ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Танзания и Кения

Оферта номер: Е3355
Вид транспорт: Самолет Самолет
14 дни-13 нощувки/Сезон 2024
България-Танзания-Кения-България
Цена от: 7309.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
01.05.2024 7309.00 BGN Запитване
15.05.2024 7309.00 BGN Запитване
29.05.2024 7309.00 BGN Запитване
12.06.2024 7309.00 BGN Запитване
26.06.2024 7309.00 BGN Запитване
10.07.2024 7604.00 BGN Запитване
24.07.2024 7604.00 BGN Запитване
07.08.2024 7604.00 BGN Запитване
21.08.2024 7604.00 BGN Запитване
04.09.2024 7604.00 BGN Запитване
18.09.2024 7604.00 BGN Запитване
02.10.2024 7604.00 BGN Запитване
16.10.2024 7604.00 BGN Запитване
13.12.2024 7604.00 BGN Запитване
30.12.2024 7604.00 BGN Запитване


Програма
1 ДЕН
.

Дар ес Салам - Занзибар/ Stone Town

След като цялата група се събере ще се отправим с ферибот от Дар ес Салам към Занзибар. Пристигане в Stone Town столицата на о-в Занзибар. Настаняване в хотел Paradise Inn или подобен. Свободно време за разходка и почивка. Нощувка.

Ден 2

Stone Town - Марумби

Закуска. Пешеходна разходка в каменият град - той е от голямо историческо и културно значение за Източна Африка. Архитектурата му, датира най-вече от XIX век и представлява уникална смесица от местната култура суахили и елементи от мавританската, арабската, персийската, индийската и европейската култура. По тази причина през 2000 г. той е включен в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО. Ще се разходим през пазара Darajani, ще посетим Катедралата в старата част на града и известните „Къщата на робите” и “Къщата на чудесата”, която е била част от старите султански дворци, а днес в нея се помещава музей. След сити тура ще се отправим към следващата спирка от маршрута ни, а именно посещение на плантация за посправки, където ще можете да научите от първа ръка целия процес по отглеждане. Настаняване в хотел Zanzibar Bay или подобен. Вечеря. Нощувка.

Ден 3

Марумби

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или възможност да се насладите на някои от многото атракции и дейности, които се предлагат. Възможностите за всякакви водни спортове като риболов, гмуркане с шнорхел и разнообразие от различни сафарита в океана. Каквото и да решите да правите днес, ще имате достатъчно възможности да сътворите безброй островни спомени. Обяд. Вечеря. Нощувка в хотел Zanzibar Bay или подобен.

Ден 4

Марумби – Дар ес Салам – Багамойо

Закуска. Сбогуваме се с острова и се качваме на ферибота за отпътуване към континенталната част. При пристигането си в Дар ес Салам ще вземем нашето камионче, с което ще се предвижим до Багамойо, където ще нощуваме. Настаняване в FireFly Lodge. Вечеря. Нощувка.

Ден 5

Багамойо – Аруша

Закуска. Насочвaме се към северната част на Танзания като дестинацията, до която трябва да достигнем е оживеният град Аруша. Северна Танзания е дом на Серенгети, Нгоронгоро и Килиманджаро. Ще бъдете информирани тази вечер от местния водач какво да подготвите за следващите дни от пътуването си. Обяд. Настаняване в Njiro Legacy. Вечеря. Нощувка.

Ден 6

Аруша – Карату

Закуска. Въпреки че е кратко разстоянието до Карату, ще прекараме по-голямата част от деня в пътуване, за да можем да се приближим максимално по-близо до кратера Нгоронгоро. При пристигането си в Карату,  водачът ще Ви информира за предстоящата Ви нощувка в района на кратера. Обяд. Настаняване в Kudu Camp. Вечеря. Нощувка.

Ден 7

кратер Нгоронгоро и Серонера

Закуска.  Ранно отпътуване от лагера до кратера Нгоронгоро с превозни средства тип сафари 4x4. Ще прекараме по-голямата част от деня в изследване на дъното на кратера и в търсене на животните, които бродят из тези равнините. Следобед ще пристигнем в лагера за нощувка в района Серонера, разположен в сърцето на националния парк Серенгети. Лагерът е заобиколен от невероятни гледки и изобилие от диви животни. Докато отпиваме студена напитка, ще се наслаждаваме на гледките и звуците на природата, минаващи точно пред вашите палатки. Обяд. Настаняване в Seronera Private Tented Camp. Вечеря. Нощувка.

Ден 8

кратер Нгоронгоро и Серонера

Закуска. Тази сутрин ставаме рано, за да се насладим на гледките, карайки през националния парк Серенгети. Той е известен с богатата си дива природа. Тук ще прекараме по-голямата част от деня си в търсене на диви животни. Ще се върнем в лагера ни в късния следобед и ще прекараме нашата вечер, припомняйки си срещите си с животните от последните два дни. Обяд. Вечеря. Нощувка в Seronera Private Tented Camp.

Ден 9

Карату - Аруша

Закуска. Отпътуване за Аруша. Обяд. Настаняване в Njiro Legacy. Вечеря. Нощувка.

Ден 10

Аруша – Найроби

Закуска. Отправяме се към границата с Кения. Пристигане в Найроби. Обяд. Настаняване в хотел Boulevard. Нощувка.

Ден 11

Найроби - Масай Мара

Закуска. Напускаме столицата Найроби и отпътуваме към Масай Мара, световноизвестен с безкрайните си стада от диви животни и невероятната си красота. Посещението на Масай Мара се извършва с превозни средства тип сафари 4х4, а не с камионче. Поради тази причина трябва да опаковате малка чанта за нощувката си. Ще имате нужда от кърпа, дрехи, тоалетни принадлежности и основни неща за къмпинг. Настаняване във временен къпминг с общи помещения за ползване. Обяд. Вечеря. Нощувка.

Ден 12

Масай Мара

Закуска. Хълмистите пасища на Масай Мара предлагат идеални възможности за фото сафари. Някои от животните, които могат да бъдат видяни тук са слон, черен носорог, бивол, леопард, гепард, гну, зебра и газела. Хипопотами и крокодили изобилстват в калните кафяви води на реките, които пресичат този резерват. Днес ще прекараме целия ден карайки през Масай Мара в търсене на всички тези животни. Обяд. Вечеря. Нощувка.

Ден 13

Масай Мара - Национален парк езерото Накуру

Закуска. Сбогуваме се с Масай Мара и ще се насладим на пътуването през нациоланен парк езеро Накуро. То е дом на големи ята фламинго и пеликани, както и на черен и бял носорог, леопард и  лъв. Оригинално създадено като резерват за птици, езерото Накуру е обявен със статуст на национален парк през 1968 г. Обяд. Настаняване в Waterbuck Hotel. Вечеря. Нощувка.

Ден 14

Национален парк езерото Накуру - Найроби

Закуска. Отпътуване от езерото Накуро към Найроби. След като пристогнем ще посетим центъра за жирафи в Найроби и ще се разходим през националния парк. Той е дом на черен носорог, лъв, леопард, гепард, хиена и много други. Програмата приключва тук като можете да организирате допълнителна нощувка или полета си по Ваше желание.

Цената включва
  • Транспорт със специализиран превоз по описания по програмата маршрут;
  • 1 нощувка в Stone Town, Занзибар;
  • 2 нощувки в Марумби, Занзибар;
  • 1 нощувка в Багамойо;
  • 2 нощувки в Аруша;
  • 1 нощувки в Карату;
  • 2 нощувка в подножието на Нгоронгоро, Серонера;
  • 1 нощувки в Найроби;
  • 2 нощувки в национален парк Масай Мара;
  • 1 нощувка в национален парк езрото Накуро;
  • 13 закуски, 12 обяда, 12 вечери по време на програмата;
  • Обслужване на място от водач на английски език;
  • Вода по време на пътуването;
  • Входни такси за всички национални паркове.
Цената не включва
  • Самолетни билети;
  • Индивидуални нощувки и/или трансфери преди или след тура;
  • Виза за Танзания – 50 евро на човек (получава се при пристигане);
  • Виза за Кения – 50 щатски долара на човек + такса за обработка около 4.50 щатски долара (документи се подават предварително);
  • Държавна такса инфраструктура: по 1 USD на ден на човек (заплаща се задължително на рецепция на хотела преди напускане);
  • Разходи от личен характер;
  • Допълнителни екскурзии и бакшиши;
  • Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);
  • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с покритие до 10 000 евро;
  • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 години;
  • Доплащане за застраховка „Отмяна на пътуването"– около 6 % (за повече информация и детайли по офертата, моля да се обърнете към нашите офиси).

 

Условия за плащане

  • След записването до издаването на самолетните билети – 10% от стойността на резервацията + самолетните билети
  • След издаването на самолетните билети до 59-тия ден преди отпътуването – 100% от стойността на резервацията

Условия за анулация

  • След записването до издаването на самолетните билети – 10% от стойността на резервацията + самолетните билети
  • След издаването на самолетните билети до 60-тия ден преди отпътуването – 100% от стойността на резервацията

Други условия

  • Пътуването е индивидуално и не е обвързано с минимален брой туристи и срок за набиране на група.
  • Цената на екскурзията е определена при следния валутен курс: 1 USD = 1,85 лв. При промяна на валутния курс с над 8 %, агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията.


49/02
Етикети
обслужване на български език , ниски цени , танзания 2024 , серенгети , екскурзия , ekskurzii zanzibar , aруша , почивка на о-в занзибар и сафари в танзания , зинзибар , ekskurzia do tanzania i zanzibar 2024 , почивка на о-в занзибар 2024 , екзотика , танзания 2024 , танзания 2024 , зинзибар , почивка на о-в занзибар и сафари в танзания , сафари в африка , почивка в зинзибар , екскурзия танзания , ниски цени , танзания , ekskurzii zanzibar , оферти занзибар , екскурзии танзания и занзибар , екскурзия занзибар , почивка в занзибар , екскурзия в танзания , екзотика , танзания , танзания и занзибар 2024 , ekskurzii tanzania , ekskurzia do tanzania i zanzibar , екскурзия до занзибар , екзотична екскурзия до танзания и занзибар , килиманджаро , сафари в танзания 2024 , почивка о-в занзибар , почивка на о-в занзибар и сафари в танзания , занзибар , обслужване на български език , оферти танзания , екзотика , сафари в танзания , танзания 2024 , занзибар , екзотика танзания , сафари в танзания , екскурзия до танзания , aруша , почивка , екзотични екскурзии 2024 , оферти екзотични екскурзии 2024 , ekskurzia do tanzania i zanzibar , екскурзия до танзания , танзания , серенгети , екскурзия , танзания и занзибар 2024 , танзания и занзибар , екскурзии танзания и занзибар , ekskurzii zanzibar , екскурзии танзания и занзибар , ekskurzii tanzania , нгоронгоро , екскурзия танзания , доха , екскурзия до танзания , килиманджаро , 2024 в занзибар , ekskurzii tanzania , доха , сафари , екзотична екскурзия до танзания и занзибар , 2024в занзибар , сафари в танзания , занзибар 2024 , екскурзии танзания и занзибар , 2024 в танзибар , сафари в африка , танзания и занзибар , екзотични екскурзии 2024 , оферти екзотика 2024 , оферти танзания , почивка на остров занзибар , почивка занзибар , почивка в зинзибар , почивка в занзибар , exotica , екзотични екскурзии 2024 , екскурзии танзания и занзибар , занзибар , слънце , почивка в занзибар , дар ес салаам , екскурзия занзибар , топ цена , почивка в занзибар , екскурзия до танзания и занзибар , почивка на о-в занзибар , екскурзия до занзибар , екскурзия занзибар , 2024 танзания , ekskurzii tanzania , занзибар 2024 , екскурзия танзания , екзотични екскурзии 2024 , екскурзия танзания , екзотична екскурзия до танзания и занзибар , топ цена , екзотична екскурзия до танзания и занзибар , екскурзия до танзания , оферти екзотика 2024 , exotica , нгоронгоро , сафари в танзания , екскурзия до танзания , екскурзии танзания и занзибар , сафари , оферти екзотични екскурзии 2024 , екскурзия занзибар , екскурзия до танзания и занзибар , сафари в танзания 2024 , екзотика 2024 , ekskurzia do tanzania i zanzibar 2024 , safari v tanzania , почивка на о-в занзибар и сафари в танзания , екскурзия до танзания , почивка на о-в занзибар , екскурзия до танзания , ваканция , танзания , екзотика 2024 , оферти занзибар , екзотика танзания , сафари в танзания , дар ес салаам , екскурзия до танзания и занзибар , сафари в танзания 2024 , екскурзия в танзания , екскурзия , почивка на о-в занзибар 2024 , екскурзии танзания и занзибар , екскурзия до танзания , занзибар , екскурзии танзания и занзибар , почивка , почивка занзибар , почивка о-в занзибар , safari v tanzania , ekskurzii zanzibar , почивка , 2024 танзания , сафари в танзания 2024 , екскурзия до танзания и занзибар , 2024 в танзибар
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах