Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Екстравагантен Златен триъгълник с Варанаси

Оферта номер: Е3272
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни-6 нощувки/Сезон 2024
София-Истанбул-Делхи-Агра-Джайпур-Делхи-Истанбул-София
Цена от: 2999.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

I ДЕН/   София – Истанбул - Делхи
Отпътуване от Летище София, Т2, за Делхи с редовен полет на турски авиолинии през Истанбул. Багажът се чекира директно до Делхи. 
 
II ДЕН/ Делхи –Варанаси
Пристигане в Делхи рано сутринта. Получаване на багажа. След визови формалности - чекиране за полет до Варанаси. Полетът е около 1,30 ч. Посрещане на летището във Варанаси от представител на фирмата – партньор. Настаняване в хотелa. Кратка почивка. посещение на Сарнат. Вечерта - Аарти церемония на свещената река Ганг. Вечеря. Нощувка.
 
III ДЕН/ Делхи –Агра /204 км., 4 ч/
Рано сутринта - тур на Варанаси с лодка по водите на река Ганг. Варанаси е най-стария жив град в света. Напускането на земния свят във Варанаси гарантира на вярващите Мокша - освобождение от самсара, кръгът на преражданията, включващ всичките страдания и ограничения на светското съществуване. Връщане в хотела. Закуска. Освобождаване на хотела
Отпътуване за летището за полет до Делхи. Пристигане в Делхи следобед. Посрещане на летището в Делхи от представител на фирмата – партньор. Трансфер до Агра. Настаняване в хотелa. Вечеря. Нощувка.

IV ДЕН/ Агра, Агра– Фатехпур Сикри –Джайпур, (256 км./около 6 часа).
Ранно отпътуване за Тадж Махал за посрещане на изгрева. В продължение на 22 години, 20 000 мъже са участвали в изграждането на Тадж Махал. Белият мрамор, използван за направата му, се е добивал на 200 мили разстояние и се транспортирал до строителната площадка от 1000 слона. Тадж Махал е построен в средата на 17-ти век от мугълския император Шах Джахан, като израз на безкрайната му любов към съпругата му Мумтаз Махал. Тадж Махал е наистина едно от чудесата на света. Изглежда невероятно добре от всеки ъгъл, а в най-близък план се вижда една поразителна инкрустация на полускъпоценни камъни в мрамор. 
Връщане в хотела за закуска и кратка почивка. Освобождаване на хотела. Посещение на форта на Агра и отпътуване за Джайпур. По път се посещава Фатехпур Сикри, червеният пустинен пясъчно-каменен град, построен от мугълския император Акбар Велики, като негова столица и дворец, в края на 16 век. Днес този град е едно изключително място, което удивява хората с така перфектно запазените сгради. Пристигане в Джайпур.   Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка. 
 
V ДЕН/ Джайпур 
Закуска. Посещение на старата столица Амбър с крепостта Амбър. Изкачване до върха на крепостта на слон (или алтернативно с джип, според наличностите). Разходка из комплекса, състоящ се от вътрешни дворове и зали. Много от стаите разполагат с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. Най-завладяващ е Шийш Махал (зала на огледалата), където светлината на една единствена лампа се отразява в много огледала и осветява цялата стая. По път към Амбър се разглежда “Дворецът на ветровете", познат като Хава Махал. 
Обзорна обиколка на град Джайпур. Разглеждане на Дворецът, който представлява комплекс от изящни дворци, градини и дворове, декоративно изкуство и резбовани врати. Музейните къщи на Двореца разполагат с колекции от редки ръкописи, оръжеен склад, костюми, килими и миниатюрни рисунки. Следва посещение на Джантар Мантар или Астрономическата Обсерватория в съседство, построена от Махараджата на Джайпур през 1726 г. Обсерваторията е една от петте такива астрономически чудеса, построена от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози и до днес. 
Посещение на местните пазари. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка. 
 
 
VI ДЕН/ Джайпур - Делхи (200 км./около 5 часа).
Закуска. Отпътуване за Делхи. При пристигане - Туристическа обиколка на Стария град с неговата хилядолетна история - посещение на Джама Масджид, най-голямата джамия в Азия, в която едновременно могат да се молят 20 000 души; Червената крепост, построена от Шах Джахан /който е построил и Тадж Махал/ в рамките на 10 г. и завършена през 1648 г.; посещение на мемориала на Махатма Ганди. Разходка с рикши по Чанди Чоук - главната улица на стария град с нейната характерна за ориента атмосфера. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
VII ДЕН Делхи 
Закуска. Обиколка на Новия Делхи: Портата на Индия; Военния мемориал; Парламента; Президентския дворец; Държавния секретариат; колоната Кутаб Минар, построена през 1199 г. Мавзолея на Хумаюн – първата „гробница - градина” на индийския полуостров, построен през 1562 г., обявен от ЮНЕСКО за Културен паметник. Вечеря. Нощувка – непълна, според разписанието за прибиране.
 
VIII ДЕН/  Делхи –Истанбул - София 
Ранен трансфер (около 02.00 ч) до летището в Делхи за полет Делхи – Истанбул - София. Пристигане в София Т2 според  разписанието. 

Цената включва:
  • 6 нощувки със закуски и вечери в хотели 3*/ 4* по програмата ( 1 нощувка във Варанаси, 1 - в Агра, 2 - в Джайпур, 2 - в Делхи)
  • самолетен билет София - Делхи - София
  • самолетни билети Джайпур - Варанаси // Варанаси - Делхи
  • летищни такси
  • всички трансфери по програмата
  • цялата описана туристическа програма с входни такси
  • местен екскурзовод на английски /руски език
  • изкачване на гърба на слон до крепостта Амбър Форт в Джайпур
  • разходка с лодка по свещените води на река Ганг
  • разходка с рикша из стария пазар на Делхи
  • медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро.
  • водач от България при 14 записани туристи
 
Цената не включва:
  • виза за Индия онлайн -  45 щ.д. на човек
  • обеди
  • бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори
  • разходи от личен характер, разходи за телефони, банкови такси, т.н.
 
Цена: 2850 лв.
Цената е в лева на човек при двойно / тройно настаняване.
Доплащане за единично настаняване : 390 лв.
 
Условия:
Депозит: 900 лв. на човек при резервация
Доплащане: до 30 дни преди датата на отпътуване.
 
Полетно разписание:
ТК1032, 18OCT София 15:25 - Истанбул 16:50
ТК0716, 18OCT Истанбул 20:20 - Делхи 04:40
6E2631, 18OCT Делхи 11:20 - Варанаси 12:35
6E6263, 19OCT Варанаси 13:05 - Делхи 14:40
ТК0717, 25OCT Делхи 06:20 - Истанбул 10:40
ТК1031, 25OCT Истанбул 13:20 - София 14:35

Превозвачи:  Турски авиолинии и Индиго
 
Забележки:
  • При събран минимум от 14 човека - с групата пътува водач от България 
  • Възможно е организирането на допълнителни посещения на обекти и програми, по желание на участващите
  • Възможна е промяна на разписанията от страна на авиопревозвачите
  • Преди отпътуването за Индия се провежда задължителен инструктаж
 Изисквания: 
  • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 12 туристи.
Паспортен и визов режим, санитарни изисквания:
  • Изисква се международен паспорт със срок на валидност 6 месеца от датата на връщането.  Паспортът следва да е с мин. валидност 6 месеца от датата на връщане и да има 2 празни страници.
  • Сканирана 1 стр. на паспорта в PDF формат, до 300 KB.
  • Снимка в JPEG ,  формат от 10 KB до 1 MB с равна височина и ширина, в анфас, на бял  или светъл фон.
  • Попълнен въпросник.
  • Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране за влизане в страната.
 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
  • До 90 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
  • От 89 работни дни до 30 дни – размера на депозита 
  • От 29 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването
  • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
  • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети и не по-късно от  60 дни преди пътуването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
  • Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Индия.
  • Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Забележка: пакетната цена е калкулирана по курс 1,82 лв. за щатски долар към 12.04.2023 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 6 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото да прекалкулира пакетната цена, съобразно промяната на валутния курс.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: фирмата  предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,96 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.   
 
 
Хотели по програмата : 
 
Град Хотели
Варанаси Costa River или Fern Sarnath
Агра  Atulya Taj или Howard Plaza
Джайпур Jaipur Park Ocean или Spree Hotel
Делхи Delhi Ashok Country Resort или Dee Marks
 
 
16/01

 
Етикети
индия - митове, религии, мистика 2024 , джодпур , ekskurziq do indiq , мандава , информация , ekskurziq do indiq , индия със самолет , екскурзия до индия , нидки цени , делхи , сикри и агра , делхи , екскурзия до индия , индия - митове, религии, мистика , почивка в индия , ekskurziq do indiq , екскурзия до индия , екскурзия до индия , екскурзии топ травелс , самолетна екскурзия , амбър в джайпур , екскурзии индия , екскурзия до индия , екскурзия с самолет , софия , индия , софия , екскурзия до индия , делхи , агра , екскурзия до индия , 2024, информация за индия , джайсалмер , читоргарх , истанбул , хит цена , индия , софия , фатехпур , биканер , удайпур , навалгарх , екскурзия до индия , екскурзия до индия , екскурзия със самолет , истанбул , индия 2024 , evtina ekskurziq do indiq , ekskurziq do indiq , ekskurziq do indiq , софия-индия , ekskurziq do indiq , екскурзия до индия , джайпур , самолетна екскурзия , екскурзия до индия - митове, религии, мистика , фатехпур , топ цена , джайпур , ранакпур , ekskurziq do indiq , екскурзии индия 2024 , екскурзия в индия , ниски цени , пушкар , екскурзия до индия
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах