Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Почивка в Италия - о. Сицилия 2024 г.

Оферта номер: Е3278
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни-7 нощувки/Сезон 2024
Почивка в Италия - о. Сицилия 2024 г.
Цена от: 1319.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
22.05.2024 1419.00 BGN Запитване


Програма
1 ДЕН
.

Пакетна програма за почивка на о-в Сицилия с включени 7 нощувки на база обогатен HB /полупансион с включени 1/4 вода и 1/4 вино/ в хотел 4* с трансфери, самолетни билети за директен полет София - Катания - София, пешеходна разходка в Катания и застраховка!


Ден 1 - София – Катания – Лидо ди Ното
Отпътуване от Терминал 1 на летище София с директен полет на авиокомпания "Wizz Аir". Кацане на летището в Катания. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 2 - Лидо ди Ното
Закуска. Информационна среща с нашия представител на място. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 - Ното - Марцамеми
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание - целодневна екскурзия до Ното и Марцамеми.

Ното е сред най-впечатляващите градове, както в Сицилия, така и в цяла Италия. Той е едно истинско бароково бижу под закрилата на ЮНЕСКО, чиито златистожълти дворци и църкви засияват приказно по залез слънце. Интересен факт е, че през 1693 г. мощно земетресение срива Ното до основи и след това градът е построен наново. Главната катедрала на Ното е позиционирана на върха на впечатляващо стълбище. Почти срещу нея се намира църквата Сан Карло, чието стълбище към камбанарията ще ви отведе до тераса с невероятна гледка към катедралата и част от главната улица на Ното.

Марцамеми е едно от най-красивите крайбрежни села на остров Сицилия. То е изградено от арабите около 16-ти век. Те са дали и поетичното му име - Марса ал Хамам, което в превод означава „заливът на гургулиците“. Арабите са построили и оригинална тонара (фабрика за преработка на риба тон). Въпреки че самата фабрика вече не функционира, рибарите се прибират с улов всеки ден. В селцето има множество ресторанти, където бихте могли да опитате местните морски специалитети. Почти всички от тях имат гледка към морето. Старият център на Марцамеми е разположен на малък нос и е организиран около изключително живописния площад Regina Margherita. От южната страна е разположено малкото рибарско пристанище, а от другата страна има различни очарователни сгради, включващи църквата Сан Франческо ди Паола, тонара, аристократичният дворец на принца и редица рибарски къщи.

Ден 4 - Етна - Таормина
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание - целодневна екскурзия до Етна и Таормина.

Отпътуване от хотела към най-високия в Европа и един от най-активните вулкани в света – величествената Етна. Това е мястото, на което ще се потопите по-отблизо в мистиката на загадъчната Етна. Мястото, на което автобусът оставя групата, е много оживено и предлага разнообразие от възможности за развлечение. Множество кокетни магазинчета приканват туристите със своите сувенири от лава. Тук Вие ще можете да дегустирате ароматния и силно алкохолен ликьор „Огънят на Етна“, да си купите от вкусния мед от Дзаферана, както и да „изследвате“ страничните кратери „Силвестри“. Следобед отпътуване за Таормина – перлата на Йонийско море. Изключителното разположение на Таормина е причина за прекрасната панорама, откриваща се от всяка точка на града. Автобусът оставя групата в подножието на града, откъдето чрез безплатен градски автобус ще достигнете до сърцето на града. Свободно време за самостоятелно разглеждане на красивата Таормина. Връщане в хотела за вечеря.

Допълнително срещу заплащане по желание:
- Вход за гръко-римския амфитеатър в Таормина – 13,50 EUR.

Ден 5 - о-в Малта
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Отпътуване от Позало в 08:00 ч. Пристигане в пристанището на Ла Валета в 09:45 ч.

Избирайки приключението до съседния на Сицилия остров държва, вие си осигурявате вълнуващо преживяване през целия ден! Пътуването включва екскурзоводско обслужване и ще започне с посещение на столицата - Валета, град под егидата на ЮНЕСКО, избран за Европейска столица на културата за 2018 година. Стратегически разположен в сърцето на Средиземно море, градът е осезаемото наследство на величието и вековната история на рицарите на Св. Йоан, които го основават и развиват.

Щом пристигнете в Ла Валета, на момента ще бъдете зашеметени от великолепието на сградата на Парламента - съвременно архитектурно бижу, проектирано от известния италиански архитект Ренцо Пиано. Ще имате възможност за посещение на катедралата Сан Джовани - една от най-важните барокови църкви в света с възхитителен под със скъпоценен древен инкрустиран мрамор с изключителна майсторска изработка. Туристите могат да се насладят на великолепието на две от най-славните творби на Караваджо. "Обезглавяването на Свети Йоан Кръстител" е най-голямата живопис, подписана от известния италиански художник, а "Свети Йероним" е картина, поръчана от рицарите за италианския параклис в катедралата и е сред осемте подобни в различни страни. Свободно време и възможност за обяд (не е включен в цената). Валета предлага широка гама от ресторанти, от които можете да избирате.

Отплаване в 18:30 ч.
Пристигане на пристанище Позало в 20:15 ч.

*Входна такса за катедралата Сан Джовани - 15 EUR. Заплаща се по желание на място.

Ден 6 - Сиракуза
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Възможност за полудневна екскурзия до Сиракуза.

Ранно отпътуване за град Сиракуза – най-известната гръцка колония в Средиземноморието и родно място на Архимед. Цицерон казва, че Сиракуза е „най-великият гръцки град и най-красивият от всички“. Разглеждане на историческия център, разположен на остров Ортиджа, който е под закрилата на ЮНЕСКО: Храмът на Аполон – най-старият дорийски храм в Сицилия от 6 в. пр. Хр.; площад „Архимед“; площад „Ил Дуомо” с прекрасната катедрала и църквата „Света Лучия”; изворът на Аретуза, който се свързва с легендата за вечната любов. В свободното време има възможност за самостоятелно посещение на музея „Белломо” или за разходка в пристанищната крепост на Сиракуза „Кастело Маниаче“ от 13 век.

*Входните такси за обектите, които се посещават групово по време на разходката или самостоятелно в свободното време, се заплащат индивидуално на място: за катедралата в Сиаркуза - 2 EUR; за музея „Белломо” – 8 EUR.

Ден 7 - Модика и Шикли
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание - целодневна екскурзия до Модика и Шикли.

Модика е град на тераси върху скала като своеобразен разгънат на ширина амфитеатър със стотици стълби. Това може да се документира с панорамна снимка от Белведере Пицо, покрай която тераса се влиза в града. Модика е построена над долина с пресъхнала река. Централната улица "Корсо Умберто" I следва коритото ѝ. Историческият център на града е включен в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО заради превъзходната си барокова архитектура. В града има две големи барокови катедрали – Сан Джорджо и Сан Пиетро, които са обект на нашето посещение. Ще направим цялостна обиколка на града с увеселително влакче.

Модика е известна и с производството си на шоколад по средновековна рецепта, донесена от испанските завоеватели тук. Можете да дегустирате шоколад навсякъде в града като объркването ви ще бъде пълно, защото фантазията от вкусове е богата и включва шоколад с люта чушка, бадеми, канела, лимон, морска сол, чесън, канабис, портокалови корички, шамфъстък, кокос, череши, джинджифил и ликуириция, ягоди, ананас, годжибери, мента, праскови и каквото не би ви хрумнало. Градът е пълен с магазинчета и работилнички за шоколад. Шоколадът е типичен, с наситен вкус, натурален и зърнест. Може да си го разтопите вкъщи и да потопите плодове или да го хапвате така, абстрахирайки се от хрупкащите захарни частици, характерни за него.

След това ще се отправим към Шикли - един от сицилианските барокови градове, включени в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Той е известен с това, че там са снимани някои от сцените на хитовия италиански крими сериал „Комисар Монтелбано“. Подобно на друг италиански град – Матера, преди години Шикли се е състоял предимно от изсечени в скалите жилища. Последните им обитатели ги напуснали през 50-те години на миналия век, но за съжаление днес скалните домове не са пригодени за посещение от туристи.

Централната улица „Франческо Мормина Пена“ е обявена за най-красивата барокова улица в света. Веднъж щом се озовете там няма как да не забележите изисканата атмосфера, която ще ви пренесе 300-400 години назад във времето. Причината за високата концентрация на барокова архитектура в Шикли е земетресението от 1693 г., което срива града до основи. След това той е издигнат наново в стил сицилиански барок.

Ден 8 - Лидо ди Ното – Катания – София
Закуска. Напускане на хотела. Обяд в хотела. Трансфер до Катания и обиколна разходка в центъра на града. Трансфер до летището в Катания. Отпътуване за България.

Цената включва:
Самолетен билет за директен полет с авиокомпания "Wizz Air" София - Катания - София с включени летищни такси.
Чекиран багаж до 20 кг. и ръчен багаж до 5 кг.
7 нощувки в стандартни стаи на база обогатен полупансион /закуска и вечеря/ с включени ¼ вино и ¼ вода в хотел Club Eloro 4* (или подобен) в Лидо ди Ното.
Трансфери летище - хотел - летище.
Обслужване на български език по време на целия престой.
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "EUROINS".


Цената не включва:
Разходи от личен характер.

Допълнителни екскурзии.
Входни такси за посещаваните обекти.
Туристическа такса: 4 EUR на турист за нощувка (заплаща се от туристите на рецепцията на хотела при настаняване).
WI-FI: 2 EUR на ден за 2 устройства на стая.
Бакшиш за шофьор и екскурзовод (2 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място).
Горивна такса - обявява се 21 дни преди полета, в случай че бъде начислена от авиокомпанията.
Препоръчваме ви застраховка "Отмяна на пътуване" - сключва се в деня на подписване на договора и заплащане на депозит.

София [SOF] - Катания [CTA]
W6 4375
19:00
20:00


Катания [CTA] - София [SOF]
W6 4376
20:35
23:20

Забележка: Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.Моля да имате предвид, че дори да има обявено закъснение на полета, това няма отношение към
часа на чекиране. Т.е. вие трябва да бъдете на летището в посочения в програмата час.

Отстъпки:

Отстъпка за трети възрастен на допълнително легло в двойна стая: 50 лв.
Отстъпка за 1-во дете от 3 г. до 10,99 г. на допълнително легло с двама пълноплащащи: 370 лв.
Отстъпка за 2-ро дете от 3 г. до 10,99 г. на допълнително легло с двама пълноплащащи: 300 лв.
Деца от 0 г. до 1,99 г. - безплатно.



Доплащания:

All Inclusive: 205 лв. на човек за целия престой. Забележка: необходимо е да бъде заявен за всички туристи в едно помещение.
Eдинична стая: 495 лв.
За дати: 26.06., 03.07. и 21.08. доплащането за единична стая е 670 лв. Поради високата заетост на хотела единичната стая ще бъде на заявка потвърждение!
Бакшиш за шофьор и екскурзовод (2 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място).
Застраховка за възрастни от 70 г. до 75 г.: 5 лв. за 8 дни; от 76 г. нагоре: 25 лв. за 8 дни.


Допълнителни екскурзии:
Допълнителните екскурзии трябва да бъдат заявени и заплатени не по-късно от 45 дни преди датата на заминаване.

Целодневна екскурзия до Малта с ферибот: 140 €/ 274 лв. - записване само от България!
Целодневна екскурзия до Етна и Таормина: 54 €/ 106 лв.
Полудневна екскурзия до Сиракуза: 44 €/ 87 лв.
Целодневна екскурзия до Ното и Марцамеми: 44 €/ 87 лв.
Целодневна екскурзия до Модика и Шикли: 46 €/ 90 лв.
Пакет от 4 екскурзии (Сиракуза + Модика и Шикли + Етна и Таормина + Ното и Марцамеми: 174 €/ 340 лв. на турист.


Допълнителните екскурзии се провеждат на български език при минимум 25 записани туристи.
Дните на провеждане на допълнителните екскурзии подлежат на препотвърждение от местния представител.

23/01
Етикети
катания , екскурзии италия , екскурзия в италия , венеция италиански сън , екскурзии до верона , венеция , екскурзии до верона , венеция , ekskurzii venecia , хото , екскурзии до падуа , екскурзия до рим , автобусна екскурзия до италия , падуа , екскурзии венеция , венеция италиански сън , венеция , галерията уфици , италиански сън венеция , автобусна екскурзия до италия , екскурзии венеция , месина , venecia italianski san , къщата на жулиета , екскурзии венеция , венеция италиянски сън , чефалу , екскурзии италия , двореца на дожите венеция , екскурзии венеция , екскурзия до венеция , италиянски сън венеция италия , венеция , venecia italianski san , автобусни екскурзии венеция , ekskurzii italia , нова година в рим , екскурзии италия , обиколна сицилия , венеция италиянски сън , автобусна екскурзия до италия , венеция екскурзии 2018 , екскурзии до верона , венеция италиански сън 2018 , автобусна екскурзия до италия , венеция , италиянски сън венеция италия , верона , верона , венеция италиански сън 2024 , екскурзии до падуа , екскурзия до италия , италия венеция екскурзии , верона , екскурзия до венеция , забележителности венеция , информация за коледа , монреале , италия по коледа , италия венеция , venecia italianski san , ekskurzii italia , екскурзии италия , тревизо , екскурзии венеция , нова година в италия , венеция , екскурзия до италия , италия екскурзии 2018 , екскурзии италия , екскурзии до падуа , venecia italianski san , венеция екскурзии 2024 , италия венеция , италия , ериче , екскурзия до венеция , италия , палермо , екскурзия до венеция , падуа , 2023 , автобусни екскурзии венеция , екскурзия до италия , топ , италия екскурзии 2024 , агриженто , екскурзии италия , венеция италиянски сън , тревизо , галерията уфици , падуа , венеция , почивка в венеция , екскурзии италия , ekskurzii venecia , коледа в венеция , екскурзии италия , коледа в рим , екскурзии до верона , арена ди верона , вулкан сицилия , нова година в италия , toptravels , италиянски сън венеция италия , италия , екскурзии италия , нова година в италия , екскурзии венеция , екскурзии венеция , венеция и коледа , top travel , арена ди верона , коледна магия във венеция , екскурзия до италия , венеция италиански сън , ekskurzii italia , падуа , екскурзии венеция , сицилия , забележителности венеция , toptravels , италиянски сън венеция италия , верона , почивка в рим , екскурзия за рим , площада сан марко венеция , верона , екскурзия за венеция , екскурзии италия , венеция , екскурзии венеция , екскурзии до падуа , чартър сицилия , автобусна екскурзия до италия , екскурзии италия , автобусни екскурзии венеция , италия , верона - градът на любовта , екскурзии до верона , екскурзия до венеция , венеция италиянски сън , падуа , екскурзии италия , ниски цени , екскурзии венеция , автобусни екскурзии венеция , venecia italianski san , рим по празници , италия венеция , флоренция и коледа , екскурзии венеция , италия , италия , венеция , венеция италиански сън , венеция италиански сън , екскурзии италия , италия , ekskurzii venecia , италия венеция , екскурзия в италия , автобусни екскурзии венеция , италия и светлини , екскурзия до рим , венеция италиански сън , екскурзия до рим , италиянски сън венеция италия , коледа 2024 , venecia italianski san , ekskurzii venecia , площада сан марко венеция , екскурзии до падуа , екскурзии италия , нова година в рим , италия венеция екскурзии , италия , венеция , италия , екскурзии венеция , автобусни екскурзии венеция , италия , екскурзии венеция , екскурзии венеция , венеция , екскурзия за флоренция , екскурзии венеция , ekskurzii italia , италиянски сън венеция италия , италия венеция , венеция италиански сън , цени за коледа , италия венеция , автобусна екскурзия до италия , екскурзии венеция , ekskurzii italia , венеция , екскурзии венеция , рим в коледа , top travel , екскурзии до верона , нова година в рим , ekskurzii italia , италия венеция , италия венеция , двореца на дожите венеция , ниски цени , венеция италиански сън , къщата на жулиета , екскурзия до италия , италия венеция , екскурзии италия , екскурзии италия , италия венеция , падуа , 2023 , коледа в флоренция , ниски цени , екскурзии италия , неапол , италия , италия венеция , тревизо, със самолет и водач от българия , верона , етна , теормина , нова година в рим , екскурзии италия , италия , екскурзия до венеция , ekskurzii venecia , нова година , топ травелс , ekskurzii venecia , екскурзии до падуа , венеция италиянски сън , венеция италиянски сън , екскурзия до италия , екскурзия до рим , италия венеция , италиански сън венеция , тревизо , 2024 коледа , екскурзии венеция , коледа 2024 , венеция
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах