Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

Почивка на остров Лесбос 2024

Оферта номер: П64794
Вид транспорт: Автобус Автобус
8 дни/ 7 нощи
8 дни-7 нощувки/Сезон 2024
Обиколна екскурзия в Гърция
Цена от: 1025.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма
Възможност за качване от: ШЕЛ Пазарджик; OMV Пловдив и OMV Хасково

1 ден – София – Айвалък
Отпътуване от София в 07:00 ч. Преминаване на Дарданелите по новият мост „Чанаккале 1915“ с основен отвор от 2023 м. Мостът ще надмине моста Акаши Кайкьо в Япония с 32 м. и става най-дългият висящ мост в света. Пристигане и настаняване в хотел 3* в района на Айвалък. Вечеря. Нощувка.

2 ден – Айвалък – Бергама – остров Лесбос
Закуска. Ще отпътуваме за Бергама (Пергамон) –един от най-великите градове на Античния свят, познат със своя разкошен Акропол, храма на Атина, Дворците на Елинските царе, олтара на Зевс, Храма на Траян, мраморните храмове на Деметра, огромния античен театър и знаменитата Бергамска библиотека – единствената съперница на Александрийската. Ще продължим към Асклепион – първата болница в човешката история, основана от Асклепий. Сред колоните на някогашния импозантен комплекс се е прилагало лечение със змийска отрова, останало и до днес като знак на фармацията. Отпътуваме с ферибот (1.30 мин.) за остров Лесбос – третия по големина гръцки остров, дом и вдъхновение на поети (Сафо 7 век пр.н.е.-6 век пр.н.е.), певци и художници. Островът е наричан от турците „Градината на империята” заради 12 000 000 маслинови дръвчета, засадени тук. Настаняване в хотел Афродита бийч 3*. Нощувка.

3 ден – Митилини - Пломари
Закуска. Свободно време за почивка на остров Лесбос или по желание - екскурзия до столицата на остров Лесбос – Митилини. Ще посетим Византийската крепост на Юстиниан и катедралата „Св. Атанасий“. Ще продължим към богато украсената катедрала „Св. Терапон“, построена в стил постбарок, статуята на свободата и старогръцкия амфитеатър - Архайо театро, единственият запазен паметник от древния град Митилини. Свободно време за обяд. Ще продължим към Пломари. Архитектурата на града е удивителна със своите огромни, разноцветни къщи, малки зехтинови фабрики и тесни улички, кацнали живописно върху огромна канара. Жителите на града се гордеят със световноизвестното си узо „Пломари” и музеят "Барбаянис", където можем да наблюдаваме процеса на производство на анасоновата напитка. Свободно време за разходка и пазаруване. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден – остров Лесбос
Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Нощувка.

5 ден - Митимна и манастира Таксиархис
Закуска. Свободно време за плаж или по желание - екскурзия до селището Мантамадос и манастира Таксиархис, носещ името на светеца - покровител на острова. В манастира можете да се докоснете до барелефната икона на Таксиархис, единствената направена от глина и кръв на 17 монаси, които са срещнали смъртта си от мечовете на пирати. И тъй като никой не трябва да си тръгне от острова преди да е разгледал град Митимна /Моливдос/, ще спрем, за да разгледаме генуезкия замък, намиращ се сред колоритни къщи, обвити с бръшлян и увенчани с червени покриви. Продължаваме към рибарското селище Петра, където ще изпитаме насладата от местните кулинарни изкушения, предлагани в крайбрежни таверни, окъпани в безбрежието на морската шир. Връщане в хотела. Нощувка.

6 ден – остров Лесбос
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.

7 ден – остров Лесбос – Сигри
Закуска. Свободно време за плаж или по желание - екскурзия до Сигри. Там е най-необичайната и поразяваща окото забележителност – „Каменната гора„ , която е своеобразен ботанически Помпей. Това природно чудо е резултат от изригването на вулкан милиони години назад, когато островът е бил покрит с гъсти тропически гори. Сега този вкаменен пейзаж привлича любопитството ни, тъй като рядко по света може да се види подобна гледка. Нощувка.

8 ден – остров Лесбос - София
Закуска. Отпътуване с ферибот от остров Лесбос. Пристигане в София късно вечерта.

Цената включва:

- транспорт с лицензиран автобус 3 *;
- пътни и магистрални такси;
- фериботни билети Айвалък – Лесбос - Айвалък
- 1 нощувка със закуска и вечеря в района на Айвалък хотел 3*;
- 6 нощувки със закуски на о-в Лесбос хотел Афродита бийч 3* - на първа линия на най- красивия плаж в Лесбос - залива Ватера;
- 6 вечери на блок маса в ресторанта на хотела
- безплатни чадъри и шезлонги на плажа и басейна
- безплатен Wi-Fi на теритирията на хотела и в стаите
- Гръцка вечер с жива музика
- екскурзия до Пергамон и Асклепиона
- Медицинска застраховка с асистънс на “Bulstrad Life Vienna Insurance Group” с покритие 5000 euro
- водач / екскурзовод от фирмата организатор по време на целото пътуване



Цената не включва:

- доплащане за застраховка на лица от 65 г до 70 – 5 лв; от 70 до 75 г – 7 лв; над 75 г – 15 лв.
- екскурзия до столицата Митилини и Плумари – 30 евро– при минимум 20 туристи
- екскурзия до манастира Таксиархис и Митимна - 25 евро– при минимум 20 туристи
- Входна такса за Пергамон - 300 TL
- Входна такса за Асклепиона - 340 TL
- ползване на лифт до Акропола в Бергама - 300 TL в двете посоки
 
Допълнителни екскурзии
Условия за резервации:
- Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена при резервация, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.
- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
- Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
- Необходими документи: задграничен паспорт, няма визови, санитарни и медицински изисквания.

68/01




Изберете хотели за резервация по програмата
Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах