Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Тропическа почивка в Салала

Оферта номер: П65653
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 7 нощи
8 дни-7 нощувки/Сезон 2024
Една различна ваканция през 2024
Цена от: 3305.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма
ДЕН 1

Директен чартърен полет от София до Салала, Оман в 10:00 ч. Пристигане в 15:35 ч. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване и нощувка.

ДЕН 2

Свободно време за плаж и опознаване на курорта. Информационна среща за запознаване с допълнителните екскурзии и записване.
Нощувка.

ДЕН 3

Свободно време за плаж и развлечения или избор на допълнителна екскурзия.

Сутринта от 09:00 ч: Целодневна туристическа обиколка на Източната и Западната част на Салала с включен обяд и входни такси за посещаваните обекти. 
Тръгвайки от хотела, ще се впуснем в завладяващо пътешествие с първа спирка в археологическия парк Al Baleed, където ще видим артефакти представящи археологическото, историческото и културно наследство на региона. Ще се потопим в богатата история на този археологически обект и неговия очарователен музей. Продължаваме нашето приключение, към очарователното село Taqa улавяйки моменти от живописната гледка наоколо. В Taqa ще опознаем местната култура и традиции на региона, като ще посетим и разкопките от древното пристанище Samhuram датиращо от ІV век преди н.е.
Обяд в местен ресторант с вкусна местна кухня. След обяд ще продължим към спиращия дъха плаж Mughsail, за да се потопим в естествената красота на това крайбрежно бижу. По пътя за Салала ще спрем на почитаното място на гробницата на пророка Йов. Заобиколено от спокойна среда, това свещено място има голямо значение за религиозните поклонници.
Цена – 95 EUR/186 лв.

Нощувка.

ДЕН 4

Свободно време за плаж и развлечения или избор на допълнителна екскурзия.

Сутринта от 09:00 ч: Целодневно джип сафари приключение с посещение на Вади Дауках с включен пикник обяд. 
Днес ще се отправим на вълнуващо пътешествие до Убар, легендарен град, чиито руини са сравнявани с митичната Атлантида на пясъците в класическата литература. В момента този маршрут е място на вълнуващи археологически разкопки. Малко по-късно ни очаква вълнуващо изживяване с джип сафари сред пясъчните дюни. Първата ни спирка е Тумрут, където ще имаме прекрасен обяд за пикник. След обяд ще се отправим към Вади Дауках разположен в рамките на обекта на световното наследство на ЮНЕСКО, известен като „Земята на тамяна“. Тук ще намерите значителен брой тамянови дървета, които все още се берат и до днес и се смята, че са първородната земя на тамяна. Скъпоценният тамян, извлечен от дъвката на дървото, е бил неразделна част от търговията на Оман от векове. С наближаването на края на деня ще се върнем в Салала и ще ви оставим във вашия хотел, слагайки край на тази незабравима екскурзия.
Цена – 110 EUR/215 лв.

Нощувка.

ДЕН 5

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения.
Нощувка.

ДЕН 6

Свободно време за плаж и развлечения или избор на допълнителна екскурзия.

Сутринта от 09:00 ч: Целодневна екскурзия „Крайбрежна одисея“ с включен пикник обяд по крайбрежието на Салала. Отправяме се на незабравимо еднодневно пътуване, за да открием зашеметяващото крайбрежение на бреговата ивица на Оман. Първата ни спирка е живописният плаж Iftalqoot, където златните пясъци се срещат с кристално чистите води на Индийския океан. След това ще се отправим към очарователната лагуна Mughsail, известна със спокойните и тюркоазено сини плажни ивици, където при възможност може да наблюдаваме и грациозни фламинго… Ще продължим пътуването към гейзерите на Mughsail, където разбиващите се вълни създават великолепни водни пръски. Al Mughsayl е самотен пясъчен плаж, разположен в южната част на Оман, на 40 км от Салала. Това е 7-километров бряг, покрит със златен пясък и заобиколен от хълмове. Плажът е известен със своите великолепни пейзажи, страхотна гледка към залеза и гейзери, които "изплюват" морска вода с височина 30 м. Изживяването се подсилва от силния сърф, който прави невъзможно плуването, топлината на слънцето и силния вятър, който отменя топлината.  Станете свидетел на силата на природата и уловете незабравими моменти на този вдъхновяващ спектакъл. Ще посетим и района на тамяновото дърво, място, пропито с история и културно значение.Пикник обя д. След обяд ще продължим към живописния плаж Fazayah, където ще се отпуснем на мекия и пухкав бял пясък, за да плажуваме. Връщане в хотела вечерта преди вечеря.
Цена – 98 EUR/192 лв.

Нощувка.

ДЕН 7

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения.
Нощувка.

ДЕН 8

Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до летището около 07:30 ч. за полет в 10:00 ч. от Салала до София (с технически стоп в Маскат за зареждане). Пристигане на летището в София в 19:20 ч.


Цената включва:
  • Самолетен билет за директен полет по марпшрут София-Салала-Салала/Маскат-София с включени летищни такси с България Ер
  • Един брой салонен багаж до 7 кг. с размер 56/45/25см на борда на самолета
  • Един брой чекиран багаж 20 кг.
  • Кетеринг на борда на самолета
  • Трансфер летище-хотел-летище
  • 7 нощувки на съответната база в избрания хотел
  • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро
  • Представител от България по време на целия престой в Оман
  • Обслужване на български език по време на екскурзиите в Оман от професионални, лицензирани гидове


Цената не включва:
  • Допълнителни екскурзии
  • Застраховка „Отмяна на пътуване“
  • Разходи от личен характер
  • Горивна такса — обявява се 21дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)


10/11


Етикети
екскурзии дубай абу даби , сафари дубай , top travel , ekskurzii abu dabi , почивка абу даби , екскурзии абу даби , екскурзия до абу даби и дубай , екскурзия до абу даби и дубай 2024 , лувъра дубай , абу даби и дубай 2024 , почивка в дубай , почивка дубай , оферти обединени арабски емирства , dubai , буш халифа , оферти абу даби 2024 , почивка в дубай , организирана екскурзия до дубай , pochivki abu dabi , abu dabi , дубай , ekskurzii abu dabi , екскурзия в дубай , екскурзия в дубай , абу даби и дубай 2024 , екскурзии дубай 2024 , екскурзии дубай , 2024 оае , обединени арабски емирства , почивка в дубай 2024 , екскурзии дубай абу даби , оае , pochivki dubai , почивка в дубай , дубай и абу даби 2024 , дубай 2024 , абу даби , круиз дубай , почивка в дубай , екскурзия до абу даби и дубай , dubai , pochivki dubai , екскурзия до абу даби и дубай , abu dabi , оферти дубай 2024 , ekskurzii dubai , почивка в дубай , абу даби , pochivki abu dabi , ekskurzii dubai , екскурзии абу даби 2024 , дубай и абу даби - върхът на арабската цивилизация , екскурзии абу даби , toptravels , дубай , екскурзия до абу даби и дубай 2024 , екскурзии дубай 2024 , екскурзия дубай , екскурзии абудаби 2024 , оае , екскурзии дубай , екскурзия в дубай , екскурзия до абу даби и дубай , оае дубай абу даби , почивка дубай , дубай и абу даби екскурзии , почивка абу даби , почивка i ekskurziq в дубай
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах