ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ в АДРИАТИЧЕСКА АЛБАНИЯ

Оферта номер: П64442
Вид транспорт: Самолет Самолет
5 дни/ 4 нощи
20.05-24.05.2021/ 5 дни-4 нощувки
Почивка в Албания с чартърен полет
Прикачен файл:
64442Ekskurzii.odt


Програма

1-ви ден : СОФИЯ – ТИРАНА – ДУРЪС

Среща на летище София. Полет за Албания с директен чартърен полет на Bulgarian Air Charter. Кацане на летището в Тирана в 10,00ч. Посрещане от представители на агенцията. Трансфер с автобус и панорамна обиколка на Дуръс, най-голямото пристанище на Албания на Адриатическо море, вторият по големина град в страната и курортен център на северна Албания. Със своите 15 км плажни ивици около града, Дуръс привлича всяка година хиляди туристи. Пешеходна обиколка и кратка разходка в централната част на града: с разглеждане отвън на „Свeти Павел” и “Свети Асти”, Венецианската кула от 16 век наричана Ротонда , православната църква, руините на крепостните стени, най-големият на Балканите амфитеатър от римско време (по желание в свободното време може да се разгледа и от вътре – заплаща се вход 300 леки) Свободно време за обяд. Отпътуване за курортната част на Дуръс. Настаняване в избран хотел. Кратка почивка. Информационна среща с представителя на агенцията. Вечеря. Нощувка.

 

2-ри ден : ДУРЪС – ТИРАНА – ДУРЪС / преход 50 км в посока,1 час/

Закуска. Свободен ден или Допълнителна екскурзия „Тирана – столицата на Албания“Тирана е най-големият град в Албания, разположен на брега на река Ишми и нейна столица от 1920 година. След свалянето на режима на Енвер Ходжа града бързо се променя динамично и се превръща в търговски и туристически център. Новите сгради от алуминий и стъкло се издигат до старите джамии и паметници в центъра на града, множество кафенета и бутици са разположени главно в района Блок– мястото, където Енвер Ходжа е живял и някога е било извън града. Централния площад носи името на Скендербег – национален герой, който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя.

Запознаването ни с албанската столица ще започне от птичи поглед и изкачване с кабинков лифт на планината „Дайти“ с най-дългата кабинкова линия на Балканите от близо 5 км. Само за 15 минути, на 1000 метра надморска височина достигаме до втората станция, от която се открива прекрасна панорамна гледка „Балконът на Дайти“ . Фотопауза. Продължаваме към централната част на Тирана. Комбинирана автобусна и пешеходна обиколка: разглеждат се (отвън): старата часовникова кула, шарената джамия „Етем бей”, Парламента, централния площад с паметника на Скендербег, сградите на министерствата, националния исторически музей, операта, мавзолея и резиденцията на Енвер Ходжа, Държавния университет, Sky center, Бункера-музей  и други забележителности Свободно време за самостоятелна разходка и разглеждане на музеи. Връщане в хотела в Дуръс. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден: ДУРЪС – курорта ВЛЬОРА- АПОЛОНИЯ- ДУРЪС / преход 130 км в посока, около 2 часа /

Закуска. Свободен ден за почивка или допълнителна екскурзия“ Вльора и антична Аполония“. Модерният и гостоприемен курорт Вльора е популярна туристическа дестинация, тъй като предлага прекрасни условия за морски отдих и пълноценна почивка. Вльора е второто по големина пристанище и третият по големина град в АлбанияГрадът е разположен на брега на Адриатическо море, живописно кацнал на залив със същото име. Силните позиции на Вльора като курорт се допълват и от факта, че съществува фериботен маршрут между нея и италианските морски и пристанищни градове Бриндизи и Отранто в Апулия. Вльора е основан като древногръцка колония през VI век пр. Хр. под името Аулон. Името на града на български и италиански е Валона. Валона се е наричал града и през средновековието.

Посещение на центъра на града, с площада на Независимостта, на който се намира сградата на Първото независимо албанско правителство – днес Музей на независимостта. Свободно време за разходка. Престоя е около 2 часа.Отпътуване за Аполония Илирийска –останки от античен древногръцки град. Градът е основан през 588 г. пр.н.е. на десния бряг на река Вьоса на 10 km от устието й в Адриатическо море. Аполония е крепост и търговски център, от който тръгва в североизточна посока южния ръкав на римския търговски път Виа Егнация.  По време на Първата световна война австро-унгарците започват археологически разкопки в района, продължени от френски археолози след създаването на Албания. Разкопките разкриват храм и театър от 6 век пр.н.е., както и антични улици, мозайки и други. Действащият музей в Аполония е отворен с помощта на Съвместна програма на ЮНЕСКО – “Култура и наследство за социално и икономическо развитие”. Връщане в хотела за вечеря около 19:00 часа. Нощувка.

4-ти ден: ДУРЪС – БЕРАТ- ДУРЪС / преход 130 км в посока, около 2 часа /

Закуска. Свободен ден за почивка или допълнителна екскурзия до „Берат и манастира Арденица“. Отпътуване за Берат Белиград –наричан „градът на хилядите прозорци” или „културно-историческото сърце на Албания” град-музей с древна история, включен в списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, тясно свързан с българската история. Берат е разположен на десния бряг на албанската река Осум в близост до планината Томор. Датира от IV век пр.н.е. и няколко века по-късно е бил част от Първото и Второто българско царство. Запазени са много православни църкви, както и гроба на паметни за българската история имена – Свети Йоан Владимир, Свети Горазд и Свети Ангеларий – ученици на Кирил и Методи. Градът запазва славянското си име Белиград до XVII век. Днес на най-високата точка са запазени останки на средновековна българска крепост.

Туристическа обиколка в Стария град: крепостта „Кале“, Музея на Онуфри, Етнографския музей и други Свободно време в съвременната пешеходна зона. Отпътуване за манастира Арденица, който носи името “Рождество Богородично” и  в миналото е бил истински духовен център на Православната църква. Манастирът е издигнат от византийския император  Андроник II Палеолог  през 1282 год. в чест на победата на възстановената Палеологова Византия  над Кралство Сицилия в битката при Берат. През X век, на мястото на езическия храм е построен храм на Света Троица. На 21 юли 1451 година Скендербег се венчава в манастира за Доника Кастриоти. На това паметно събитие присъстват всички участници в т.нар. лежка лига, както и представители на Неаполитанското кралство, Венецианската република и република Рагуза. Главният манастирски храм е изписан от известните иконописци от Корча братята Константин и Анастас Зограф през 1744 год. След падането на комунистическия режим в Албания целият манастир е реставриран с личното съдействие на архиепископ Анастасиос през 1999 год. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

5-ти ден:  ДУРЪС – КРУЯ- ТИРАНА – СОФИЯ / преход 50 км в посока, 1 час/

Закуска. Допълнителна екскурзия „Светът на Скендербек в Круя“ – градът, чието име значи „пролет“ е известен като роден за националния герой на Албания Скендербег, живял в началото на XV век. Емблематичен за Круя е замъкът-крепост, който през Средновековието е защитавал цялата област от нашествията на османските войски.

Разходка по старата османска чаршия до крепостта с Музея на Скендербег, представящ историята на албанския народ.

Връщане в Дуръс. Трансфер до летището в Тирана за директен полет за България в 17,00 ч. Кацане в София в *17,50ч

Допълнителните екскурзии можете да видите в прикачен файл в началото на офертата.

 

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение)

Превозвач: Bulgarian Air Charter

София – Тирана – 09:00 – 09:50

Тирана – София – 17:00 – 17:50

 

Трансфер летище – хотел – летище:

Продължителност: около 60 минути в посока с 3*/5* автобус.

 
Резервации:

Авансово плащане: 50 лв. на турист при подписване на договор.

Краен срок за пълно плащане: 20 дни преди датата на заминаване.

Важно:

  1. Минимален брой туристи: 100.
  2. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
  3. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
  4. Запазва се правото да бъдат правени промени по програмата, авиокомпанията, полетното разписание и други. Туристите заплатили пълна или частична сума ще бъдат усведомени в най-кратки срокове.

Условия:

20 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулирана, ако такъв липсва.

Ако програмата бъде потвърдена, то в рамките на 24 часа Вашите клиенти трябва да препотвърдят ангажимента си и да заплатят 100% от стойността на почивката

При положителен PCR тест 14 дни преди датата на отпътуване 100% от сумата заплатена се възстановява до 14 дни след датата на пътуване.

При налагане на задължителна карантина при пристигане в дестинацията, сумите заплатени се възстановяват в пълен размер до 14 дни след датата на пътуване.


32/04



Етикети
екскурзия до тирана , екскурзии албания , берат , великден в албания , dures 2021 , великденски празници 2021 , самолетна почивка , великден в дуръс, албания 2021 , велидкенски празници 2021 дуръс , великденски празници 2021 в албания , berat albania , ситен пясък , ekskurzia do albania , великденски празници 2021 в албания , великденски празници 2021 в албания , велидкенски празници 2021 дуръс , великден в дуръс, албания , albania ekskurzii , плаж голем , tirana albania , великден дуръс , великденски празници в албания , великденски празници в албания , албания екскурзии , albania ekskurzii , екскурзия до берат , великденски празници в албания , ekskurzia do dures , великден в дуръс, албания , екскурзии албания , великден албания , албания екскурзии , великден в албания , самолетна екскурзия , почивки албания , албания екскурзии , автобусна екскурзия до албания , автобусна екскурзия до албания , ekskurzia do dures , великден албания , великден в дуръс, албания 2021 , круя, екскурзия до албания , празници , великден в дуръс , albania 2021 , екскурзия до дуръс , великден в дуръс , великден дуръс , екскурзия до круя , великденски празници 2021 , дурас , великденски празници 2021 , великденски празници 2021 , екскурзия до албания , kruja albania , албания почивка , почивка в дуръс , почивка в албания , екскурзия до дуръс , албания екскурзии , великденски празници в албания , албания почивка , ekskurzia do albania , великденски празници 2021 в албания
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах