Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Величието на Русия - Санкт Петербург и Москва

Оферта номер: П62803
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 7 нощи
15 - 22.09.2018/7 нощ с полет от Бургас
Величието на Русия – Санкт Петербург и Москва
Цена от: 2299.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма

Величието на Русия -  Санкт Петербург и Москва с полет от Бургас
Период на пътуването : 
15 - 22 Септември 2018
 

Програма

15 септ 

Излитане от летище Бургас в 20:30ч. с авиокомпания Аерофлот  за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево-2 в 23:50. Посрещане, трансфер до хотел Космос3*. Настаняване в реновирани стандартни стаи.Нощувка.

16 септ
Закуска. Панорамна обиколка на български език на Москва : Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а – най–старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин,  възстановения храм на Христос Спасител –
символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталиновските небостъргачи и др. Връщане в  хотела (ок. 4 часа). Свободно време. Нощувка.

17 септ
Закуска. Екскурзия на български език в Кремъл – архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Посещение на Оръжейната палата- Московски музей-съкровищница, част от комплекса Големия Кремълски дворец. В нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства.
Обяд в ресторант в града.
Екскурзия с екскурзовод на български език в Третяковската галерия – разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Връщане в  хотела(продължителност на програмата около 8,5 часа).Нощувка.

18 септ
Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до Ленинградската гара за високоскоростен луксозен влак Сапсан до Санкт Петербург (4 ч.- скорост до 250 км/ч). 
Посрещане на Московската гара в С. Петербург и трансфер до хотел Москва 4*. Настаняване в стандартни стаи. Нощувка.

19 септ
Закуска. Панорамна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Посещение на Казански събор - паметник на военната слава, построен в навечерието на Отечествената война 1812г., в който главната светиня е Чудотворната Казанска икона на Божията майка.
Обяд в ресторант в града.
Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език в Ермитажа(осн. сграда) – грандиозен дворцов ансамбъл -официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура - само оригинали. Свободно време в Ермитажа. Трансфер до хотела.(продължителност на програмата около 7,5 часа)  Нощувка.

20 септ
Закуска. Екскурзия по територията на Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 век, от която води началото си градът Петербург с разглеждане на Петропавловския събор- началото на строителството му е през 1712 г., построен е в стил холандски барок. Необичайни за традиционното руско катедрално строителство са както външния облик на събора, така и вътрешния интериор.В Събора са и белокаменните саркофази с позлатени кръстове на императорите и императриците на Руската империя, а от 1998 год.тук са и останките на последния император Николай II и семейството му, убити през 1918г.в Екатеринбург.
Автобусна екскурзия с екскурзовод на български език в Царско село - лятната резиденция на Екатерина Велика. Разглеждане на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разходка в парка на двореца (продължителност на програмата около 7,5 часа).
Нощувка

21 септ
Закуска. Автобусна екскурзия на български език в Петерхоф - извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове преливащи един в друг. Екскурзия с екскурзовод на бълг. език в Големия Дворец. Разглеждане на Нижний парк. Свободно време в парка. Трансфер до хотела. (ок.6 часа). Свободно време. Нощувка.

22 септ
Закуска. Освобождаване на стаите до 12ч, трансфер летище Пулково за полет Санкт Петербург – Бургас с Аерофлот в 15:55ч. Пристигане на летище Бургас в 19:20 ч.

Полетното разписание е в местни времена.
ТА си запазва правото за промени в последователността  на провеждане на екскурзионната програма


Период на
екскурзията
Цена на турист
в двойна стая
Възр.на доп.легло в дв.стая Единична стая
15.09 - 22.09.2018 2089 лв. 2020 лв. 2533 лв.
лет. такси 210 лв. 210 лв. 210 лв.
Обща пак. цена 2299 лв. 2230 лв. 2743 лв.


Пакетната цена включва :
- самолетен билет  за полети  на Аерофлот Бургас – Москва и С. Петербург-Бургас
-  лет. такси 210 лв.към 22.01.2018 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет)
- 3 нощувки със закуска в хотел Космос 3* в реновирани стандартни стаи
- 4 нощувки със закуска в хотел Москва 4* в С. Петербург в стандартни стаи
- 1 обяд в С. Петербург
- 1 обяд в Москва
- билет за високоскоростен влак Сапсан
- трансфери
- описаната програма с лицензиран екскурзовод на български език
- входни такси за посещаваните музеи по програмата
- слушалки по време на екскурзионната програма
- медицинска  застраховка ( с покритие 50000 € )
- тур-лидер, представител на ТА

Цената НЕ включва:
- Стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни  с включена такса визов център – 120 лв. - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане в България и 1 цв.снимка паспортен формат
- Лични разходи
- Застраховка Отмяна на пътуване

Необходим  брой за осъществяване на екскурзията : 30 туристи.
В случай, че този брой не бъде набран най – късно до 20 дни преди отпътуването, се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената при желание на туристите.

Хотели по програмата:

В Москва: хотел Космос 3*+
//www.hotelcosmos.ru/rooms/standart_plus/
хотелът се намира на Проспект Мира, един от главните булеварди на Москва, срущу него е разположен изложбеният комплекс ВДНХ. Пеша може да се отиде до телевизионната кула Останкино и Музея на Космонавтиката. В кафетата и ресторантите на хотела са представени основните световни кухни. Хотелът разполага с фитнес и басейн. Настаняването е в реновирани стаи стадарт плюс. Метростанция ВДНХ – на 200 метра. До Червения площад – директна линия.

В Санкт Петербург: Хотел Москва 4*- www.hotel-moscow.ru
Стандартен хотел 4*, с изключително добро разположение - в началото на Невски проспект, на площад Александър Невски, срещу Александро-Невската лавра. Настаняването е в стандартни двойни стаи. Вечер е възможно да се наблюдава вдигането на моста „Ал. Невски” над река Нева.
На 20 м. от хотела - ст.м.Александър Невски.

Условия за резервация :
- Депозит – 35% от общата сума
- Доплащане – 35 дни преди датата на отпътуване

Условия за анулация:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:
- Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
- Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34  до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването.
- Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.
- По желание на клиента може да бъде предложена застраховка „Отмяна на пътуване”



Защо да изберете Москва и Санкт Петербург? 
 
Защото Москва е най-големият град в Европа, който расте в крачка с модерния свят, като успява да запази уникалността си, базирана на вековна история. За да видите катедралата "Св. Василий Блажени" на Червения площад с елегантните си куполи, която е един от най-запомнящите се символи на Москва. И защото днес стените на Кремъл пазят някои от най-ценните съкровища на страната.
 
А Санкт Петербург е столица на Руската империя, олицетворение на гордостта и славата на Руската държава. Този град на Нева е станал символ на новия етап в Руската история. В Петербург са се строили не отделни здания, а са се създавали великолепни пейзажи, които определят уникалността и неповторимостта на архитектурния облик на Северната столица.
Защо да изберете Москва и Санкт Петербург? 

Защото Москва е най-големият град в Европа, който расте в крачка с модерния свят, като успява да запази уникалността си, базирана на вековна история. За да видите катедралата "Св. Василий Блажени" на Червения площад с елегантните си куполи, която е един от най-запомнящите се символи на Москва. И защото днес стените на Кремъл пазят някои от най-ценните съкровища на страната.

А Санкт Петербург е столица на Руската империя, олицетворение на гордостта и славата на Руската държава. Този град на Нева е станал символ на новия етап в Руската история. В Петербург са се строили не отделни здания, а са се създавали великолепни пейзажи, които определят уникалността и неповторимостта на архитектурния облик на Северната столица.


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

- За пътуване до Русия е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България
- Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител

48/07



Етикети
ekskurzii moscow , санкт петербург и москва , екскурзии русия , ниски цени русия , екскурзии русия , moscow , москва 2018 , rusia , величието на русия - санкт петербург и москва , екскурзии санкт петербург , ekskurzii moskva , екскурзия до русия , moscow , екскурзии санкт петербург , екскурзия до москва и санкт петербург , екскурзии санкт петербург , бели нощи в санкт петербург , русия , величието на русия - санкт петербург и москва , санкт петербург и москва , оферти москва и санкт петербург , почивка русия , екскурзии москва , величието на русия – москва и санкт петербург , екскурзия до санкт петербург , екскурзии москва , бели нощи в санкт петербург 2018 , величието на русия - санкт петербург и москва 2018 , величието на русия , екскурзия до русия , екскурзия до москва , величието на русия - санкт петербург и москва 2018 , ekskurzii sankt peterburg , екскурзия до русия 2018 , бели нощи в санкт петербург , русия , екскурзии русия , екскурзия до русия , величието на русия , санкт петербург белите нощи , екскурзии русия , екскурзии русия , бели нощи в санкт петербург , почивка русия , екскурзия до русия , ekskurzii sankt peterburg , екскурзии санкт петербург , величието на русия - санкт петербург и москва 2018 , ekskurzii moscow , екскурзия до москва и санкт петербург , екскурзии санкт петербург , бели нощи в санкт петербург 2018 , екскурзия до русия , величието на русия , бели нощи в санкт петербург 2018 , екскурзия до санкт петербург , оферти за величието на русия – москва и санкт петербург , величието на русия – москва и санкт петербург 2018 , ekskurzii moskva , почивка в русия , величието на русия - санкт петербург и москва , санкт петербург и москва , почивка в русия , sankt peterburg , оферти русия , русия 2018 , величието на русия – москва и санкт петербург , екскурзия до москва , sankt peterburg
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах