ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Гранд Тур на Тунис с остров Джерба 2024

Оферта номер: П66013
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 7 нощи
8 дни-7 нощувки/Сезон 2024
Гранд Тур на Тунис с остров Джерба Екскурзия с директен чартърен полет от София Дати на заминаване: от 28.04.2024 г. до 13.10.2024 г. вкл. 7 нощувки / 8 дни
Цена от: 1240.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма
Първи ден София - Джерба
Среща на Летище София Терминал 2 за директен чартърен полет до летище Джерба, изпълняван от BH Air. Посрещане на място от фирмата партньор. Транфер до избрания хотел на база Half board. Настаняване, вечеря и нощувка.
 
Втори ден Джерба
Закуска. Обзорна екскурзия „Открийте Джерба“. Екскурзията започва с фотопауза на древен римски път, нисък каменен мост от I век от нашата ера. Продължаваме за Гуелала, за да се насладим на известния център за глина и керамика. Ще имате възможност да си купите от известните теракотени купи и други сувенири в магазините, както и да научите нещо повече за берберския начин на живот. Следващата спирка е Гриба – най-старата синагога в Тунис. След като се възхитим на стотиците декоративни сини плочки и арки, продължаваме към Хумт Сук – столицата на Джерба. Разходка в лабиринта от улици и пазари и потапяне в атмосферата. Връщане до хотела за обяд и следва посещение на Джерба Експлор парк – най-голямата ферма за крокодили в цялото Средиземноморие с над 400 нилски крокодила. Връщане до хотела. Вечеря. Нощувка.
 
Трети ден Джерба - Матмата - Дуз - Тозьор
След закуска отпътуване за Матмата. Пристигане в Матмата. Посещение на къщите на троглодитите в Матмата – поздемно берберско селище, което е все още населено от местни жители. Обяд. Ще имате възможност да яздите камила в пустинята (срещу допълнително заплащане). Отпътуване за Тозьор през соленото езеро Шот ел Джерид. Настаняване в хотел 4* звезди. Вечеря. Нощувка.
 
Четвърти ден Тозьор - Кайруан - Хамамет
Закуска. Следва екскурзия „Планинските оазиси на Чебика, 4х4“. Ще посетим изключително красивия планински оазис Чебика - място, където са снимани кадри от филма „Английският пациент”. Тук е заснета част от трилогията „Междузвездни войни” и „Индиана Джоунс‘‘. Следва едно незабравимо преживяване с джипове насред пустинята към следващия декор от “Междузвездни войни''. Отпътуване за Кайруан - четвъртият по святост град за мюсюлманите.. Казват, че ако нямаш пари да посетиш Мека, Медина или Йерусалим, трябва поне 7 пъти в живота си да дойдеш в Кайруан /ЮНЕСКО/. Тук ще видим голямата и най-стара джамия в Африка – Окба- един от шедьоврите на ислямската архитектура. /Джамията е затворена за посетители и се вижда само отвън/ Освен като свещен град, Кайруан е известен с производството на ръчно тъкани килими и със сладкишите си с фурми. Продължаваме към Хамамет, настаняване в хотел 4* на база Half board. Вечеря. Нощувка.
 
Пети ден Хамамет - Тунис - Картаген - Сиди Бу Саид - Хамамет
След закуска се отправяме към столицата Тунис. Разглеждане на старата част на града – Медината от XIII век /ЮНЕСКO/, където цари колоритната атмосфера. Ще видим Източния пазар и централния площад. Обяд (без включени напитки). След обяда тръгваме за античния Картаген - перлата на Средиземно море, окъпан в лъчите на славата и величието, където ще разгледаме руините на един от най-знаменитите градове на древността. Картаген е възникнал като финикийска колония в 814 г. п.н.е., владял Западното Средиземноморие в продължение на векове. Следва посещение на арт градчето Сиди Бу Саид - едно от най-красивите в Тунис с аромат на жасмин /ЮНЕСКО/. Наричат градчето Тунизийския Монмартър, защото там художникът е властелинът на изкуството... Свободно време за разходка из живописните улички, за да се насладите на атмосферата и на зашеметяващите гледки от терасите на Сиди Бу Саид или да опитате в ориенталско кафене с наргиле местния специалитет – зелен чай с ментови листа и кедрови ядки или да купите сувенири. Връщане в хотела в Хамамет. Вечеря и нощувка.

Шести ден Хамамет - Дуга - Хамамет
Екскурзията започва с преминаване през исторически земи – бивши римски територии, в които са запазени едни от найважните монументи в Северна Африка. Посещаваме храма на водата, след което се отправяме към най-добре запазения римски град на територията на Тунис – Дуга. В Дуга ще се разходим по римските улици, ще се запознаем с историята на този район и ще се потопим в либийско – пунически, римски и византийски артефакти. Ще обядваме в един от найемблематичните ресторанти в района на Дуга. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
 
Седми Ден Хамамет - Ел Джем - Джерба
След закуска отпътуване за Ел Джем. Посещение на третия по големина в света римски амфитеатър, най-добре запазен в Северна Африка, където се организирали зрелищни боеве с хора и животни. Ще имаме възможността да стъпим на гладиаторската арена, да бъдем на местата на публиката и дори да минем през тунелите, от които са излизали дивите животни (входната такса е включена в цената на екскурзията).Обяд. Отпътуване за Джерба. Настаняване в 4* хотел на база Half board. Вечеря. Нощувка.
 
Осми ден Джерба - София
Закуска. Свободно време. Трансфер до летище Джерба за директен чартърен полет за София, изпълняван от Авиокомпания BH Air. Кацане на летището в София.

* Настаняването в периодите 28.04.2024 - 02.06.2024 и 29.09.2024 - 20.10.2024 ще бъде на база HALF BOARD.
* Настаняването в периода 02.06.2024 - 02.06.2024 и 29.09.2024 - 20.10.2024 ще бъде на база ALL INCLUSIVE.
* Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.*
 
Цената включва:
• Самолетен билет София – Джерба – София с директен чартърен полет и включени летищни такси;
• Ръчен багаж до 7 кг. и чекиран багаж до 20 кг.;
• Трансфер летище – хотел – летище;
• 3 нощувки в 4* хотел в района на Джерба;
• 3 нощувки в 4* хотел в района на Хамамет;
• 1 нощувка в 4* хотел в района на Тозьор;
• Двудневна екскурзия до Тозьор; 
• Mедицински разходи при болест и злополука на туриста със застрахователна компания „Уника“ с покритие 10 000 евро и асистанс.
• Представител на туроператора по време на престоя;
 


Цената не включва:
• Разходи от личен характер;
• Допълнителни екскурзии;
• Туристическа такса: за хотел 4*/5* - 3 TND /тунизийски динар/ на вечер, на човек. Заплаща се на рецепция при пристигане;
• Такса обслужване за екскурзовода и шофьора по време на екскурзии;
• Застраховка "Отмяна на пътуване"- доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация.
Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания ''Алианц'';
• Еднодневна екскурзия до Татауин и Шенини - 80 евро - възрастен / 50 евро - дете до 11.99 г.
• Такса обслужване за екскурзовода и шофьора – 15 евро на турист за целия престой;
• Доплащане здравна застраховка за лица от 65 г. до 74 г. – 5 евро / 10 лева;
• Доплащане здравна застраховка за лица от 75 г. до 89 г. – 12 евро / 24 лева;
• Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако има промяна в цените на горивата).

1. Плащания:
  • Авансово плащане от 30% депозит на човек при записване;
  • Доплащане: до 30 дни преди датата на отпътуване; 
2. Необходими данни за всички пътуващи* :
  • Три имена на латиница по международен паспорт;
  • Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
  • Номер на паспорт и дата на валидност;
*Туроператора не носи отговорност за изпратени неверни данни.

3.  Анулационни срокове:
3.1.  Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването.
3.2.  При анулация от 60 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 50% от цената на пътуването.
3.3   Ако направената анулация е 30 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването;

ВАЖНО: Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
Обменният курс използван за изчисляване на програмата EUR/USD e 1.20.
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge).
В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
Цените на горивата в програмата в София и Джерба  са калкулирани с параметри $780/тон и 1 евро = 1.18 долара.
При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.

ВНИМАНИЕ: Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно пътниците. 
Забележка: Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Важно: За деца до 18 г., пътуващи без родителите или само с един от тях, трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.
Чужденци влезли в Република България със собствен транспорт /лек автомобил/, не могат да напускат границите на страната с друг вид транспорт.

Важна информация: 
За пътуване до Тунис се изисква валиден международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната. Не се изискват допълнителни ваксини.

Полезна информация:
Някои от допълнителните екскурзии се провеждат при определен минимум. Възможна е промяна на цените на допълнителните екскурзии предлагани на място или анулиране по причини не зависещи от туроператора като лоши метеорологични условия или подобни.
Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.
 
Забележка: 
Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
Посочените цени са ексклузивни за обявения период. 
Минимален брой за осъществяване на програмата – 40
Пътуването не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

Необходими документи:
  • международен паспорт с минимална валидност 6 месеца; 
  • няма визови,санитарни или други специфични изисквания за пътуване в Тунис

29/12
 


Изберете хотели за резервация по програмата
Етикети
почивки тунис , хамамет , почивка в тунис , топ оферти топ травелс , уикенд , екскурзии тунис , почивки сус , сус , почивка в хамамет , тунис 2024 , почивка в сус , екскурзия до тунис , екскурзия до тунис , екскурзия тунис , топ , почивка в сус , pochivki tunisia , ниски цени , tunis 2024 , софия в четвъртък , почивка в хамамет , тунис 2024 , top travels , pochivki tunis , тунис почивки , почивки тунис , почивки в тунис , тунис екскурзии , ранни записвания тунис , pochivka tunis , почивка в тунис , сус , хамамет , pochivka tunis 2024 , екскурзии тунис , почивка в тунис , екскурзия тунис , 2024 в тунис , почивки тунис , ekskurzii tinisia , sus , почивка тунис , тунис почивки , почивка тунис , почивка в тунис , sus , tunis pochivki , резервирайте при нас , хамамет , хотел el mouradi , почивка в тунис , hammamet , 2024 в тунис , хамамет , pochivki tunis , обиколен тур на тунис , монастир , почивка в тунис 2024 , почивки в тунис , обиколка на тунис , хотели в хамамет , тунис екскурзии , хотели в хамамет , tunis pochivki , top travel , почивка в тунис , сус , хамамет , почивка в тунис 2024 , почивка в тунис , почивка тунис , почивка в тунис , ранни записвания тунис , pochivki tunis , топ , pochivka v tunis , ekskurzii tunis , toptravels , тунис почивки , информация от топ травелс , екскурзия до тунис , ранни записвания , хамамет , тунис екскурзии , почивки тунис , почивка в тунис със самолет , pochivka tunis , top travels , софия , top travel , почивка в хамамет , 2024 в тунис , софия в четвъртък , лято , почивка в тунис , tunis pochivki , информация от топ травелс , хотели в хамамет , екскурзия до тунис , хотел el mouradi , почивки в тунис , екскурзии тунис , почивка тунис , пловдив тунис, екскурзия до тунис , pochivka tunis , почивка в тунис със самолет , почивки тунис , pochivki tunis , почивки сус , почивки в тунис , сус , тунис 2024 , ekskurzii tinisia , резервирайте при нас , хотел el mouradi , тунис екскурзии , почивка в хамамет , сезон 2024 , хотел el mouradi , pochivki tunis , тунис почивки , pochivka v tunis , екскурзия до тунис , екскурзия до тунис , енфида , хотели тунис , почивки в тунис , сус , екскурзия до тунис , топ оферти топ травелс , софия , pochivka tunis , po4ivki tunis , тунис почивки , монастир , екскурзии тунис , екскурзия , почивка от пловдив , тунис 2024 , pochivki tunis , почивки в тунис , почивки хамамет , почивка в тунис , почивка в тунис , тунис екскурзии , оферти тунис , почивка тунис , pochivka v tunis , ранни записвания , хотели в хамамет , почивка в хамамет , ekskurzii tunis , тунис почивки , хамамет , сус , екскурзии тунис , сезон 2024 , хотел el mouradi , почивка в хамамет , забележителности тунис , пловдив екскурзия , монастир , почивки в тунис , toptravels , почивка в тунис 2024 , почивки в тунис , екскурзия тунис , pochivka tunis 2024 , pochivka v tunis , почивка в тунис 2024 , 2024 в тунис , разходка в тунис , почивка в тунис 2024 , енфида , почивки в тунис , почивка тунис , почивки хамамет , монастир , екскурзия тунис , pochivki tunisia , почивки монастир , тунис почивки , екскурзия до тунис , po4ivki tunis , pochivka v tunis , 2024 в тунис , tunis pochivki , почивка в тунис , почивки тунис , тунис 2024 , po4ivki tunis , почивки тунис , почивка в хамамет , забележителности тунис , монастир , почивки монастир , сус , екскурзия тунис , почивка , хотели тунис , сезон 2024 , хотели в хамамет , екскурзия тунис , почивки в тунис , монастир , софия , екскурзии тунис , тунис почивки , тунис екскурзии , почивки в тунис , тунис , тунис 2024 , монастир , hammamet , софия , ниски цени , тунис 2024 , лято , po4ivki tunis , tunis 2024 , екскурзия до тунис , почивка в тунис , оферти тунис , екскурзия до тунис , почивки тунис
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах