Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

BONJOUR PARIS! - ГРУПА С ВОДАЧ - 03.05 - МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ

Оферта номер: П66167
Вид транспорт: Самолет Самолет
4 дни/ 3 нощи
4 дни / 3 нощувки-Празници
Един различен Париж през Май
Цена от: 1361.26 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ден, София-Париж
Полет до Париж с BulgariaAir в 07:10 ч. Кацане на летище Шарл дьо Гол и трансфер до хотел 3*. Настаняване.
Полудневна пешеходна обиколка на града с екскурзовод на български (включена в цената , налага се ползването на градски транспорт)
Ще видим опера Гарние, площад Вандом с  колоната на Наполеон, ул. „Риволи”, градините на Тюйлери, площад Конкорд, парламента, Домa на инвалидите и гроба на Наполеон, мостa Александър III,  Триумфалната арка и  Шан-з-Елизе.
Свободно време или по желание посещение на Лувъра с екскурзовод на български, (налага се ползването на градски транспорт)
Цена на човек – 71 евро ( включва вход за музея).
Билетите са поименни, закупуват се предварително, заплатената сума е невъзвръщаема.
Цена за деца и младежи до 25г – 53евро, предоставя се документ за удостоверяване.
Връщане в хотела. Нощувка.  
 
2 ден
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия:
Посещение на Дисниленд:
Билет за 1 ден за двата парка(делничен ден):114 евро възрастен/107 евро дете (3-11год.)
Билет за 1 ден за двата парка (уикенд): 119 евро възрастен/ 112 евро дете ( 3-11 год.)
Билет за 2 дни за двата парка ( петък-събота) : 206 евро възрастен/ 190 евро дете ( 3-11 год.)
Билет за 2 дни за двата парка ( неделя – понеделник): 188 евро възрастен/ 172 евро дете ( 3-11 год)
Трансфери :на запитване
Пешеходна обиколка на Латински квартал с  екскурзовод на български език, (налага се ползването на градски транспорт), включва - остров  Ла Сите, Нотр Дам, Съдебната палата, Сорбоната, Пантеона, Люксембургската градина с двореца на Мария Медичи, съдебната палата Консиержери.
Цена на човек – 53 евро
 
Следва свободна програма:
*По желание разходка с корабче по Сена - цена на човек 18 евро. Билети за корабчето може да се закупят и на място.
*За желаещите да се насладят на гледката от Айфеловата кула – цена на билет до 2 ри етаж на кулата 20 евро. Цена на дете до 12г – 5 евро, Цена на младеж до 24г – 10 евро.
(Билетите се закупуват предварително).
Нощувка.
 
3 ден
Закуска. Свободно време и възможност за полудневна екскурзия до двореца Версай с екскурзовод на български език:  В този ден ще видим известните големите апартаменти и огледалната зала на двореца.
Цена на човек – 72 евро ( включва входа за двореца, в цената не е включен входа за градините)
Цена за деца и младежи до 25г – 67евро, предоставя се документ за удостоверяване.
*за градините на Версай се доплаща на място около 12 евро на човек, за деца и младежи до 25г – безплатно.
Свободно време или по желание екскурзия Монмартър с екскурзовод на български език.  В тази програма ще видим – площад Пигал , Мулен Руж, Монмартър, църквата Сакре Кьор и площада на художниците Тертр.
Цена на човек – 40 евро
Нощувка.

4 ден Au revoir Paris
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Шарл дьо Гол за полет до България в 10:15 ч. и кацане на летище София в 14:00 ч.
Забележка: Допълнителните екскурзии се провеждат при мин 6 човек

Цената включва:
Самолетни билети София-Париж-София с България Ер с включени летищни такси Ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг 3 нощувки със закуски в хотел Campanile Paris Est - Porte de Bagnolet 3* или подобен Полудневна пешеходка обиколка на града с екскурзовод на български език Трансфер летище-хотел-летище Медицинска застраховка с покритие 5000 евро на ЗК„Евроинс” АД Водач от България


Цената не включва:
Допълнителни екскурзии се провеждат при мин 6 човека. посещение на Лувъра с екскурзовод на български - Цена на човек – 71 евро ( включва вход за музея). Цена за деца и младежи до 25г – 53евро пешеходна обиколка на Латински квартал с екскурзовод на български език - Цена на човек – 53 евро разходка с корабче по Сена - цена на човек 18 евро Айфеловата кула – цена на билет до 2 ри етаж на кулата 20 евро. Цена на дете до 12г – 5 евро, Цена на младеж до 24г – 10 евро полудневна екскурзия до двореца Версай с екскурзовод на български език - Цена на човек – 72 евро ( включва входа за двореца, в цената не е включен входа за градините) Цена за деца и младежи до 25г – 67евро, екскурзия Монмартър с екскурзовод на български език - Цена на човек – 40 евро Слушалки по време на туристическата програма в Париж (3 EUR на турист за всеки един от туровете - задължително ) Градски транспорт в Париж (9 EUR - дневна карта за 24 часа) Градска такса – заплаща се лично от всеки турист на рецепцията на хотела Разходи от личен характер Застраховка „Отмяна на пътуване” на ЗК “Евроинс” АД

Начин на плащане:
  • Депозит 50% от общата цена на организираното пътуване в лева при записване
  • Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване
 
Необходими документи:
  • Копие от лична карта или международен паспорт, валидни минимум 6 месеца от крайна дата на пътуването;
  • За непълнолетни, пътуващи сами или с един от родител, се изисква нотариално заверено пълномощнo
 
Вид използван транспорт:
  • Самолет
  • Микробус
  • Градски транспорт
 
Полетно разписание:
София 07:10 – 09:20 Париж
Париж 10:10 – 13:55 София
*Часовете на полетите подлежат на препотвърждение
 
Такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при плащане на стандартните такси за анулация:
1) от деня след датата на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
2) от 64 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване - 50% от общата цена на организираното пътуване;
3) под 30 календарни дни преди датата на отпътуване – 100% от общата цена на организираното пътуване.

Забележки:
  • Сумата за самолетните билети е невъзвръщаема.
  • Необходим минимален брой участници за осъществяване на екскурзията: 14 туриста
  • При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане
  • Реда на провеждането на екскурзиите е възможно да се промени
  • Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации
  • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България
 
Полезна информация:
*Айфеловата кула
Айфеловата кула е желязна кула, разположена на Марсово поле в Париж. Името й идва от инженера Густав Айфел. Построена е през 1889 г. за Международното изложение, кулата се превръща в културна икона на Франция и една от най-разпознаваемите структури в света. С повече от 7 милиона посетители всяка година, тя е най-посещаваният паметник в света. Айфеловата кула е обявена за исторически паметник от 24 юни 1964 г. С височина от 312 метра в началото, Айфеловата кула остава в продължение на 41 години най-високият паметник в света. Разполага с 4 етажа. През годините височината е увеличена няколко пъти с настройката на антени за радио и телевизионни програми. Сега тя е с височина 324 метра. Айфеловата кула е проектирана от инженерите Морис Кьохлин и Емил Нугие. След това Густав Айфел изкупува правата. Този проект е предназначен да бъде "връхната точка на изложбата от 1889 г., която се провежда в Париж", когато се отбелязва стогодишнината от Френската революция. Построена от 250 работници за две години, два месеца и пет дни, Айфеловата кула е окончателно открита на 31 март 1889 година. Но очакваната посещаемост се случва едва след 60-те години на миналия век, с възхода на международния туризъм. На 1 вия етаж може да се насладите на невероятната гледка докато вечеряте в ресторант „58 Tour Eiffel“.
 
*Дворецът Версай
Версайският дворец, или просто Версай, е кралски замък на около 20 километра югозападно от френската столица. През 1682 г. дворът на Версай е център на политическата власт във Франция и кралят живее там постоянно. Версай е известен не само с великолепния си замък, но и с това, че е символ на системата на абсолютната монархия на Стария режим. Замъкът обхваща 6,32 хектара, разделени в 2300 стаи, включително 1000, отворени в музея. Паркът на Версай обхваща 815 хектара с 93 хектара градини и включва Малкият и Големият Трианон, селската ферма, Големия и Малкия канал, менажерия, оранжерия и водната част на швейцарците.
Големият Трианон, Малкият Трианон и малкото селище показват и отношението към дворцовия живо на Мария Антоанета. Тя е обичала да идва тук, за да открие удоволствията на простия провинциален начин на живот, далеч от великолепието на Версай.Големият Трианон е построен от Жул Ардуин Мансар по време на царуването на Луи XIV през 1687 г., Гранд Трианон несъмнено е най-изисканият дворец във Версай.
Малкият Трианон е посветен на Мадам дьо Помпадур, която искала да "облекчи скуката на краля". Тя била причината да се построи този малък дворец от Анж-Жак Габриел между 1763 и 1768 г., близо до ботаническите градини и новата менажерия. За да угоди на маркизата, която винаги е била на върха на модата, архитектът изоставя стила "rocaille" и приема кубистична форма с прави линии в съответствие с най-новата архитектурна тенденция в "гръцки стил".
Селската ферма на Мария-Антоанета е била построена през 1783 г., за да се измъкне от двора във Версай. Тя идвала тук често, за да се наслади на очарованието на селския живот.
 
Туроператорът предлага възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор „Отмяна на пътуване” за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване при определени условия.




74/03


Изберете хотели за резервация по програмата
Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах