Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Между два континента - Мароко, Испания, Португалия - 02.04.2024 - полет от Варна

Оферта номер: П66057
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 7 нощи
8 дни-7 нощувки/Сезон 2024
Обиколна екскурзия през Февруари


Програма

Ден -1 Варна - Танжер 02.04

Среща на летище Варна 2 часа преди полета. Директен полет до Танжер. Кацане на летище Танжер. Панорамна обиколка на град Танжер. Вратата на Африка - привлекателен марокански град, който предлага всичко, което туристите търсят – екзотика, история, красиви пейзажи, плажове. Наричан Тингис в миналото, града е играл важна историческа роля в обединението на днешно Мароко. Обзорна обиколка на града с автобус. Преминаване покрай крепостните стени на медината и крайбрежния булевард, възможност за снимки на панорамната площадка, от която се разкрива невероятна гледка - гледка към два свята. Настаняване в хотел Andalucia 4* или подобен. Вечеря. Нощувка

Ден - 2 Шефшауен 03.04

Закуска. Отпътуване за най-синият град в Мароко - Шефшауен. Името Chef Chaouen идва от формата на планинските върхове над града, които изглеждат като два рога (chaoua) на коза (chef). Казват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шефшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф (районът е известен с отглеждането на хашиш). По-интересно е, че всичко наоколо е синьо. Облечете нещо подходящо за да изпъквате на приказния фон. Връщане в Танжер. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Ден - 3 Танжер - Тарифа - Кадис 04.04

Закуска. Освобождаване на хотела. Фериботно преминаване Танжер - Тарифа. Отпътуване за Кадис. Обиколка на Кадис - най-старият град на Иберийския полуостров, обитаван без прекъсване от 3000 години. Разположен на брега на Атлантическия океан, той е бил важен търговски и културен център още от древността. Посещение на Старият град, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Ще видите исторически забележителности като катедралата на Кадис, кметството, двореца Сан Себастиан и парка Дженовезе.
Кадис е важен морски град и пристанището му е едно от най-големите в Испания. Ще имате възможност да видите пристанището отблизо и да се насладите на гледката към океана. Настаняване. Мощувка.

Ден 4 Севиля 05.04

Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане: Целодневна екскурзия до Севиля - един от най-красивите и оживени градове в Испания. Той е столица на автономната област Андалусия и е известен със своята богата история, култура и традиции. Пешеходна разходка в Стария град, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Тук ще видите исторически забележителности като катедралата на Севиля, двореца Алказар, площад Испания и други.
Посещение на катедралата на Севиля с включена входна такса: Катедралата на Севиля е третата по големина в света след Свети Петър в Рим и Свети Павел в Лондон. Тя е построена през 15 век и е един от най-важните архитектурни паметници в Испания. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка в Кадис.

Ден 5 Кадис - Лисабон 06.04

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Лисабон. Кратка спирка във Фару град в Южна Португалия, разположен на брега на Атлантическия океан. Той е известен със своята красива природа, богата история и култура. Свободно време за почивка и обяд. Пристигане в Лисабон. Настаняване в хотел 3*/4*. Нощувка в Лисабон.

Ден 6 Лисабон 07.04

Закуска. Автобусна и пешеходна разходка сред най-известните забележителности на Лисабон. Започваме със спирка при символа на града - кулата Белем. Следвайки течението на р.Тежу се отправяме към паметника на Откривателите и шедьовърът на португалското изкуство - манастира Жеронимуш(отвън), построен със средства спечелени от Вашку да Гама при пътуванията му в Индия. Кратка спирка при най-известната сладкарница в Лисабон – Pasteis de Belem, булевард Либердаде, площад Росио, най-големия площад на града- Пласа де Комерсио със статуята на Краля-Реформатор Жозе 1-ви. Свободно време за разходка из стария квартал Алфама. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 7 Синтра -Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока 08.04

Закуска. Свободо време или по желание и срещу допълнително заплащане: Целодневна екскурзия до Синтра-Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока. Започваме деня със Синтра- наречена „Райската градина на Португалия“ или „най-красивото място в Португалия“ по думите на Ханс Кристиян Андерсен. Отпътуване за Кабо да Рока – най – западната континентална точка на Европа, където земята среща океана. От тук са отпътували великите португалски мореплаватели в търсене на нови хоризонти и богатства. Кашкаиш – древно рибарско селце, превърнало се през 19 в. в предградие предпочитано от аристократите, и до днес там могат да се видят едни от най-скъпите и красиви резиденции в Португалия, разглеждане на яхтеното пристанище /панорамно от автобуса/. Фотопауза при казино Ещорил. Тук се намира и плажа Гиншу, популярен сред сърфистите с огромните си вълни. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 8 Лисабон - Варна 09.04

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Лисабон за директен полет до Варна. Кацане във Варна в 18:30

Цената включва:

  • Самолетен билет Варна - Танжер - Лисабон - Варна с авиокомпания European Air charter;
  • Чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 5 кг;
  • 2 нощувки със закуска и вечеря в хотел Andalucia 4* или подобен в Танжер, Мароко;
  • 2 нощувки със закуска в хотел 3*/4*в района на Кадиз, Испания
  • 3 нощувки със закуска в хотел 3*/4* в района на Лисабон;
  • Трансфер летище – хотел – летище;
  • Панорамна обиколка на Танжер;
  • Посещение на Шефшауен;
  • Билет за ферибот Танжер - Тарифа;
  • Панорамна обиколка на Танжер;
  • Обиколка на Кадис;
  • Посещение на Фару;
  • Обиколка на Лисабон;
  • Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);
  • БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини, например заразяване от COVID-19 (доказано с медицински документ);
  • Представител на туроператора.



Цената не включва:

  • Входни такси и билети за обектите по време на допълнителните екскурзии, както и за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
  • Слушалки по време на туровете - около 14 евро на човек за целия престой (задължително се заплащат на място на екскурзовода; деца до 6 години не използват слушалки и не се таксуват)
  • Доплащане за пакет 5 вечери в Кадис и Лисабон - 360 лв.
  • Допълнителна екскурзия до Синтра, Ещорил, Кашкаиш и Кабо да Рока - 130 лева за възрастен/ 80 лева за дете до 11,99г.
  • Целодневна екскурзия до Перлата на Испания - Севиля (с включена входна такса за Катедралата) - 145 лева за възрастен/ 100 лева за дете до 11,99 г.;
  • Бакшиш за шофьора (2 евро на турист на ден - заплаща се задължително на място)
  • Курортна такса – 2,50 евро/ден/човек, заплаща се на място на рецепция
  • Горивни такси – начисляват се 21 дни преди отпътуването
  •  

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):

Варна - Танжер: 08:00 - 09:50

Лисабон - Варна: 11:40 -18:30

 
 Условия за резервации:

Депозит 30% платен към ТО до 24 часа след резервиране
Доплащане 21 дни преди тръгване
Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета



Условия за анулации:

До 24 часа след резервация без такса за анулация
До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация
До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация
Под 21 дни 100% като такса анулация


ВАЖНО:

1. Минимален брой туристи: 120 човека;
2. Срок за уведомяване при несъбран минимум – 21 дни;
3. Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност и/или задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България;
4. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата и полетното разписания.
 


БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ

При предсрочно прекратяване на договора по инициатива на ПЪТУВАЩИЯ, заплатената от него или от негово име сума се възстановява чрез туристическия агент, сключил договора за туристически пакет с ПЪТУВАЩИЯ от името и за сметка на туроператора, когато ПЪТУВАЩИЯТ не може да започне и осъществи пътуването поради някоя от следните причини, която е била непредвидима към момента на сключване на договора за туристически пакет и е възникнала преди датата на отпътуване независимо от волята на пътуващия:

1.1.Злополука, акутно заболяване (заболяване, което възниква внезапно и непредвидено, представлява опасност за живота или здравето на пътуващия и изисква спешна медицинска намеса) или внезапно обостряне на хронично заболяване на ПЪТУВАЩ по договора за туристически пакет, с изключение на заболяване от COVID 19, при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и съществува опасност за влошаване на здравословното му състояние от пътуването.
1.2. Внезапно заболяване или злополука на близък на ПЪТУВАЩИЯ (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.), при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и пътуващият трябва да полага грижи за болния.
1.3. Смърт на пътуващия.
1.4. Смърт на близък на пътуващия (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.).
За доказване на настъпилите обстоятелства,пътуващия предоставя документите в заверено от него копие на адрес: гр. Пловдив, ул. Райко Даскалов 53, ет. 2, ап. 25.
ТО се произнася в подходящ срок, но не повече от 5 раб. дни от получаване на документите


32/1



 



Етикети
ранни записвания , maroko ot a do q , между два континента , velichieto na imperskite gradove s direkten polet 2024 top travels , ekskurzia do maroko 2024 , екскурзии мароко , menzeh zallagh 4* , екскурзия до мароко 2024 , посещение на ифран и азру , почивка в мароко с директен полет 2024 топ травелс , oferta za maroko с директен полет 2024 s direkten polet top travels , екскурзия мароко от а до я , velichieto na imperskite gradove top travels s direkten polet 20124 , ekskurzia do maroko s direkten polet 2024 , посещение и обиколка на моула идрис- зерхун , pochivka v maroko s direkten polet 2024 , мароко 2024 топ травелс , ранни записвания с директен полет 2024 топ травелс , мароко от а до я 2024 , ranni zapisvania 2024 , величието на имперските градове с директен полет 2024 , velichieto na imperskite gradove 2024 top travels , посещение и обиколка на мекнес , ekskurzia do maroko 2024 top travels , оферта за мароко 2024 , почивка в мароко 2024 , maroko 2024 , оферта за мароко с директен полет 2024 топ травелс , ekskurzia do maroko s direkten polet 2024 top travels , оферта за мароко 2024 топ травелс , мароканска храна , palm club 4* , hotel kasbah zallagh 4* , екскурзия до мароко 2024 топ травелс , почивка в мароко с директен полет 2024 , мароко от а до я , мароко 2024 , посещение на тинрир и каньона на р. тодра , 02.04.2024 , екскурзии мароко , мароко от а до я , ранни записвания 2024 , посещение и обиколка на фес , мароко, испания , ranni zapisvania 2024 top travels , посещение на руините на рабат , ranni zapisvania , мароко с директен полет 2024 , pochivka v maroko direkten polet 2024 top travels , мароко с директен полет 2024 топ травелс , полет от варна , оферта за мароко с директен полет 2024 , посещение и обиколка на казабланка , ранни записвания 2024 топ травелс , оферти мароко 2024 , посещение и обиколка на волубилис , посещение и обиколка на уарзазат и бен- хаду , португалия , pochivka v maroko 2024 , величието на имперските градове 2024 топ травелс , мароко от а до я , екскурзия до мароко с директен полет 2024 , velichieto na imperskite gradove 2024 top travels , екскурзия мароко от а до я , забележителности мароко , посещение и разглеждане на маракеш , екскурзия до мароко с директен полет 2024 топ травелс , ranni zapisvania s direkten polet 2024 top travels , екскурзия до мароко , pochivka v maroko 2024 top travels , величието на имперските градове с директен полет 2024 топ травелс , мароко от а до я , мароко от а до я 2024 , le fint 4* , почивка в мароко 2024 топ травелс , atlantic agal rabat 4* , посещение и обиколка на ерфуд , maroko s direkten polet 2024 top travels , величието на имперските градове 2024 , 2024, екскурзия до мароко , maroko direkten polet 2024 , maroko 2024 top travels , oferta za maroko 2024 top travels , мароко 2024
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах