ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

ПЕКИН – ШАНХАЙ

Оферта номер: Е3190
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни-7 нощувки/Сезон 2024
ПЕКИН – ШАНХАЙ – СУДЖОУ


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

 Полет до Пекин
След като екскурзоводът ви посрещне на летището ще се отправите към красивия "Jingshan Park" (включено в цената). Паркът се намира на върха на хълма "Jing Shan", чието създаване е започнало още през 1416 г. На същото място са започнали да трупат пръст, изкопана при изграждането на Императорския дворец. От върха на хълма се открива невероятна панорама към Забранения град и Пекин.
Нощувка в района на Пекин.

Ден 2 Пекин
Закуска.
Свободно време или целодневна екскурзия в столицата на Китай (пакет "Допълнителни екскурзии").
Площад Тиенанмън е един от най-впечатляващите площади в света, намиращ се в центъра на Пекин и побиращ над един милион души. Площадът носи името на вратата "Тиенанмън" (в превод Вратата на небесното спокойствие), построена в северната част на площада, която го отделя от Забранения град. Тук се намира мавзолея на видния китайски политик Мао Дзъдун.
Следва посещение на Забранения град, където ще се впечатлите от залите и градините на най-голямата древна дворцова структура в света. Това е най-добре запазения императорски дворец в Китай и място с голямо историческо значение (затворен всеки понеделник). Градът получава името си, защото дворцовият комплекс е бил недостъпен за обикновените китайци. Всеки, който е бил хванат да нахлува в Забранения град без разрешение, е бивал подлоган на строго наказание, включително екзекуция. Изключителността на Забранения град имала за цел да подчертае божествения и върховен статут на императора като син на небето.
Храмът на небето представлява даоистки комплекс, състоящ се от храмови сгради. Разположен е на мраморна тераса в южната част на Пекин в парка "Тиантан". Построен е на три етажа, над които се издигат конусовидни покриви, направени от над 50 000 тъмносини глазирани керемиди и е най-добре запазилия се архитектурен паметник от династията Мин. Тук императорите са идвали, за да се молят на боговете за милост и за добра реколта. Церемонията за почитането на небето била най-специалната дейност на императорите от династиите Мин и Цин – нещо, което обикновените хора са нямали право да извършат.
Нощувка в района на Пекин.
 

Ден 3 Пекин
Закуска.
Свободно време или посещение на Великата китайска стена (пакет "Допълнителни екскурзии"). Juyongguan е един от трите най-известни маршрути по Великата китайска стена, заедно с Jiayuguan и Shanhaiguan. Намира се на 75 км северозападно от Пекин и минава през уникална планинска природа. Juyongguan е строен през 770-475 г. пр.н.е. и има дължина 2484 мили. Изкачването до върха е невероятно. Тази част от стената се състои от 14 високи и стръмни наблюдателни кули, които осигуряват прекрасна гледка към хълмовете. На връщане ще се отправите към парка "Олимпия" и Националния стадион в Пекин, наричан "Птиче гнездо", заради футуристичния си дизайн – едно от най-внушителните съоръжения в Китай, възможност за фото-пауза.
Нощувка в района на Пекин.
 

Ден 4 Пекин
Закуска.
Свободно време или посещение на Летния дворец и храма Лама "Yonghe Temple" (пакет "Допълнителни екскурзии"). Сградите и дворовете на Летния дворец са красиво декорирани и заредени с много история. На негова територия се намира най-добре запазената и най-голямата императорска градина, съществуваща в Китай. Ще направите разходка с лодка до Хълма на дълголетието (предлага се на място).
Следва посещение на храма "Yonghe Temple" или храм Лама – един от най-колоритните и оживени храмове в Пекин. Известен е със своите извити покриви, страхотни стенописи, великолепни декоративни арки, гоблени, огледала и тантрически статуи, смесващи се в плътни облаци тамян. Това е най-големия будистки манастир извън Тибет, който е бил построен като имение за император Йончжън от династията Цин, когато той е бил принц.
Връщане в хотела, а за тези, които имат включен (пакет "Вечери") им предстои да опитат превъзходната печена патица по пекински.
Нощувка в района на Пекин.
 

Ден 5 Пекин – Шанхай
Закуска.
Освобождаване на стаите и трансфер до гарата. Отпътуване с високоскоростен влак до Шанхай (1318 км, около 5 часа). Движещият се със средна скорост от 350 км/ч,, високоскоростен влак "Fuxing" е един от най-бързите в света. Пристигане в Шанхай – най-големия град в Китай и едно от най-космополитните места на света. Разположен на делтата на р. Яндзъ, градът често е наричан "Източния Париж" или "Перлата на Изтока". Ще се разходите по впечатляващата крайбрежната ивица "Бунд" – символ на Шанхай, разказващ за колониалното минало на града, както и търговския булевард "Нандзин" (включени в цената).
Нощувка в района на Шанхай.

Ден 6 Шанхай
Закуска.
Свободно време или целодневна екскурзия в Шанхай (пакет "Допълнителни екскурзии"). Първо ви предстои да посетите храма на Нефритения Буда. Това е популярно будистко светилище в северозападната част на същинския град Шанхай, известно с невероятната си бяла, нефритена статуя на Буда, повече от век. Следва посещение на градината "Ю Юан", (затворена всеки понеделник), която се намира в стария център на града. Построена преди 400 години по време на династията Минг, притежаваща нейния характерен архитектурен стил. Следобед ще посетите бившата Френска концесия в Стария град, която някога е била известна с игралните си домове и пушалните на опиум.
Вечерта можете да се насладите на акробатично шоу (предлага се на място).
Нощувка в района на Шанхай.
 

Ден 7 Шанхай
Закуска.
Свободно време или целодневна екскурзия до Суджоу (пакет "Допълнителни екскурзии"). Суджоу е известен като китайската Венеция, заради множеството красиви канали, които го прорязват. Известен с градините си в южнокитайски стил – най-впечатляващи и изящни са “Господаря на мрежите" и "Лъвска горичка", които се променят с нов пейзаж на всеки завой по пътя и предлагат перфектната комбинация от скали, вода и зеленина. По-късно ще посетите античната улица "Shantang" – древна търговска улица по поречието на река Шантанг в Северозападен Суджоу. Тя може да се похвали с 1000-годишна история, построена по време на династията Тан Бай Джуи. Древни мостове минават през речните канали, а вечер червените улични фенери се отразяват в реката, създавайки живописни пейзажи.
Нощувка в района на Шанхай.

Ден 8 Полет до България
Закуска. 
Трансфер до летището. Обратен полет към София.

* В случай, че полета е много късно вечерта или след полунощ ще имате свободно време или посещение на Световния финансов център в Шанхай (предлага се на място). Можете да се качите с асансьора директно до 100-тния етаж, от където се открива панорамна гледка към Шанхай по протежението на река Хуангпу.

Цената включва
♦ ДВУПОСОЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ
♦ ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ: 23 кг регистриран и 7 кг салонен багаж.
♦ TРАНСФЕР: летище – хотел – летище (модерен автобус с климатик).
♦ НАСТАНЯВАНЕ: отлични 4* хотели според местната категоризация.
♦ ХРАНА: 7 закуски в хотелите.
♦ ВОДАЧ С БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ще ви придружава и дава подробна информация по време на програмата.
♦ НЕЗАБРАВИМИ ЕКСКУРЗИИ:
  • Разходка в парка "Jing Shan"; хълма "Jing Shan";
  • Посещение на крайбрежната улица "Бунд" в Шанхай;
  • Посещение на търговския булевард "Нандзин".

Цената не включва
♦ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (ЛЕВ ИНС АД с покритие 50 000 евро):
   • за лица до 70 г.: 49 лв.         
   • за лица, навършили 70 г.: 98 лв. (двоен размер)
♦ ДОПЛАЩАНЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНО НАСТАНЯВАНЕ (в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 590 лв.
♦ ЗАСТРАХОВКА "Отмяна на пътуването".
♦ ТУРИСТИЧЕСКА ВИЗА: 279 лв. (в случай на отказ от посолството за издаване на виза, заплатените разходи НЕ подлежат на възстановяване)
♦ БАКШИШ: екскурзоводско обслужване и шофьор: Препоръчителен минимален бакшиш: 3 евро (за човек на ден)
 


ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ:
♦ ПЕКИН       (4 нощувки)  Beijing Grand Gongda Jianguo Hotel; Mercure Wanshang Hotel; CITIC Hotel
♦ ШАНХАЙ  (3 нощувки)  Baolong Hotel; Golden Riverview Hotel
Допълнителни екскурзии
♦ Пакет "ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ": 449 лв.
   • Пекин – площад "Тиананмън", Забранения град, Храма на небето;
   • Пекин – Великата китайска стена и парка "Олимпия";
   • Пекин – Летния дворец и храма Лама "Yonghe Temple";
   • Шанхай;
   • Суджоу.

♦ Пакет "ВЕЧЕРИ": 369 лв.

♦ Или обединени двата пакета в "МЕГА ПАКЕТ": 779 лв.

47/11
Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах