Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Най-доброто от Кения и Танзания с водач от България

Оферта номер: Е3093
Вид транспорт: Самолет Самолет
10 дни-8 нощувки/Сезон 2024
София-Истанбул-Найроби-Килиманджаро-Истанбул-София
Цена от: 8299.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
19.10.2024 8999.00 BGN Запитване
10.11.2024 8299.00 BGN Запитване


Програма
1 ДЕН
.

Отпътуване от летище София за Истанбул с полет на авиокомпания "Turkish airlines". Пристигане в Истанбул. Отпътуване  за Кения.


Ден 2

Пристигане на международното летище "Jomo Kenyatta" в Найроби. Посрещане от представител на местната туристическа агенция. Трансфер до Crown Plaza Hotel  за закуска. Отпътуване към езерото Найваша. Езерото Найваша е най-високото езеро в Рифтовата долина, разположено на надморска височина от 1890 метра. Това езеро е комбинация от вулканични скали и седиментни отлагания. Има площ от 139 кв.км. Резерватът е дом на повече от 400 вида птици. Част от филма „Отвъд Африка” е заснет в този район. Настаняване и обяд в кампа „Lake Naivasha Sopa Lodge", който предлага великолепни съоръжения, градини, плувен басейн и открити зони към лоджовете. След обяд - разходка с лодка, по време на която ще видите колонии от хипопотами, орли-рибари, щъркели-марабу, крокодили и др. Обиколка с местен водач на малкия остров Crescent Island, който се намира в средата на езерото и е постоянен хабитат на множество антилопи гну, зебри, газели, жирафи и други диви животни. Вечеря и нощувка в лодж в кампа „Lake Naivasha Sopa Lodge".


Ден 3

Закуска. Пътуване до националния резерват Масай Мара. Настаняване в лодж в кампа "Sentrim Mara Camp". Обяд. Следобедно сафари с  професионален водач-гид с възможност за снимки и близко наблюдение на представителите на "голямата петорка" - лъв, слон, носорог, бивол, леопард, както и на зебри, жирафи, антилопи гну, хиени и други диви животни. Вечеря и нощувка в "Sentrim Mara Camp".


Ден 4

По желание: рано сутринта - сафари и разходка с балон над равнината Maasai Mara. Закуска в кампа. Сафари за наблюдаване на популярните му обитатели като превъзходните мъжки лъвове с черна грива, както и на множество  зебри, антилопи гну, жирафи и хипопотами. Обяд - пикник в саваната. По желание: посещение на местно масайско село. Племето Масай е сред малкото племена в Африка, чиято бит, култура и традиции са  автентично запазени. Националният парк Масай Мара е една от най-известните екосистеми в света, дом на удивително разнообразие от диви животни - тук са регистрирани над 450 вида животни. През цялата година в резервата могат да се наблюдават над 570 вида птици, сред които повече от 50 вида хищни видове птици - орли, лешояди и други. Спирка покрай бреговете на река Мара. Вечеря и нощувка в лодж в кампа "Sentrim Mara Camp".


Ден 5

Закуска. Кратко сафари в резервата и отпътуване към границата с Танзания,  гранични формалности и пътуване до националния парк Серенгети       (около 10 часа).  Легендарната равнина Серенгети е огромна вълниста равнина, чиято рядка растителност позволява еднo от най-добрите наблюдения на дивата природа в света. Годишната миграция на антилопи гну и зебри е една от големите атракции на парка, но през цялата година Серенгети е отлична локация за наблюдаване на хищници като лъв, леопард и гепард, заедно със слон, жираф, хиена, хипопотам, носорог, различни видове антилопи и множество птици. Обяд - пикник в саваната, по пътя към центъра на Серенгети. Настаняване в кампа "Serengeti Heritage Camp". Вечеря и свободно време за почивка. Нощувка.


Ден 6

Закуска. Сутрешно сафари в обширните равнини на Серенгети. Екосистемата Серенгети поддържа най-голямата останала концентрация на равнинен дивеч в Африка, включително повече от три милиона големи бозайници. Този резерват  впечатляава с голямото си разнообразие от птици и диви животни. Обяд в кампа или пикник сред природата според  придвижването в хода на сафарито. Следобедно сафари. На сутрешна и вечерна светлина пейзажът на Серенгети е изумително красив. Вечеря в кампа "Serengeti Heritage Camp". Нощувка.


Ден 7

Закуска. Сутрешно сафари. Отпътуване за националния резерват Нгоронгоро. Обяд. Настаняване в лодж "Ngorongoro Farm House".  Следобяд - свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.


Ден 8

Закуска. Целодневно сафари в Нгоронгоро. Кратерът Нгоронгоро, е най-голямата непокътната калдера в света, която се съчетава с изобилие от диви животни, постоянно обитаващи дъното на кратера. Прайдове от лъвове, стада от капски биволи,  газели на Томпсън, импали, носорози, златисти и черногърби чакали, зебри, гепарди, леопарди и петнисти хиени, свободно се разхождат по равното дъно на кратера.  Нгоронгоро предлага несравнимо красив земен пейзаж, който спира дъха с естественото си природно разнообразие и пази тайната магия на Африка. Обяд - пикник на  живописно място на брега над водоем с хипопотами. Кратерът е и дом на стотици видове птици в малките езера на дъното на кратера. Спускане на около 610 метра в кратера, който е дом на изобилие от диви животни - фотогеничен рай. Вечерно сафари. Нощувка в лодж "Ngorongoro Farm House".


Ден 9

Закуска. Отпътуване към летище Килиманджаро и настаняване в лодж "Airport Planet Lodge" в близост до летището. Следобяд - свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.


Ден 10

00.30 ч. - Трансфер до летището в Килиманджаро. Отпътуване за България. Кацане на летището в  Истанбул. Полет за София. Пристигане на Терминал 2.


Цената включва
  • Самолетен билет София - Найроби в икономична класа, с включен кетъринг и летищни такси, чекиран багаж 30 кг и ръчен багаж до 8 кг (с размери 55 см/40 см/23 см) на авиокомпания "Turkish airlines"
  • Самолетен билет Килиманджаро - София в икономична класа, с включен кетъринг и летищни такси, чекиран багаж 30 кг и ръчен багаж до 8 кг (с размери 55 см/40 см/23 см) на авиокомпания "Turkish airlines"
  • Транспорт по описаната туристическа програма по време на сафаритата - джип сафари 4x4
  • Трансфери от и до летищата
  • 8 нощувки в посочените в програмата средства за настаняване
  • Описаната туристическа програма
  • Професионални англоговорещи шофьори-гидове
  • Разходка с лодка по езерото Найваша
  • Входни такси за резерватите и националните паркове
  • 1 литър минерална вода на ден по време на сафаритата
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Евроинс" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 EUR


Цената не включва
  • Входна виза за Кения. Всеки турист трябва да задейства процедурата самостоятелно (попълва се електронен формуляр). При необходимост ще получи инструкция.
  • Напитки по време на обедите и вечерите
  • Посещение на масайско село
  • Разходка с балон над Масай Мара
  • Бакшиши за местните представители (водач и шофьор): 5-6 USD на турист на ден (заплащат се на място, на екскурзовода, в зависимост от предоставената услуга, в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление;
  • Разходи от личен характер
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
  • За лица над 64 г. задължително се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
  • PCR тестове (при необходимост)
  •  
 

настаняване валидна
(от - до)
цена
Double Room for Combination - настаняването е включено в основната цена
Double Room with Twin Beds (not guaranteed) - настаняването е включено в основната цена
Double Room with a Double Bed (not guaranteed) - настаняването е включено в основната цена
Single Room - 880 BGN


  Допълнителни услуги възрастова група / цени  
Посещение на масайско село от 1 до 100 години / 55 BGN
 
Разходка с балон над саваната на Масай Мара от 1 до 100 години / 878 BGN
 
PCR тест в лаболатория Рамус от 1 до 100 години / 60 BGN
 
Виза за Кения от 1 до 100 години / 110 BGN
 
Виза за Танзания от 1 до 100 години / 110 BGN
 


Пояснения:
  • Изисква се задължителна имунизация срещу жълта треска. Препоръчва се ваксина среещу малария.
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Препоръчва се имунизация срещу жълта треска.
  • Препоръчва се на пътуващите да се имунизират срещу малария.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина. Краткосрочната танзанийска виза е с валидност 90 дни от датата на издаване. При подаване на заявление за издаване на виза в посолството на Танзания в Берлин срокът за обработката на документите и издаването отнема 2 седмици. Цената на услугата е 50 евро. Експресни визи се издават в рамките на 24 часа на всеки работен ден, като цената е 70 евро. Заплащането е в брой или с чек (при чекове от български банки се начисляват 16 евро върху сумата). Заявлението за виза може да се подаде лично или с препоръчана поща, като в плика се поставя сумата, съответно чекът. Заявления за виза могат да бъдат сваляни от интернет страницата на посолството на Танзания в Берлин: //www.tanzania-gov.de/ Съществува възможност и за подаване на заявление и получаване на виза на международните летища на Танзания (Дар ес Салаам, Килиманджаро и Занзибар). Необходима е поне 1 цветна снимка - паспортен формат.
  • В страната се влиза с обикновен международен паспорт, валиден минимум 6 (шест) месеца от датата на влизане в страната. Пътуващите за Кения български граждани (приносители на обикновени, служебни и дипломатически паспорти) се нуждаят от виза, която могат да получат от посолството на Кения в Берлин по електронен път (обикновено до 3 работни дни). Необходимо е да се попълни предварително визов формуляр, да се приложи актуална цветна снимка (паспортен формат) и да се плати таксата за визата. В паспорта Ви трябва да има поне една цяла свободна страница. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол.


  • 13/11
Етикети
среща с слоновете , ранни записвания 2024 , safari v kenia , сафари в кения , сафари кения , екскурзия сафари в кения , сафари тур , сафари в кения 2024 , зебра , големите пет , африка , серенгети , слон , екзотично сафари в кения , големите 5 , самолетни екскурзии , екскурзия до кения , най-доброто от кения и танзания , сафари тур в кения , кения 2024 , национален парк амбосели , ниски цени сафарита , национален парк масай мара , 8 нощувки , safari v kenia 2020 , сафари в кения , екскурзия в найроби , почивки кения , екскурзии кения , почивка в кения , екскурзии кения , почивки кения , сафари в кения , оферти кения , екскурзии кения , екскурзия сафари в кения , езеро накуру , safari 2024 , танзания , екзотични екскурзии 2024 , екскурзия в африка , почивка в кения , сафари в кения , екскурзия , жирафи , toptravels , сафари в кения , сафари в кения , екзотика , екскурзия до кения , сафари и плаж в кения , джип сафари , плаж и сафари в кения , екскурзия до кения , екскурзия до кения , хиена , миграция , жираф , езеро найваша , плаж в кения , top travel , хипопотам , леопард , екскурзия до найроби , топ оферти топ травелс , сафари кения , оферти екзотика , екзотични почивки , сафари найроби , 6 нощувки , организирано сафари в кения , сафари в кения 2024 , сафари в кения 2024 , оферти сафарита , сафари в кения 2024 , екскурзия сафари в кения , савана , сафари в кения , кения екскурзии , сафари в кения , екзотични екскурзии , кения екскурзии , 8 дни в кения , сафари в кения , езеро виктория , safari v kenia , почивки кения , сафари кения , екскурзия до кения , среща с лъвовете , килиманджаро , почивка в кения , кения екскурзии , водач от българия , екзотични екскурзии 2024 , сезон 2023 , сафари в кения 2024 , лъв , 10 дни , екзотичен плаж , носорог , сафари в кения , фламинго , екскурзии кения , сафари в кения 2024 , масай мара , гепард , сафари в кения , резерват , екскурзии найроби , сафари в кения , диви животни , екскурзии кения , слонове лъвове , екскурзии кения , екскурзия до кения , kenia 2024 , сафари в кения 2024 , кения , ниски цени
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах