ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Нова Година 2018 в Марибор-Словения

Оферта номер: Е1356
Вид транспорт: Автобус Автобус
С посещение на Загреб, Грац и езерото Блед
Пловдив-Словения/Марибор-Пловдив
Цена от: 495.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН / Първи ден 29.12.2017
Програма по дни Отпътуване от Пловдив в 17.00 ч. ОМВ Санкт Петербург, от София в 19.00 ч. от стадион „В. Левски“. Преминаване през ГКПП Калотина - Градина. Транзитно преминаване през Сърбия, Хърватия. Нощен преход.

2 ДЕН / Втори ден 30.12.2017
Пристигане сутринта в хърватската столицата Загреб - един от най - старите градове в Европа и все още една от най - младите европейски столици. Градът се слави като една от най-популярните дестинации в Европа и предлага на туристите както култура, така и забавления. Следва туристическа програма в историческия „Горни Град“ и разглеждане на църквите „Св. Марко“, „Св. Екатерина“, Катедралата, Парламента, Двореца на правителството и оживения площад „Бан Йелачич“. Маршрутът ни продължава към Марибор втория по големина град в Словения, разположен в североизточна Словения, на пресечната точка на река Драва и планината Похорие. Марибор е очарователен град, в който всеки ще намери любимо място и начин да се забавлява. Тук има романтична стара градска част с прекрасна архитектура, модерни търговски центрове, чудесни галерии и музеи, традиционни местни винарни, където виното не е просто традиция, а истинска магия и отлични ски съоръжения за любителите на зимните спортове. Популярни туристически забележителности в Марибор са катедралата от 12-ти век, построена в готически стил и градския замък, датиращ от 15-ти век. Опиянението няма да ви напусне и когато се озовете на един от най-приятните площади в стария град – Сломшков, очарователно потънал в зеленина, заобиколен от сгради с уникална архитектура, като тези на университета и на словенския народен театър. Задължителна спирка е стария мост и някое от многобройните улични кафенета, разположени на централния градски площад. Настаняване в хотел ARENA***. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН / Трети ден 31.12.2017
Закуска. Свободен ден или по желание еднодневна екскурзия до Грац - втория по големина град в Австрия и столица на Федерална провинция Щирия, който е разположен в живописна зелена местност на брега на река Мур. Днес Грац е красив съвременен град, съчетаващ старинната атмосфера на отминалите времена и духа на академичната общност. Той е единствения в Европа изцяло запазен средновековен град, в които кипи оживление. Част от местните забележителности са замъкът Шлосберг, служил за крепост през Средновековието и Часовниковата кула, намираща се на върха на укреплението, до където може да се стигне със стара панорамна железница. Не бива да се пропуска и венецианския дворец Ландхаусхоф, който привлича със своите аркади и външни пасажи и се нарежда сред шедьоврите на ренесансовото изкуство. Катедралата в Грац е истинска готическа перла в сърцето на стария град. Този религиозен храм е издигнат в периода 1438 -1464 г. по нареждане на император Фридрих Трети. Строежът е провокиран от идеята на владетеля да изгради придворен храм за дворцови церемонии и празници. Мащабна проява на нестандартното архитектурно мислене в Грац е Островът на Мур, който е дело на нюйоркския архитект Вито Акончи и представлява стоманена структура в полу-отворена черупка, свързана с мостове за двата бряга на реката, като вътре се помещава открита сцена за представления и романтична сладкарница. Грац изобилства от забележителности, за които ще са ви необходими повече от един ден, но дори и кратката разходка тук ще ви зареди с множество приятни впечатления и хубаво настроение. Връщане в хотела. Посрещане на Новата 2018 година с празнична гала вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

4 ДЕН / Четвърти ден 01.01.2018
Късна закуска. Свободен ден за каране на ски или по желание еднодневна екскурзия до езерото Блед, известно с прозвището „словенския бисер”, образувало се преди 14 000 г. при падане на глетчер от Алпийските върхове в долината. Разглеждане на градчето и посещение на средновековен замък кацнал върху една скала, от където ще имате възможност да се насладите на неподражаемата природна красота и кристално чистите езерни води. Историята на замъка датира от 1004 г., когато император Хайнрих II го дарява на епископа на град Бриксен Албуин. Най-старата част от замъка е римската кула, която е била използвана както за жилище, така и за отбрана и наблюдателница. По-късно през средновековието са построени по-нови кули. След разпадането на Австро-Унгарската империя, териториално градът преминава към Югославия, а той се превръща в лятна резиденция, първоначално на монарсите от династията Караджорджевич, а впоследствие на Тито. Връщане в Марибор. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН / Пети ден 02.01.2018
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив късно вечерта.

Цената включва:
*Транспорт с лицензиран автобус по описания маршрут.
*3 нощувки в Марибор хотел Arena Anex 3* със закуска и вечеря  https://www.terme-maribor.si/sl/hoteli/hotel-arena-annex
*Туристическа програма в Загреб.
*Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 години.
*Прeдставител на ТО по време на пътуването.

Цената не включва:
*Еднодневна екскурзия до езерото Блед продължителност 6 ч. - цена за турист 40 лв. Входните такси се заплащат отделно и на място –входни такси за замъка Блед (10 евро); двупосочен билет за лодка "плетна" до острова в езерото Блед (14 евро).
*Еднодневна екскурзия до Грац продължителност 8ч. - цена за турист 40 лв. Входните такси се заплащат отделно и на място –
*Празнична новогодишна вечеря с музикална програма в ресторанта на хотела ( задължителна) 118 лв. за възрастен , дете 0 – 5.99г. безплатно, дете 6 – 11,99г. – 82 лв.
*Туристическа такса 1.27 евро на ден
*Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв.
*Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години - доплащане 20 лв.
 
 
ГРАФИК НА ТРЪГВАНЕ:
СОФИЯ 19:00 ч. паркинга пред стадион “Васил Левски”
ПАЗАРДЖИК 18:00 ч. ШЕЛ Пазарджик
ПЛОВДИВ 17:00 ч. ОМВ Санкт Петербург
В.ТЪРНОВО 13:15 ч. пред хотел Етър
ГАБРОВО 14:00 ч. от паркинга зад Дома на сатирата
КАЗАНЛЪК 15:15 ч. ОМВ до ДАП
СТ.ЗАГОРА 16:00 ч. ЖП Гара

Гарантираното тръгване от В. Търново, Габрово, Казанлък и Стара Загора се осъществява:
при записани над 20 човека за всяка от обявените дати тръгването от тези градове е безплатно.
при записани от 10до 20 човека за всяка от обявените дати, като се начислява доплащане за трансфер до основните ни автобус от Пловдив
Цената за трансфера на човек е: от В. Търново - 25 лв., от Габрово - 20 лв., от Казанлък - 15 лв. и от Ст. Загора -15 лв.

Важно:Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 човека!
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията!
Начин на плащане: депозит 50% при записване, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване!
Допълнителни екскурзии: екскурзиите се заявяват и заплащат в България, и се провеждат при минимум 25 туристи.
Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт!


Лична карта или задграничен паспорт!


05/10
Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах