Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Островът на Мамма мия! Уикенд Волос и остров Скиатос

Оферта номер: П63450
Вид транспорт: Автобус Автобус
5 дни/ 3 нощи
5 дни / 3 нощувки
Почивка в Гърция!
Цена от: 280.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма
1-ви ден
Отпътуване от София в 23,00 ч вечерта от пакинга на Национален стадион Васил Левски. Нощен преход по маршрут София – ГКПП Кулата – Солун – Волос.
 
2-ри ден предиобед
Пристигане в град Волос сутринта. Волос е известен като „градът на Аргонавтите“. Някога на мястото, където се намира днешния град Волос, е било селището Йолкос – родното място на Язон според гръцката митология, откъдето той тръгва на експедиция в търсене на златното руно със своя кораб Арго и неговия екипаж. На пристанището на модерен Волос се намира реплика на кораба Арго в реални размери, а също така и малка статуя посветена на митичния кораб. Свободно време за разходка и сутрешно ароматно кафе. Преди обед отпътуване за Скиатос. Пътуване с ферибот около 3 часа. Ранния следобед пристигане на остров Скиатос. Настаняване в хотела. Свободно време.
 
2-ри ден следобед
Следобед туристическа обиколка на град Скиатос: Островът е роден дом на именитият новелист, писател и поет Александрос Пападиамантис( 1851 г. – 1911 г.), роден и израстнал на остров Скиатос, а главната улица на острова носи именно неговото име. В родната къща – музей на именитият творец могат да се видят събрани автентични негови лични вещи и мебели .Продължаваме към църквата Свети Никола, Часовниковата кула, Улицата на баровете, Старото и Новото пристанище и малките китни улички на стария град. В непосредствена близост от пристанището е малкия полуостров Бурджи , където са руините от Венецианска крепост, построена в далечната 1207 г от братята Gkizi,но е разрушена през 1660 г., когато адмирал Морозини превзема острова. Това е и едно от най-романтичните места в Гърция с богата иглолистна растителност, приканваща сянка и великолепна гледка към архипелага на Спорадите. Централната улица Пападиаманти на острова концентрира пъстротата на кокетните магазинчета, а вечер прелива от музика и забавления в крайбрежните си ресторанти, изкушаващи с апетитни местни специалитети . Нощувка.
 
3-ти ден
Закуска. Целодневен Круиз “ МАММА МИЯ Споради “ , където ще сте заобиколени от автентичните пейзажи от едноименния мюзикъл .Спорадите (т.е. на гръцки „разхвърляните“) са едни от най – прелестните острови в Гърция . Това не е чудно, като се има предвид, че според легендата остров Скопелос е основан от един от синовете на древногръцкия бог Дионисий – Стафил. Това са Северните Споради ! Микс от кокетни пристанища, таверни, барове, но и тишина и спокойствие на дивите и пусти заливи.
 
Круиз Мамма Мия
От главното пристанище на Скиатос в посока Скопелос се отправяме в лазурната прегръдка на Посейдон към остров Скопелос – тук природата рисува с ефирна лекота трептящи води , рубинени бугенвилии , безбрежно синьо синьо небе … автентичен мизансцен на кинохитът – мюзикъл . След пристигането там ще се разходим на острова сред тайните на малките калдаръмени улички и освежим в крайморските кафенета и таверни. Време е да се отправим в посока остров Алонисос и неговото пристанище с благозвучното име Патитири. Старият град е кацнал на хълм с впечатляваща гледка към ласкавото Егейско море . Островът нееднократно е ставал обект на спор между Атина и Филип Македонски. Под водите му има множество потънали кораби и руини на градове … в близост е разположен и Националния воден парк на остров Алонисос – морски резерват с делфини. На връщане по желание гмуркане и плуване край западния бряг на Скопелос , а защо не и в компанията компанията на красиви делфини от морския парк на Алонисос. Разбира се, няма как да пропуснем и емблематичния за острова и филма параклис Агиос Йоанис след изкачени… 105 стъпала . Гледката е впечатляваща, емоцията – затрогваща пред величието на природата! Завръщане на Скиатос в късния следобед
 
След круиза
Остров Скиатос е едно от онези божествени места с непокътната природа, за които си струва не само да мечтаем. Толкова типичен с изумрудената си прозрачна вода, със синьо-белите къщи, потънали в цветя , с маслиновите си горички и зеленина , но и толкова различен от останалите острови с общо около 60 – те си плажа. Едновременно с това островът е съумял да запази автентичния си дух, за да предложи и романтични разходки сред интересен пейзаж, уединени плажчета и кокетна столица. Вечерта връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
 
4-ти ден
Закуска. Екскурзия до манастир „Света Богородица“ и емблематичнят плаж “ Кукунарес “ .
Светата обител е била средище на културно – просветната и политическа дейност на острова.Тук се заражда идеята за първоначалната визия на гръцкото знаме – бял кръст на син фон (негово точно копие все още се пази там). Тук е било подготвяно и гръцкото въстание, в следствие на което Гърция получава независимост. В музея на музикалните инструменти на манастира има дори реплика със загадка за музикалният инструмент, на който е свирил легендарния тракийски певец и музикант Орфей.
Сред изобилието от красиви плажове, маслинови и иглолистни горички продължаваме към най – големият, красив и полулярен плаж Кукунарес – основна снимачна площадка на мюзикъла Мамма Мия. Плажът фамозно се стели върху безкрайни пясъчни коси снежнобял пясък, заобиколени от пинии в югозападната част на острова , а боровата гора, от която е обграден предлага ароматна разхлада от знойното лятно слънце. Свободно време за плаж и релакс. Лукс, комфорт и егегантност облъхват световната слава на плажа , който е посрещал много кралски и холивудски величия . Други интересни плажове на острова са също : Банана, Мега Гиалос, Мандраки, Агиа Елени, Ксанемос, Аселинос. Плажът Лалария и Сините пещери са достъпни само по море и може да се стигне до тях само с корабче. Вечерта Гръцка вечер с програма с много музика и танци . Нощувка.
 
5-ти ден
Закуска. Отпътуване от Скиатос за Волос с ферибот.Туристическа разходка с разглеждане на основните забележителности на града : Университета, Археологическия музей, Музея на жп транспорта; църквата „Св. св Костантин и Елена“,площада „Свети Константин“ . Свободно време с възможност за обяд в традиционна таверна „ципурадико“, популярни с местната си напитка τσίπουρο . Следобед отпътуване за България ( 500км). Пристигане в София късно вечерта.

 


РАННИ  ЗАПИСВАНИЯ  до 60 дни преди отпътуване:
Цена за човек в двойна / тройна стая: 280лв 
Цена за дете до 12г: 200лв 
Доплащане за единична стая: 100лв. 
Доплащане за допълнителна седалка в автобуса: 60лв. 
 
РЕДОВНИ ЦЕНИ :
Цена за човек в двойна / тройна стая: 320лв 
Цена за дете до 12г: 240лв 
Доплащане за единична стая: 100лв. 
Доплащане за допълнителна седалка в автобуса: 60лв.

Цената включва:
- Лицензиран автобусен транспорт София - Волос - София
- Включени магистрални, пътни такси
- Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
- Бонус!!Туристическа разходка в град Волос
- Възможност за обяд в традиционна таверна „ципурадико“, популярни с местната си напитка τσίπουρο . Следо
- Включена медицинска застраховка 5000 Евро / ЗД Армеец
- 3 нощувки със закуски в хотел Stelina 3* на Скиатос или подобен
- Информационен пакет

Цената не включва:
- Фериботен билет : около 45 евро в 2 посоки (задължително доплащане,препотвърждава се 10 дни преди отпътуване)
- Целодневен круиз Мамма Мия Споради – 50 лв (заявява се и се заплаща предварително в офиса)
- Ново!!! Пакет Скиатос - Пaнорамна обиколка на град Скиатос + Екскурзия до манастирите "Света Богородица" и плаж Кукунарес- 40лв (заявява се и се заплаща предварително в офиса-мин 20 участника)
- Гръцка вечер в таверна с жива музика и програма: 50лв (заявява се и се заплаща предварително в офиса)
- Организиран транспорт от  Стара Загора / Пловдив - 35 лв  (при минимум 15 човека)
- сити такси
- застраховка " Отмяна на пътуване"

Допълнителна информация
- Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 30 
- Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой участници: 7 дни 
- Хотелите по програмата се препотвърждават 7 дни преди дата на отпътуване. 
 
Условия за записване:
- 50 % Депозит при записване
- Доплащане – 30 дни преди дата на отпътуване
 
Необходими документи:
- Лична карта или международен паспорт с валидност 6 месеца от дата на пътуването
- За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация – съгласие  от едния или двамата родители (оригинал + 2 копия) и копие от Акт на Раждане.


51/02/03

Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах