Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Нова година във Виетнам и остров Фу Кок

Оферта номер: Е3367
Вид транспорт: Самолет Самолет
10 дни-7 нощувки/Сезон 2024
София – Истанбул – Ханой; Хо Ши Мин – Истанбул– София
Цена от: 4860.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
27.12.2024 4860.00 BGN Запитване


Програма
1 ДЕН
.

 1 ден 27.12.2024 София – Истанбул
Полет София – Истанбул /21:35-00:05/

2 ден 28.12.2024 Истанбул – Хо Ши Мин
Полет Истанбул – Хо Ши Мин /03:05-17:00/. Днес сме в Хо Ши Мин, оживения икономически център на южен Виетнам. Известен в миналото като Перлата на Далечния Изток, Сайгон бил важен търговски кръстопът на китайски, японски и европейски търговци. Трансфер до хотела.

3 ден 29.12.2024 Хо Ши Мин – делтата на Меконг
Закуска. Днес ще се отправим към живописния Маи То, известен като входа към делтата на Меконг.
Ще можем да се удивим на пейзажа на делтата, къщите, построени на колове и местните рибни ферми по пътя с екскурзия с моторна лодка. Ще сменим лодката с тук- тук, или традиционна кола с волове/коне. Пътуването ни продължава сред равен терен, през тесни селски улички, осеяни с овощни градини и обичайни селски къщи. Наблюдавайки  живота на местните, ще установите, че в много отношения е непроменен от времето, по което са живели в миналото. Ще видим приятелски настроени малчугани, които приветстват новите си приятели с   „Xin Chao“ („Здравей“) по време на нашето пътуване. Ще спрем за обяд, след което ще имаме възможност да видим семейна работилница за приготвяне на кокосови бонбони. Може да опитате местен чай с мед и пресни плодове, докато разговаряте с местните хора, за да надникнете в начина на живот и традиционните обичаи в делтата на Меконг. Тук можете също да изберете да се возите на конска/волска кола през тучните околности на местните фермите. Завършваме екскурзията със запомнящ се круиз с гребна лодка, който ще ни отведе по тесните канали покрай буйни овощни градини и тихи и спокойни селца. Връщаме се в Хо Ши Мин в следобедните часове. Свободно време за почивка и самостоятелни занимания.

4 ден 30.12.2024 Хо Ши Мин – Фу Кок
Закуска. След закуска ще имаме трансфер до летището за полет до остров Фу Кок, а след това и транфер до хотела. Разположен в Тайландския залив, на 45 км. от южното крайбрежие на Виетнам, Фу Кок е известен с белите си плажове и запазена природа. Всъщност, половината от острова е национален парк. Duong Dong е най-големият град с неспирен дневен и нощен живот. Тук може да намерите и смятания за най-качествен черен пипер на света. В миналото, основен поминък е бил риболовът. Затова и в днешно време рибеният сос (неизменна част от виетнамската кухня), който се произвежда тук, е най-изисканият и нежно гали вкусовите ни рецептори. Отглеждането на перли е също популярно на острова и започва преди повече от 20 години, когато австралийски и японски експерти пристигат, за да развият индустрията с напреднали технологии.

5 ден 31.12.2024 Фу Кок
Закуска. Днес ще имаме свободно време за плаж, почивка и подготовка за посрещането на 2025 г.

6 ден 01.01.2024 Фу Кок
Закуска. Денят ни е свободен за релакс и излежаване на плажа.

7 ден 02.01.2024 Фу Кок
Закуска. Днес може да имате свободно време или да се включите в екскурзията ни Тайните на Фу Кок. От хотела ще се отправим към местна занаятчийска работилница, където все още по традиционен начин се произвеждат бижута от седеф и перли. Спирка в нашето пътешествие е и местна ферма, където ще може да се запознаем с традиционните методи на отглеждане на различни екзотични растения и най-вече на висококачествения черен пипер от Фу Кок. Пътуването ни ще продължи към винарна, където ще можем да дегустираме чудесните местни вина. Пътуването ни ще завърши с посещение на една от най-важните исторически забележителности на острова – Кокосовия затвор. Разположен само на 2 км. от изумителните плажове Bai Sao и Bai Khem, затворът неслучайно е наречен „ад в рая“. Построен от френските колониалисти, по време на Първата индокитайска война тук са били задържани над 14000 затворници. Едва след края на френското присъствие, те са освободени и върнати по родните си места. По време на Втората индокитайска война (Американската война), в затвора са били задържани политически затворници, главно от Севера.

8 ден 03.01.2024 Фу Кок – Хо Ши Мин
Закуска. Трансфер до летището за полет до Хо Ши Мин. Преди да се настаним в хотела, ще се отправим към оживения китайски квартал, известен на местните като Чо Лон. Районът е популярен с неговата колоритна атмосфера и мистериозни храмове. Ще посетим най-важния храм за китайските заселници - Thien Hau, който е построен от кантонската конгрегация в началото на 19-ти век в чест на богинята на морето. Тъй като повечето китайски заселници са пристигнали тук по море, за да изразят своята благодарност за успешното плаване, решават да изградят храм в чест на богинята на морето. В днешно време могат да се видят и няколко допълнителни параклиса, напр. на богинята на плодовитостта, на бога на благосъстоянието. При влизане в храма ще можем да си закупим малки птички, които да пуснем на свобода в самия храм. Според легендата, щом пуснем птичката желанието ни ще се сбъдне. А ако желаете, в самия храм, могат да се изготвят специални калиграфски надписи с вашите желания, които се поставят в специални фенери в преддверието на храма. Според легендата, те ще се сбъднат след 14 дни. Ще продължим с разходка по тесните улички, за да се насладим на китайската архитектура в местните къщи, пагоди и храмове и да се потопим в суматохата на китайския квартал. Ще се върнем към центъра на Хо Ши Мин, където ще се отбием до известния пазар Ben Thanh, за да си купим сувенири.

9 ден 04.01.2024 Хо Ши Мин – Истанбул
След закуска ще освободим стаите и ще имаме свободно време за последна разходка. Желаещите могат да се включат в допълнителна екскурзия до тунелите Ку Чи. Tунелите Ку Чи са внушителна подземна мрежа, с помощта на която партизаните от Виет Конг са се предпазвали от френските и американските войници по време на войната в Индокитай. В комплекса има повече от 200 километра подземни тунели, съдържащи складови помещения, кухни, болници, спални помещения и дори училища, някога обитавани от повече от 10 000 души. Някои от тунелите достигат дори до Камбоджа. Ще обиколим част от огромната мрежа от подземни проходи и тунели, за да надникнем в историята, живота , упоритостта и находчивостта на виетнамците по време на войните, които са водили.
Трансфер до летището за полет Хо Ши Мин – Истнабул / 21:40-05:00/

10 ден 05.01.2024 Истанбул – София
Полет София – Истанбул /08:45-09:00/.

Цената включва
  • Самолетни билети София – Истанбул – Ханой; Хо Ши Мин – Истанбул– София с вкл. 23 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж с Турски авиолинии;
  • Самолетен билет Хо Ши Мин – Фу Кок – Хо Ши Мин с вкл. 20 кг. чекиран и 5 кг. ръчен багаж;
  • 3 нощувки с 3 закуски в Хо Ши Мин - NORTHERN CHARM HOTEL 4* или подобен;
  • 4 нощувки с 4 закуски на Фу Кок - NOVOTEL PHU QUOC RESORT 5* или подобен;
  • 1 обяд
  • Всички трансфери по програмата;
  • Всички екскурзии и входни такси за посещаваните обекти по програмата
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на Евроинс;
  • Тур мениджър.


Цената не включва
  • Новогодишна вечеря в хотела на Фу Кок – 160 лв. на човек (заплащат се задължително)
  • Доплащане за All Inclusive по време на престоя на Фу Кок – 570 лв. на възрастен.
  • Напитки по време на храненията
  • Туристическа виза за Виетнам – 32 щатски долара / издава се онлайн
  • Oбработка на документи за виза за Виетнам – 50 лв
  • Допълнителни екскурзии
  • Доплащане за мед. застраховка за лица от 65 до 74 г. – 15 лв.
  • Доплащане за мед. застраховка за лица от 75 до 85 г. – 45 лв.
  • Сервизно обслужване – 30 долара на човек (заплащат се от България)
  • Застраховка Отмяна на пътуване – препоръчително
  • Горивна такса
  • Избор на седалка в самолета (авиокомпаниите ги разпределят на случаен принцип) - цена на запитване
 
 
All inclusive концепция на хотел Novotel Phu Quoc resort 5*
Закуска – Основен ресторант – еропейска, азиатска и виетнамска кухня.
Обяд - Основен ресторант – еропейска, азиатска и виетнамска кухня.
Рибен ресторант – специалитети морски дарове – пресен улов от острова /с предварителна резервация
Вечеря -  Основен ресторант – еропейска, азиатска и виетнамска кухня.
Рибен ресторант – специалитети морски дарове – пресен улов от острова /с предварителна резервация/
Снакс – Лоби бара, Океански бар и Бийч клуб бара – салати, сандвичи, панини, хапки, хамбургери, пица, паста, десерти.
Напитки – сервират се навсякъде във всички заведения в хотела от 12 часа на обяд до 23 часа вечерта: чай, кафе, безалкохолни напитки, вода, бира, местно вино, местни алкохолни напитки /уиски, джин, водка, ром/, алкохолни коктейли, безалкохолни коктейли /моктейли/, ледени напитки, сокове /ябълка, портокал, ананас, гуава, манго/
Мини бар: Зареждане 1 път дневно по време на престоя с минерална вода, сода, бира и снакс.
Безплатни активности за деца, възрастни и семейства:
Йога, Табата, Аква гимнастика, Плажен волейбол, Клас по готварство, Клас по приготвяне на коктейли, Хранене на риби, Арт обучение/декориране на тъкани, на камъни, гривни и други/,шоу програми, традиционни игри, каяк, паделборд, тенис на маса, тенис, фитнес.
Детски клуб и грижа за децата: от 10:00 до 12:00 и от 13:00 до 16:00 часа всеки ден безплатно. Услугата е за деца на възраст от 5 до 11 години.

Условия:
Екскурзията се осъществява при 15 пълно платили. 
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой – 20 дни преди датата на отпътуване.
Допълнителните екскурзии се заявяват и потвърждават от България.
Възможно е да има промяна в летищните такси. Ще бъдете уведомени до 21 дни преди началото на екскурзията.
Възможно е хотелът да бъде сменен с друг от същата категория.
Възможна е промяна в часовете на полетите и в дните на провеждане на екскурзиите.
За пътуването е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България.
Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,80 лв. за щатски долар към 19.01.2024 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
Не са необходими ваксинации.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител.

Агенцията предлага застраховка Анулиране и прекратяване на пътуването.
 
Горивни такси:
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията и круизната компания могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.
 
Резервации:
При резервация се заплащат 2000 лв.
Пълно плащане 45 дни преди датата на отпътуване.
 
Хотели
Цени за ранни резервации до 31.05.2024
На човек в двойна стая Единична стая
4860 лв. 5650 лв.
Настаняване на 3-ти възрастен на допълнително легло и дете (2-11,99 г.) – на запитване
 
Стандартни цени
На човек в двойна стая Единична стая
5160 лв. 5950 лв.
Настаняване на 3-ти възрастен на допълнително легло и дете (2-11,99 г.) – на запитване
 
Хотели по програмата:
Хо Ши Мин - NORTHERN CHARM HOTEL 4* или подобен;
Фу Кок - NOVOTEL PHU QUOC RESORT 5* или подобен;
Допълнителни екскурзии
  • Екскурзия до тунелите Ку Чи – 75 долара на човек
  • Екскурзия „Тайните на Фу Кок“ - 50 долара на човек

37/02
Етикети
pochivka , ханой , ekskurziq do kambodja , доха , топ цени , екскурзия до виетнам и камбоджа , ekzotichna destinacia , посещение на ханой , екскурзия до виетнам , сим рип , съкровищата на индокитай - виетнам, камбоджа и лаос 2024 , ангкор ват , екскурзии камбоджа 2024 , екзотични екскурзии с водач , azia , нова дата , vietnam i kambodja 2024 , пътуване до виетнам , lasenta boutique hotel , екскурзия до виетнам и камбоджа , екскурзия до виетнам , екскурзия до виетнам , самолетна екскурзия , дананг , ekskurziq do kambodja , хо ши мин , виетнам , сайгон , нощувка на корабче , почивка виетнам , екзотика , екскурзия до камбоджа , виетнам, камбоджа и лаос 2024 , дананг , виетнам и камбоджа 2024 , нощувка на корабче , la regina royal cruise , полуостров тон ланг , сайгон , зимна екзотика , samoletna ekskurzia , пътуване до тайланд , екскурзии , меконг , камбоджа 2024 , екскурзии тайланд 2024 , сием реап , ramana saigon hotel , ханой , съкровищата на индокитай - виетнам, камбоджа и лаос , оферти екзотични екскурзии , сезон 2024 , екскурзия до виетнам , природа и култура на индокитай , екскурзия по делтата на р. меконг , камбоджа , toptravels , виетнам 2024 , съкровищата на индокитай , виетнам , самолетни програми , лаос 2024 , почивка на екзотично място , хюе , програма лаос , екскурзия , виетнам и камбоджа 2024 , самолетни програми 2024 , екзотични екскурзии 2024 , екскурзия до виетнам , камбоджа , виетнам , бангкок , съкровищата на индокитай 2024 , екзкурзия 2024 , град хуе , екскурзия до виетнам и камбоджа , ку ши , екзотика , виетнам и камбоджа , камбоджа , виатнам , екзотична екскурзия , виетнам 2024 , оферта , тунелите в ку ши , ekskurzia do vietnam , екскурзия до камбоджа , екскурзия до виетнам , корабче по залива халонг , 2024 , далечни дестинации , ekzotika , vietnam , виетнам , ekskurziq do vietnam , екскурзии камбоджа 2024 , екскурзия по делтата на р. меконг , ку ши , полуостров тон ланг , халонг , почивка , очарованието на виетнам и камбоджа , екскурзия камбоджа , ekskurziq do vietnam , почивка в азия , qatar airways , софия , есен 2024 , хюе , ангкор ват , почивки , съкровищата на индокитай - виетнам, камбоджа и лаос , flower garden hotel , екскурзия , екскурзия до камбоджа , очарованието на индокитай 2024 , виетнам и камбоджа , екскурзия до виетнам и камбоджа , екскурзия със самолет , хой ан , на топло през зимата , посещение на ханой , ваканция , очарованието на индокитай , екзотични екскурзии 2024 , екскурзии индонезия , дананг , корабче по залива халонг , съкровищата на индокитай , лято , доха , топ дестинация , сим рип , пътуване до камбоджа , виетнам , топ екскурзия , град хуе , unesco , почивка във виетнам , ниски цени , самолетни програми 2024 , почивка , виетнам – камбоджа – лаос , пътуване до виетнам , лаос 2024 , сием реап-сайгон , самолетни билети до виатнам , съкровищата на индокитай - виетнам, камбоджа и лаос 2024 , екзотични екскурзии с водач , виетнам , виетнам – камбоджа – лаос , екскурзии виетнам 2024 , меконг , екскурзия до виетнам и камбоджа , пътуване до камбоджа , екзотична програма , екскурзия до камбоджа , хой ан , top travel , екзотична екскурзия , exotic tour , природа и култура на индокитай , екскурзии виетнам 2023 , виетнам 2024 , ханой , хит оферта , ekskurziq do vietnam , на топло през зимата , бангкок , камбоджа 2024 , ekskurziq do kambodja , доха , ekzotika , екскурзии лаос 2023 , екскурзия до виетнам , доха , хит цени , kambodja , unesco , халонг , халонг /unesco/ , екскурзия виетнам , виетнам, камбоджа и лаос 2024 , сайгон , тунелите в ку ши , зимна екзотика , ekskurzia do vietnam , екскурзия в азия , самолетна екскурзия , доха , exotic tour , пътуване до лаос , халонг /unesco/ , софия , самолетна почивка
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах