Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

ЮЖНА АФРИКА – УНИКАЛНА ПРИРОДА

Оферта номер: Е3324
Вид транспорт: Самолет Самолет
12 дни-10 нощувки/Сезон 2024
ЙОХАНЕСБУРГ – ПАРК КР\'ГЕР – ПРЕТОРИЯ – СОВЕТО – ПОРТ ЕЛИЗАБЕТ – ОУДСХОРН – КЕЙПТАУН – САЙМЪНСТАУН – СТЕЛЕНБОШ


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

Ден 1 Полет до Йоханесбург
В този ден летите с престижна авиокомпания (с прекачване) до Йоханесбург.

Ден 2 Полет до Йоханесбург
Пристигане на летище Йоханесбург. Посрещане от местния представител и трансфер до хотела. По път за хотела ще преминете през провинция Мпумаланга, планинска местност богата на тропическа растителност и разнообразна фауна.
Нощувка в района на Хейзивю.

Ден 3 Национален парк Крюгер
Закуска*.
Рано сутринта ще се отправите към националния парк Крюгер (включено в цената) с възможност за сафари с открит джип (пакет "Допълнителни екскурзии"), което ще превърне посещението на това място в незабравимо изживяване. Националният парк Крюгер е един от най-известните резервати в света. Той е част от "Трансграничния парк Лимпопо", който през 2002 г. се обединява с парка Гонарезу в Зимбабве и Лимпопо в Мозамбик.
Паркът е ненадминат по концентрация на диви животни и точно в него се правят най-модерните разработки за опазване на дивата природа. Някои посетители сравняват парка с истински рай, тъй като животните се разхождат необезпокоявани на воля.
Нощувка в района на Хейзивю.

* Поради ранното отпътуване за парка Крюгер, закуската е в сух пакет.
 

Ден 4 Претория
Закуска.
Ще отпътувате за административната столица Претория (една от трите столици на страната). Ще преминете през прочутия панорамен път, откриващ незабравими гледки кьм  различни по вид скални образувания.
Ще се насладите на гледки като "Прозореца на Бог" (част от стена – 250 км отвесни скали), скалните образувания с кръгли отвори в тях Bourke’s Luck Potholes и третия по големина зелен каньон в света – Blyde River Canyon.
Претория е град отличаващ се с архитектурни стилове: британски колониален стил, арт деко и уникалния южноафрикански стил, всички те са отражение на множеството разнообразни културни влияния. Столицата се гордее със своите зелени паркове – Бургерс парк, Принцес парк и с лилавите си улици от цъфнали джакаранда дървета (акации с лилави цветове). На централния площад Керк-Плац е разположен монументалният паметник на Пол Крюгер – първият президент на Република Трансваал. На улиците "Пол Крюгер" и "Чърч стрийт" (най-дългата улица в света – почти 25 км) се помещават сградите на старото кметство, Дворецът на правосъдието, Монетният двор на републиката.
Нощувка в района на Претория.

Ден 5 Претория – Совето – Порт Елизабет
Закуска.
Следва панорамна обиколка в Претория (включено в цената), която включва основните забележителности и паметници на града, един от които е паметникът Voortrekker (мемориал на ранните заселници). Продължавате към историческия град Совето, създаден в миналия век като селище за миньори и работници. Градът е известен като център на Aпартейда. Ще минете по Vilakazi street, улицата на Нелсън Мандела и Десмонд Туту и двамата носители на Нобелова награда за мир. Ще разгледате мемориала на Хектор Питерсън и църквата Regina Mundi.
Трансфер до летището на Йоханесбург за полет до Порт Елизабет, известен още като Ветровития град. Порт Елизабет е един от най-големите градове в Южна Африка и е едно от водещите пристанища в страната. Освен интересна туристическа дестинация  той е прочут като столица на водните спортове на африканския континент.
Нощувка в района на Порт Елизабет.
 

Ден 6 Порт Елизабет
Закуска.
Ще се отправите към Националния парк Цицикама, създаден през 2009 г., крайбрежен резерват покрит с впечатляваща брегова ивица, буйни гори и туристически пътеки. Ще минете по висящия мост над червено-кафявите води на устието на р. Стормс, който се простира на 77 метра и остава една от най-популярните туристически атракции в Източен Кейп.
Продължавате към крайбрежния град Плетенберг Бей с възможност за разходка с корабче за наблюдение на китове (пакет "Допълнителни екскурзии").
След това се отправяте към крайморския град Уайлдернес.
Нощувка в района на Уайлдернес.

Ден 7 Оудсхорн
Закуска.
Ще отпътувате към град Оудсхорн, разположен в югозападната част на Южна Африка в провинция Западен Кейп. По пътя предстои туристическа обиколка с екскурзовод на най-голямата пещерна система в Африка – Канго (включено в цената). С уникалните си пещерни образувания, датиращи около 20 милиона години, Канго се слави като най-старата туристическа атракция на ЮАР и е едно от природните чудеса на света.
Ще пристигнете в Оудсхорн – световната столица на щраусите, разположен между внушителните планини Swartberg (Черните планини) на север и непрекъснатите Langeberge (Дългите планини) и Outeniqua на юг. Оудсхорн се радва на най-много слънчеви дни от всички южноафрикански градове. Богатата история на града е тясно преплетена с възхода и падението на щраусовата индустрия. Някога процъфтяващата индустрия за щраусови пера изиграва значителна роля за превръщането на малкото селце в най-богатата щраусова столица в света. Посещение на фермата за щрауси “Канго”, където ще може да прегърнете и дори да яздите щраус, а като допълнение и да седнете на щраусово яйце! (включено в цената)
На място имате възможност за вечеря (пакет "Вечери") или  да разполагате със свободно време.
Нощувка в района на Оудсхорн.

Ден 8 Кейптаун
Закуска.
Ще се отправите към столицата Кейптаун (законодателната, където се намира Парламента на страната). Пътешествието в този ден ще ви отведе до популярния туристически маршрут “Cape Route 62”, свързващ Порт Елизабет с Кейптаун. Пътят се простира през западните и източните носове на Южна Африка и се намира в областта Малко Кару. Това е най-дългия "винен" маршрут в света, простиращ се на около 270 километра от Монтагю до Де Руст. Има над 500 винарни и вероятно никой не се движи твърде бързо по него. Винената култура в страната е установена в продължение на повече от 200 години.
При пристигане в Кейптаун ще имате възможност да се насладите на едно от най-емблематичите преживявания в ЮАР – посещение на национален парк Тейбъл Маунтин и изкачване до върха на планината с въртящ се кабинков лифт (пакет "Допълнителни екскурзии") (при подходящо време).  Ще имате спиращи дъха 360-градусови гледки към Кейптаун – най-стария град в Южна Африка, кацнал между океана и планината, носещ гордо прозвището “Градът-майка”.
Нощувка в района на Кейптаун.

Ден 9 Кейп Пойнт – нос Добра надежда – Саймънстаун
Закуска.
Отпътуванe до залива Хаут, познат като “сърцето на Кейп”. От борда на круизен кораб ще се насладите на красивите гледки откриващи се към връх Чапман и планината Сентинел, а също така ще видите хиляди морски тюлени в естествената им среда. 
Ще продължите по почти 9-километровият участък Chapman's Peak Drive, минаващ покрай вертикалните скали на планината. Ще достигнете до природния резерват Кейп Пойнт, който е едно от местата с най-чист въздух в света и необикновена флора. Сър Франсис Дрейк по време на едно от пътешествията си увековечава полуостров Кейп с думите: "най-красивия нос, който сме виждали в цялата обиколка на Земята“. Тук ще се докоснете до спираща дъха природа – планини, закътани заливи, пясъчни брегове и съзерцателни океански гледки.
Няма да пропуснете и емблематичния нос "Кейп Пойнт" с възможност да се качите пеша до наблюдателната площадка на Стария фар или с фуникуляра "Летящият холандец" (срещу допълнителна такса при подходящи атмосферни условия).
Ще видите и легендарния нос Добра надежда (включено в цената), наименуван първоначално от португалския мореплавател Бартоломео Диаш със смразяващото име Нос на бурите.
По-късно ще отпътувате за китното крайбрежно градче Саймънстаун – известно със своето ценно морско наследство. На плажа в закътания залив Боулдърс ще наблюдавате колония от прочутите застрашени африкански пингвини.
Нощувка в района на Кейптаун.

Ден 10 Кейптаун – Стеленбош
Закуска.
Предстои обиколен тур на Кейптаун (включено в цената) с посещение на една от най-старите и пъстри части на града Бо-Каап (известен като Малайския квартал), най-старата сграда в града – “Замъкът на Добрата надежда”, бастион на колониализма. Ще се изкачите на хълма Сигнал, наречен така заради миналото си, когато е бил място за развяване на сигнални знамена за съобщаване на метеорологичните условия.
Продължавате към Стеленбош – място, което се слави със своето винопроизводство, родно място на прочутия местен сорт грозде “Пинотаж”. Посещение на избата Zevenwacht Wine Estate – с над 300 годишна история, където ще имате удоволствието да дегустирате първокласно световноизвестно вино от ЮАР.
Следва разходка из историческия център на Стеленбош, където ще се насладите на причудливия колoниален дух и архитектура, изкусителна кухня, прекрасни площади и магически паркове. След като се върнете в Кейптаун ще разполагате със свободно време или възможност за вечеря в местен ресторант (пакет "Вечери").
Нощувка в района на Кейптаун.
 

Ден 11 Полет до България
Закуска. Трансфер до летището в Кейптаун. Полет обратно към София.

Ден 12 Полет до България
Кацане на летище София.

Цената включва
♦ ДВУПОСОЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ
♦ БИЛЕТ ЗА ВЪТРЕШЕН ПОЛЕТ
♦ ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ: 23 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.
♦ TРАНСФЕР: летище - хотел - летище (модерен автобус с климатик).
♦ НАСТАНЯВАНЕ: отлични 4* хотели според местната категоризация.
♦ ХРАНА: закуски на блок маса в хотелите.
♦ ВОДАЧ С БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ще ви придружава и дава подробна информация по време на програмата.
♦ НЕЗАБРАВИМИ ЕКСКУРЗИИ:
  • Национален парк Крюгер;
  • Претория;
  • Национален парк Цицикама;
  • Пещерите Канго;
  • Ферма за щрауси Канго;
  • Нос Добра Надежда;
  • Кейптаун.

Цената не включва
♦ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (ЛЕВ ИНС АД с покритие 50 000 евро):
   • за лица до 70 г.: 74 лв.         
   • за лица, навършили 70 г.: 148 лв. (двоен размер)
♦ ДОПЛАЩАНЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНО НАСТАНЯВАНЕ (в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 699 лв.
♦ ЗАСТРАХОВКА "Отмяна на пътуването".
♦ ТУРИСТИЧЕСКА ВИЗА: 65 лв. (подава се лично в посолството на ЮАР в София);
♦ БАКШИШ: екскурзоводско обслужване и шофьор.

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ:
♦ ХЕЙЗИВЮ              (2 нощувки)  Hotel Numbi and Garden Suites 4*
♦ ПРЕТОРИЯ             (1 нощувка)  Court Classique Suite Hotel 4*
♦ ПОРТ ЕЛИЗАБЕТ (1 нощувка)  Paxton Hotel 4*
♦ УАЙЛДЕРНЕС       (1 нощувка)  Wilderness Hotel 4*
♦ ОУДСХОРН           (1 нощувка)  Queens Hotel 4*
♦ КЕЙПТАУН            (3 нощувки)  ONOMO Inn on the Square 4*
 
Допълнителни екскурзии
♦ Пакет "ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ": 519 лв.
   • Сафари с открит джип в парк Крюгер;
   • Разходка с корабче за наблюдение на китове;
   • Изкачване с кабинков лифт на планината Тейбъл (при подходящо време). 

♦ Пакет "ВЕЧЕРИ": 599 лв.
   • 7 вечери в хотелите;
   • 1 вечеря във фермата за щрауси Канго;
   • 1 вечеря в ресторант в Кейптаун.

♦ Или обединени двата пакета в "МЕГА ПАКЕТ": 1059 лв.
Условия
Условия за плащане:
800 лева депозит при записване и сключване на договор и пълно плащане 45 дни преди заминаване.
 
Срок за уведомяване при неодстигнат минимален брой туристи по програма:
20 дни преди датата на отпътуване. Офертата важи при минимум записани 20 туристи.
 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
  • От деня, следващ деня на плащане на Депозита:
    - до 44 ден преди датата на пътуването – 35% от общата цена на пътуването по Договора;
    - между 28 ден и 43 ден преди датата на пътуването – 50% от общата цена на пътуването по Договора;
    - между 16 ден и 27 ден преди датата на пътуването – 70% от общата цена на пътуването по Договора;
    - между 9 ден и 15 ден преди датата на пътуването – 80% от общата цена на пътуването по Договора;
    - по-малко от 9 дни преди датата на пътуването – 100% от общата цена на пътуването по Договора.
  • Смяна или корекция на име – начислява се такса спрямо тарифата на авиокомпанията превозвач.

Необходими документи за пътуването:
  • Документ за самоличност (международен паспорт или лична карта) с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването;
  • За деца до 18 г., които пътуват с един родител или без родители – изисква се нотариално заверено пълномощно (от единия или двамата родители – зависи от конкретния случай);
  • За деца, при които родителите имат различни фамилии – необходимо е да се носи копие на акта за раждане на детето, в който са вписани родителите.
Забележки:
  • Авиокомпанията има правото на смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно;
  • Туроператорът не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите;
  • Туроператорът не носи отговорност за туристи, които не са допуснати от гранични власти.
Полетно разписание – подлежи на препотвърждение 10 дни преди полета.


48/01
Етикети
национален парк чобе - , /ливингстън/ , почивки , pochivki ranni zapisvania , екскурзии ранни записвания , дракановите планини , юар от софия , екскурзии , pochivki sys samolet , oferti za ekskurzii , почивки със самолет , транзит през замбия! , ранни записвания до 28.02.2020 г.! , далечни пътешествия , екзотични екскурзии , юар с водач , cape town lodge hotel 4* , кейптаун , йоханесбург , ekzotichni ekskurzii , оферти , crowne plaza the rosebank hotel 4* , оферти за екскурзии , oferti za ranni zapisvania , ботсвана , ranni zapisvania , замбия , почивки ранни записвания , претория , protea hotel by marriott kruger gate 4* , оферти за почивки , ekzotichni ekskurzii s vodach , национален парк крюгер , стеленбош , ekskurzii , ekskurzii ranni zapisvania , оферти за ранни записвания , юар със самолет , нос добра надежда , екзотични почивки , юар ранни записвания , екскурзии със самолет , oferti , pochivki , екскурзии юар , кейп пойнт , йоханесбург , истанбул , екзотични почивки с водач , национален парк чобе , почивки юар , зимбабве , the kingdom hotel 4* , ekzotichni pochivki , ekzotichni pochivki s vodach , национален парк крюгер , водопада виктория , ранни записвания , oferti za pochviki , екзотични екскурзии с водач , кейптаун , юар , dalechni pyteshestvia , водопадът виктория , ekskurzii sys samolet , ботсвана , южна африка
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах