ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

Куба – любов завинаги с водач

Оферта номер: П62558
Вид транспорт: Самолет Самолет
12 дни/ 9 нощи
12 дни / 9 нощувки; 25.03.2017/ 04.12.2017
Екзотична екскурзия в Хавана и почивка във Варадеро
Цена от: 3595.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма
Програма:

1-ви ден: София - Истанбул - Хавана

Излитане в 21.35 ч. от летище София с полет на авиокомпания TURKISH AIRLINES. Кацане в Истанбул в 00.10 ч. Излитане в 02.10 ч. за Хавана.

2-ри ден: Хавана
Кацане на летище Хосе Марти Хавана в 09.00 ч. Начало на панорамна обиколка на Хавана /включена в пакетната цена/, обхващаща съвременната част на Хавана – Хаванският Университет, Площадът на Революцията, известната крайбрежна улица 23, гробището Христофор Колумб, кварталът Ведадо и първият хотел Хилтон, построен през 1958 г. Спирка на колониалната част на града, минавайки покрай Ел Капитолио, сградата на Театъра и Централния парк. Следва свободно време, предвидено за обяд и за почивка. Обиколката продължава с булевард Малекон и историческата и колониална част на града (UNESCO), която се отличава със сгради от различни епохи и векове и други интересни обекти. Акцентът на тази част от тура ще паде върху сградата на Големия театър и Капитолия. Следва кратко разглеждане на пристанищния район и някой от площадите на града. Настаняване в хотел. По желание посещение на нощно заведение, където може да послушате салса, а по - смелите могат и да се включат в танците. Нощувка.

3-ти ден: Хавана – Пинар дел Рио - Винялес - Хавана - кабаре Тропикана
Закуска. Еднодневна екскурзия до Пинар дел Рио /включена в пакетната цена/, най-известната западна провинция на Куба, известна с най - качествената тютюнева плантация в света. Посещение на фабрика за производство на цигари и запознаване с работния процес. Продължаване за долината Винялес и спирка на Лос Хасминес за панорамна гледка към уникалния и живописен пейзаж на долината и нейните скални причудливи образования „Моготес“, естествено изваяни от природата. Следва разходка с лодка по подводна река в Индианската пещера. По желание спирка за обяд в местен ресторант. Посещение на праисторическите стенописи (пещерни рисунки върху най - древните скали в страната). Спирка и в селището Винялес за разходка. Връщане в хотела в Хавана. Потопете се вечерта в незабравимата атмосфера на шоу от ритми, цветове и многообразие на най - известното кабаре на Карибите – Тропикана, разположено на открито в една екзотична тропическа градина (срещу допълнително заплащане). Нощувка.

4-ти ден: Хавана
Закуска. Начало на втора обиколка на Хавана, която предвижда посещение на всички площади в Стария град, който през 1982 г. е вписан в листата на UNESCO за световно и културно наследство. Обиколката включва основните забележителности на Стария град, сред които крепостта Сан Салвадор, дворецът Вилануева, Ел Темплете и Градския музей. Програмата предвижда и посещение на Музея на рома и фабрика за производство на тютюн. Следва свободно време за обяд и разходка в столицата. По желание - урок по салса /1 час/, разходка в стар модел американска кола /1 час/. Връщане в хотела. Нощувка.
 
5-ти ден: Хавана - Варадеро (All Inclusive)
Закуска. Напускане на хотела и отпътуване в посока Варадеро – раят на Карибско море в провинция Матансас. Програмата предвижда фотопауза на панорамата Бакунаягуа, откъдето се разкрива прекрасна гледка към морето от една страна и към долината Юмури от друга страна, която е втората по красота и мащаб в Куба след долината Винялес. Обиколка на Варадеро с посещение на къщата на Ирене Дюпон, за която казват, че е била притежание на най – могъщия в САЩ мафиотски бос Ал Капоне. Настаняване в хотел в курорта Варадеро, славещ се с фините бели пясъчни брегове и прозрачни води, които го нареждат сред челната тройка на най – романтичните плажове в света. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден: Варадеро (All Inclusive)
Закуска. Свободен ден, в който можете да изживеете съкровените си мечти, отпуснати блажено в хамак с кубинска пура и освежаващ коктейл от екзотични плодове, а вечерта, без колебания, да се отдадете на лудите страсти, които Карибско море разпалва. По желание и срещу допълнително заплащане допълнителна екскурзия. Обяд. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден: Варадеро (All Inclusive)
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане допълнителна еднодневна екскурзия /8 часа/: разходка с катамаран до остров Кайо Бланко. Едно незабравимо пътуване на борда на катамаран, в което ще имате възможност да поплувате с делфини, да се потопите в кристалните води на Карибско море, да почувствате жарките лъчи на слънцето докато лежите на белопясъчен плаж и да се насладите на вкусен обяд с морски дарове. Обяд. Вечеря. Нощувка.

8-ми ден: Варадеро (All Inclusive)
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане допълнителна екскурзия. Джип сафари, което ще ви отведе до скритите съкровища на острова. Ще преминете по черни пътища край каменни кариери, палмови гори и живописни селища. Програмата предвижда и кратка спирка, край една от лазурно сините лагуни и време за гмуркане (включена екипировка). Сафарито отвежда и към долината Юмури, където ще направите спирка за обяд и езда в землището на местно ранчо. Обяд. Вечеря. Нощувка.

9-ти ден: Варадеро (All Inclusive)
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане допълнителна екскурзия до трите забележителни градове /продълж. 14 часа/ – Тринидад, Сиенфуегос и Санта Клара. Заменете един ден от почивката си, за да опознаете историята и културата на Куба. Екскурзия, която отвежда до автентични градове, съхранили важни исторически паметници. Отпътуване за Санта Клара, прекосявайки историческата Долина (UNESCO) със старите плантации на захарна тръстика. Пристигане в Санта Клара, последното място, където е пребивавал Че Гевара с посещение на Мавзолея и Музея, посветен на неговия изключителен живот. Следващата спирка е в град Тринидад (UNESCO), създаден през 1514 г., градът се развива благодарение търговията със захар. Програмата включва разходка из колоритните улички на Стария град, площад Майор, Катедралата, Канчанчара бар – стара хасиенда с атмосфера от XVIII в., където можете да дегустирате уникален коктейл с ром. Големите имения тук са доказателство за богатството на жителите на града. По време на екскурзията е предвиден обяд. Пътуването продължава към красивия Сиенфуегос - „Перлата на юга”, разположен в красив залив, пазен от крепостта Хагуа и известен с красивата си архитектура. Туристическа програма, включваща посещение на парка Хосе Марти, главния площад със сгради - шедьоври от XIX и XX в., театъра Томас Тери, Двореца на Долината, построен между 1912 и 1917 г. Късно вечерта връщане във Варадеро. Обяд. Вечеря.

10-ти ден: Варадеро (All Inclusive)
Закуска. Плаж, лазурно крайбрежие или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Гуама за посещение на ферма за крокодили и селището Тайно. Обяд. Вечеря. Нощувка.

11- ти ден: Хавана - Истанбул - София
Закуска-сух пакет. Отпътуване за Хавана и трансфер до летище Хосе Марти и полет за Истанбул в 10.00 ч.

12-ти ден:
Кацане в Истанбул в 09.15 ч. Полет за София в 19.25 ч. и кацане на летище София в 20.45 ч.


Ранни записвания: отстъпка 130 лв. до 16.01.2017г. за дата на тръгване 25.03. и до 21.03.2017г. за дата на тръгване 04.12.!

Дата:  Цена: 
25.03.2017  3595 лв.
04.12.2017 3765 лв.
 


Пакетна цена включва:
- самолетен билет на TURKISH AIRLINES София – Истанбул – Хавана – Истанбул – София
- летищни такси
- 9 нощувки със закуска, от които:
  *3 - в Хавана в хотел 4****
  *6 – във Варадеро в хотел 4**** на база All inclusive
- 5 обяда
- 6 вечери
- всички трансфери, упоменати в програмата
- туристическа програма – панорамна обиколка на Хавана /2-ри ден/, пешеходна обиколка на Хавана /4-ти ден/, еднодневна екскурзия до Пинар дел Рио /3-ти ден/, обиколка на Варадеро с посещение на къщата на Дюпон /5-ти ден/
- екскурзоводско обслужване на испански/английски език с превод на български език
- водач – преводач от агенцията

Цената не включва:
- входна виза за Куба – официална такса 40 USD при подаване на документите от туристическата агенция
- изходна такса от Куба – 25 USD (заплаща се на летището при излитане от Хавана)
- бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 35 EUR /заплащат се с основния пакет/.
 
Допълнителни мероприятия:
посещение на нощното шоу в кабаре Тропикана (цената включва шоу, ¼ бутилка ром, мини бутилка пенливо вино марка Freixenet, трансфер) – 135 EUR при мин. 2 тур.,
- урок по салса /1 час/ - 15 EUR
- разходка в стар модел американска кола /1 час, 4-ма на кола/ - 15 EUR на турист
- разходка с катамаран до остров Кайо Бланко с обяд и коктейли – 115 EUR
- еднодневна екскурзия Тринидад, Сиенфуегос и Санта Клара с включен обяд – 135 EUR
- Джип сафари с гмуркане, езда и обяд – 105 EUR
- екскурзия до Гуама за посещение на ферма за крокодили и селището Тайно – 90 EUR.

За всички допълнителни екскурзии се изисква предварителна резервация и плащане с основния пакет.

Хотели по програма:
хотел H-10 Panorama 4**** (www.h10hotels.com/en/havana-hotels/h10-habana-panorama) или подобен в Хавана
хотел Iberostar Tainos Crystal Spa - 4**** (www.iberostartainos.com-varadero.com) или подобен във Варадеро.

Доплащане за: 
- единична стая – 745 лв.
- медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR – 25 лв., над 65 г. – 37 лв., над 70 г. – 50 лв.
- при недостигнат мин.брой от 15 туристи и при записани не по – малко от 12 тур. – 90 EUR

Минимален брой туристи за осъществяване  на екскурзията: 15 туристи
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата.
 
Начин на плащане: депозит – 50 % от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

Полезна информация за дестинацията : 

Ако сте се приготвили за екзотично пътуване до една от най-прекрасните карибски страни, ви очаква  умерен субтропичен климат и 330 слънчеви дни в годината. В Куба обикновено няма голяма разлика между дневните и нощните температури. През лятото средните температури са около 27 °C, а през зимата не повече от 20°C.
Куба се радва на два сезона – дъждовен и сух. Сухият сезон продължава от ноември до април, а дъждовният от май до октомври. Този период съвпада със сезона на ураганите, които се проявяват най-активно в месеците от август до октомври. Добре е да знаете, че най-влажният период на острова е от май до юни, особено ако сте се запътили към столицата Хавана.
Активният туристически сезон в Куба е около месеците юли и август и Коледните и Великденските празници. През този период освен непоносима горещина, ви очакват по-високи цени и много повече туристи. Съветваме ви, ако не държите да пътувате през този период, да посетите страната от януари до март, когато времето е топло и същевременно няма толкова много туристи, както и опасност от урагани. Фестивалите в Куба се провеждат през цялата година, така че любителите на местната култура могат да се възползват от чудесните прояви по всяко време. 

Пари и разходи за Куба
 В Куба в обръщение са две валути - кубинският конвертируем песос (CUC) и кубинският песос (CUP). Повечето цени в страната са обявени в конвертируем песос, макар, че често може да се случи да си купите на улицата храна и напитки във втората валута. Конвертируемият песос не се използва извън територията на Куба. В случай, че в края на престоя ви имате от местната валута, можете да я обмените на летището, преди да напуснете страната. 
Съветваме ви да не обменяте пари на улицата, тъй като можете да станете жертва на измама. В Куба е забранено свободното обръщение на всички видове валута. Можете да купите конвертируем песос единствено с евро, британски лири, канадски долари и швейцарски франкове. В страната се приемат основните международни кредитни карти VISA, MASTER, Diners CLUB, като единственото и най-важно условие е те да не са издадени от американски банки.
През последните години, банкоматите станаха много по-надеждни, но все пак най-добре е да се възползвате от тях в столицата Хавана и Сантяго де Куба.
В сравенение с други латиноамерикански дестинации, Куба не е сред най-евтините дестинации за пътуване. Ако разполагате с ограничен бюджет, бихте могли да отседнете в скромни хотелчета за цени между 15 и 25 USD на вечер. В хотелите от средна категория можете да си намерите стая между 25 и 100 USD, а в случай че предпочитате луксозната почивка се пригответе да платите над 100 USD за стая на вечер. 
Разходите за храна отново варират – в по-скромни заведения за хранене можете да похарчите от 5 до 10 USD , в ресторантите от средна класа от 10-20 USD и в луксозните над 20 USD на човек. 



НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
*Паспортен и визов режим: необходима е виза за пътуването.За издаването на кубинска туристическа виза е необходимо да се представят валиден задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване.
*Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към крайната дата на пътуване; няма санитарни и медицински изисквания за пътуване до Куба. 

35/01

Етикети
хавана , лос хасминес , varadero , pochivka na toplo , евтини екзотични почивки , ekskurziq do havana , пътуваме за куба , екскурзия до варадеро с екскурзовод , екскурзия до куба , прадо авеню , екскурзия до куба с водач , тропикана , cuba , пинар дел рио , тринидад , дворецът вилануева , ekskurziq do havana 2017 , trinidad , почивка в хавана с водач , евтини почивки , евтини почивки , екскурзия до хавана , evtini ekzotichni pochivki , екскурзия до куба с екскурзовод на български , прадо авеню , varadero , почивка във варадеро , салса екзкурзия 2017, екскурзия до варадеро с водач , pytuwane do kuba , самолетни екскурзии 2017 , cuba , почивка в хавана с екскурзовод , почивка на карибите 2016 , гробището христофор колумб , екскурзия до хавана с водач , екскурзия на карибите 2017 , долината винялес , моготес , крепостта ел моро , екскурзия до варадеро , почивки в куба 2017 , почивка на варадеро , pochivki v cuba 2017 , перлата на юга , pytuvane do kuba , екскурзии до куба 2017 , евтини почивки до куба , екскурзия на карибите , pochivka na karibite 2017 , kuba , ekskurziq do havana s ekskurzowod 2017 , ел капитолио , pochivka v kuba , ekskurziq na toplo , ekskurzia do kuba 2017 , ekskurziq na karibite , pochivka v cuba pochivka v cuba 2017 , havana , екскурзия до хавана с екскурзод на български , варадеро , почивка в хавана 2016 , ekskurziq do havana s ekskurzovod , почивка на карибите , пътуване до хавана , почивка в хавана , кубинска салса
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах