ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Непознатият Египет - Хургада-Кайро - Бялата пустиня -Оазисът Фаюм

Оферта номер: П66086
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 7 нощи
8 дни-7 нощувки/Сезон 2024
Екскурзия през април


Програма

Ден 1

Среща на Терминал 1 Летище София, два часа преди полета. Директен полет до Хургада. Кацане на Летище Хургада. Трансфер до хотела. Настаняване.

Вечеря. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:

Целодневно посещение на Райският остров – за почивка и шнорхелинг

или

Възможност за допълнителна екскурзия – BADAWYA VIP – разходка из Сахара с ATV, джипове и езда на камили с ориенталска вечеря (или закуска, според програмата) и шоу програма.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3

Закуска. Отпътуване от Хургада до Кайро.

 Екскурзия  Египетските пирамиди в Гиза. Пирамидите в Гиза от дълго време са най-посещаваната атракция около Кайро. От времето на тяхното изграждане пирамидите в Гиза въплъщават древността, мистерията и дават повод за невероятни хипотези. Пирамидите са единственото чудо на древния свят, което е оцеляло почти непокътнато. Пирамида на Хеопс е най-старата в Гиза и най-голямата в света, изградена ок. 2500 г. пр.н.е. от близо 2,3 милиона варовикови блокове, тежащи средно по 2,75 тона. Трите по-малки пирамиди в съседство принадлежат на Хеопсовите царици или сестри. Сфинксът е разположен наблизо, статуя на митично създание с тяло на лъв, лице на човек и царска брада.

Обяд в местен египетски ресторант.

Разглеждане на Египетския Музей (включена входна такса, екскурзовод и слушалки),

Тук са събрани всички исторически богатства на Египет, събрани от всички археологически разкопки. В музеят са показани повече от 120 000 артефакта от всеки период на египетската история. Египетски национален музей притежава колекция от 136 000 ценни експонати – от статуи и релефи до миниатюрни монети и амулети. Музеят е открит от Саид Паша през 1857 година, по предложение на френския архитект Огюст Мариет.

Вечеря и нощувка

Ден 4

Закуска. Отпътуване от Кайро до Уади Ел Раян, за да посетите най-големите водопади в страната, продължаваме към планината Модавара. Посещение на Уади ал Хитан и музеят-  Тук се намира едно от палеонтологичните чудеса на света - “Долината на китовете” . Открити са голямо количество вкаменелости от най-ранните китове.След това ще посетим езерото Magic Lake, където ще можете да обядввате вкусно барбекю. Насладете се на сафари и занимания с пясъчен борд. Следобед посещение на село Тунис и училище по керамика. Отпътуване до Auberge Fayoum за вечеря и нощувка.

Ден 5

Закуска. Отпътуване на на югозапад към завладяващата природа до оазиса на Ел Хизе за обяд.

Пътуването е през невероятната бяла пустиня. Ще посетим Черната и Кристалната планина, ще се насладим на приятна разходка в Бялата пустиня през Белите очарователни варовикови скали. Отпътуване до лагер Shahrazad. Вечеря и нощувка.

 Ден 6

Закуска. Ще имате възможност да се насладите през целия ден на Бялата пустиня и Черната пустиня.

Вечеря и нощувка в Shahrazad Camp

Ден 7

След закуска в лагера, отпътуване до оазиса Бахаря, посещение на Залата на мумиите (на златните мумии), гробниците Беннути и Каср Селим.

Обяд.

Отпътуване за Кайро

Вечеря. Нощувка.

Ден 8

Закуска.

Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Кайро за полет към България

 

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):

София – Хургада – 07:00 – 10:10
Кайро – София – 12:20 – 15:00

 
Допълнителни екскурзии
Посещение на Райският остров с корабче
ЕГИПЕТ,ЕГИПЕТ
Цена за възрастен 127 BGN
Цена за дете 68 BGN
Разходка с моторна лодка до прекрасният Райският остров. Paradise Island е олицетворение на идеалното кътче за почивка и еко туризъм. Ще имате възможност да се насладите се на уникални морски и пустинни гледки. Островът е лишен от растителност, но пък е посипан с фин, белоснежен пясък, заобиколен е от кристална вода в сини нюанси и гледки, които са сякаш нереални.

Разходката включва две спирки до коралови рифове, възможност за плаж на острова, обяд в ресторант на острова, възможност за гмуркане около райските брегове на острова. 

Препоръчваме да носите с Вас: бански, фотоапарат, слънце-защитен лосион шапка, слънчеви очила, пари и аква обувки.

Цената включва-разходка с моторна лодка, обяд на острова ,шезлонги и чадъри.

Цената не включва-Разходи от личен характер.


 
Екскурзия до Кайро (Включена в цената)
ЕГИПЕТ,ЕГИПЕТ
Включено в цената
Включено посещение на Египетския музей в Кайро (старият).

Тук са събрани всички исторически богатства на Египет, събрани от всички археологически разкопки. В музеят са показани повече от 120 000 артефакта от всеки период на египетската история. Египетски национален музей притежава колекция от 136 000 ценни експонати – от статуи и релефи до миниатюрни монети и амулети. Музеят е открит от Саид Паша през 1857 година, по предложение на френския архитект Огюст Мариет.

Включено посещения на известните Пирамиди в Гиза и Сфинксът.

Пирамидите в Гиза от дълго време са най-посещаваната атракция около Кайро. От времето на тяхното изграждане пирамидите в Гиза въплъщават древността, мистерията и дават повод за невероятни хипотези. Пирамидите са единственото чудо на древния свят, което е оцеляло почти непокътнато. Пирамида на Хеопс е най-старата в Гиза и най-голямата в света, изградена ок. 2500 г. пр.н.е. от близо 2,3 милиона варовикови блокове, тежащи средно по 2,75 тона. Трите по-малки пирамиди в съседство принадлежат на Хеопсовите царици или сестри. Сфинксът е разположен наблизо, статуя на митично създание с тяло на лъв, лице на човек и царска брада.

Посещение на фабрика за оригинален папирус. 

Обяд в ресторант на блок маса. (напитките не са включени)

Нощувка в Кайро на база закуска и вечеря. (напитките не са включени)

*Последователността на програмата се определя в зависимост от мястото на кацане, часа на полета и възможността за посещението на обектите 


 
Badawya VIP – разходка из Сахара с ATV/джипове и езда на камили
ЕГИПЕТ,ЕГИПЕТ
Цена за възрастен 137 BGN
Цена за дете 68 BGN
Ще имате възможност да се насладите на разходка с АТВ из пясъчните дюни на Арабската пустиня.

След разходката с АТВ, приключението продължава с възможност за яздене на камила и типично ориенталско шоу.За тези от Вас, които са избрали вариант за сутрешна разходка из Арабската пустиня ще бъде сервирана вкусна ориенталска закуска. За вечерният вариант на разходката е предвидена романтична вечеря в ориенталски стил.

Цената включва-двупосочен трансфер от хотела, разходка с АТВ, езда на камила, ориенталско шоу , закуска или вечеря с включени безалкохолни напитки.

Цената не включва-Напитки по време на обяда, разходи от личен характер.


 
Национален парк Wadi El Rayan (Включена в цената)
ЕГИПЕТ,ЕГИПЕТ
Включено в цената
Wadi El Rayan, национален парк, защитен от държавата и заемащ площ от 700 квадратни километра, е първото място, което бихте искали да видите, когато отидете на този оазис.Той е дом на най-големия природен водопад в Египет, който изглежда невероятно в средата на пустинята.

 
Палеонтологичен обект Wadi El Hitan (Включена в цената)
ЕГИПЕТ,ЕГИПЕТ
Включено в цената

Това е палеонтологичен обект под закрилата на ЮНЕСКО от 2005 г. Това място е музей на открито и предоставя доказателства за най-голямата мистерия в еволюцията на китовете от сухоземни до океански животни.

На това място можете да намерите скелети на едни от най-старите форми на китове, но също така и скелети на изчезнали вкаменелости, така че не е изненадващо, че този район е известен като Долината на китовете.

Това е място, което свидетелства за съществата, живели преди около 40 и повече милиона години.


Гробниците Беннути и Каср Селим (Включена в цената)
ЕГИПЕТ,ЕГИПЕТ
Включено в цената
Тази малка могила сред къщите на Бауити вероятно е построена върху отломки от векове. Тук има две добре запазени гробници от 26-та династия, които са били ограбени в древността и повторно използвани като места за колективни погребения през римско време. И двете са дом на някои отлично запазени и цветни стенописи.

Изсечената в скалата гробница на Зед Амун Еф Анкх дава бегла представа за Бахария в нейния разцвет, а живите рисунки на гробницата намекват за богатството на нейния бивш обитател. До него се намира гробницата на Банентиу, синът на Зед Амун Еф Анкх. Състои се от гробна камера с четири колони с вътрешно светилище и е покрита с фини релефи, изобразяващи Банентиу с бог Хонс и богините Изида и Нефтида.


 
Национален парк Бяла пустиня (Включена в цената)
ЕГИПЕТ,ЕГИПЕТ
Включено в цената
Защитената територия в падината Фарафра в Западен Египет е истинско съкровище и природно чудо. Хората, пътуващи по тази странна земя, често имат чувството, че са попаднали на друга планета.

Местните бедуини наричат този район още „Уади Газар” или Долината на морковите, заради причудливия вид на скалните образувания, които са уникални и характерни за мястото. Местните откриват в сюрреалистичните варовикови форми на скалите скулптури на камили, митологични създания и птици, както и фараони.

Тези уникални каменни феномени са се получили в резултат на продължителни и силни ерозионни процеси.

Най-общо Бялата пустиня е наречена така заради наносите от варовик и подобни минерали, образувани от пясъчните бури. През нощта тези снежнобели пясъчни хълмове спокойно могат да се объркат с гледка от полярната област.


 
Оазисът Фаюм (Включена в цената)
ЕГИПЕТ,ЕГИПЕТ
Включено в цената
На 100 км югозападно то Кайро се намира едно кътче. Зеленина и покой е визитната картичка на Фаюм. Той се подхранва от разклонение на Нил - река Бахр-Юсуф, като още от древни времена Фаюм е от голямо значение за земеделието. Поради площта си от над 1000 квадратни километра е идеален за отглеждането на зърнени култури, памук, смокини, грозде, рози и маслини.

Самият град Фаюм е един съвременен град, но в него желаещи да го обитават няма. Сърцето на това място е езерото Карун, формирано преди 70000 години. Езерото не е подходящо за плуване, но пък носи наслада, когато човек се носи по него на борда на наета лодка.

Този оазис предлага необходимото спокойствие, смесица от пустиня и зелена долина.

 

Селото Тунис (Включена в цената)
ЕГИПЕТ,ЕГИПЕТ
Включено в цената
Близо до езерото Карун е китното село Тунис, където местните художници рисуват стените с необичайни графити, за да запазят идентичността на селото.

Oазиса Бахаря, посещение на Музеят на наследството (Включена в цената)
ЕГИПЕТ,ЕГИПЕТ
Включено в цената

 

Буквално насред нищото се намира оазисният град Бахария (Bahariya), разположен на около 185 км. от Фарафра.

Наричат оазиса Бахария долината на златните мумиии. Тази популярност мястото си извоювало откакто археолози се натъкнали на голяма подземна гробница със златни мумии. Районът е ситуиран в пустинната вътрешна част на Египет и е далечен на 320 км от пирамидите и храмовете в Гиза.

Сред основните атракции на Бахария е Музеят на наследството, в който измежду останалите експонати се отличават монументалните скулптури на Мохамед Еед.

Аин Бишму, изворите, намиращи се на запад и на север от оазиса, се използват като обществени басейни, къпални и миялни.

Досега са открити над 100 мумии, но археологическите разкопки продължават и днес. Според специалисти е възможно този обект да се окаже най-голямата гробница на Египет и да бъдат намерени над 10 000 мумии. Тъй като дейностите по разкопаването на скритите съкровища все още продължават, този обект не е отворен за посетители.


Условия за резервации:
  • Депозит 30% платен към ТО до 24 часа след резервиране
  • Доплащане 21 дни преди тръгване
  • Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета
 
Условия за анулации:
  • До 24 часа след резервация без такса за анулация
  • До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация
  • До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация
  • Под 21 дни 100% като такса анулация
 
ВАЖНО:
  • Минимален брой туристи: 25 човека;
  • Срок за уведомяване при несъбран минимум – 21 дни;
  • Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България;
  • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата и полетното разписания.

БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ
При предсрочно прекратяване на договора по инициатива на ПЪТУВАЩИЯ, заплатената от него или от негово име сума се възстановява чрез туристическия агент, сключил договора за туристически пакет с ПЪТУВАЩИЯ от името и за сметка на туроператора, когато ПЪТУВАЩИЯТ не може да започне и осъществи пътуването поради някоя от следните причини, която е била непредвидима към момента на сключване на договора за туристически пакет и е възникнала преди датата на отпътуване независимо от волята на пътуващия:
1.1.Злополука, акутно заболяване или внезапно обостряне на хронично заболяване на ПЪТУВАЩ по договора за туристически пакет, с изключение на заболяване от COVID 19, при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и съществува опасност за влошаване на здравословното му състояние от пътуването.
1.2. Внезапно заболяване или злополука на близък на ПЪТУВАЩИЯ (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.), при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и пътуващият трябва да полага грижи за болния.
1.3. Смърт на пътуващия
1.4. Смърт на близък на пътуващия (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.)
Пътуващият е длъжен да предостави валидни писмени доказателства за настъпване на горните обстоятелства.  


32/01





Етикети
абу симбел , ваканция , кайро , екскурзия до египет , карнак и долината на царете , круиз по нил , египетските пирамиди , светите земи в египет , александрия , египет 2024 , почивка шарм ел шейх , посещение на кайро , polet ot sofiq , екскурзия до асуан – високата стена , екскурзия до кайро , манастира „св. екатерина“ , луксор , приключенски тур в египет , посещение на кайро , есен , зима в египет , абу симбел , поклоннически тур в египет , почивка в хургада , египет 2024 , хургада , почивка в хургада , шарм ел шейх , манастира „св. екатерина“ , луксор , кайро екскурзии , египет 2024 , екскурзия до кайро , луксор , кайро , с полет до хургада , екскурзия до египет , почивка египет , почивка в шарм ел шейх , абу симбел , екскурзия до кайро , шарм ел шейх , приключенски тур в непознатия египет – мистика и древност , кайро екскурзии , екскурзия на български език в кайро , хургада , почивка в шарм ел шейх , големият язовир и храмът на изида от о-в филае , почивка в шарм ел шейх , круиз по нил , египет 2024 , egipt , александрия , посещение на кайро , манастира „св. антоний“ , александрия , светите земи в египет , египет 2024 , екскурзия до египет , входни такси за египетския музей и пирамидите , египетския музей и пирамидите с автобус , светите земи в египет , египетските пирамиди , sofiq , шарм ел шейх , почивка шарм ел шейх , почивка египет , абу симбел , екскурзия до едфу и храма на хор , обяд в традиционен ресторант в кайро , трансфер хургада , светите земи в египет , манастира „св. антоний“ , египетските пирамиди , хургада , екскурзия до ком омбо и храма на собек , почивка шарм ел шейх , почивка египет , почивка хургада , круиз по нил , есен-2024 , почивка хургада , кайро екскурзии , круиз по нил , безплатни чадъри и шезлонги на плажа и басейна на хотела , безплатни шезлонги и чадъри на палубата на кораба , с полет от софия , манастира „св. антоний“ , полет от пловдив до кайро , почивка египет , шарм ел шейх , obikolen tur na egipet , хургада с отличен автобус , поклоннически тур в египет , почивка египет , поклоннически тур в египет , посещение на кайро , приключенски тур в непознатия египет 2024 , перлите на египет , екскурзия до кайро , есен 2024 , почивка в шарм ел шейх , александрия , почивка в хургада , кайро , поклоннически тур в египет , директен полет , почивка хургада , луксор , египетските пирамиди , полет от пловдив до хургада , кайро , екскурзия до египет , манастира „св. екатерина“ , почивка египет , луксор и луксор , почивка египет , кайро екскурзии , екскурзия до луксор , хургада , 2024, почивка шарм ел шейх , египет 2024 , почивка в хургада , почивка хургада , egipt pochivki , почивка египет
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах