Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

УЗБЕКИСТАН – ПО ПЪТЯ НА КОПРИНАТА

Оферта номер: Е3311
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни-7 нощувки/Сезон 2024
САМАРКАНД – БУХАРА – ТАШКЕНТ
Цена от: 2899.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
05.07.2024 2899.00 лв Запитване
20.09.2024 3099.00 лв Запитване
20.10.2024 3099.00 лв Запитване


Програма
1 ДЕН
.

 Полет до Самарканд
Кацане в Самарканд – “Скъпоценният камък на Изтока”. Трансфер до хотела.
Закуска.
Предстои обиколка на града (включена в цената). Ще видите някои от най-емблематични забележителности, като мавзолея “Гур Емир”, известен още като "Гробницата на императора“, мястото където са положени тленните останки на Тимур, наричан “последният император на Азия”. След това ще посетите внушителния площад Регистан, включващ три величествени медресета (ислямски училища), които са създадени под покровителството на Тимур. Следва посещение на джамията "Биби Ханъм" – най-голямата за времето си в света, намираща се до ориенталския пазар "Сияб" – шумен и поразяващ сетивата, с неподправен чар, тук ще намерите традиционни стоки и местни деликатеси. Продължаваме към некропола "Шахи Зинда", исторически гробищен комплекс, поръчан от Тимур за семейството му и най-близките довереници, често наричан "улицата на мъртвите" и смятан за едно от най-святите места за поклонение на мюсюлманите.
С наближаването на края на деня ще се насладите на възхитителна традиционна вечеря в узбекско семейство (включена в цената). По желание ще може да вземете участие при приготвянето на традиционното за Узбекистан ястие “плов”, което ще остави трайни спомени от местните обичаи и кулинарни традиции.
Нощувка в района на Самарканд.

Ден 2 Бухара
Закуска.
Отпътуване с високоскоростен влак до Бухара. Пристигане и трансфер до вашия хотел.
Ще посетите чаената къща "Подправките по пътя на коприната" (включена в цената), като ще присъствате на чаена церемония, която включва: дегустация на 5 вида чай (билков, с карамфил,с джинджифил, зелен, с шафран) или 2 вида кафе, ориенталски сладкиши и сушени плодове.
Свободно време, в коeто ще можете да се насладите на "земята на глигана" – Бухара. Вечертa ще се разходите из очарователните улички на стария град, наслаждавайки се на старинния чар и вечната красота на околностите.
Вечеря (пакет "Вечери"). Нощувка в района на Бухара.
 

Ден 3 Бухара
Закуска.
Предстои ви обиколка на един от най-древните градове в Централна Азия – Бухара (включена в цената). Ще видите историческото богатство на Саманидския мавзолей, построен по време на управлението на Исмаил Самани (892-907). В близост са и елегантният мавзолей Chashma Ayub с отличителния си конусовиден покрив и множество куполи, за които се смята, че датират от XII век и крепостта ARK, която някога е защитавала управляващия елит. Ще посетите джамията Боло Хауз, която е служила като основен храм за двора на емира, комплексът Poi-Kalon, медресето Miri-Arab, Kalon джамия и емблематичното едноименно минаре (46 м) – почитан символ на града,  комплексът Ляби-Хаус, който обхваща медресето Нодир Девън Беги и Чонако, къщата архитектурен шедьовър – Файзула Ходжаев. Възхитете се на уникалния дизайн на джамия Хор Минор с характерната си архитектура в индийски стил.
Ще завършите деня си с изкусителна вечеря във Foklore NDB Madrasa, където можете да опитате местни деликатеси, докато наслаждавате на традиционни фолклорни изпълнения. (включена в цената).
Нощувка в района на Бухара.
 

Ден 4 Бухара – Ташкент
Закуска.
Свободно време или възможност за допълнителна завладяваща обиколка на Бухара (пакет "Допълнителни екскурзии"). Ще разгледате оживения еврейски квартал, където можете да посетите синагога и да научите за богатото историческо и културно значение на еврейската общност в Бухара. Обиколката ще продължи до комплекса Накшбанди, смятан за една от най-сакралните дестинации за мюсюлманите. Сложният мавзолей и джамия в комплекса, предоставят инфорамция за живота и ученията на Накшбанди (1318-1389), уважаваният суфист и основател на влиятелния едноименен орден. Ще станете свидетели на ежедневното поклонение на предани последователи, които отдават почит на святото място.
По-късно ще имате възможност да се докоснете до автентичния майсторски клас по рисуване на миниатюри върху копринена хартия в семейството на потомствения миниатюрист Даврон Тошев (предлага се на място).
Ранният следобед ще се отправите към ЖП гарата за пътуване с високоскоростен влак Afrosiyob до Ташкент. Пристигане и трансфер до хотела.
Вечеря (пакет "Вечери"). Нощувка в района на Ташкент.


Ден 5 Ташкент
Закуска.
Ще разгледате най-големия град в Централна Азия и столица на Узбекистан (включена в цената). Ташкент се намира в сърцето на Великия път на коприната, който свързва Европа и Азия, място променяло съдбите на хора завинаги.Старият град на Ташкент, наречен ЕскиШаха остава най-забележителното място в столицата, където може да задоволите сетивта си с неподправена средновековна ориенталска архитектура - джамии, медресета и мавзолеи. Едно от тях е все още действащото медресе Кукелдаш, някога било и керван-сарай. В близост е и старата градска чаршия Чорсу, която от древни времена е най-големия търговски център на Ташкент. Недалеч оттук се намира Петъчната джамия (Джума) датираща от XV в. Друга интригуваща забележителност е площадa и комплекса Хаст-Имaм, смятан за религиозния център на столицата. Tой е емблематично място за световното културно наследство, защото тук се съхранява Коранът на Усман, от който се смята, че са направени всички останали преписи на Свещеното писание, а датата на създаване на първоизточника датира от VII век. Други забележителности са Джамията Tilla-Sheikh – една от най-големите в Ташкент, мавзолеят на Кафали Шаши, построен в чест на имама Кафали Шаши, който запознава турците с исляма и Ислямския институт Имам Ал-Бухари. Ще посетите и друг древен център за обучение – медресето Абдулкасим Шейх от XVI век. Непосредствено до него се издига и сградата на Парламента. Други атракции на Стария град включват мавзолея на Шейхантавър от XIV век, където е оцеляло едно от изсушените свещени дървета, които според легендата са растяли на местата, които е посещавал Александър Велики.
В столицата има великолепни театъри, китни кафенета и ресторанти, където можете да се насладите на местна или интернационална кухня. Архитектурният облик на Ташкент е отражение на националния колорит, който има тази омагьосваща страна: ултрамодерни сгради, хармонично съжителстват със средновековни структури и огромен брой паркове и площади, с пищни фонтани и прелестна флора.
Вечеря (пакет "Вечери"). Нощувка в района на Ташкент


Ден 6 Ташкент – Самарканд
Закуска.
Свободно време в Ташкент или възможност да се включите в разглеждането на национален парк Ugam-Chatkal в близост до Ташкент (пакет "Допълнителни екскурзии"). Ще ви се предостави възможност да се докоснете до културния живот в Ташкент, като може да изберете да посетите галерия и/или спектакъл (предлага се на място): Галерията "Human House" е невероятно място, съчетаващо художествена галерия, музей, магазин за сувенири и кафене. Тя се намира в централната част на Ташкент, която е лесно разпознаваема по своите кирпичени стени и старинен ориенталски стил.; Спектакълът "Ташкент говори" е създаден от множество мемоари и интервюта на жители на Ташкент. Тук ще се впуснете в света на местните, техните традиции, обичаи и неподправен начин на живот.
Привечер отпътуване с високоскоростен влак Afrosiyob до Самарканд. Настаняване в хотела.
Вечеря (пакет "Вечери"). Нощувка в района на Самарканд.

 
Ден 7 Самарканд
Закуска.
Свободно време в Самарканд или възможност да се включите в: дегустация на вино; разходка с лодка; обиколка на нощен Самарканд (пакет "Допълнителни екскурзии"). Екскурзията за дегустацията на вино във винарна Bagizagan ще ви запознае с историята на винопроизводството, събирането на реколтата и тънкостите на производството на регионални вина. Тук ще може да се насладите на най-добрите сортове узбекски вина. Ще се разходите с лодка привечер по гребния канал – акцента на "Пътя на коприната Самарканд". Комплексът е републиканския гребен канал, плавайки по който можете да се насладите на красиви гледки към хотели, конгресен център, музикалния фонтан и разбира се Вечния град. А в обиколката си на нощен Самарканд – осветеният площад Регистан с музика, главният пазар с музика и светлинното шоу, ще ви потопи в ориенталска нощна атмосфера.
По-късно ще имате възможност да се докоснете до вълнуващия майсторски клас по калиграфия "Напиши името си" (предлага се на място). Професионален калиграф ще ви научи как да изпишете красиво името си с арабски шрифт на хартия. Това е медитация, която ще ви даде незабравимо изживяване, ще успокои ума ви, ще избистри мислите ви и зареди с положителни емоции. Калиграфът Абдужалил Ергашев ще ви подари талисман за късмет, любов, здраве, богатство или друг – по ваш избор.
Вечеря (пакет "Вечери"). Нощувка в района на Самарканд.
 
Ден 8 Полет до България
Закуска.
Свободно време за разходка или шопинг.
Трансфер до летището. Полет към София.

Цената включва
♦ ДВУПОСОЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ
♦ ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ: 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.
♦ TРАНСФЕР: летище - хотел - летище (модерен автобус с климатик; влак).
♦ НАСТАНЯВАНЕ: отлични 4* хотели според местната категоризация.
♦ ХРАНА: 7 закуски в хотелите.
   БОНУС – 2 ВЕЧЕРИ: Традиционна вечеря в узбекско семейство; Вечеря във NDB Madrasa с фолклорна програма.
♦ ВОДАЧ С БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ще ви придружава и дава подробна информация по време на програмата.
♦ НЕЗАБРАВИМИ ЕКСКУРЗИИ:
  • обиколка на Самарканд;
  • обиколка / чаена церемония на Бухара;
  • обиколка на Ташкент.

Цената не включва
♦ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (ЛЕВ ИНС АД с покритие 10 000 евро):
   • за лица до 70 г.: 24 лв.         
   • за лица, навършили 70 г.: 48 лв. (двоен размер)
♦ ДОПЛАЩАНЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНО НАСТАНЯВАНЕ (в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 549 лв.
♦ ЗАСТРАХОВКА "Отмяна на пътуването".
♦ БАКШИШ: екскурзоводско обслужване и шофьор.
 
ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ:
♦ ТАШКЕНТ         (2 нощувки)  The Elements 4*
♦ БУХАРА             (2 нощувки)  Sahid Zarafshan 4*
♦ САМАРКАНД  (3 нощувки)  Wellness Park 4*
 
Допълнителни екскурзии
♦ Пакет "ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ": 399 лв.
   • Обиколка на Бухара;
   • Национален парк "Ugam Chatkal";
   • Дегустация на вино във винарна Bagizagan;
   • Нощен Самарканд;
   • Вечерна разходка с лодка в Самарканд. 

♦ Пакет "ВЕЧЕРИ": 299 лв.

♦ Или обединени двата пакета в "МЕГА ПАКЕТ": 679 лв.
Условия
Условия за плащане: 
400 лева депозит при записване и сключване на договор и пълно плащане 45 дни преди заминаване.
 
Срок за уведомяване при неодстигнат минимален брой туристи по програма:
20 дни преди датата на отпътуване. Офертата важи при минимум записани 20 туристи.
 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
  • От деня, следващ деня на плащане на Депозита до 44 ден преди датата на пътуването – 35% от общата цена на пътуването по Договора
  • между 28 дни и 43 дни преди датата на пътуването – 50% от общата цена на пътуването по Договора
  • между 16 дни и 27 дни преди датата на пътуването – 70 % от общата цена на пътуването
  • между 9 дни и 15 дни преди датата на пътуването – 80 % от общата цена на пътуването
  • по-малко от 9 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата цена на пътуването
  • смяна или корекция на име се начислява такса спрямо тарифата на авиокомпанията превозвач
Използвани транспортни средства по програмата: самолет, автобус

Необходими документи за пътуването:
  • международен паспорт с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването;
  • За деца до 18 г., които пътуват с един родител или без родители – изисква се нотариално заверено пълномощно /от единия или двамата родители – зависи от конкретния случай/
  • За деца, при които родителите имат различни фамилии – необходимо е да се носи копие на акта за раждане на детето, в който са вписани родителите 
Забележки:
  • Авиокомпанията има правото на смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно
  • Туроператорът не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите.
  • Туроператорът не носи отговорност за туристи, които не са допуснати от  гранични власти.
Полетно разписание: 
Подлежи на уточнение 


47/01
 
Етикети
uzbekistan , ekskurzia do uzbekistan , екскурзии узбекистан , екскурзии узбекистан , uzbekistan , 2019 в узбекистан - съкровищница на световната култура , екскурзии , ekskurzia do uzbekistan , екскурзии до узбекистан 2024 , екскурзия до узбекистан 2024 , екскурзия до узбекистан , узбекистан - съкровищница на световната култура , екзотични екскурзии 2024 , узбекистан 2024 , екскурзия до узбекистан , туркменистан , екскурзии узбекистан , узбекистан , узбекистан екскурзии , екзотични пътувания 2024 , екскурзии узбекистан , узбекистан екскурзии , узбекистан и туркменистан , toptravels , ekskurzii uzbekistan , екзотични екскурзии с водач , екскурзия до узбекистан , екскурзия до узбекистан , екскурзии узбекистан , екскурзия до узбекистан , екскурзии узбекистан , оферти узбекистан , узбекистан екскурзии , узбекистан и туркменистан , ekskurzii uzbekistan , екскурзии узбекистан , туркменистан екскурзии , 2024 в узбекистан , узбекистан
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах