ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

Филипини – с Пуерто Принцеса, Боракай и Ел Нидо

Оферта номер: Е3363
Вид транспорт: Самолет Самолет
12 дни-9 нощувки/Сезон 2024
София – Истанбул – Манила - Себу - Истанбул – София
Цена от: 5890.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
14.10.2024 5890.00 BGN Запитване


Програма
1 ДЕН
.

1 ден 14.10.2024 София – Истанбул
Полет София – Истанбул /21:35-22:35/

2 ден 15.10.2024 Истанбул - Манила
Полет Истанбул – Манила /02:20 – 19:10/. Трансфер до хотела.

3 ден 16.10.2024 Манила
Закуска. Започваме със стария крепостен град Интрамурос, който е бил и център на Манила. Докато се разхождаме, впечатление прави запазената колониална архитектура. Ще посетим Манилската катедрала, ще разгледаме монумента Манила 1945, в памет на жертивите от Втората световна война. По желание може да влезете и в църквата Св. Августин (обект на ЮНЕСКО) или музея за испански мебели Каса Манила. След чаша хубаво кафе в известното епископско кафене Delle Mitre, ще посетим магазин-музеи за ръчно направени мебели и изделия от дърво от филипински майстори. След обиколката ще имаме време за разходка из парка Ризал, известен още като Лунета парк. Той е популярно място за разходки както на местните жители, така и на туристите. Посветен на филипинския национален герой д-р Хосе Ризал, паркът разполага с градини, паметници и музеи, както и зони за отдих и открити пространства за различни събития.

4 ден 17.10.2024 Манила – Пуерто Принцеса
Закуска. Трансфер до летището до Пуерта Принцеса. Крайбрежният град на остров Палаван е сред най-предпочитаните дестинации за почивка. Известен като един от най-чистите и зелени градове в страната. Обиколката си ще започнем с Градината на пеперудите и племенно селище Палаван. Градината е убежище на някои изчезващи видове пеперуди, а посетителите могат не само да се насладят на красотата им, но и да проследят целия процес на живот. Разбира се, може да видим и други обитетели като богомолката, бръмбър елен, гущери и др. Известна като „Последната граница на Филипините“ тя е приютила и уязвими, изчезващи видове като палаванска мечка котка, филипински соленоводен крокодил и палавански паунов фазан. В племенното село ще можете да общувате с местните хора от племето Palaw'an и ще научите повече за техния бит и начин на живот.

5 ден 18.10.2024 Пуерто Принцеса – Подземната река – Ел Нидо
Закуска. Днес ще се насочим към Ел Нидо, но преди това ще посетим едно от местата във Филипините, включено в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство през 2012 г. и гласувано за едно от Новите 7 чудеса на природата - подземната река Пуерто Принцеса. Националният парк “Подземна река Пуерто Принцеса“ обхваща една от най-впечатляващите пещерни системи в света, включваща грандиозни варовикови карстови пейзажи, допълнени от гъста растителност и вековни гори. Акцентът на тази подземна речна система е, че тя се влива директно в морето, като солената ѝ долна половина е подложена на приливно влияние, което я отличава като значим природен глобален феномен. Паркът се намира в планинската верига Сейнт Пол на западния бряг на остров Палаван. Пещерата на подземната река е дълга повече от 24 км и съдържа подземен участък от река Кабаюган с дължина около 8 км. Пещерата включва големи образувания от сталактити и сталагмити и няколко големи камери, включително 360-метровата Италианска камера с приблизително 2,5 милиона квадратни метра обем. Това е една от най-големите пещерни стаи в света. До откриването на подземна река през 2007 г. на мексиканския полуостров Юкатан, тази река в Пуерто Принцеса се смяташе за най-дългата подземна река в света. Паркът около входа на реката съдържа пълна екосистема от планина до море. В  крайбрежната мангрова гора се намират местообитанията на диви животни като гущери, змии, раци и маймуни в естествената им среда. В тропическите гори обитават над 250 вида птици и 30 вида бозайници, сред които редки видове като белогръд морски орел и дългоопашатият макак,  единственият примат, открит в района и много други. С малки лодки от Сабанг, оборудвани с аудиогайдове със слушалки, жилетки и каски ще влезем на около 1 км навътре в пещерата, за да разгледаме причудливия пейзаж от сталагмити и сталактити, оформени като зеленчуци, динозаври, Исус и други, придружени от хилядите лястовици и прилепи, които се носят из тунелите. Тъй като се изчаква ред за лодките, при възможност ще направим кратък тур с лодка в Мангровата гора на Сабанг. След обиколката се връщаме до основния плаж и отпътуваме за Ел Нидо, като по пътя ще спрем за обяд в някой от местните ресторанти. Пристигане в Ел Нидо и настаняване в хотел.

6 ден 19.10.2024 Ел Нидо
Закуска. Днешният ден ще плаваме до плажове и лагуни, част от известния архипелаг в Палаван – Бакуит. С традиционна лодка ще можем да видим десетки островчета, пръснати из тюркоазените води – любимо място за гмуркачите и търсачите на най-красивите плажове. Част от раходката ни са остров Дилумакад, известен също като остров Хеликоптера и спечелил името си от формата, която приема, когато се гледа от разстояние от хеликоптер, Скрития плаж, Тайния плаж, Светилището Матинлок (или лагуната Кадлао), плаж Талисай. Почти навсякъде има възможност за шнорхелинг - наблюдаване на твърди и меки корали, тропически риби и, при късмет, огромни костенурки. За да отпочинем ще обядваме, а около 16:30 ч. ще се върнем в Ел Нидо.

7 ден 20.10.2024 Ел Нидо – Бакуит
Закуска. Днес ще посетим и други части на Бакуит -  Голямата лагуна на остров Минилок, остров Шимизу, Тайната лагуна, плаж Седем командоси, Кораловите градини на Минилок (зона за гмуркане с шнорхел). Желаещите отново могат да опознаят Голямата лагуна и на каяк.

8 ден 21.10.2024 Ел Нидо – Боракай
Закуска. Трансфер до летището за полет до Катиклан, а след това ще имаме трансфер по вода до Боракай. Един от най-известните острови във Филипините предлага невероятна природа с пясъчни плажове и кристална вода, множество забавления и възможности за водни спортове. Не е случайно, че през годините печели награди за най-добър остров на различни престижни туристически издания. Превърнал се в емблематичен за Филипините, Боракай е сцена на редица филмови продукции и привлича хиляди туристи. Ще се настаним в хотел на т. нар. Белия плаж, който е един от най-популярните тук.

9 ден 22.10.2024 Боракай
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.

10 ден 23.10.2024 Боракай
Закуска. Още един ден, през който ще може да си почиваме на плажа.

11 ден 24.10.2024  Боракай – Себу – Истанбул
Закуска. Трансфер до пристанището за отплаване към Катиклан, а оттам за полет до Себу. Провинция Себу се намира в регион Централни Висаи и се състои от основен остров и 167 околни острова. Нейната столица и най-голям град е Себу Сити, наричана още "кралицата на Юга", е най-старият град и първа столица на Филипините . Градът е  основен център на търговията,  образованието и индустрията във Висаите. Това е и една от най-развитите части на страната, като тук са концентрирани туризъм, корабоплаване, производство на мебели и моден дизайн. По време на обиколката ще разгледаме някои от забележителностите в Себу – цветните градини Sirao в планината над града, Даоисткия храм, построен от местното китайско общество, най-старата църква във Филипините – базиликата Санто Нино, Кръстът на Магелан, катедралата на Себу. За финал ще вечеряме в някой от многобройните известни ресторанти в града за т.н. специалитет Lechon – бавно изпечено прасе, с хрупкава коричка. След вечеря трансфер до летището за полета ни до Истанбул.

12 ден 25.10.2024
Полет Себу – Истанбул /01:50-12:40/ и Истанбул – София /19:05-20:20/.

Важно!
Препоръчваме да вземете акваобувки, блуза/тениска за плуване с UV защита, маска и шнорхел, малки плавници /по желание/, водонепромокаема чанта, водоустойчив калъф за телефон, универсален адаптор за контакт, водоустойчива камера/фотоапарат (препоръчително)

Цената включва
  • Самолетни билети София – Истанбул – Манила - Себу - Истанбул – София с Турски авиолинии с вкл. 25 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж
  • Вътрешен полет Манила – Пуерто Принцеса с чекиран багаж до 20 кг и 7 кг ръчен;
  • Самолетен билет Ел Нидо – Катиклан с вкл. 20 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж;
  • Самолетен билет Катиклан – Себу с вкл. 20 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж;
  • 2 нощувки с 2 закуски в Манила, хотел Hotel101 Manila 3* или подобен;
  • 1 нощувка със закуска в Пуерто Принцеса, хотел Palawan Uno Hotel 3*или подобен
  • 3 нощувки с 3 закуски в Ел Нидо, хотел Coral Cliff Hotel 3* или подобен;
  • 3 нощувки с 3 закуски на Боракай, хотел Henann Palm Beach Resort 5* или подобен;
  • 2 обяда;
  • Обиколка на старата част на Манила с местен екскурзовод;
  • Обиколка в Пуерто Принцеса с местен екскурзовод – с посещение на Еко -градината на пеперудите и Крокодилската ферма /входните такси се заплащат на място/;
  • Посещение на подземната река в Пуерто Принцеса – едно от 7-те нови чудеса на света;
  • Обиколка на Себу с местен екскурзовод;
  • Трансфер с лодка Катиклан – Боракай - Катиклан
  • Всички останали трансфери по програмата;
  • Местен екскурзовод на английски език;
  • Медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 Евро със ЗД Евроинс
  • Тур мениджър


Цената не включва
  • Напитки по време на храненията
  • Допълнителни екскурзии
  • Вечеря в местен ресторант в Себу
  • Входове и такси при посещението на крепостния град Интрамурос, с изключение на Fort Santiago и Baluarte de San Diego – ок. 500 песо (ок. 16 лв.) на човек;
  • Входните такси в Пуерто Принцеса – ок. 200 песо (ок. 7 лв.) на човек;
  • Входни такси в Себу - ок. 200 песо (ок. 4 лв.) на човек;
  • Тур с лодка в Мангровата гора при подземната пещера – 350 песо (ок. 12 лв.) на човек
  • Доплащане за мед. застраховка за лица от 65 до 74 г. – 15 лв.
  • Доплащане за мед. застраховка за лица от 75 до 85 г. – 45 лв.
  • Сервизно обслужване – 70 долара на човек, заплащат се от България
  • Застраховка Отмяна на пътуване – препоръчително
  • Горивна такса
  • Избор на седалка в самолета (авиокомпаниите ги разпределят на случаен принцип) - цена на запитване
  •  
 
Условия:
Екскурзията се осъществява при 12 пълно платили. 
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой – 20 дни преди датата на отпътуване.
Допълнителните екскурзии се заявяват и потвърждават от България.
Възможно е да има промяна в летищните такси. Ще бъдете уведомени до 21 дни преди началото на екскурзията.
Възможно е хотелът да бъде сменен с друг от същата категория.
Възможна е промяна в часовете на полетите и в дните на провеждане на екскурзиите.
За пътуването е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България.
Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,81 лв. за щатски долар към 19.01.2024 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
Не са необходими ваксинации.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител.

Агенцията предлага застраховка Анулиране и прекратяване на пътуването.
 
Горивни такси:
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията и круизната компания могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.
 
Резервации:
При резервация се заплащат 2000 лв.
Пълно плащане 45 дни преди датата на отпътуване.
                                                                          
Хотели
Цени за ранни резервации до 30.04.2024 (или до изчерпване на промоционалните места)
На човек в двойна стая Единична стая
5890 лв. 6790 лв.
Настаняване на 3-ти възрастен на допълнително легло и дете (2-11,99 г.) – на запитване
 
Стандартни цени
На човек в двойна стая Единична стая
6090 лв. 6890 лв.
Настаняване на 3-ти възрастен на допълнително легло и дете (2-11,99 г.) – на запитване
 
Хотели по програмата:
Манила – хотел Hotel101 Manila 3*  или подобен
Пуерто Принцеса – хотел Palawan Uno Hotel 3* или подобен
Ел Нидо – хотел Coral Cliff Hotel 3* или подобен
Боракай – хотел  Resort Henann Palm Beach5*  или подобен


37/02
 
Етикети
почивка на филипините , екзотична екскурзия до филипините , philippines 2024 , почивка филипините , екскурзии филипините , екскурзии сингапур , ekskurzii do philippines , ekskurzii do philippines , ekskurzii filipini , екскурзия до филипините 2024 , екзотика 2024 , екскурзии филипини , почивка на филипините , филипините 2024 , ekskurzii filipini , екскурзия до филипините , оферти филипините , philippines 2024 , екзотични екскурзии 2024 , почивка о-в палаван, филипините , екскурзия до филипините , почивка на филипините , pochivka philippines , почивка на филипините , ekskurzii do philippines , филипини 2024 , екскурзия до филипините , palawan uno hotel 3* , почивка филипините , екскурзия до филипините , екскурзия до филипините , hotel101 manila 3* , ранни записвания 2024 , pochivka philippines , екскурзии филипините , почивка филипините , оферти екзотика , почивка филипините , pochivka philippines , екскурзия до филипините , resort henann palm beach5*, о-в палаван, филипините , ekskurzii do philippines , екскурзия до филипините 2024 , pochivka philippines , coral cliff hotel 3* , екскурзия до о-в палаван, филипините , екскурзия до филипините , филипините 2024 , екзотични пътувания 2024 , екскурзия до филипините , екскурзии филипините , екзотична екскурзия до филипините , екскурзии филипините , toptravels , екскурзия до филипините , оферти филипини
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах