Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

УИКЕНД В ПРАГА 2024 - ГРУПА С ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК - 02.05, 23.05, 05.09, 19.09, 12.12

Оферта номер: П64928
Вид транспорт: Самолет Самолет
4 дни/ 3 нощи
4 дни/ 3 нощувки - С обслужване на български език и с полет с АК България Ер
Обиколна екскурзия в Прага
Цена от: 927.06 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ден
Отпътуване за Прага с директен полет в 10:20 ч. Кацане на летище „Вацлав Хавел” в 10:15 ч. Трансфер до хотела и по възможност настаняване преди 13 ч. Пешеходна обиколка на Прага с екскурзовод на български език „Пътят на чешките крале” (Пражки град, Нерудова улица, Бамбино ди Прага, Карлов мост, Староместки площад) с продължителност около 3 часа (включена в цената).
Класическата обиколка на Прага ще ви отведе в четирите средновековни пражки градове. Разходката започва от замъка Храдчани – символът на чешката държава.
 
Той е основан около 880 г. от принц Борживой от династията Пршемисловци (Пшемисловци). Според Книгата на рекордите на Гинес, Храдчани е най-големият комплекс в света с площ от почти 70 000 m² със статут на обект на световното наследство на ЮНЕСКО, който включва дворци и църковни сгради в различни архитектурни стилове, от останките на сгради в романски стил от 10 век до готически структури от 14 век.
По време на обиколката ще посетите Храдчанския площад, дворцовия комплекс Пражки Храд, готическата катедрала св. Вит Вацлав и Войтех. По Кралския път ще влезете в Мала Страна към улица Нерудова - една от най-романтичните и красиви в Прага, изпъстрена с прекрасни барокови сгради и дворци. Там ще видим и дома, в който е живял д-р Петър Берон – автора на Рибния буквар. После ще се отправите към Малостранския площад с величествения бароков храм св. Никола - перла на бароковото изкуство в Чехия. Обиколката на Мала Страна продължава към ул. Кармелитска, където е великолепният храм Дева Мария Победителка със скулптурата на малкия Исус Христос (Бамбино ди Прага), която сбъдва желания. После ще видите романския храм Дева Мария под синджирите, Ордена на Малтийските рицари и прочутата стена на Джон Ленън. След като преминете през мостчето с мелница на Малтийските рицари ще се насочите към Карловия мост – четвъртият най-стар средновековен мост в Европа. Ще спрете за кратко за да се насладите на невероятната панорама и на двата средновековни града Храдчани и Мала Страна, както и на великолепните скулптури на моста. От там калдъръмените улички ще ви заведат към Стария град с очарователните средновековни сгради и великолепни магазинчета. Ще спрете на Малкия площад, където са Рок кафе, най-дълбокият бароков кладенец в Прага и романтичният Ротов дом. Обиколката на стара Прага ще завърши на Староместския площад с прочутия часовник Орлой, Тинския храм, палат Кински, Къщата при минутата.
Възможност за Вечеря на кораб по река Вълтава. Разходката с вечерята на блок маса и аперитив продължава 2 часа. Цена 44 евро/ 86 лв. на човек при мин. 2-ма записани туристи, в която е включен трансфер до кораба.
ИЛИ
Фолклорно представление с вечеря  - 76 евро/149 лв.  на човек
Традиционна чешка кухня – 4-степенно традиционна меню (по желание  вегетарианско), неограничен брой  безалкохолни напитки, сокове, бира, вино, с ликьор медовина за welcome drink. Цената включва трансфер от/ до хотела.

2 ден
Закуска.Свободно време. Възможност за целодневна екскурзия до Карлови вари с екскурзовод на български език– 72 евро/ 140 лв. на човек при минимум 10 записани туристи.
По това време на годината Коледната атмосефера владее Карлови вариа център на всички събития е Мелничната колонада с коледния базар. Коледната елха обикновено грее пред хотел Термал, а цялата зона е огрята с коледни светлини и украса.
Лечебната сила на Карлови вари открива кралят на Бохемия и император на Свещената римска империя Карл IV. През 14 в. той отсяда в района, който нарича Horké Lázně u Lokte , което означава „горещи минерални извори в Локет “. Векове наред славата им на един от най-полезните и романтични спа курорти в Европа обикаля Стария континент. По сила и лековитост на минералната вода в Карлсбад, както също го наричат, се нарежда сред курорти от величината на Баден Баден, Сейнт Мориц, Лугано. Курортът дължи славата си на публикациите на Дейвид Бехер и Йозеф фон Льошнер в края на 18 и началото на 19 век. Броят на посетителите непрекъснато расте и преди избухването на Първата световна война около 70 000 души посещават града всяка година. Курортът е любимо място на Петър Велики, Гьоте, Джакомо Казанова, цар Фердинанд, императрица Сиси и др. Със своята романтика и архитектурни сгради в стил арт деко, както и с десетките дизайнерски украсени минерални извори, които буквално бликат из уличките, Карлови вари впечатлява и привлича курортисти и туристи от цял свят. Днес се посещава от благородници със синя кръв - винаги през април идват на лечение и почивка. По време на световноизвестния филмов фестивал "Кристалният глобус", гости на Карлови вари са холивудски актьори, режисьори, продуценти.
Градът е известен и със своите порцеланови и стъкларски заводи, както и с известния ликьор Бехеровка. Сред обектите, които ще бъдат разгледани, е прочутият хотел Пуб, дизайнерски украсените минерални  извори, и не на последно място руския квартал с православната църква св. Петър и Павел. (В цената не е включен вход от 10 евро).

3 ден
Закуска. Свободно време. Възможност за целодневна екскурзия до Дрезден с екскурзовод на български език – 73 евро/ 143 лв. на човек при минимум 10 записани туристи.
Блестящи светлини, мигащи звезди, сияещи детски лица, глювайн,  аромат на джинджифилов хляб Original Dresdner Christstollen и коледни песни – Striezelmarkt в Дрезден е всичко това вече 587 години. Разходка из изключително красивите улички на града с уникална архитектура, посещение на Цвингер. Посещение на Цвингер. Бароковият комплекс е дом на няколко музея, един от които е Дрезденската картинна галерия "Старите майстори" с произведения на Рафаело, Тициан, Рубенс, Рембранд, Каспар Давид Фридрих, Макс Либерман, Якоб ван Ройсдал и много други. Сред най-известните картини на музея е "Сикстинската мадона" на Рафаело. (в цената на тура не е включен вход - 10 евро).

4 ден
Закуска. Трансфер до летището за полет до България в 15:30 ч. Кацане в София в 19:20 ч.

Цената включва:
самолетен билет София – Прага – София с включени летищни такси; пешеходна обиколка на Прага с местен лицензиран екскурзовод на български език; ръчен багаж до 10 кг; чекиран багаж до 23 кг; 3 нощувки със закуски в избрания от вас хотел; трансфер летище–хотел–летище; медицинска застраховка с покритие 5000 EUR на ЗД „Евроинс” за лица до 65 г.; обслужване на български език.


Цената не включва:
допълнителни екскурзии; градски такси - около 2,20 -2,50€ на човек на ден (плащат се на място на рецепцията на хотела) горивна такса; разходи от личен характер; доплащане за застраховка за туристи над 65 г. – в зависимост от възрастта. застраховка „Отмяна на пътуване“ на ЗД „Евроинс”.

Забележка:

  • Допълнителните екскурзии се заявяват и плащат в България. Туроператорът не може да гарантира места в туровете, заявени в Прага.
  • Туроператорът си запазва правото за промени в последователността на програмата.
  • Пътуването НЕ е  подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

Начин на плащане:
Депозит 50% от общата цена на организираното пътуване в лева при записване.
Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи:
Лична карта, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители.
Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации.

Tакси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при плащане на стандартните такси за анулиране:

1) от деня след датата на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при вече издаден самолетен билет);

2) от 64 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване - 50% от общата цена на туристическия пакет;

3) под 30 календарни дни от датата на отпътуване – 100% от общата цена.

 
Вид използван транспорт:
    Самолет
    Автобус

Полетно разписание:
FB 301  SOFPRG 1020 1015
FB 302  PRGSOF 1530 1920

*Часовете на полетите подлежат на препотвърждение!

*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В този случай туроператорът си запазва правото да промени цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще бъде дължима за всички резервации, независимо кога са направени.

Общи условия на застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” – повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни.

Туроператорът предлага възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор „Отмяна на пътуване” (застраховката възлиза на 1,5 % - 3 % от пакетната цена) за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване при определени условия на ЗК „Евроинс” АД. Повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни.

78/02
 


 



Изберете хотели за резервация по програмата
Етикети
ekskurzii praga , прага , майски празници в прага , ниски цени , цени , екскурзия до прага , майски празници 2024 , майски празници в прага , екскурзии прага , toptravels , екскурзия до прага , почивка и екскурзия , майски празници в прага , maiski praznici 2024 , майски празници чехия , екскурзия до прага , оферти прага 2024 , прага , прага майски празници , уикенд прага , екскурзии прага , ekskurzii praga , ниски цени , 2024 , екскурзии прага 2024 , екскурзия до прага , прага , ekskurzii praga , ekskurzii praga , прага майски празници , maiski praznici 2024 praga , майски празници чехия , екскурзии прага , екскурзии прага , екскурзия до прага , прага , ekskurzia do praga , златна прага , praga , майски празници 2024 , почивка , екскурзии прага , майски празници чехия , прага майски празници , maiski praznici 2024 , ekskurzii praga , 2024 , златна прага , maiski praznici 2024 , ниски цени , ekskurzia do praga , екскурзии прага 2024 , златна прага , уикенд в чехия , maiski praznici 2024 praga , почивка в прага , top travel , екскурзия до прага , ekskurzia do praga , екскурзия , майски празници 2024 , praga , екскурзии прага , екскурзии прага 2024 , ekskurzii praga , praga , оферти майски празници 2024 , уикенд , maiski praznici 2024 praga , карлови вари
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах