур , малайзия и сингапур , малайзия с остров лангкави и сингапур с остров сентоса , ostrow perhentyan , малайзия и островите перхентян 2024 , обиколен тур на малайзия и сингапур с островите перхентян , сингапур , малайзия и островите перхентян с водач , остров лангкави , малайзия , куала лумпур , екскурзия до малайзия , малайзия и сингапур април 2024 , ostrow perhentyan , почивка със самолет , сингапур с екскурозовод , singapur i malaisia 2024 , singapur i malaisia , малайзия и сингапур почивка , екскурзии малайзия , singapur i malaizia , singapur i malaisia 2024 , ексурзия до малайзия и сингапур , singapore i malaysia , островите перхентян , сингапур 2024 , малайзия с остров лангкави и сингапур с остров сентоса , singapore i malaysia , малайзия и сингапур екскурзия с водач , малайзия и островите перхентян с водач , малайзия и сингапур 2024 , южна корея и малайзия , екскурзии малайзия , екскурзия до сингапур , малайзия , малайзия и сингапур , малайзия и островите перхентян , малайзия и сингапур екскурзия , малайзия и островите перхентян , остров борнео, екзотична екскурзия , singapur i malaisia , екскурзии сингапур , малайзия и сингапур обиколен тур , екскурзия до остров лангкави , малайзия и сингапур с екскурзовод , малайзия , сингапур 2024 , малайзия и сингапур април , ekzotichni ekskurzii 2024 , малайзия и сингапур април , малайзия и сингапур екскурзия , почивка в малайзия , сингапур 2024 , малайзия 2024 , лангкави , екскурзия сингапур , ekzotichni ekskurzii 2024 , почивка на остров лангкави , малайзия с остров лангкави и сингапур с остров сентоса 2024 , малайзия и островите перхентян екскурзия , малайзия и сингапур почивка , екскурзия сингапур , малайзия и островите перхентян екскурзия , екскурзия до малайзия , малайзия и сингапур 2024 , малайзия и сингапур април 2024 , екскурзия до сингапур , островите перхентян , сингапур с екскурозовод , малайзия и сингапур с екскурзовод , обиколен тур на малайзия и сингапур с островите перхентян , малайзия и сингапур обиколен тур , ostrov perhentian , interesni ekskurzii s vodach , гмуркане , самолетна екскурзия , ostrov perhentian , малайзия и сингапур екскурзия с водач
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах