Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Кения – в тръсене на голямата миграция – сафари и почивка

Оферта номер: Е3345
Вид транспорт: Самолет Самолет
01.09 – 10.09.2024
България-Кения-България
Цена от: 6190.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
01.09.2024 6190.00 BGN Запитване


Програма
1 ДЕН
.

 01.09.2024 София – Истанбул - Найроби
Полет София – Истанбул /15:25-16:50/ и полет Истанбул – Найроби /20:15-02:45/.

2 ден 02.09.2024 Найроби
Трансфер и ранно настаняване в хотела. Следобед може да се включите в някоя от допълнителните ни екскурзии. Едното ни предложение е екскурзията „Извън Африка“ с посещение на център за опазване на жирафи, вдъхновена от писателката Карен Бликсен и екранизацията по книгата ѝ „Извън Африка“. Ще се отправим към хълмовете Нгонг, където ще видим семплата колониална къща, в която е отсядала авторката. Там все още се съхраняват някои от любимите предмети на Бликсен. Ще се разходим и из цветната градина. Следва срещата ни с жирафи в центъра, в който са намерили убежище и представители на застрашения Ротшилдски жираф. Ще можем да ги нахраним и да научим повече за тях от хората, които се грижат за тях.
Другата ни екскурзия е сафари в Национален парк Найроби. Създаден през 1946 г., той обхваща 117 кв. км и е дом на лъвове, леопарди, хиени, зебри, антилопи и други диви животни. Паркът е известен и с голямата си популация от черни носорози, които са застрашени вид в дивата природа. Посетителите могат да направят и пешеходна обиколка с рейнджър, а любителите на птици имат възможност да наблюдават част от повече от 400-те вида, които живеят в района.     

3 ден 03.09.2024 Найроби – Масай Мара
Закуска. Днес се отправяме към резервата Масай Мара – една от емблемите на Кения.
От Найроби ще пътуваме покрай разлома на Голямата рифтова долина, преминавайки край параклис, строен от италиански военопленници по време на Втората световна война. Следва сателитната станция Лонгонот и сякаш безкрайните полета с пшеница и ечемик. Ще стигнем до Масай Мар точно за обяд. След каратка почивка ни очаква следобедно сафари и настаняване в лоджата по залез.

4 ден 04.09.2024 Национален резерват Масай Мара
Ако желаете може да започнете деня си с допълнителната ни екскурзия за полет с балон преди сафарито Ранна закуска, след което ще се отправим ма сутрешно сафари, за да проследим живота в саваната в началото на деня. Един от най-добрите начини да видите дивата природа на Африка. Полетът е приблизително един час и дава възможност от "птичи поглед" да наблюдавате Масай Мара, което за много от пътешествениците се превръща в кулминацията на тяхнато сафари. При приземяването в средата на саваната ще направите закуска-пикник с шампанско на маса, украсена със сребърни прибори, прясно кенийско кафе, чай и плодове.Ще се приберем в лоджата за кратка почивка и обяд.
Следобед ни предстои още едно вълнуващо приключение в безкрайните полета на Масай Мара. Ще се върнем в лоджата по залез слънце.

5 ден 05.09.2024 Масай Мара – Найроби - Момбаса
Закуска. Днес ще се насочим към Найроби. Докато се наслаждаваме на гледките към долината Нарок и Голямата рифова долина, около обяд ще пристигнем в оживената столица на Кения и ще имаме трансфер до летището за полет до Момбаса. Пристигане в Момбаса и трансфер до нашия хотел за кратка ваканция на Индийския океан.

6 ден 06.09.2024 Момбаса
Закуска. Свободно време за плаж или може да се включите в екскурзията ни Водно сафари Пилипипа Доу. Рано сутринта ще се отправим към кея Шимони. След кратка пауза с кафе, чай и бисквитки, и указания за шнорхелинга, ще започнем опознаването на водния свят. След това незабравимо изживяване ще може да се освежите с безалкохолни напитки и пресни плодове. Ако времето позволява, ще имате възможност и за втора разходка с шнорхели. След това ще се отбием в местна къща на на остров Васини за вкусен обяд в стил суахили с морски дарове. При предварителна заявка се предоставят вкусни ястия от вегетарианската кухня или с пилешко месо. Обядът ще бъде сервиран от местните жени на открито. Отпуснете се в салона за почивка и се насладете на пресни сладкиши, плодове, чай и кафе, докато разглеждате морската литература или се любувате на спиращата дъха гледка към океана.

7 ден 07.09.2024 Момбаса
Закуска. Днес отново може да изберете дали да останете на плажа или да се вклюите във Водно сафари Киназини Фунзи. От хотела ще стигнем плажа Бодо, където след лека закуска ще се отправим на водна разходка през протока Фунзи, минавайки покрай необитаеми острови и естествена мангрова гора. На острова ще се запознаем с живота на местните жители, а ако сме в учебно време - ще посетим и местното училище. Ще продължим към уникална пясъчна ивица, която се разкрива от морето по време на отлив. Тук ще можем да поплуваме или просто да се разхождим по чистия бял пясък насред морето. Нашето плаване ще продължи към необитаемия остров Киназини, където ще обядваме. След вкусния обяд ще продължим с малки моторизирани лодки до близката река Рамиси, за да разгледаме мангровите гори. Дори можем да видим крокодили. След това приключение, в късния следобед ни очаква трансфер обратно до хотела.

8 ден 08.09.2024 Момбаса
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.

9 ден 09.09.2024 Момбаса – Найроби
Закуска. След като напуснем хотела ще имаме малко свободно време пред следобедния ни трансфер до летището за полет до Найроби. След като се настаним в хотела и отпочинем, ни очаква вечеря в известния ресторант Карнивор. Тук може да опитате дори екзотично барбекю от щраус, крокодил или антилопа. След вечеря имаме трансфер до летището за полета ни до Истанбул.

10 ден 10.09.2024 Найроби – Истанбул - София
Полет Найроби - Истанбул /04:05-10:50/ и Истанбул – София /13:20-14:35/

Цената включва
  • Самолетни билети София – Истанбул – Найроби – Истанбул - София с Турски авиолинии с чекиран багаж до 25 кг и 7 кг ръчен багаж;
  • Вътрешен полет Найроби – Момбаса - Найроби с багаж до 15 кг;
  • Трансфери по програмата;
  • 2 нощувки с 2 закуски, 2 обяда и 2 вечери в лоджии по време на сафари;
  • 1 нощувка със закуска в хотел в Найроби;
  • Вечеря в ресторант Карнивор;
  • 4 нощувки с 4 закуски и 4 вечери в района на Момбаса;
  • Сафари с англоговорящи шофьори-водачи с вкл. филтрирана вода; Туристите трябва да си носят бутилки за многократна употреба за да ползват филтрираната вода, която се предоставя по време на сафаритата;
  • Всички екскурзии в програмата;
  • Входни такси за националните паркове и резервати държавни данъци и такси;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на Евроинс;
  • Тур мениджър
 
  • Цената не включва
  • Напитки по време на храненията
  • Виза за Кения – 32 долара, издава се онлайн от България
  • Допълнителни екскурзии
  • Доплащане за мед. застраховка за лица от 65 до 74 г. – 20 лв.
  • Доплащане за мед. застраховка за лица от 75 до 85 г. – 40 лв.
  • Сервизно обслужване – 50 долара на човек (заплаща се от България)
  • Застраховка Отмяна на пътуване – препоръчително
  • Горивна такса
  • Избор на седалка в самолета (авиокомпаниите ги разпределят на случаен принцип) - цена на запитване
  •  
Условия:
Екскурзията се осъществява при 12 пълно платили. 
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой – 20 дни преди датата на отпътуване.
Допълнителните екскурзии се заявяват и потвърждават от България. Възможна е промяна в таксите за националните паркове. В зависимост от метеорологичните условия е възможна промяна в поредността на екскурзиите.
Възможно е да има промяна в летищните такси. Ще бъдете уведомени до 21 дни преди началото на екскурзията.
За вътрешния полет разрешения багаж е 15 кг. За свръхбагаж се заплаща 5 долара на килограм свръхбагаж. Тарифите подлежат на промяна без предварително уведомление. Възможно е хотелът да бъде сменен с друг от същата категория.
Възможна е промяна в часовете на полетите и в дните на провеждане на екскурзиите.
За пътуването е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България.
Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,81 лв. за щатски долар към 19.01.2024 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
Не са необходими ваксинации.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител.
Агенцията предлага застраховка Анулиране и прекратяване на пътуването.
 
Горивни такси:
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията и круизната компания могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.
 
 
Резервации:
При резервация се заплащат 2500 лв.
Пълно плащане 45 дни преди датата на отпътуване.
 
Хотели
Цени за ранни резервации до 30.04.2024
На човек в двойна стая
6190 лв.
Настаняване в единична стая, на 3-ти възрастен на допълнително легло и дете (2-11,99 г.) – на запитване
 
Стандартни цени
На човек в двойна стая
6440 лв.
Настаняване в единична стая, на 3-ти възрастен на допълнително легло и дете (2-11,99 г.) – на запитване
 
Хотели по програмата: Mara Sopa Lodge е разположен в долината на Oloolaimutia и се вписва идеално в околния пейзаж. Интериорът е вдъхновен както от културата на местните жители масаите, така и от заобикалящата природа. Лоджата е луксозно обзаведена и разполага с удобства за вашето комфортно преживяване. Стаите са просторни, а в сободното време ще можете да се отпуснете на басейна, предлагащ прекрасни гледки към дивата природа. Вечерта се правят прожекции на филми за дивата природа. Разположен на север от Момбаса, хотелът се намира на един от най-красивите плажове в района – Бамбури Бийч, най-дългият плаж в Кения. Хотелът е разположен сред гъста палмова растителност и разполага с 5 басейна и водна пързалка. Хотелът е носител на множество награди за качество и е един от най-луксозните в района на Индийския океан.
Допълнителни екскурзии
  • Полудневна екскурзия „Извън Африка“ с посещение на центъра за опазване на жирафи – 220 лв. на човек (екскурзията е с български водач и се осъществява при мин. 8 записани)
  • Полудневно сафари в Национален парк Найроби с включена такса – 495 лв. на човек (екскурзията е без български водач и се осъществява при мин. 2 записани, възможна е промяна в деня на провеждане)
  • Водно сафари Пилипипа Доу – 219 лв. на човек (екскурзията е без български водач и се осъществява при мин. 2 записани, възможна е промяна в деня на провеждане)
  • Водно сафари Киназини Фунзи – 209 лв. на човек (екскурзията е с български водач и се осъществява при мин. 8 записани)
  • Полет с балон над Масай Мара с включена такса за парка – 850 лв. на човек (екскурзията е без български водач и се осъществява при мин. 2 записани, възможна е промяна в деня на провеждане)
Важно!
Пътуващите трябва да носят само меки чанти по време на сафари. Моля да имате предвид, че мястото за багаж в превозните средства за сафари е ограничено. Тези чанти трябва да са с размери не повече от следните: 66х42х28 см. Разрешени са меки чанти с колела.
 

37/02
  • Цената не включва
Етикети
сафари в кения , екскурзия до кения , хиена , toptravels , екскурзия до кения , оферти екзотика , кения , сафари кения , safari v kenia , плаж и сафари в кения , сафари в кения и екзотична почивка на индийския океан 2024 , джип сафари , екскурзия сафари в кения , екскурзия в африка , зебра , сафари кения , safari v kenia , екзотика , слонове лъвове , екскурзия сафари в кения , оферти кения , езеро накуру , почивка в кения , оферти сафарита , масай мара , екзотични почивки , сафари в кения 2024 , кения 2024 , лъв , плаж в кения , хипопотам , safari 2024 , екзотични екскурзии 2024 , почивки кения , сафари в кения , екзотично сафари в кения , екскурзии кения , сафари в кения 2024 , сафари в кения 2024 , почивки кения , танзания , сафари найроби , сафари в кения , езеро найваша , сафари тур в кения , safari v kenia 2024 , килиманджаро , сафари тур , езеро виктория , почивки кения , сафари в кения 2024 , екскурзия до кения , сафари и плаж в кения , ниски цени , фламинго , сафари в кения и екзотична почивка на индийския океан , kenia 2024 , сафари кения , сафари в кения 2024 , сафари в кения , ниски цени сафарита , сафари в кения , сафари в кения 2024 , гепард , екзотичен плаж , африка , слон , екскурзии кения , жирафи , миграция , екскурзия до найроби , почивка в кения , екскурзия в найроби , диви животни , големите пет , екскурзия до кения , top travel , сафари в кения и екзотична почивка на индийския океан , екскурзия до кения , сафари в кения 2024 , савана , сафари в кения , национален парк амбосели , кения екскурзии , ранни записвания 2024 , жираф , сафари в кения , серенгети , екскурзии кения , резерват , екскурзия до кения , 8 дни в кения , среща с слоновете , големите 5 , сафари в кения , топ оферти топ травелс , екскурзии кения , сафари в кения , среща с лъвовете , сафари в кения , национален парк масай мара , организирано сафари в кения , сафари в кения , леопард , екскурзия сафари в кения , екскурзии найроби , кения екскурзии , почивка в кения , екзотични екскурзии , кения екскурзии , екскурзии кения , екскурзии кения , екзотични екскурзии 2024 , носорог , самолетни екскурзии , сафари в кения , сафари в кения , сафари в кения 2024
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах