Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

ПЕРЛИТЕ НА МАРОКО И АНДАЛУСИЯ - полет от Варна

Оферта номер: П65929
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 7 нощи
8 дни-7 нощувки/Сезон 2024
Екскурзия до Мароко с полет от Варна
Цена от: 2190.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма

Ден -1 Варна - Малага

Среща на летище Варна 2 часа преди полета. Директен полет то Малага. Кацане на летище Малага. Панорамна обиколка на Малага(включена в цената) Малага е известна като родното място на художника Пабло Пикасо. Градът възниква през Х век пр.н.е., основан от финикийци под името Малака. Предполага се, че това име произлиза от финикийската дума за сол, тъй като около пристанището се осолявало риба. Седем века по-късно римляните завладяват града заедно с останалите испански владения на Картаген. През VIII век, Испания е завладяна от маврите и Малага се превръща във важен търговски център. По това време градът е бил в границите на халифата на Кордоба. През 1487 г. градът е завзет от кастилските войски и с това се слага край на мюсюлманското присъствие. След 1960 г. Малага се превръща в голям туристически център. Панорамна обиколка на Малага: Разглеждане на родната къща на Пабло Пикасо, Катедралата на Малага, крепоста Кастило де Гибралфаро и Алкасаба. Транфер до хотела в Коста дел Сол. Вечеря. Нощувка.

Ден - 2  Коста дел Сол - Гранада/Севиля - Коста дел Сол

Закуска. Свободно време или допълнителни екскурзии по желание, избира се една от двете възможни екскурзии:

- Допълнителна целодневна екскурзия Арабска приказка – Гранада, с посещение на двореца Аламбра (включен билет). "Аламбра" – последният бастион на маврите в Испания е едно от най-изумителните места, което може да се посети в Андалусия – неземно красив, изрисуван, избродиран и изписан. Малко места по света оставят своите посетители без дъх и без думи. Градът носи белезите на вековно преплитане на култури и исторически събития. Дворецът на Насридите, последната мавърска династия, управлявала в Испания, е истински шедьовър на архитектурата и неслучайно е сред новите Чудеса на света под закрилата на ЮНЕСКО. С тази екскурзия ще можете да надникнете в света на гранадските емири, като посетите двореца „Аламбра“ с градините на Хенералифе. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

или

- Допълнителна целодневна екскурзия Перлата на Испания – Севиля, където под палещите лъчи на слънцето се ражда страстното фламенко. Севиля е четвъртият по големина град в Испания и столицата на Андалусия с над 700 000 жители. Тук сякаш времето е спряло. По улиците още можете да видите хора в традиционни носии, а някои от сградите, облицовани с фаянс, са сред най-красивите в Европа. След пристигане в Севиля - панорамна обиколка с автобус и пешеходна обиколка с посещение на известния квартал "Санта Круз" и забележителната Катедрала на Севиля (с включен билет за вход). Катедралата е построена през XV век и е най-голямата готическа катедрала в света, известна още и с прочутата си камбанария Хиралда. Свободно време при двореца "Алказар" на Испанския площад с красивия фонтан – сцена за много улични музиканти и актьори. Свободно време за разходка и обяд.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 Кордоба

Закуска. Свободно време или по желание допълнителна Целодневна екскурзия до Кордоба - срещу заплащане. В своето стихотворение „Песен на ездача” Федерико Гарсия Лорка се възхищава на „кулите възвисени” на този емблематичен, световно известен андалуски град, в старата част на който човек се губи из мъдростта на вековете. Град Кордоба се намира в централната част на Южна Испания и лежи на бреговете на река Гуадалкивир. Населението му наброява около 320 000 души. Местността около Кордоба била населявана още от праисторически времена. През годините градът бил под управление на различни народи, като най-голям възход отбелязва при кордобския халифат, по времето на маврите. Днес Кордоба има добре развит туризъм, като радва своите посетители с разнообразни културни и исторически паметници, множество църкви, красиви калдъръмени улици и много други. Подобно както и на други градове в Испания, в Кордоба може да бъде видяна християнска, мюсюлманска и еврейска архитектура. Забележителен е историческият център на града, който е включен в списъка за Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Ще посетим известната католическа катедрала „Меските де Кордоба“ (включен билет за вход), която е построена като джамия по времето на маврите и била втората по големина в тогавашния свят. Разходка из старата част на града, еврейския квартал, римския мост над река Гуадалкивир и Синагогата. Свободно време.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 Ронда

Закуска. Свободно време или по желание Целодневна екскурзия Ронда и Сетенил де лас Бодегас - срещу заплащане. Ако отдавна сте мислили или спонтанно решили да влезете в ролята на папараци, грабвайте камерите и направете един тур на Марбея, където почти сигурно ще срещнете някоя знаменитост от политиката, спорта или шоу бизнеса. Ако все пак лова на знаменитости е неуспешен, то ще се насладите на красиви плажове, елегантни заведения и приятното обкръжение на щастливи хора. Полудневна разходка до изисканият курорт Марбея – мястото, което избира за своя лятна резиденция Саудитският крал, където прекарват свободното си време Антонио Бандерас и Хулио Иглесиас. Отпътуване за Ронда – „Душата на Андалусия“, разположена на ръба на каньона Тахо над река Гуадалевин в Испания. Изключително живописно място, изключителна природа и гледка, бял град с неповторимо очарование ,който не оставя никой равнодушен, там – на ръба на каньона. Макар и малко по размери, градчето Ронда се слави с много неща. На първо място трябва да се отбележи, че градът се счита за люлка на бикоборството в Испания. Тук е била издигната първата арена за борба с бикове през 18-ти век. Пред самата арена може да бъде видяна статуята на Педро Ромеро, считан за родоначалник на модерното бикоборство, при което тореадорът се изправя срещу бика, стоейки на земята, а не както е било в началото- възседнал кон. В Ронда има и Музей на тореадорството. Ронда е известна като мястото, където е изработена известната в Испания шест-струнна китара. Този вид китара се счита за най-важният музикален инструмент за фламенко музика. Разглеждане на първата арена за борба, старата част на града наречена Сан Франциако, Ла Сиедад и съвременната част на града Ел Меркадийо

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 Марбея

Закуска. Свободно време или по желание Полудневна екскурзия до Марбея - срещу заплащане. Ако отдавна сте мислили или спонтанно решили да влезете в ролята на папараци, грабвайте камерите и направете един тур на Марбея, където почти сигурно ще срещнете някоя знаменитост от политиката, спорта или шоу бизнеса. Ако все пак лова на знаменитости е неуспешен, то ще се насладите на красиви плажове, елегантни заведения и приятното обкръжение на щастливи хора. Полудневна разходка до изисканият курорт Марбея – мястото, което избира за своя лятна резиденция Саудитският крал, където прекарват свободното си време Антонио Бандерас и Хулио Иглесиас.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден - 6 Коста дел Сол - Гибралтар - Тарифа - Танжер

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Тарифа със спирка в Гибралтар(включена в цената). Средиземноморската порта на Европа, пресечните земи и води на два континента – Европа и Африка! Според древногръцката митология Гибралтарският проход се е образувал, когато Херкулес е трябвало да премине през Атласките планини – вместо да се изкачи по тях, той разцепва скалите и на това място се образува пресечната точка между Атлантика и Средиземно море. Възможност при желание да посетите единственото място в Европа, където живеят диви маймуни Макак.

** Забележка - Включеното в цената посещение на Гибралтар, не включва разходи от личен характер; билет за минибус с аудио гид на български език (около 40 евро на човек) за достигане до пещерата Свети Михаил; входа за пещерата - заплаща се на място.

Фериботно преминаване Тарифа - Танжер. Настаняване в хотел Andalusia или подобен в танжер. Вечеря. Нощувка.

Ден - 7 Шефшауен

Закуска. Отпътуване за най-синият град в Мароко - Шефшауен. Името Chef Chaouen идва от формата на планинските върхове над града, които изглеждат като два рога (chaoua) на коза (chef). Казват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шефшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф (районът е известен с отглеждането на хашиш). По-интересно е, че всичко наоколо е синьо. Облечете нещо подходящо за да изпъквате на приказния фон.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 Танжер - Варна

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Танжер. Директен полет до Варна. Кацане на летище Варна.

Цената включва:

  • Самолетен билет Варна - Малага - Танжер - Варна с авиокомпания European Air charter;
  • Чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 5 кг;
  • 5 нощувки със закуска и вечеря в хотел Las Palmeras или подобен в Коста дел Сол;
  • 2 нощувки със закуска и вечеря в Танжер, Мароко
  • Трансфер летище – хотел – летище;
  • Панорамна обиколка на Малага;
  • Посещение на Гибралтар;
  • Посещение на Шефшауен;
  • Билет за ферибот Тарифа - Танжер;
  • Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);
  • БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини, например заразяване от COVID-19 (доказано с медицински документ);
  • Представител на туроператора.



Цената не включва:

  • Посещението на Гибралтар, не включва обиколка на скалата с микробус и посещение на пещерата(30 евро се заплащат по желание, на място)
  • Арабска приказка - Гранада, с посещение на двореца Аламбра (включен билет) - 170 лева за възрастен / 140 лева за дете до 11,99 г. (Билетите са посещение на Аламбра се закупуват месец преди датата на посещение. Задължително се заявяват и заплащат при сключване на договор, след това наличието на билети подлежи на допълнително потвърждение. За закупуването се изискват коректно попълнени поименни данни  и номер на документ за самоличност. При отказ от посещение на екскурзията, стойността на билета не се възстановява);
  • Целодневна екскурзия до Перлата на Испания - Севиля (с включена входна такса за Катедралата) - 145 лева за възрастен/ 100 лева за дете до 11,99 г.;
  • Целодневна екскурзия до Бялата Андалусия - Ронда и градчето Сатанил де лас Бодегас - 150 лв. за възрастен / 90 лв.  за дете до 11,99 г.;
  • Полудневна екскурзия до Марбея и Сетенил де лас бодегас - 90 лева за възрастен / 50 лева за дете до 11,99 г.;
  • Целодневна екскурзия до Кордоба - 130 лева за възрастен/80 лева за дете до 11,99г.

Задължителни доплащания:

  • Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри на самолетно гориво 1000 щатски долара/тон при курс 1 евро = 1 щатски долара;
  • Курортна такса - около 1,50 евро/ден/човек, заплаща се на място на рецепция.
  • Бакшиш за шофьора (2 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
  • Входни такси и билети за обектите по време на допълнителните екскурзии, както и за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
  •  


Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):

Варна - Малага

Танжер - Варна


Условия за резервации:

Депозит в размер на 30% платен до 24 часа след резервиране

Доплащане 21 дни преди тръгване

Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета

Условия за анулации:

До 24 часа след резервация без такса за анулация

До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация

До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация

Под 21 дни 100% като такса анулация

ВАЖНО:

Минимален брой туристи: 120 човека;

Срок за уведомяване при несъбран минимум – 21 дни;

Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България;

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;

БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ

При предсрочно прекратяване на договора по инициатива на ПЪТУВАЩИЯ, заплатената от него или от негово име сума се възстановява чрез туристическия агент, сключил договора за туристически пакет с ПЪТУВАЩИЯ от името и за сметка на туроператора, когато ПЪТУВАЩИЯТ не може да започне и осъществи пътуването поради някоя от следните причини, която е била непредвидима към момента на сключване на договора за туристически пакет и е възникнала преди датата на отпътуване независимо от волята на пътуващия:

1.1.Злополука, акутно заболяване или внезапно обостряне на хронично заболяване на ПЪТУВАЩ по договора за туристически пакет, с изключение на заболяване от COVID 19, при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и съществува опасност за влошаване на здравословното му състояние от пътуването.

1.2. Внезапно заболяване или злополука на близък на ПЪТУВАЩИЯ (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.), при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и пътуващият трябва да полага грижи за болния.

1.3. Смърт на пътуващия

1.4. Смърт на близък на пътуващия (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.)

Пътуващият е длъжен да предостави валидни писмени доказателства за настъпване на горните обстоятелства

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата;

Авиокомпанията си запазва правото да прави промени по разписанията;

При въвеждането на санитарни мерки за влизане и пребиваване в страната на дестинацията – туристите ще бъдат информирани.



32/12


 



Изберете хотели за резервация по програмата
Етикети
hotel suisse casablanca 4* , португалия екскурзия , маракеш , oferta za maroko с директен полет 2024 s direkten polet top travels , посещение на ифран и азру , portugalia ekskurzia , португалия , мароко от а до я , samoletni ekskurzii , съкровищата на испания , португалия, мароко , величието на имперските градове 2024 , мароканска храна , екскурзии ранни записвания , pochivki ranni zapisvania , почивка в мароко 2024 , hotel ramada encore 4* , площад “нуева“ , maroko 2024 top travels , мароко екскурзия , шефшауен , pochivka v maroko s direkten polet 2024 , лисабон , площад испания , къщата “адриатика“ , посещение и обиколка на мекнес , посещение и обиколка на уарзазат и бен- хаду , velichieto na imperskite gradove s direkten polet 2024 top travels , посещение и обиколка на волубилис , pochivki , рабат , oferti za ekskurzii , екскурзии мароко , ранни записвания 2024 топ травелс , palm club 4* , екскурзия мароко от а до я , hotel farah marrakech 4* , portugalia , velichieto na imperskite gradove top travels s direkten polet 2024 , hotel golden tulip tghat 4* , le fint 4* , pochivka v maroko 2024 top travels , посещение и разглеждане на маракеш , екскурзия до мароко , екскурзия до мароко 2024 топ травелс , испания , оферти за ранни записвания , екскурзия до мароко , мароко от а до я , площад „джема ел фна , maroko direkten polet 2024 , екскурзии , menzeh zallagh 4* , мароко от а до я , oferti za ranni zapisvania , екскурзия мароко от а до я , тарифа , мароко от а до я 2024 , топ травелс , maroko 2024 , ranni zapisvania 2024 , маракеш , самолетни екскурзии , мароко 2024 , ekskurzii , samoletni pochivki , почивки ранни записвания , ranni zapisvania s direkten polet 2024 top travels , pochivka v maroko 2024 , pochivka v maroko direkten polet 2024 top travels , hotel kasbah zallagh 4* , maroko ekskurzia , мароко от а до я , фламенко“ вечер , ekskurzia do maroko 2024 top travels , посещение и обиколка на ерфуд , джамията кутубия , ispania , испания екскурзия , посещение и обиколка на фес , ekskurzia do maroko s direkten polet 2024 top travels , величието на имперските градове с директен полет 2024 топ травелс , посещение и обиколка на моула идрис- зерхун , maroko , hotel via sevilla mairena 4* , ekskurzii ranni zapisvania , мароко , кралския дворец , почивка в мароко с директен полет 2024 топ травелс , посещение и обиколка на казабланка , ранни записвания , величието на имперските градове с директен полет 2024 , оферта за мароко 2024 , забележителности мароко , почивки , оферта за мароко с директен полет 2024 , оферти за екскурзии , hotel хотел holiday inn 3* , посещение на руините на рабат , екскурзия до мароко 2024 , oferti za pochivki , maroko ot a do q , ranni zapisvania , танжер , оферти за почивки , величието на имперските градове 2024топ травелс , oferta za maroko 2024 top travels , ранни записвания 2024 , оферта за мароко 2024 топ травелс , atlantic agal rabat 4* , мароко от а до я 2024 , ispania ekskurzia , фес , ekskurzia do maroko s direkten polet 2024 , oferti , самолетни почивки , velichieto na imperskite gradove 2024 top travels , мароко 2024 , фонтана хиралда , почивка в мароко 2024 топ травелс , екскурзия до мароко с директен полет 2024 , ranni zapisvania , оферта за мароко с директен полет 2024 топ травелс , екскурзии мароко , ранни записвания , мароко 2024 топ травелс , ekskurzia do maroko 2024 , танжер , hotel meraprime gold 3* , ранни записвания с директен полет 2024 топ травелс , севилската катедрала “света мери“ , maroko s direkten polet 2024 top travels , мароко с директен полет 2024топ травелс , почивка в мароко с директен полет 2024 , мароко с директен полет 2024 , velichieto na imperskite gradove 2024 top travels , посещение на тинрир и каньона на р. тодра , hotel menzeh zalagh 4* , екскурзия до мароко с директен полет 2024 , ranni zapisvania 2024top travels , оферти , оферти мароко 2024 , казабланка
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах