Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Мексико – екскурзия и All Inclusive почивка на Ривиера Мая

Оферта номер: Е3386
Вид транспорт: Самолет Самолет
13 дни-10 нощувки/Сезон 2024
София – Истанбул – Мексико Сити; Канкун – Истанбул– София
Цена от: 5890.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
06.11.2024 6190.00 BGN Запитване


Програма
1 ДЕН
.

1 ден 06.11.2024 София – Истанбул
Полет София – Истанбул /21:35-00:05/.

2 ден 07.11.2024 Истанбул – Мексико Сити
Полет Истанбул – Мексико Сити /02:25-08:15/. Богатата история на столицата на Мексико започва още през 14-ти век, когато на същото място се е намирал град на ацтеките - Теночтитлан. Това е била една от най-заселените и процъфтяващи ацтекски столици преди да бъде завладяна от испанския завоевател Ернан Кортес през 1521 г. След завоеванието, испанците разрушават града и изграждат нова колониална столица. Тя се разраства бързо и се превръща в един от най-големите и важни градове в колониална Испания. През 19-ти и 20-ти век, Мексико Сити продължава да се развива, като става център на културата и политиката в Мексико. Днес този огромен град, с население от 9 мил. жители, съчетава богато историческо наследство с модерна инфраструктура.
След трансфера до хотела ни, имаме късна закуска и време за почивка. Обиколката на града ще започне след обяд с главния градски площад на квартал Тлателолко – „Площада на трите култури“. Наречен е така, защото съдържа представителни произведения от три основни периода от историята на града и показва архитектурното наследство на три културни аспекта: ацтекските пирамиди на Тлателолко, испанския Templo de Santiago от 17-ти век и модерната кула, която се помещава Centro Cultural Universitario. Разходката ни ще продължи с посещение на базиликата Светилището на Дева Мария от Гуадалупе, което е едно от най-посещаваните места в Мексико. Според легендата Дева Мария се явила на Хуан Диего, благочестив ацтек, приел християнството, на 9 декември и отново на 12 декември 1531 г. По време на първото си явявяне тя поискала да бъде построено светилище за нея на мястото, където се е появила - Тепеяк Хил. Хълмът не е случаен - преди е бил място за поклонение на ацтекската богиня Тонанцин. Епископът обаче поискал знак за доказателство, преди да одобри строежа на църква. Тогава Мария се явила за втори път на Хуан Диего и напълнила наметалото му с цъфнали кастилски рози, въпреки че такива не растяли в Мексико по това време. При втора аудиенция с епископа, Хуан Диего изсипал десетките рози на пода и разкрил образа на Мария, отпечатан от вътрешната страна на наметалото – изображението, което сега е почитано в Базиликата на Гуадалупе.

3 ден 08.11.2024 Мексико Сити
Закуска. Днес обиколката ни ще започне с Площада на Конституцията или както мексиканците го наричат – Сокало. Мястото е заобиколено от сгради с важна архитектурна, артистична и историческа стойност. В Националния дворец се намират изящните художествени творби на Диего Ривера. Стенописите нагледно представят историята на Мексико преди, по време и след испанската епоха. На площада се намират също сградата на Върховния съд и Катедралата на мегаполиса, която силно напомня на тази в Севиля. Този площад някога е бил центъра на столицата на ацтеките – Теночтитлан.
Следващата ни спирка е паркът Чапултепек, в който се намира един от най-прочутите музеи в света – Антропологическия музей на Мексико. Ще посетим залата с историята на Империята на ацтеките, където ще видим на живо оригинали на артефакти от предиспанската епоха, включително и слънчевия камък на ацтеките, намерен при разкопки на площада Сокало през 1790 г.
Свободно време за обяд, след което продължаваме към Сочимилко в покрайнините на града, където ще се повозим на типична мексиканска лодка. Каналите, по които ще се движим, са част от обширните блата, върху които е построена бившата столица на ацтеките. Късния следобед ще посетим предградието Койоакан. Ще разгледаме отвън две специални къщи: Къщата на Ернан Кортес – испански конкистадор. Това място е било седалището на маркизата на долината на Оахака. Къщата-музей на Фрида Кало и Диего Ривера, известна като Синята къща, е и музей на изкуството, посветен на живота и работата на мексиканската художничка. Сградата е родното място на Кало, домът, в който тя е израснала и живяла със съпруга си Диего Ривера в продължение на няколко години. След смъртта ѝ, през 1957 г. Диего Ривера дарява дома и вещите в него, за да го превърне в музей в чест на Фрида. Музеят съдържа колекция от произведения на изкуството и лични вещи на Фрида Кало.   

4 ден 09.11.2024 Мексико Сити – Теотиуакан – Мексико сити
Закуска. На около 50 км. от столицата се намира археологическия комплекс Сан Хуан Теотиуакан.
Теотиуакан е един от най-впечатляващите археологически обекти в света. Между 100 000 и 200 000 души са живели там в своя пик около 600 г. сл. н. е., което го прави един от най-големите градове в древния свят. Градът е кръстен от говорещите науатъл ацтеки приблизително 1000 години след създаването му, като „Теотиуакан“ означава „Мястото, където са създадени боговете“. С височина повече от 200 фута, Пирамидата на Слънцето е една от най-големите подобни структури в света. Сградата, на възраст около 1800 години, вероятно съдържа около 1 милион кубични ярда вулканичен камък и други материали. Пирамидата на Луната се намира в западния край на Авенюто на мъртвите и имитира очертанията на планината Серо Гордо. Смята се, че е била използвана като ритуален храм, построен за почитане на Великата богиня на Теотиуакан, която е служила като божество на водата, плодородието и сътворението. Авенюто на мъртвите, което е първото нещо, което зрителите виждат, минава направо през града и завършва при Пирамидата на Луната. Това ви създава впечатлението, че пирамидата се използва като път към подземния свят.
Пирамидата на Кетцалкоатъл, известна също като "Пирамидата на Пернатата змия", е известна с впечатляващата си стълбеста архитектура с каменни фигури на змии по стъпалата й. Тя представя изкуството и вярата на древните мексикански култури и остава ключов символ за разбиране на техните обичаи и история. Дворецът на пеперудите - е кръстен на многобройните си релефи във формата на пеперудени крила. В реставрираната част има почти незабележим тунел, който води до оригиналните помещения на двореца под земята. Известен е с намерените единствени останките от стенописи в Теотиуакан. Сред тях е една, която представлява процесия от ягуари, свирещи на тромби, направени от миди, и процесия от зелени птици, от чиито човки текат струи вода. След тази разходка из вековете, ще спрем за почивка в местен ресторант, в случай че искате да хапнете.

5 ден 10.11.2024 Мексико Сити – Вилаемоса – Паленке
Закуска. Трансфер до летището за полет до Вилаермоса, а след това ни очаква трансфе до Паленка. Разположен в подножието на планината Чиапас в Мексико, Паленке е един от най-важните градове-държави от времето на маите. Градът процъфтява между ок. 600 и 750 г. от н. е., въпреки че има доказателства за населяването му още през 3 в. преди н.е. Неговото стратегическо разположение го превръща във важен търговски център.  В днешно време, археологическият парк Паленке е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.

6 ден 11.11.2024 Паленке – Кампече
Закуска. Днес ни предстои пътешествие из света на маите. Древният град Паленке бил основен за династията на крал Пакал. Храмове, дворци, гробници – градът разказва част от историята на древната цивилизацията. След посещението на Паленке ще потеглим по магистралата към Мексиканския залив и ще хапнем за обяд по път. Ще пресечем най-голямата река в Мексико, Усумасинта и ще преминем от щата Чиапас в щата Табаско. Привечер ще пристигнем в Кампече и след като се настаним в хотела ще можем да направим пешеходна обиколка на града и крепостната стена. Кампече е пристанищен град в Мексиканския залив. Известен е със запазените си барокови колониални сгради, военна архитектура и ограден исторически квартал. В отговор на пиратски атаки градът е укрепен през 17-и век и 2 крепости на върха на хълм, превърнати сега в музеи. Някога е бил място на процъфтяваща цивилизация на маите, а днес е дом на най-стария карнавал в Мексико.

7 ден 12.11.2024 Кампече – Ушмал – Мерида
Закуска. Днес ще се отправим към Мерида – столицата на Юкатан. Но преди да стигнем до него, ще посетим друг емблематичен за маите град – Ушмал. Ушмал е бил един от най-големите градове на полуостров Юкатан на Пътят на Пуук. В рацвета си (около 600-900 г. сл. Хр.), е бил дом на приблизително 20 000 маи. Името Uxmal на езика на маите, означава "три пъти построен". Това име се отнася до изграждането на най-високата му структура, Пирамидата на магьосника, която е построена върху съществуващи пирамиди. Посещението на Пирамидата на магьосника, фризовете по стените на училището за благородници, къщата на костенурките, игрището и красивата гледка от върха на пирамидата на губернатора са част от преживяванията този ден. След обяд продължаваме към Мерида. Градът се отличава с архитектурни съкровища от колониалния период, като Катедралата на Св. Идноксио и двореца "Канто Кардинал" - две от най-популярните забележителности. След като се  настаним в хотела, ще имаме време за първото ни запознаване с града – главния площад, катедралата, булевард Монтехо.

8 ден 13.11.2024 Мерида – Чичен Ица - Сеноте Ик Kил – Валядолид
Закуска. Днешният ден ще започне с ранно напускане на хотела, за да се отправим към едно от новите 7 чудеса на света – Чичен Ица. Това свещено място е било един от най-големите центрове на маите на полуостров Юкатан. През близо 1000-годишната му история различни народи са оставили своя отпечатък в града. Визията на маите и толтеките за света и вселената се разкрива в техните каменни паметници и художествени произведения. Сливането на строителните техники на маите с нови елементи от централно Мексико прави Чичен Ица един от най-важните примери за цивилизацията на маите и толтеките в Юкатан. Мистерията на Чичен Ица се крие донякъде в останките на една древна пирамида, наречена Кукулкан, известна още като Ел Кастило. Археолозите отдавна знаят, че тази мистериозна структура крие втора пирамида в стените си, но новата технология е открила нещо странно: трета пирамида във втората. След като разгледаме Чичен Итца ще имаме време за обяд, а след това възможност да посетим Сеноте Ик Кил, наподобяващо подземно езеро. Сеноте е нещо специфично за полуостров Юкатан. Представлява дълбока и широка яма в земята, която има кръгла форма и е пълна с вода. Сеноте се образуват от сриването на пещери. Точно за това те могат да варират по размер, форма и дълбочина. Някои от тях са като малки локви, а други са широки естествени басейни пълни с подводни пещери и проходи. След като дупката се оформи, за да стане на сеноте, тя веднага се запълва с чиста и прясна, най-вече подземна вода. Хората обичат да се наслаждават на тези естествени басейни, а сеноте с подводни пещери също така са страхотни места за гмуркане. Денят ще завършим във Валядолид за почивка и самостоятелни занимания.

9 ден 14.11.2024 Валядолид – Ривиера Мая
Закуска. Очакват ни плажовете на брега на Карибско море и Плая дел Кармен, където ще се настаним в хотела ни.

10 ден 15.11.2024 Ривиера Мая
Закуска. Свободно време за плаж или може да се включите в допълнителната ни екскурзия до Тулум. Градът е още от пре-колумбовата епоха от времето на маите. Бил е главно пристанище на градът-държава Коба. По времето на маите, градът се е наричал Зама, което в превод означава “градът на зората”, тъй като гледа на изток, откъдето изгрява слънцето. Самото име Тулум, с който е известен днес, на езика маите означава “стена”, “ограда”, явно заради стратегическото местоположение и укрепленията по брега на Карибско море. Архитектурата е типична за маите, които са населявали източното крайбрежие на Юкатан. Руините са разположени на 12-метрови и градът е един от последнит, построени и обитавани от маите. Своят разцвет достига между 13-ти и 15-ти век, като маите продължават да обитават Тулум около 70 години началото на испанската колонизация. Окончателно градът е изоставен до края на 16 век. Тулум е едно от най-добре запазените крайбрежни поселения на маите и днес е популярен обект сред туристите.

11 ден 16.11.2024 Ривиера Мая
Закуска. Свободен ден за почивка и релакс на плажа.

12 ден 17.11.2024 Канкун – Истанбул
Закуска. Трансфер до летището за полет Канкун – Истанбул / 14:30-10:35/

13 ден 18.11.2024 Истанбул – София
Полет Истанбул – София /14:45-15:05/

Цената включва
  • Самолетен билет София – Истанбул – Мексико Сити; Канкун – Истанбул– София с вкл. 23 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж с Турски авиолинии;
  • Самолетен билет Мексико Сити – Вилаермоса с вкл. 20 кг. чекиран и 5 кг. ръчен багаж;
  • 3 нощувки с 3 закуски в Мексико Сити - Casablanca Mexico City 4* или подобен;
  • 1 нощувка със закуска на кораб в Паленке - Villa Mercedes Palenque 4* или подобен;
  • 1 нощувка със закуска в Кампече - Gamma Campeche 4* или подобен;
  • 1 нощувки със закуска в Мерида - Palacio Maya Mérida 4* или подобен;
  • 1 нощувка със закуска във Валядолид - Meson del Marques Valladolid 4* или подобен;
  • 3 нощувки на база All Inclusive на Ривиера Мая - Barcelo Maya GRAND 5* (хотели Beach, Caribe, Tropical, Colonial) или подобен;
  • 1 обяд
  • Всички екскурзии и входни такси за посещаваните обекти по програмата
  • Трансфери
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на Евроинс;
  • Тур мениджър.
 

Цената не включва
  • Напитки по време на храненията
  • Допълнителни екскурзии
  • Доплащане за мед. застраховка за лица от 65 до 74 г. – 20 лв.
  • Доплащане за мед. застраховка за лица от 75 до 85 г. – 60 лв.
  • Сервизно обслужване – 70 долара на човек (събират се от България)
  • Входна такса за Сеноте Ик Кил – 12 долара на човек, заплаща се по желание
  • Градска такса – 196 мексикански песо на човек (около 15 лв.) – заплаща се задължително на рецепция при настаняване в хотела в Ривиера Мая
  • Еко такса – 26,89 мексикански песо на ден на стая (около 2,15 лв.) - заплаща се задължително на рецепция при настаняване в хотела в Ривиера Мая
  • Застраховка Отмяна на пътуване – препоръчително
  • Горивна такса
  • Избор на седалка в самолета (авиокомпаниите ги разпределят на случаен принцип) - цена на запитване


Условия:
Екскурзията се осъществява при 15 пълно платили. 
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой – 20 дни преди датата на отпътуване.
Допълнителните екскурзии се заявяват и потвърждават от България.
Възможно е да има промяна в летищните такси. Ще бъдете уведомени до 21 дни преди началото на екскурзията.
Възможно е хотелът да бъде сменен с друг от същата категория.
Възможна е промяна във входните, еко и градски такси.
Възможна е промяна в часовете на полетите и в дните на провеждане на екскурзиите.
За пътуването е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България.
Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,80 лв. за щатски долар към 19.01.2024 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
Не са необходими ваксинации.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител.
Агенцията предлага застраховка Анулиране и прекратяване на пътуването.
 
Горивни такси:
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията и круизната компания могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.
 
Резервации:
При резервация се заплащат 2000 лв.
Пълно плащане 45 дни преди датата на отпътуване.
 
Хотели
Цени за ранни резервации до 30.04.2024
На човек в двойна стая Единична стая Трети възр. на доп. легло
6190 лв. 7180 лв. 6080 лв.
Настаняване на дете (2-11,99 г.) на доп. легло – на запитване
 
Стандартни цени
На човек в двойна стая Единична стая Трети възр. на доп. легло
6390 лв. 7380 лв. 6280 лв.
Настаняване на дете (2-11,99 г.) на доп. легло – на запитване
 
Хотели по програмата:
Мексико сити - Casablanca Mexico City 4* или подобен;
Паленке - Villa Mercedes Palenque 4* или подобен;
Кампече - Gamma Campeche 4* или подобен;
Мерида - Palacio Maya Mérida 4* или подобен;
Валядолид - Meson del Marques Valladolid 4* или подобен;
Ривиера Мая - Barcelo Maya GRAND 5* (хотели Beach, Caribe, Tropical, Colonial) или подобен;
Допълнителни екскурзии
  • Екскурзия до археологическия комплекс Тулум – 85 долара на човек (осъществява се при мин. 10 човека)


37/02
Етикети
екскурзия в мексико с водач , самолетни екзотични почивки 2024 , почивка в канкун мексико , екскурзии с водач , канкун , почивка във варадеро , ekskurziq do mexico city , екскурзия до мексико , екзотични почивки 2024 , pochivka v mexico , екскурзии куба , почивка в куба , теотихуакан , почивка във варадеро , почивка , вилахермоса , канкун 2024 , почивка в канкун с екскурзовод , почивка в ривиера мая с екскурзовод , почивка на карибите , ekskurziq do havana , мекскико , почивка в канкун, мексико 2024 , екскурзия до мексико сити , лараинзар , екскурзия до мексико , теотиуакан , лятни почивки на карибите , канкун 2024 , самолетна екскурзия до мексико и куба , канкун 2024 , мексико сити , почивка в канкун , pochivka vyv varadero , екскурзия до хавана , чамула - зинакантан , екзотична екскурзия до мексико , ekskurziq v kankun , сан кристобал де лас касас , екзотични почивки в мексико , почивки канкун 2024 , самолетна почивка , мерида , самолетни почивки на карибите с водач на български , ekskurziq v meksiko , кампече , почивки куба , екскурзия до мексико сити , екскурзия до мексико , почивка в мексико , хавана , почивка в канкун , екзотични екскурзии 2024 , ekskurziq do mexico , ekskurziq do havana , nh puebla centro historico 4* , почивки мексико 2024 , cancun 2024 , ekskurziq do meksiko , козумел , екскурзия до куба , екскурзии хавана , екскурзия до куба , куба 2024 , екскурзии , хавана 2024 , мерида , мексико сити , екскурзии до карибите , екскурзия до мексико и куба със самолет , екскурзии куба , ривиера мая , куба , чичен ица , екзотична екскурзия до куба , ekskurziq v mexico , ривиера мая 2024 , екскурзия до куба , мексико 2024 , екзотични почивки 2024 , agua azul , екскурзия в мексико с екскурзовод на бълагрски език , mexico , мексико през 2024 , екскурзия на карибите , екскурзия до мексико и куба , екскурзия до мексико и куба през 2024 , ekskurziq do hawana , ekskurzia v mexico , ekskurziq v riviera maya , екскурзия в канкун , мексико сити , hotel calypso cancún , екзотични почивки в куба , обект монте албан , почивки канкун 2024 , hotel villas arqueologicas chichen itza 3* , почивка в ривиера мая , почивка в ривиера мая , хит цени , екскурзия до куба , pochivka v kankun mexico , ekskurziq do havana , почивка в мексико , център ушмал , плая дел кармен , хавана екскурзии , ниски цени , куба 2024 , екскурзия до мексико и куба , екскурзия до мексико , екскурзия до мексико и куба с водач , екскурзия до мексико , екскурзия , екскурзия до мексико , kuba 2024 , варадеро 2024 , почивка във варадеро 2024 , чичен ица , почивка във варадеро , екскурзия , holiday inn resort acapulco 4* , мексико 2023 , pochivka vyv varadero , промоции мексико , екскурзия до мексико и куба 2024 , остров козумел , почивка във варадеро , екскурзия до мексико , ekskurziq do mexico city , hotel suites colibrí 4 * , ekskurziq do mexico city , 2024 , самолетна екскурзия , ekskurziq do mexico , автобусна екскурзии , почивки ривиера мая , чичен итца , екскурзия до мексико сити , хит оферта , екскурзии мексико , екзотика в мексико , почивки канкун , почивки , екскурзия на вивиера мая с водач , evtini ekzotichni pochivki , евтини екзотични почивки , оферта , ушмал , pochivka v kankun , ekskurziq do meksiko , pochivka v meksiko , ваканция , почивка в мексико , мексико , мексико , почивка в канкун , екскурзия до хавана , ekskurziq do meksiko 2024 , ранни записвания , екскурзия до канкун с водач , укшмал , почивка в канкун, мексико 2024 , екскурзия до мексико сити , екскурзия до куба , почивка в мексико с водач , мексико 2024 , pochivka vyv varadero , exotica , екскурзия до хавана , екзотични екскурзии , почивка във варадеро , hotel del paseo campeche 3* , pochivka v riviera maya , екскурзия до куба , почивка в мексико , автоусна почивка , почивка в ривиера мая , екскурзия до мексико и куба 2023 , екскурзия до хавана , ранни записвания 2024 , екскурзия до хавана , ранни записвания , почивки ривиера мая , самолетни програми , mexico , ekskurziq do havana , екскурзия на ривиера мая , най-доброто от мексико , hotel mx garibaldi 4 , ekskurziq do mexico city , паленке , почивки мексико , екскурзия до хавана , варадеро 2024 , почивка в канкун, мексико 2024 , канкун 2024 , екскурзия до куба 2024 , екскурзия до куба , автобусна програма , hotel villa mercedes palenque 3* , pochivka vyv varadero , топ цени , ekskurzii kuba , почивки канкун , мексико и куба в едно , екскурзии мексико , чичен ица , ekskurzia do mexico city , екскурзия до куба , екскурзия в мексико , ekskurzii mexico 2024 , екскурзия до мексико сити , каньон сумидеро , почивка , де ла вента , варадеро , самолетни почивки до карибите , ниски цени , екскурзия до чичен итца , екскурзия до мексико сити , теотиуакан , hotel ambassador merida 4* , екскурзия до мексико , почивка в канкун, мексико 2024 , почивки мексико 2024
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах