Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

МАДЕЙРА – ЦВЕТНАТА ГРАДИНА НА ПОРТУГАЛИЯ

Оферта номер: Е3187
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни-7 нощувки/Сезон 2024
ФУНШАЛ – РИБЕЙРО ФРИО – ФАЯЛ – САНТАНА – КАБО ЖИРАО – МОНТЕ – ПОРТО МОНИЗ
Цена от: 1999.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
30.10.2024 2299.00 BGN Запитване
06.11.2024 2199.00 BGN Запитване
13.11.2024 2199.00 BGN Запитване
20.11.2024 2099.00 BGN Запитване
27.11.2024 2099.00 BGN Запитване
04.12.2024 1999.00 BGN Запитване


Програма
1 ДЕН
.

 Полет до Фуншал
Вашият екскурзовод ще ви посрещне на летището и съпроводи до хотела. През остатъка от деня ще разполагате със свободно време.
Нощувка в района на Фуншал.

Ден 2 Фуншал
Закуска.
Ще започнете с полудневна пешеходна обиколка на столицата на о. Мадейра – Фуншал (включена в цената). Първо ще минете покрай театър Балтазар Диас, датиращ от XIX век. Построен е по типичния италиански модел, подобно на Театро Ла Скала в Милано. Ще продължите към катедралата на града "Успение Богородично в Се", където ще посетите наскоро реновираната мавританска килия – истински шедьовър. Оттук се изкачвате до Общинския площад, където се намира сградата на кметството на Фуншал. Бивш дворец от XVIII век с вътрешен двор, украсен с плочки "Батистини", както и фонтан, украсен с мраморна статуя на "Леда и лебеда". Сега пътят е към местния пазар: Mercado dos Lavradores, минавайки по оживената улица Rua Fernão de Ornelas, където можете да посетите магазини за обувки, кафенета и фабриката за бродерии "Bordal". На пазара, на приземния етаж, можете да се полюбувате и да кошниците с местни зеленчуци и плодове, а горе на 1-вия етаж ще опитате 5 различни тропически плода, след което е време за бърз поглед към рибния пазар. Следва свободно време за обяд, а след това ще продължите с посещение на градините на официалната резиденция на президента на Мадейра "Quinta Vigia", датиращ от XVI век (пакет "Допълнителни екскурзии"). Ще се полюбувате и на очарователния параклис "Nossa Senhora das Angustias", а в края на градините има балкон, от който можете да се насладите на красивита гледката към китното пристанище на Фуншал. Продължавате пеша до следващата градина "Parque Santa Catarina". Можете да се насладите на красиви цветя и екзотични дървета. Тук се намира и статуята на Христофор Колумб, минал два пъти покрай острова. Последният парк за деня ще бъде до известната Ботаническа градина, над град Фуншал. Тук може да се намери огромно разнообразие от ендемични и вносни растения. По ваше желание можете да посетите и природният музей.
Нощувка в района на Фуншал.

Ден 3 Национален парк "Рибейро Фрио" – Фаял – Сантана
Закуска.
Следва целодневна  обиколка в националния парк "Рибейро Фрио" (пакет "Допълнителни екскурзии"). Първо ще се изкачите до един от най-високите върхове на острова – Пико Ариейро (1818 м). Ще се насладите на невероятна гледка към целия остров. При ясно време е възможно да видите вятърните мелници в Paul da Serra. Оттук ще се спуснете към гората Laurissilva, в долината Ribeiro Frio, където ще спрете за кратка разходка до красивата местност "Balcões". След това ще продължите към градчето Фаял и общината Сантана, където ще посетите типичните цветни триъгълни къщи.
Свободно време за обяд.
Следобед ще минете покрай Орловата скала (Penha D’Águia). В Порто да Круз, малко морско селце, ще спрете за посещение на фабриката за ром "Engenho do Norte". За да завършим деня с още една красива гледка ще отидете в източната част на острова до Ponta S.Lourenço, където можете да видите както северния, така и южния бряг с невероятните им пейзажи.
Нощувка в района на Фуншал.

Ден 4 Скалата Кабо Жирао – Фуншал
Закуска.
Свободно време или посещение на скалата Кабо Жирао (пакет "Допълнителни екскурзии"), морска скала на 580 м височина, на която има стъклена платформа с невероятна гледка към морето.
После ще отпътувате за Estreito de Câmara de Lobos, където ще започне вашето винено пътешествие (пакет "Допълнителни екскурзии"). Островът е световно известен със своето вино "Мадейра", вие ще опитате две различни тригодишни вина във фабриката Vinhos Barbeito и ще определите кое е по-доброто. После ще посетите една от най-старите винарски къщи във Фуншал – Blandy’s Madeira Wine Lodges. Посещението започва с едноимения музей и завършва в стая, наречена  Max Roomer, където ще има дегустация на вино (2 вида вино).
Следобед ще имате възможност за една вълнуваща обиколка с високо проходими 4x4 автомобили, която ще отведе до различни пътища и невероятни места със страхотни гледки (предлага се на място). Маршрутът се простира от Câmara de Lobos – Estreito Câmara de Lobos – Jardim da Serra до Boca dos Namorados, където от панорамна площадка се открива спираща дъха гледка към Долината на монахините.
Нощувка в района на Фуншал.

Ден 5 Монте
Закуска.
Следва полудневна обиколка на най-изящните гледки на острова (включена в цената). Първата гледка ще бъде от терасата Pico dos Barcelos (350 м). Тази тераса бе наскоро реновирана, намира се над Фуншал с прекрасна гледка към целия градски залив. След това продължавате към Ейра до Серадо (1094 м) с красива панорамна гледка към най-високите върхове на Мадейра и долината на монахините "Curral das Freiras". Тук ще опитате местната Ginja (черешов ликьор). Следващото посещение е Монте, най-известното предградие на Фуншал, където туризмът е започнал в началото на XIX век. След кратка разходка из красивите градини на Монте ще посетите църквата "Дева Мария от Монте". Можете да опитате спускане с тобоган (плетени шейни) – едно от най-старите транспортни средства на острова –  по протежение на 2 км надолу до Ливраменто (пакет "Допълнителни екскурзии").
Свободно време за обяд и релакс.
Нощувка в района на Фуншал.

Ден 6 Порто Мониз
Закуска.
Следва вълнуващ целодневен тур на западната част на острова, където ще видите басейни с угаснала вулканична лава (пакет "Допълнителни екскурзии"). Първата спирка ще бъде в Câmara de Lobos – "Залив на морските вълци". Това е рибарско селище, вдъхновило картините на Уинстън Чърчил. Ще имате кратка разходка наоколо, за да се полюбувате на декорациите на уличното изкуство – обикновено направени от деца. Ще продължите по южното крайбрежие до Рибейра Брава, където ще спрете, за да посетите местния пазар и църквата "Sаn Bento". Следващата спирка ще бъде в Serra D'água, до местен бар, за да опитате традиционната "poncha" – местна напитка (ром, мед и лимонов сок). След това ще продължите в посока Sãо Vicente, столицата на севера. Там ще преминете покрай северния бряг с внушителна брегова ивица, която е многократно е сравнявана с остров Хавай. Следва свободно време за обяд, а след това се отправяте към Порто Мониз. По пътя ще имате време да се полюбувате на някои от многото водопади. В Порто Мониз, ще посетите естествени плувни басейни, вградени в скалите от лава. Ще видите и Paul da Serra, плато на 1500 м. Ще продължите надолу към Понта до Сол – красиво и очарователно селце край морето на южния бряг.
Нощувка в района на Фуншал.

Ден 7 Порто Мониз
Закуска.
Следва полудневна разходка с катамаран (предлага се на място).  Катамаранът тръгва към югозападния бряг на остров Мадейра. Възможно е да наблюдавате делфини, костенурки или дори китове. През лятото има възможност и за плуване.
Вечеря в традиционен местен ресторант, с музикална и шоу програма, където ще можете да опитате типичната за района Espetada – шиш от мариновано телешко месо (пакет "Вечери").
Нощувка в района на Фуншал.

Ден 8 Полет към София
Закуска.
Трансфер до летището. Обратен полет към София.


Цената включва
♦ ДВУПОСОЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ
♦ ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ: 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.
♦ TРАНСФЕР: летище - хотел - летище (модерен автобус с климатик).
♦ НАСТАНЯВАНЕ: отличен 4* хотел според местната категоризация.
♦ ХРАНА: 7 закуски на блок маса в хотела.
♦ ВОДАЧ С БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ще ви придружава и дава подробна информация по време на програмата.
♦ НЕЗАБРАВИМИ ЕКСКУРЗИИ:
  • Полудневна обиколка на Фуншал;
  • Полудневна обиколка с гледки от терасата Pico dos Barcelos и Ейра до Серадо и предградието Монте.


Цената не включва
♦ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (ЛЕВ ИНС АД с покритие 10 000 евро):
   • за лица до 70 г.: 19 лв.         
   • за лица, навършили 70 г.: 38 лв. (двоен размер)
♦ ДОПЛАЩАНЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНО НАСТАНЯВАНЕ (в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 349 лв.
♦ ЗАСТРАХОВКА "Отмяна на пътуването".
♦ ТУРИСТИЧЕСКА ТАКСА: ≈ 3 евро за нощувка на човек (заплаща се на рецепция);
♦ БАКШИШ: екскурзоводско обслужване и шофьор.

 
ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ:
♦ ФУНШАЛ (7 нощувки)  Jardins D`Ajuda 4*
Допълнителни екскурзии
♦ Пакет "ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ": 419 лв.
  • Посещение на градините: Quinta Vigia, Parque Santa Catarina, Ботаническа;
  • Посещение на национален парк "Рибейро Фрио" и градчетата Фаял и Сантана;
  • Скалата Кабо Жирао;
  • Винено пътешествие;
  • Спускане с тобоган;
  ​• Полудневна екскурзия на Порто Мониз.

♦ Пакет "ВЕЧЕРИ": 399 лв.

♦ Или обединени двата пакета в "МЕГА ПАКЕТ": 779 лв.
 


47/11
Етикети
оферти за екскурзии , гимарайш (unesco) , hf ipanema porto 4* , oferti za ranni zapisvaniа , самолетна екскурзия до португалия , oferti za avtobusni ekskurzii , лисабон , обиколна екскурзия 2024 , полет към софия , portugalia prez italia , francia i ispania , оферти за почивки , самолетна екскурзия , madrid i lisabon , любляна , самолетни почивки , кабо да рока , екскурзия през май , почивки от софия , top travels , автобусни почивки , бенидорм , portogalia , севиля , екскурзия португалия , аликанте , майски празници 2013 , екскурзия в португалия , автобусна екскурзии , pochivki , ekskurzia portugalia , екскурзия до португалия 2024 , автобусни почивки oт софия , obikolni ekskurzii s avtobus ot sofia , заобиколен от операта , почивки , екскурзии от софия ранни записвания , саламанка , фадо , екскурзия португалия , екскурзия до португалия юли 2024 , ekskurzii ot sofia ranni zapisvania , синтра , топ травелс ниски цени , kралският дворец и катедралата , великден , самолет португалия , площад кастело , екскурзия до португалия с водач , автобусна програма , самолетна екскурзия , top travels niski ceni , pochivki ranni zapisvania , оферти за автобусни почивки , каркасон , папския дворец , oferti za obikolni pytuvania , oferti za avtobusni pochivki , avtobusna ekskurzia portugalia , моста свети бенезе , автобусни екскурзии , испания и португалия , 2024 , ещорил , екскурзии португалия през италия , франция и испания , оферти , обиколка на португалия , гранада , фатима , екскурзии , pochivki ot sofia , ниски цени , барселона , lisabon , саламанка , лисабон , генуа , оферти за обиколни пътувания , ранни записвания португалия , топ травелс , ispania , екскурзия , мадрид , ranni zapisvania portugalia , цветната градина на португалия , самолетни екскурзии 2024 , екскурзия лисабон и порто , ranni zapisvania , portugal , екскурзии от софия , хит цени , avtobusni pochivki ot sofia , екскурзии ранни записвания , каркасон , 2024 екскурзия , мурсия , почивки , почивка в португалия , поклоннически места фатима , екскурзия до кабо да рока , мурсия , porto , португалия през юни , екскурзия в португалия , ekskurziq portugalia , манастира жеронимуш (unesco) , порто , аликанте , гранада , кордоба , оферти екскурзии от софия , oferti ekskurzii ot sofia , оферти за португалия , почивки ранни записвания , почивки , авиньон – монпелие , обиколен тур на португалия , португалия през италия , франция и испания , пътуване до португалия , мадейра , самолетни екскурзии , лисабон , португалия 2024 , обиколна екскурзия със самолет 2024 , кашкайш , почивки от софия ранни запивания , oferti , почивка , хит оферта , атлантическа одисея - част 1 , оферти за ранни записвания , екскурзия до португалия , самолетни програми , екскурзия в андалусия , obikolni ekskurzii , обиколни екскурзии , валенсия , кашкайш , кулата белем (unesco) , автоусна почивка , юли , екскурзия майски празници , коста брава , екскурзии , екскурзия , екскурзия до португалия юни , мадрид и лисабон , 2024 , площада на комедията , арл , екскурзии от софия ранни записвания , самолетна почивка , алкобоса , валенсия , ранни записвания , мадрид , лисабон , avtobusni pochivki , обиколна екскурзия , торино , avtobusni ekskurzii , oferti top travels , лигурска ривиера , оферта , люлката на португалската нация , базиликата сен назер , дворец синтра (unesco) , фатима и коимбра , коста дел маресме , португалия , ekskurzii ot sofia ranni zapisvania , каркасон , oferti za portugalia , църквите сан карло и санта кристина , сезон 2024 , мадрид , лисабон , еспланадат , самолетни екскурзии , екскурзия лисабон , ekskurzii ranni zapisvania , автобусни екскурзии от софия , сарагоса , монпелие , oferti pochivki ot sofia , автобусни почивки , толедо , почивка , ekskurzii portugalia prez italia , francia i ispania , назаре , почивка в андалусия , pochivki ot sofia ranni zapisvania , екскурзия до лисабон , испания и португалия , niski ceni , оферти за автобусни екскурзии , екскурзия до кабо да рока , испания през май , коста брава , оферти топ травелс , екскурзии европа , ekskurzia portugalia , ниски цени , екскурзии , нарбонската врата , авиньон , синтра , дворецът алхамбра , коимбра , автобусни екскурзии , madrid , торино , толедо , бенидорм , avtobusni ekskurzii , обиколни екскурзии с автобус от софия , ekskurzii ot sofia , кашкайш , гранада , ещорил , брага и гимарайш , ещорил , 07/07/2024 , коимбра , фатима , мадрид , синтра , ekskurzii , avtobusni ekskurzii ot sofia , 2024 , oferti za ekskurzii , р. доуро , екскурзия в испания , spain , ниски цени , лисабон и порто със самолет , фатима , фатима , автобусна екскурзия португалия , екскурзии със самолет до португалия , avtobusni pochivki , оферти почивки от софия , обиколна екскурзия , екскурзия порто , монпелие , oferti za pochiviki , катедралата , лисабон , порто мониз , 5 азорски острова , екскурзия в португалия , коста брава
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах