Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Открийте Тунис – с директен полет от София 2024

Оферта номер: П66012
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 7 нощи
8 дни-7 нощувки/Сезон 2024
Открийте Тунис с директен чартърен полет от София 7 нощувки / 8 дни - всеки вторник от 21.05.2024 до 25.06.2024 и от 17.09.2024 до 08.10.2024 вкл.
Цена от: 1217.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма
Първи ден: София – Летище Енфида – Сус
Среща на Летище София, Терминал 2, за директен чартърен полет до Енфида, изпълняван от авиокомпания BH Air. Посрещане на място от фирмата партньор. Трансфер от летището до хотел 4* в района на Сус/ Монастир. Настаняване, вечеря и нощувка.
 
Втори ден: Сус
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание вечерна екскурзия срещу допълнително заплащане. Вечеря и нощувка.
 
Трети ден: Сус – Ел Джем – Габес – Матмата – Дуз
След закуска отпътуване за Ел Джем. Посещение на третия по големина в света римски амфитеатър, най-добре запазен в Северна Африка, където се организирали зрелищни боеве с хора и животни. Ще имаме възможността да стъпим на гладиаторската арена, да бъдем на местата на публиката и дори да минем през тунелите, от които са излизали дивите животни (входната такса е включена в цената на екскурзията). Опътуване за Матмата. Пристигане в Матмата - „Берберската столица на Тунис". Обяд в типичен местен берберски ресторант с традиционно меню от пилешко и кус кус (без включени напитки). Посещение на къщите на троглодитите в Матмата – подземно берберско селище, което е все още населено от местни жители.
Отпътуване за Дуз, известен като “Вратата на пустинята”. Настаняване в хотел 4*. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия срещу заплащане: „Разходка с камили“ (15 евро на човек). Вечеря (без включени напитки) и нощувка.
 
Четвърти ден Дуз – Тозьор -  Гафса – Кайруан – Сус
След ранна закуска, по тъмно се отправяме към пресъхналото солено езеро Шот Ел Джерид, познато на света с невероятната картина, която се създава при изгрев слънце и с уникалните си миражи. Според преданието, Фата Моргана е фея, живяла на морското дъно и примамвала с призрачни видения пътешествениците. Тръгването е много рано, за да може да се насладите на незабравимия изгрев точно по средата на езерото. Минаваме край Тозьор – единственият град-оазис (не се разглежда). Следва екскурзия „Планинските оазиси на Чебика, 4х4“. Ще посетим изключително красивия планински оазис Чебика - място, където са снимани кадри от филма „Английският пациент”. Тук е заснета част от трилогията „Междузвездни войни” и „Индиана Джоунс‘‘.
Следва едно незабравимо преживяване с джипове насред пустинята към следващия декор от “Междузвездни войни''. Обяд (без включени напитки) в района на Гафса или Метлауи. След обяда ни предстои панорамна обиколка на Кайруан - четвъртият по святост град за мюсюлманите. Казват, че ако нямаш пари да посетиш Мека, Медина или Йерусалим, трябва поне 7 пъти в живота си да дойдеш в Кайруан (UNESCO).
Тук ще видим голямата и най-стара джамия в Африка – Окба - един от шедьоврите на ислямската архитектура. Джамията е затворена за посетители и се вижда само отвън. Освен като свещен град, Кайруан е известен с производството на ръчно тъкани килими и със сладкишите си с фурми. Възможност за разглеждане на голям местен магазин. Връщане и настаняване в хотела в Сус/ Монастир за вечеря и нощувка.
 

Пети ден: Целодневна екскурзия до Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид
След закуска се отправяме към столицата Тунис. Разглеждане на старата част на града – Медината от XIII век /ЮНЕСКO/, където цари колоритната атмосфера. Ще видим Източния пазар и централния площад. Обяд (без включени напитки). След обяда тръгваме за античния Картаген - перлата на Средиземно море, окъпан в лъчите на славата и величието, където ще разгледаме руините на един от най-знаменитите градове на древността.
Картаген е възникнал като финикийска колония в 814 г. п.н.е., владял Западното Средиземноморие в продължение на векове. Следва посещение на арт градчето Сиди Бу Саид - едно от най-красивите в Тунис с аромат на жасмин /ЮНЕСКО/. Наричат градчето Тунизийския Монмартър, защото там художникът е властелинът на изкуството... Свободно време за разходка из живописните улички, за да се насладите на атмосферата и на зашеметяващите гледки от терасите на Сиди Бу Саид или да опитате в ориенталско кафене с наргиле местния специалитет – зелен чай с ментови листа и кедрови ядки или да купите сувенири.
Пристигане в Хамамет. Настаняване в хотел 4*.
Вечеря и нощувка.
 
Шести ден: Хамамет
Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и други приятни забавления или екскурзии по желание срещу допълнително заплащане. Вечеря и нощувка..
 
 
Седми ден: Целодневна екскурзия до Дуга
Екскурзията започва с преминаване през исторически земи – бивши римски територии, в които са запазени едни от най-важните монументи в Северна Африка. Посещаваме храма на водата, след което се отправяме към най-добре запазения римски град на територията на Тунис – Дуга. В Дуга ще се разходим по римските улици, ще се запознаем с историята на този район и ще се потопим в либийско – пунически, римски и византийски артефакти. Ще обядваме в един от най-емблематичните ресторанти в района на Дуга.
Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.


Осми ден: Хамамет – Летище Енфида – София
 Закуска.Трансфер до летище Енфида за директен чартърен полет за София, изпълняван от авиокомпания BH Air. Кацане на летището в София. *Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на провежданите екскурзии по програмата, както и в последователността на посещаваните обекти.
 
Цената включва:
  • Самолетен билет София – Енфида – София с директен чартърен полет с включени летищни такси;
  • Един салонен багаж до 7 кг. и чекиран багаж до 20 кг.;
  • Всички трансфери, описани в програмата;
  • Всички посещения и екскурзии, описани в програмата;
  • 3 нощувки в базов хотел 4* в Хамамет със закуска и вечеря /без напитки/; 
  • 3 нощувки в базов хотел 4* в района на Сус/ Монастир със закуска и вечеря /без напитки/;
  • 1 нощувка в хотел 4* в Дуз със закуска и вечеря /без напитки/;
  • 4 обяда /без напитки/ по време на гореописаната туристическа програма;
  • Всички екскурзии по програмата се провеждат с местен лицензиран екскурзовод и превод на български език;
  • Представител на туроператора с български език за целия престой;
  • Mедицински разходи при болест и злополука на туриста със застрахователна компания „Уника“ с покритие 10 000 евро (за лица до 70 годишна възраст) и асистанс.


Цената не включва:
  • Разходи от личен характер;
  • Всички услуги, предложени по желание;
  • Туристическа такса: 3 TND /тунизийски динар/ на вечер на човек на нощувка. Заплаща се на рецепция при пристигане.
  • Такса обслужване за екскурзовода и шофьора – 15 евро на турист за целия престой;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания ''Алианц'';
  • Застраховка за хора над 65 г.: 66-70 г. с покритие 10 000 евро – доплащане 5 евро; 71-75 г. с покритие 5 000 евро – доплащане 5 евро; 76-79 г. с покритие 4 000 евро – доплащане 8 евро; от 80 г. с покритие 2 000 евро – доплащане 6 евро
  • Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако има промяна в цените на горивата и Авиокомпанията начисли такава).
  •  

*Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на провежданите екскурзии по програмата, както и в последователността на посещаваните обекти.
*Възможни са промени в цените на екскурзиите.
 
1. Плащания:
  • Авансово плащане от 30% депозит на човек при записване;
  • Доплащане: до 30 дни преди датата на отпътуване; 

2. Необходими данни за всички пътуващи* :
  • Три имена на латиница по международен паспорт;
  • Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
  • Номер на паспорт и дата на валидност;
       *Туроператора не носи отговорност за изпратени неверни данни.

3.  Анулационни срокове:
  • Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването.
  • При анулация от 60 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 50% от цената на пътуването.
  • Ако направената анулация е 30 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването;

ВАЖНО: Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
Обменният курс използван за изчисляване на програмата EUR/USD e 1.20.
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Цените на горивата в програмата в София и Кайро/Хургада  са калкулирани с параметри $780/тон и 1 евро = 1.18 долара. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.

ВНИМАНИЕ: Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно пътниците. 
Забележка: Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

ВАЖНО: За деца до 18 г., пътуващи без родителите или само с един от тях, трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.
Чужденци влезли в Република България със собствен транспорт /лек автомобил/, не могат да напускат границите на страната с друг вид транспорт.

Важна информация: 
За пътуване до Тунис се изисква валиден международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната. Не се изискват допълнителни ваксини.

Полезна информация:
Някои от допълнителните екскурзии се провеждат при определен минимум. Възможна е промяна на цените на допълнителните екскурзии предлагани на място или анулиране по причини не зависещи от туроператора като лоши метеорологични условия или подобни.
Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.
 
Забележка: 
Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Забележка: 
Посочените цени са ексклузивни за обявения период. 
Минимален брой за осъществяване на програмата – 40
Пътуването не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

Необходими документи:
международен паспорт с минимална валидност 6 месеца; 
няма визови,санитарни или други специфични изисквания за пътуване в Тунис


29/12


Изберете хотели за резервация по програмата
Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах