ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

НЕПАЛ и БУТАН – Великденска приказка от Хималайски първенци и уникални пейзажи!

Оферта номер: Е3302
Вид транспорт: Самолет Самолет
11 дни-9 нощувки/Сезон 2024
Катманду – Покара – Паро – Тимпу - Патан – Бактапур


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

 26 април 2024, петък / София – Доха  
Отпътуване от летище София в 13:40 с полет на Катарски авиолинии за
Доха. Кацане в 18:15 и свободно време за вечерна разходка покрай морската променада на града. (Самолетните билети София – Доха – Катманду са извън пакетната цена)

Ден 02 / 27 април 2024, събота / Доха – Катманду                                                Вечеря
Продължение от Доха за Катманду с полет в 02:00. Кацане в 09:30, посрещане, трансфер и настаняване в Kathmandu Barahi Hotel 5*. Свободно време за почивка. Следобед посещение на будистката ступа Сваямбунат (Храмът на Маймуните), откъдето се открива прекрасна гледка към цялата котловина около столицата. Вечеря в хотела и нощувка. 

Ден 03 / 28 април 2024, неделя / Катманду                                            Закуска, Вечеря
Закуска. Разглеждане на непалската столица Катманду - площад Дурбар (Главния площад) с множество индуистки храмове.  Разглеждане на вътрешния двор на храма-дворец на живата богиня Кумари, където при късмет ще зърнете младото непалско момиче, превъплъщение на  божествеността. Следобед,  посещение на едно от Светите места в Непал – ступата Боднат, в квартала Малкия Тибет. Построена е през V-ти век и досега си остава изключително място за поклонение и будистка медитация на тибетци и непалци. Свободно време и възможност за пазаруване на уникалните местни текстилни, керамични и бронзови произведения и сувенири. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 04 / 29 април 2024, понеделник/ Катманду - Покара                Закуска, Вечеря
 Закуска и трансфер до летище за полет до Покара, вратата към един от най-красивите осемхилядници на Хималаите – връх Анапурна! Градът е разположен на 3 езера и разходката с лодка по най-голямото от тях – езерото Пева /Phewa Lake/ е една от основните атракции за туристите, не само защото ги запознава с многобройния птичи свят там, но и защото панорамата към заобикалящите долината върхове -  Dhaulagiri (8,167m), Annapurna  (8,090m) и Manaslu (8,163m) е изумителна!
Посрещане, трансфер и настаняване в Hotel Barahi 5*, централно разположен. Следва  посещение на Пагодата на Мира, красиво кацнала на хълм над него и посрещане на залеза на хълма Sarangkot, на 1600 м н.в., уникално място с 360-градусова панорама към Анапурна и Хималаите, езерата и долината на Покара.
Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 05 /30 април 2024, вторник / Покара – Базов агер Анапурна – Покара –Катманду                                                                                                                      Закуска,Обяд
Рано сутринта /05:45 – 08:00/, по желание полет с хеликоптер до базовия лагер на връх Анапурна, разположен на 4 140 м н.в. – уникално преживяване! Ще имате възможност да се разходите на тази височина, да направите 360-градусови снимки, оставащи за цял живот, даже да закусите в лагера, преди да се върнете обратно с хеликоптера в Покара. Продължителността на полета в една посока е 20 мин, а престоят в базовия лагер е половин час.
Закуска в хотела и посещение на  Международния музей на планината / International Mountain Museum/, където ще се запознаете с много интересни факти и истории от покоряването на хималайските първенци. Интерактивният подход в експозицията, видео филмите, стената за катерене и др. правят посещението вълнуващо и запомнящо се.
Разходка до красивия водопад Девис Фолс , потънал в пищна зеленина и веригата от пещери до него с невероятни сталактити и сталагмити, образувани през вековете. Разходка с лодка по езерото Пева и обяд в местен ресторант. Трансфер до летище за обратен полет до Катманду. Настаняване в хотел Barahi 5* и нощувка.

Ден 06 / 01 май 2024, сряда / Катманду - Паро – Тимпу        Закуска, Обяд, Вечеря
Закуска и ранен трансфер до летище за полет от Катманду до Паро (Бутан). Моля да имате предвид, че полетите от/до Бутан се осъществяват само при идеални метеорологични условия и затова разписанието може да търпи промени във всеки един момент).
Дори полетът до малкото хималайско кралство е преживяване само по себе си, защото се лети покрай първенците на Хималаите, а кацането на самолета на летище Паро, по долината на река Паро, е забележително и запомнящо се приземяване. Неслучайно то е и единственото международно летище в Кралство Бутан.  Посрещане на групата и трансфер до столицата Тимпу (50 км, около 2 часа). По пътя кратка фото-пауза в района на манастира Тачог (Tachog Lhakhang), построен в началото на 15 век от известния тибетски духовен гуру Танг Тонг Гиалпо, който е бил и известен архитект и строител на висящи мостове. Обяд в Тимпу. Преминаване през еднo от любимите места за туристите -  на кръстовище, където вместо светофар има полицай-регулировчик, който насочва трафика с енергични движения на ръцете. Столицата на Бутан е единствената столица в света, която няма нито един светофар.  Настаняване в хотел Druk 4* и свободно време.
Следобед посещение на Ташико Дзонг (Tashichho Dzong). Дзонговете в Бутан обединяват в себе си много функции: административни, светски, управленски и духовни. Затова местните жители ги посещават облечени в пъстра национална носия. Вечеря в хотела.

Ден 07 / 02 май 2024, четвъртък /Тимпу - Паро                       Закуска, Обяд, Вечеря
Закуска. Посещение на мемориалния храм-паметник на Третия Крал на Бутан и на малкия, но спретнат жив-музей – „Simply Bhutan“, където ще се разходим сред типичните къщи и улици от региона, ще пием бутански чай и ще играем местни танци. Следва посещение на енигматичното бижу на Бутан – „Buddha Point“, най-високо построената статуя-храм на Буда в Света.
Освен действащите будистки храмове във вътрешността на храма, в самата статуя на Буда, се съхраняват други 125 000 малки Буди и така се изпълнява многовековно пророчество, открито от Лама-Тертон, част от Хималайската Приказка за Бутан!
Отпътуване за Паро (50 км, около 2 часа). Включен обяд. Разглеждане на Паро Дзонг (Rinpung Dzong) - един от най-типичните и разпознаваеми архитектурни ансамбли в Будисткото Кралство. Настаняване в Naksel Boutique Hotel 4* в района на Паро и време за почивка и аклиматизация на 2 334 м.н.в. Вечеря и нощувка в хотела.
 
Ден 08 / 03 май 2024, петък/ Паро – Тигровото гнездо                     Закуска, Вечеря
След закуска Ви предстои да посетите едно от най-святите места в Бутан – манастира „Такцанг“, по-известен като манастира „Тигровото гнездо“. Там високо, забулен в легенди и митове, мъгла и сняг и извисяващ се на 3120 м.н.в., той се е слял със скалите и е неотменна част от духовната култура на Бутан.
Приказната легендата разказва, че през VIII век индийският духовен учител Падмасамбхава, по-известен като  Гуру Ринпоче (Скъпоценният Учител), посетил мястото, долитайки на гърба на тигрица, за да победи местен демон. След победата останал там да медитира в продължение на месеци. Това било и събитието, което отбелязва началото на Будизма в Бутан. Изкачването до манастира и обратно е по желание и отнема около 2,5 ч в посока. Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 09 / 04 май 2024, събота / Паро – Катманду – Патан                    Закуска, Вечеря
Закуска. Трансфер до летището в Паро за полет до Катманду. (Моля да имате предвид, че полетите от/до Бутан се осъществяват само при идеални метеорологични условия и затова разписанието може да търпи промени във всеки един момент)
Кацане в Катманду и следобедна екскурзия до старинния град Патан, включен в списъка на UNESCO. Тук ще попаднете във вълшебна приказка  достойна за снимачен декор на исторически филм. Разглеждане на централния площад Дурбар с многобройните храмове в чест на божествените Кришна, Шива, Бимсен и Талежу както и бившия Кралски дворец. Връщане в Катманду и настаняване в хотел Katmandu Bihari 5 *. Вечеря и нощувка в хотела.   
 
Ден 10 / 05 май 2024, неделя / Катманду – Бхактапур                                      Закуска
За всички желаещи ранно ставане и полет над Еверест и осемхилядниците до него.
Закуска. Посещение на третата средновековна столица на непалското Кралство – Бхактапур, уникална със запазената 5-етажна Пагода Нятпола, двореца с 55 прозореца и приказния си централен площад, сякаш излязъл от фентъзи филм! На връщане, посещение на може би най-известният храмов индуистки комплекс в Непал – Пашупатинат, където са кладите за мъртвите и странните СВЕТЦИ с белосани лица като маски. Вълнуващ завършек на това изключително пътуване в Хималаите! Свободна вечер в Катманду. Нощувка.

Ден 11 / 06 май 2024, понеделник / Катманду – Доха - София                           
Ранен трансфер до летище за полет до Доха в 03:50. Кацане в 06:05 и продължение за България с полет в 07:40. Пристигане в София в 12:40. Край на програмата.
(Самолетните билети Катманду – Доха – София са извън пакетната цена)

Общата цена включва:
 
  • Самолетни билети за полетите Катманду – Паро – Катманду с включени летищни такси;
  • 4 нощувки в хотел Kathmandu Barahi Hotel 5* в Катманду;
  • 2 нощувки в хотел Barahi 5* в Покара;
  • 1 нощувка в хотел Druk 4* в Тимпу;
  • 2 нощувки в бутиков хотел Naksel Hotel & SPA 4* в Паро;
  • 8 закуски, 7 вечери и 3 обяда;
  • Виза за Кралство Бутан;
  • Всички входни такси, трансфери и екскурзии по програма;
  • Местно екскурзоводско обслужване през цялото време;
  • Водач-преводач от агенцията
  • Подробна туристическа информация за Непал и Бутан и посещаваните забележителности;
  • Медицинска застраховка за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове
Цената не включва:
  • Самолетни билети София - Доха - Катманду - Доха - София с Катарски авиолинии  с включени летищни такси - 1 890 лв, гарантирана групова цена при записване до 30.11.2023. След тази дата може да се наложи доплащане за самолетните билети.
  • Виза за Непал - 35 USD (подлежи на препотвърждение) – плаща се на място;
  • Такса за обслужване на местни екскурзоводи и шофьори – 50 USD на човек
  • плаща се на място/;
  • Полет над Еверест от Катманду - 240 USD (подлежи на препотвърждение). Тази екскурзия е безплатен БОНУС при ранно записване до 30 ноември 2023;
  • Полет с хеликоптер до базовия лагер на връх Анапурна – 460 USD на човек при минимум 4 записани.
  • Застраховка “Отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини – по желание, цена на запитване;
  • Напитки и лични разходи;
  • Доплащане за единична стая – при запитване; 
  • Държавни такси в Бутан и Непал въведени след публикуването на програмата
Важно !
  • Цената на екскурзията е валидна при група от минимум 12 туристи;
  • Краен срок за събиране на групата: 15.02.2024;
  • Доплащане до:  01.03.2024;
  • Необходими документи за записване: паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на връщане от пътуването, попълнен договор на Туроператора и депозит от 2 000 лв на човек + стойността на самолетните билети 1 890 лв = 3 890 лв;
  • Плащането става в брой, с кредитна карта или по банков път:
  • Подаването на заявление за визи за Непал и Бутан се извърша предварително онлайн от Туроператора и е безплатно за клиента. Необходима е електронна цветна снимка в JPEG формат, попълнен въпросник за виза, задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от завръщане от пътуването + минимум 4 свободни страници в паспорта за полагане на визите на място при пристигане в съответните държави;
  • За посещението на Непал и Бутан няма задължителни ваксини за тропически болести;
  • За посещението на Непал и Бутан отпаднаха всички рестрикции свързани с COVID-19.
  • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата.

Цените са изготвени при валутен курс 1 щатски долар = 1,84 лв, курс купува на ОББ към 27.10.2023 г. и при увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 3% ТО си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане, която е 01.03.2024.
За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в Общата пакетна цена, Профи Травъл Център не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.
Туроратора не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на превозвача.
 
67/1
Етикети
непал , организирана екскурзия до нелал и хималаите , ekskurziq do nepal , ваканция , непал , екскурзия до бутан 204 , ekskurziq do nepal , великденска приказка , организирана екскурзия до непал и индия , катманду , непал , екскурзия с група до непал , екскурзия до непал с група , екскурзия до непал и индия с група , непал самолетна екскурзия , ekskurziq do nepal , непал 2024 , тимпу , паро , бутан , мустанг , екскурзия , ораганизрана екскурзия до непал и бутан , kathmandu , paro , екскурзия до непал, бутан и мустанг с група , екскурзия до непал и бутан с група 2024 , катманду 2024 , ekskurziq do nepal , величието на хималаите , 2024 , екскурзия с група до непал , ekskurziq do nepal , екскурзия до непал 2024 , непал , timpo , екскурзия до непал 2024 , почивка , екскурзия до непал и бутан с група , хималайски първенци и уникални пейзажи , непал и бутан , организирана екскурзия до непал и мустанг , непал , организирана екскурзия до непал , екскурзия с група до непал , непал , екскурзия с група до непал , ekskurziq do nepal , екскурзия с група до непал , екскурзия до хималаите с група , хималаи , бутан , buthan , хималаите , nepal , екскурзия с група до непал , ekskurziq do nepal , екскурзия до непал , ekskurziq nepal , гнездото на тигъра 2024
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах