Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

ПУЛИЯ – НАСЛАДА ЗА СЕТИВАТА

Оферта номер: Е3438
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни-7 нощувки/Сезон 2024
БАРИ – ОСТУНИ – ПОЛИНЯНО А МАРЕ – ЛОКОРОТОНДО – АЛБЕРОБЕЛО – АЛТАМУРА – МАТЕРА – ЛЕЧЕ – ПЕЩЕРИ КАСТЕЛАНА – МАРТИНА ФРАНКА
Цена от: 1499.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
26.08.2024 1699.00 лв Запитване
02.09.2024 1699.00 лв Запитване
09.09.2024 1699.00 лв Запитване
16.09.2024 1699.00 лв Запитване
23.09.2024 1599.00 лв Запитване
01.10.2024 1599.00 лв Запитване
09.10.2024 1599.00 лв Запитване
17.10.2024 1499.00 лв Запитване


Програма
1 ДЕН
.

Ден 1 Полет до Бари
Вашият екскурзовод ще ви посрещне и трансферира до историческата част на Бари – столицата на област Пулия. Предстои ви обиколен тур (включен в цената). Ще се потопите в лабиринта от цветни улички, площади, църкви и дворци.
Нощувка в района на Пулия.
 

Ден 2 Остуни – Полиняно а Маре
Закуска.
Свободно време или възможност за екскурзия до Остуни и Полиняно а Маре (пакет "Допълнителни екскурзии"). В Остуни – "Белият град" туристите ще се очароват от Катедралата, малките бели улички пълни с магазини и панорамната тераса с изглед към морето. Следва посещение на Masseria, в която можете да видите как се прави бурата, а после и да я опитате. Ще продължите към Полиняно а Маре построен върху внушителни отвесни скали. В миналото пред портите му е минавал римският път "Виа Траяна". Днес крайбрежието е известно с кристално чистото си море, 20-километровата плажна ивица и големия брой пещери, издълбани в скалите. Специфичната архитектура допълва естествената красота на този град, известен с прозвището "Перлата на Адриатика".
Нощувка в района на Пулия.
 

Ден 3 Локоротондо – Алберобело
Закуска.
Свободно време или възможност за екскурзия до Локоротондо и Алберобело (пакет "Допълнителни екскурзии"). Отпътуване към Локоротондо, едно от 100-те най-красиви малки градчета в Италия, чийто исторически център е построен в овална форма, откъдето идва и името му. Това е градът на красивите балкони, повечето от които са с номера и не на последно място със своето вино, което ще имате възможност да дегустирате. Следва посещение на приказната столица на Трулите – Алберобело. Град с толкова особен чар, че е трудно да разберете в коя държава или планета се намирате, пренесени в детска книжка с приказки. Трулите са малки бели къщи с конусовидни варовикови покриви. В близост до централния площад се намира църквата Санта Лучия, както и градският музей Territorio.
Нощувка в района на Пулия.

Ден 4 Алтамура – Матера
Закуска.
Имате възможност да посетите Алтамура и Матера (предлага се на място). Алтамура е важен исторически град, разположен в сърцето на Пулия, известен най-вече със своята Катедрала и археологически музей. Посещение на Музея на хляба, с възможност за дегустация. Продължавате към Матера – градът прочут по целия свят като естествен декор на редица филми с исторически сюжет. Maтepa – apxитeĸтypнa чyтoвнocт, гpaничeщa c нepeaлнocт! Maгия, пpи ĸoятo вpeмeтo e cпpялo в нaй-cюблимния мoмeнт!
Нощувка в района на Пулия.
 

Ден 5 Лече
Закуска.
Посещение на Лече, бароковата столица на Пулия (включено в цената). Градът е известен още от времето на Троянската война, като Сибър. През III век пр.н.е. е превзет от римляните, които му дават името Липия. В продължение на 5 века Лече е част от Източната Римска империя. През XI век той е присъединен към Кралство Неапол.
Нощувка в района на Пулия.

Ден 6 Пещерите Кастелана
Закуска.
Имате възможност да посетите пещерите Кастелана (предлага се на място). Важна туристическа атракция, една от най-красивите и зрелищни пещерни карстови системи в Италия. Още с влизането си през изкуствено прокопания тунел попадате във висока 60 метра, частично открита зала – "La Grave" (Бездната). Цялата дължина на пещерната система е над 3 км, но за посетителите е достъпен само първият 1 км. На 70 метра под повърхността е една от най-красивите пещерни зали в света – Грота Бианка (Бялата пещера).
Нощувка в района на Пулия.

Ден 7 Мартина Франка
Закуска.
Свободно време или възможност за екскурзия до Мартина Франка (пакет "Допълнителни екскурзии"). Бароков град с типичните малки улички, дворци и величествени монументални църкви. Обиколката на Стария град включва двореца Дукале и църквата Св. Мартин. Предстои и дегустация на местни месни деликатеси "Capocollo". Свободно време и възможност за посещение на търговски център.
Нощувка в района на Пулия.
 

Ден 8 Полет до България
Закуска.
Трансфер до летището. Полет към София.

 
Цената включва
♦ ДВУПОСОЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ
♦ ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ: 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.
♦ TРАНСФЕР: летище - хотел - летище (модерен автобус с климатик).
♦ НАСТАНЯВАНЕ: отличен 4* хотел според местната категоризация.
♦ ХРАНА: 7 закуски в хотела.
♦ ВОДАЧ С БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ще ви придружава и дава подробна информация по време на програмата.
♦ НЕЗАБРАВИМИ ЕКСКУРЗИИ:
  • Бари;
  • Лече.

Цената не включва
♦ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (ЛЕВ ИНС АД с покритие 10 000 евро):
   • за лица до 70 г.: 19 лв.         
   • за лица, навършили 70 г.: 38 лв. (двоен размер)
♦ ДОПЛАЩАНЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНО НАСТАНЯВАНЕ (в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 399 лв.
♦ ЗАСТРАХОВКА "Отмяна на пътуването".
♦ ТУРИСТИЧЕСКА ТАКСА: ≈ 3 евро за човек на нощувка (заплаща се на рецепция);
♦ БАКШИШ: екскурзоводско обслужване и шофьор.
ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ТАЗИ ПРОГРАМА ...
Пулия е една от онези дестинации, които ви позволяват да намерите Карибско море, природа, села, градове на изкуството, храна и вино на едно място. Няма да сгрешите, ако обичате разходките на открито и цените историята, това е вашето място. Тук, хората знаят как да се радват на живота, наслаждавайте се и вие на всяка минута от пребиваването в Южна Италия.

Хотели
ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ:
АЛБЕРОБЕЛО (7 нощувки) VICTOR COUNTRY HOTEL  4*
Допълнителни екскурзии
Пакет "ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ": 319 лв.
   • Остуни и Полиняно а Маре;
   • Локоротондо и Алберобело;
   • Мартина Франка. 

Пакет "ВЕЧЕРИ": 189 лв.

Или обединени двата пакета в "МЕГА ПАКЕТ": 479 лв.

Предлагани на място ЕКСКУРЗИИ: *
   • Посещение на Алтамура и Матера;
   • Посещение на пещерите Кастелана.
* Информация за цената и условията ще получите с документите за Вашето пътуване.
 
Условия
Условия за плащане:
400 лева депозит при записване и сключване на договор и пълно плащане 45 дни преди заминаване.
 
Срок за уведомяване при неодстигнат минимален брой туристи по програма:
20 дни преди датата на отпътуване. Офертата важи при минимум записани 20 туристи.
 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
  • От деня, следващ деня на плащане на Депозита:
    - до 44 ден преди датата на пътуването – 35% от общата цена на пътуването по Договора;
    - между 28 ден и 43 ден преди датата на пътуването – 50% от общата цена на пътуването по Договора;
    - между 16 ден и 27 ден преди датата на пътуването – 70% от общата цена на пътуването по Договора;
    - между 9 ден и 15 ден преди датата на пътуването – 80% от общата цена на пътуването по Договора;
    - по-малко от 9 дни преди датата на пътуването – 100% от общата цена на пътуването по Договора.
  • Смяна или корекция на име – начислява се такса спрямо тарифата на авиокомпанията превозвач.

Необходими документи за пътуването:
  • Документ за самоличност (международен паспорт или лична карта) с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването;
  • За деца до 18 г., които пътуват с един родител или без родители – изисква се нотариално заверено пълномощно (от единия или двамата родители – зависи от конкретния случай);
  • За деца, при които родителите имат различни фамилии – необходимо е да се носи копие на акта за раждане на детето, в който са вписани родителите.
Забележки:
  • Авиокомпанията има правото на смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно;
  • Туроператорът не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите;
  • Туроператорът не носи отговорност за туристи, които не са допуснати от гранични власти.
Полетно разписание – подлежи на препотвърждение 10 дни преди полета.

47/04
 
Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах