Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Гастрономически тур в Андалусия - Малага - Коста дел Сол

Оферта номер: П66105
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 7 нощи
8 дни-7 нощувки/Сезон 2024
Обиколна екскурзия в Испания
Цена от: 1740.69 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма
1-ви ден 09.04.24 София – Малага
Излитане от летище София с директен полет на АК „България Ер” в 15:50 ч. Кацане на летище Малага в 18:40 ч. Посрещане от представителя и екскурзовод в Малага. Трансфер и настаняване в Hotel Monarque Fuengirola Park 4* във Фуенхирола. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден 10.04.24
Кордоба – гастрономичен тур с дегустация на местната кухня (включено в цената).
Кордоба е място, където съжителстват мюсюлманска, еврейска и християнска култури. Градът е  известен с архитектурата си от времето, когато е бил столица на Кордовския халифат и е заемал почти целия Иберийски полуостров.Сутринта - отпътуване от хотела. По време на пътуването, екскурзоводът ще Ви разкаже за селищата по маршрута и ще се насладите на забележителни андалусийски пейзажи. След пристигане в града - среща с местен екскурзовод, който Ви придружава по време на обиколката.  Поещение на старата част на града, включена в световното наследство на ЮНЕСКО, където се намира известната джамия Мескита, превърната по-късно в катедрала - едно невероятно съчетание на стилове и религии. Разходката продължава с разглеждане еврейския квартал, римския мост над река Гуадалкивир. Възможност за посещение на Джамията-Катедрала с доплащане за вход 14 евро.
Следва посещение на типично местен тапас ресторант за да се насладим на местните кулинарни вкусове в подбрано тапас меню включващо:
TAPAS МЕНЮ ЗА 2-МА:
Salmorejo cordobés, емулгиран със зехтин, иберийска шунка и яйце.
Калифорнийски патладжани в тесто с редукция от сладко вино Pedro Ximénez.
Картофен омлет с лук и айоли от черен чесън от Монталбан.
Пържена треска с чушки padrón (някои от тях са пикантни, а други - не).
Мозарабски кюфтета в сос от бадеми и шафран.
Иберийски бузи в сос от вино Олоросо.
ДЕСЕРТ (за двама души) - Бисквитена, шоколадова и ванилова торта с карамел.
НАПИТКА - 1 напитка на човек (вода, бира, червено вино или бяло вино).
ХЛЯБ - Кошница с хляб с "regañá".
Свободно време. Връщане в хотела.

3-ти ден 11.04.24
Гранада с дегустация на местни напитки, тапас и посещение на Двореца Алхамбра.
Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка.
По желание еднодневна екскурзия до Гранада с вход за Двореца Алхамбра и Градините Хенералифе.
Цена: Възрастен: 85 евро /166 лева, дете до 11,99г.: 75 евро/147 лв
Сутринта - отпътуване от хотела. Пристигане в Гранада. Разглеждане на внушителния дворец Алхамбра. Посещават се “залата на двете сестри” и знаменития “двор на лъвовете”, които ни  пренасят в 14 – ти век, Двореца на Карл V и градините на Хенералифе  – лятната резиденция на древните испански крале с много фонтани. Оттук се открива прекрасна гледка към града и Сиера Невада. Свободно време в Гранада за посещение на Катдралата или Кралската гробница на Католическите крале. Вклчена дегустация на местно вино или бира с тапас хапки за района. Възможност за обяд в район с множество ресторанти с типична кухня (по желание). Отпътуване от Гранада. Връщане в хотела. 
Цената включва: преводач и водач на български език, транспорт, местен екскурзовод, вход с предварителна резервация в Алхамбра, дегустация на местни напитки и тапас.
Внимание: ескурзията се заявява само при записване от България и подлежи на допълнително препотвърждение. Задължително се предоставят номер на личен документ при заявяване.
 
4-ти ден 12.04.24
Севиля
Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка.
По желание еднодневна екскурзия до Севиля с дегустация на местни напитки и тапас.
Цена: Възрастен: 85 евро /166 лева, дете до 11,99г.: 75 евро/147 лв
Сутринта - отпътуване от хотела. Пристигане в четвъртия по големина град в Испания и столица на област Андалусия – Севиля, разположен край бреговете на река Гуадалкивир. Панорамна обиколка с автобус – постройките на Испано-Американската изложба от 1929 г., красивите мостове Аламио и Баркета, Булеварда на палмите, Испанския площад, паркът Мария Луиза. Следва пешеходна обиколка с посещение на известния квартал Санта Круз, забележителната Катедрала с прочутата камбанария Хиралда, свободно време при двореца Алказар на Испанския площад с красивия фонтан – сцена за много улични музиканти и актьори. Вклчена дегустация на местно вино или бира с тапас за района. Свободно време за обяд в типичен испански ресторант с традиционна кухня (по желание). Отпътуване от Севиля. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Цената включва: преводач и водач на български език, транспорт, местен екскурзовод, вход в Катедралата в Севиля и дегустация на местна напитка с тапас.
 
5-ти ден 13.04.24
Гибралтар и Пуерто Банус в Марбея
Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка.
По желание еднодневна екскурзия до Гибралтар и Пуерто Банус в Марбея.
Цена възрастен: 75 евро /147 лв, дете до 11,99 г.: 65 евро/127 лв.
Гибралтар е независима територия на Обединеното Кралство - мечтана земя от всички империи в    историята, поради стратегическото си положение и възможността да контролира единствения вход за Средиземноморието.  След пристигането в Гибралтар-среща с местен екскурзовод, след която ще можете да се възхитите на прекрасната гледка на  Гибралтарския Проток, а при хубаво време и на Мароко. Посещение на Пещерата Сан Мигел с вкл.входен билет, където могат да се  видят известните маймуни берберски макак, произхождащи от Северна Африка. Свободно време за  пазаруване и обяд. На връщане към хотела ще се отбием за кратко до тъй нареченото „испанско Монте Карло“, което е пристанището Пуерто Банус в Марбея.
Цената включва: преводач и водач на български език, транспорт, вход за пещерата Сан Мигел.
Трансфер до Хотела. Вечеря. Нощувка.
 
6-ти ден 14.04.24   
Ронда
Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка.
По желание полудневна екскурзия до Ронда с дегустация на местни напитки и тапас.
Цена за възрастен: 70 евро/137 лв. , дете до 11,99 г.: 60 евро/117 лв.
Ронда е едно от най-старите и живописни селища в Испания, известно със своите бикоборци и като родно място на известни тореадори. Тук ще се насладим на изключителна гледка от мостовете Puente Nuevo Puente Arabe над река Тахо, чието дефиле е с дълбочина от 120 м. Следва разходка в Стария град с Пласа де Торос – коридата, смятана за най-старата в Испания. Вклчена дегустация на местно вино или бира с тапас за района. Свободно време за обяд и разходка из романтичните улички на очарователното градче, неговите площади, църквата Санта Мария Майор и др. Възможност за посещение на Арената на биковете 9 евро. Трансфер до Хотела. Вечеря. Нощувка.
 
7-ми ден 15.04.24   
Малага - Автентичен гастрономичен тур с дегустация на вина и хапки (включено в цената).
Предлагаме една различна разходка с лицензиран екскурзовод в старата историческа част на Малага, града на Пикасо,  за да се запознаем отблизо с нейните забележителности, малки улички, да видим част от финикийска фабрика за ГАРУМ, старата мюсюлманска крепост Алказаба (отвън), Римския театър (отвън), Катедралата на Малага (отвън). По време на разходката ще влезем за 30/40 мин в един от най-добрите и посещавани ресторанти в града, собственост на родения в Малага, Антонио Бандерас. Там ще дегустираме две чаши местно вино (бяло и червено) на човек, придружени с тапас от Иберийски хамон и типичните за зоната пържени крокети със скариди. След това ще продължим разходката из старата част на града, ще преминем през главната и луксозна пешеходна улица Лариос, за да влезем в известен местен традицонен и луксозен ресторант, притежаващ голяма винотека с разновидност от вина, някои от които собствено производство от годишно събираната реколта от лозята на ресторанта, намиращи се извън пределите на Малага. В ресторантът също ще направим дегустация на две чаши местно вино (бяло и червено) на човек, за чието отглеждане, съхранение и продукция ще ни разкаже един професионален сомелиер. Всичко това, разбира се, придружено с типични за Малага хапки (тапас), които малко чужденци познават - Tapa de goza con gazpachuelo individual, плюс традиционен хляб и чаша вода. Отделно ще ни сервират 5 вида различни кашкавали от зоната. След като приключим ще имаме свобдно време в града за самостоятелна разходка. Продължителност на екскурзията – 5 часа. Трансфер до Хотела. Вечеря. Нощувка.

8-ми ден 16.04.24
Палатът на Коломарес - Беналмадена – Михас - Малага – София.
Гастрономичен тур с дегустация на вина и хапки на местните (включено в цената).
Закуска. След като освободим хотела ще натоварим багажа ни в автобуса и ще потеглим към типичния андалуски град Беналмадена Пуебло. Там ще направим разходка из старата част на града, за да се насладим на забележителната панорамна гледка, която ни предоставя това интересно селище. След това ще посетим красивия Палат на Коломарес, построен в чест на Христофор Колумб. Когато завършим ще се отбием до типичен местен андалуски бар, където ще ни посрещнат с чаша местно вино (бяло или червено), придружено от типични местни хапки (тапас). В менюто е включена една чаша вино (бяло или червено) и две тапас на човек.
Ще се отправим към типичното андалуско селище Михас Пуебло, намиращо се на 10 мин от Беналмадена. Там първо ще посетим традиционен местен андалуски ресторант, където по същия начин ще ни предложат по една чаша местно вино (бяло или червено), придружено с една тапас (пържен падладжан с мед). В менюто е включена една чаша вино (бяло или червено) и един тапас на човек.
Свободно време за разходка, за да можем да се насладим на автентичните бели андалуски криволичещи улички, окичени с ухаещи цветя, красиви мотиви и рисунки. Всяка една от тях ще ни изненада със своите местни занаятчийски ателиета, магазини, кафенета и кокетни ресторанти, предлагащи традиционна кухня. Опционално ще можем да се качим за разходка на местните таксита магарета, традиция запазена още от тъй наречения „бум на туризма“ в Коста дел Сол. Не случайно и символа на Михас е магарето. Едно от бижутата на Михас са малката тадиционна фабрика за шоколади, музея на миниятюрите, музей на коридата с малка овална арена за бикове, музей на селището и селското стопанство, цветните градини с прелестни гледки към морето, параклис изкопан в скалата, многобройните тераси, които ни предоставят една вълшебна гледка и много магазинчета с типични за зоната сувенири. След свободното ни време ще се качим в автобуса и ще потеглим за летище Малага. Обратен полет до София в 19:30 ч. Пристига в София в 23:55 ч.
 
Цената включва:
  • Самолетен билет с редовен полет на България Еър: София – Малага – София с включени летищни такси.
  • Чекиран багаж до 23 кг и ръчен салонен багаж до 10 кг
  • Трансфер летище-хотел-летище
  • 7 нощувки на база HB+ в Hotel Monarque Fuengirola Park 4*.
  • Включена полудневна обиколка на Малага с гастрономичен тур и дегустация на вина и хапки.
  • Включена екскурзия до Кордоба с дегустация на местна кухня и напитки.
  • Включена екскурзия Беналмадена и Михас с дегустация на вина и хапки за района.
  • Обслужване на български език по време на престоя в Испания.
  • Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 евро.
 
Цената не включва:
  • Горивна такса, ако има такава.
  • Допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат от България.
  • Лични разходи.
  • Застраховка „Отмяна на пътуване”- препоръчителна

ПАКЕТНИ ЦЕНИ
Hotel Monarque Fuengirola Park 4* на база HB+ (закуска и вечеря с напитки)
 
Дата На човек в двойна стая Дете до 12 г. на нормално легло с двама възр. Трети възрастен на нормално легло Единична стая
09.04 – 16.04.24 890 € / 1741 лв. 792 € / 1549 лв. 850 € / 1663 лв. 1030 € / 2015 лв.
 
 
 
Начин на плащане:
  • Депозит 600 лева от пакетната цена на човек при записване;
  • Доплащане 30 дни преди дата на отпътуване.
 
Необходими документи за влизане в Испания:
  • Лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията,
  • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител - нотариална заверка от едния или двамата родители!

Срокове за анулации и неустойки:
  • От деня, следващ деня на записване до 30 дни преди  датата на заминаване – се удържа депозита.
  • От 31 ден преди отпътуване  до 10 ия ден преди отпътуване  – 75 % от стойността на пътуването.
  • От 10 ия ден до деня на заминаване – 100% от стойността на пътуването.
 
Информация за хотел Fuengirola Park 4* www.monarquehotels.com
Местоположение: на 200 м от плажа Gaviotas във Фуенхирола. На плажа се предлагат чадъри и шезлонги срещу доплащане (около 8 евро)
Услуги в хотела: 24 часа рецепция; магазини;  фризьорски салон ; климатизиран ресторант; външен басейн с безплатни чадъри и шезлонги; детски басейн; градина; бар на басейна; кафе –бар на покрива на хотела; стая за игри; безплатен безжичен интернет в общите части и стаите; СПА  център – срещу доплащане.
СПА центърът предлага: вътрешен басейн с фонтани и джакузи ; сауна и турска баня ; леден фонтан ; масажи и спа процедури ; гореща вана и др.
Стаи: Хотелът има 390 стаи в две крила с южно изложение. Всяка стая разполага с: тераса климатик ;сейф/доплащане/ ; минибар – срещу доплащане ; телевизор със сателитни канали ; сешоар ; безплатен безжичен интернет.
Забележка:
  • Разпределението на допълнителните екскурзии по дни в програмата е примерно.
  • Точните дни на провеждане на екскурзиите ще бъдат  предоставени седмица преди отпътуване.
  • Заявяването и заплащането на допълнителните екскурзии се извършва в България най-късно до 30 дни преди отпътуване!
  • Минимален брой туристи за осъществяване на допълнителните екскурзии – 20 човека.
 
Часове на полетите с АК „България Еър“:
Дни: вторник - вторник
София – Малага 15:55 – 18:40
Малага – София 19:30 – 23:55
Забележка: Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.

Условие за записване: Без възрастови ограничения

Минимален брой за осъществяване на програмата – 20 човека

Срок за уведомление за несъбран минимум: 15 дни преди заминаване

Необходими документи: лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
  • До 31 дни от датата на заминаване – без неустойка.
  • От 30 дни до 20 дни – 50% от стойността на пътуването.
  • От 14 дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването.

Вид използвани транспортни средства по програмата:
  • Самолет
  • Автобус (Трансфери и допълнителни екскурзии)
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от 7 работни дни, преди датата на пътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
Застраховка „Отмяна от пътуване“ - Препоръчителна!
Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма със ЗД „Мондиал Асистънс”, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в деня на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 3% от застрахованата сума. Повече информация в офиса на фирмата.
 
 
16/02


Етикети
почивки коста дел сол , златна испания , почивка коста дел сол , почивка в испания , почивки испания , почивка испания , почивка в коста дел сол 2024 , почивка в испания , курорти , почивка испания 2024 , почивка испания , на почивка в испания , коста дел сол есен 2024 , top travels.bg , почивка коста дел сол , резервирайте при нас , ispania , златна възраст коста дел сол , почивки , информация от топ травелс , коста дел сол 2024 , top travel po4ivki , почивка коста дел сол , златна испания , коста дел сол , zlatna ispania , екскурзии , оферти , почивки лято , почивка испания , испания , златна испания , почивка в коста дел сол през април , почивка испания , златна възраст коста дел сол , почивки , малага , почивка в коста дел сол , почивка в коста дел сол през юни , почивки топ травелс , почивка , почивка испания 2024 , почивки коста дел сол , фуенхирола , почивка коста дел сол , коста дел сол , почивка испания , почивка коста дел сол , почивка в коста дел сол през септември , коста дел сол есен , почивка испания , златна испания , испания , почивка коста дел сол , почивка в испания , zlatna vazrast , златна възраст , почивка в испания , toptravels , почивка в коста дел сол през 2024 , почивка испания 2024 , резервации , почивки коста дел сол , почивки коста дел сол , почивка коста дел сол , почивки испания , почивки коста дел сол , почивка испания , почивки пролет , пролет , почивка в коста дел сол , почивки , коста дел сол , почивка испания , почивка коста дел сол , почивка испания , почивка коста дел сол , златна испания , екзотика , топ травелс почивки , на почивка , почивка коста дел сол , почивки есен , почивка испания , почивки , почивка коста дел сол , златна възраст коста дел сол , топ оферти топ травелс , почивка коста дел сол , почивка в испания , златна испания , почивка испания 2024 , почивка коста дел сол , почивка в коста дел сол , самолетна почивка , испания , почивка коста дел сол , почивка през поролета в испания , златна испания почивка , коста дел сол , почивки и не само , почивки , почивка испания , златна испания , есен , коста дел сол , почивка коста дел сол , почивка в коста дел сол , почивка в коста дел сол , златна испания , златна възраст , почивка испания , top travels po4ivka v ispania , екскурзии , почивки коста дел сол , златна възраст , хотели , почивки 2024 , почивка коста дел сол , златна възраст
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах