Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Екскурзия във Виена 55+ и приятели

Оферта номер: П62682
Вид транспорт: Автобус Автобус
8 дни/ 7 нощи
Лято/Есен 2015/7 нощ
Почивка във Виена 55+
Цена от: 688.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма
Златна възраст 55+ и приятели във Виена с автобус без ограничения във възрастта
 
Програма

1-ви ден

05:00 ч.  – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят/ 08:00 ч. – отпътуване от София – от Централна автогара София –сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 07:30 ч. Вечерта - пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща с екскурзовод на български – стария град, Катедралата, Рибарските кули, хълма Гелерт с цитаделата, Парламента. Възможност за разходка с корабче по Дунава (цената на билета за корабчето, която е около 13 евро, не е включена в цената на екскурзията).  Около обяд - отпътуване за Виена. Вечерта – пристигане, настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден
Закуска. Обиколка на Виена - панорамна обиколка с екскурзовод: двореца Белведере, Ринга – двореца Хофбург, паметника на Мария-Терезия, Операта, Парламента, Кметството, Университета, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер; пешеходна разходка из стария град: ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Свети Стефан”, Фигарохаус, градския парк със статуята на Йохан Щраус.Свободен следобед или факултативно разглеждане с екскурзовод на двореца Шьонбрун (с доплащане 24 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в двореца, която е около 13 евро, се плаща на място, посещението се организира при минимум 20 участника). Вечеря.  Нощувка.

4-ти ден
Закуска. Свободен ден във Виена  или туристическа програма по желание –  екскурзия „Виенска гора” - манастира „Св. Кръст”,  ловната резиденция Майерлинг  (където се самоубива престолонаследникът Рудолф) и Баден – живописно курортно градче в околностите на Виена – доплащане 38 лв за възрастни и 28 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се  заявява и заплаща  в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български. Следобед - завръщане във Виена. Свободно време. Вечеря. Възможност за посещение на концерт в двореца Ауерсперг (творби на Моцарт и Щраус) – цена 60 лв на човек, деца до 12 г. – 36 лв.  При група от над 15 човека се осигурява безплатен трансфер хотел – двореца Ауесперг – хотел. Нощувка.

5-ти ден
Закуска. Свободен ден във Виена или туристическа програма по желание – екскурзия до манастира в Мелк и долината Вахау с разглеждане на манастира и градчетата Дюрщайн и Кремс - доплащане 38 лв за възрастни и 28 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се  заявява и заплаща  в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български. Бенедиктинското абатство в Мелк е  най-големият манастир в Австрия, разположен  на скалист хълм над Дунава. Дюрщайн е обвеяният в легенди град, в който е бил заточен Ричард Лъвското сърце на връщане от Третия крастоносен поход, градът е запазил средновековния си център и днес е  известен с  производството на вино и на кайсиева ракия. Кремс е прекрасен град, живописно разположен на левия бряг на Дунава, който много отдавна, по време на Бабенбергите, е бил за кратко дори столица на Австрия. Завръщане във Виена – около 14.00 – 15.00 ч. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден
Закуска. Свободен ден във Виена или туристическа програма по желание – полудневна екскурзия до Клостернойбург  – доплащане 30 лв за възрастни и 20 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се  заявява и заплаща  в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод.  Клостернойбург е манастир - дворец, наричан с право Виенският Ескориал. Манастирът е основан през 1114 г. от Леополд III Австрийски – Св. Леополд, светецът – закрилник на Австрия. В началото на XVIII век, император Карл VI, бащата на Мария Терезия, построява императорското крило и така сградата се превръща в манастир – дворец, следвайки испанската традиция. Интериорът на двореца разкрива прекрасни колекции от мебели, гоблени,бижута, корони и други регалии на властта, църковна утвар, ръкописи, книги и пр.  Около 13.00 ч. – завръщане във Виена. Свободен следобед. Вечеря. Нощувка.

7-ти ден
Закуска. Отпътуване за Белград. Привечер - пристигане в Белград. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

8-ми ден
Закуска. Панорамна обиколка на града – Църквата „Свети Сава”, Площада на републиката със статуята на княз Михайло, пл. „Теразие”, Операта, Парламента на Сърбия (Скупщината), пл. „Никола Пашич”, посещение на крепостта ’’Кале мегдан”. Свободно време за обяд.  Около 14.00 ч. отпътуване за България. Вечерта – пристигане в България.

Пакетни цени

21.07.2015 - 28.07.2015:  688 лв.
25.08.2015 - 01.09.2015:  688 лв.
29.09.2015 - 06.10.2015:  688 лв.
06.10.2015 - 13.10.2015:  688 лв.


Цена за деца до 18 г. в стая с 2- ма възрастни - 618 лв.
Цена за деца до 18 г. в стая с 1 възрастен - 638 лв.
Доплащане за индивидуална стая – 185 лв.
Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 260 лв. 

Цената включва:

- Транспорт с луксозен автобус;
- 5 нощувки със закуски и вечери във Виена, в хотел 3 звезди периферно разположен;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Будапеща, в хотел 3 звезди периферно разположен;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Белград, в хотел 3 звезди периферно разположен;
- Обиколка на Будапеща с екскурзовод на български;
- Обиколка на Виена с екскурзовод на български;
- Обиколка на Белград с екскурзовод на български;
- Водач – придружител

Цената не включва:
- Обеди по програмата
- Обявените специално, че са с доплащане допълнителни екскурзии;
- Застраховка „Медицински разноски при пътуване”
- Застраховка Отмяна на пътуване


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Лична карта или задграничен паспорт
- За лица под 18 год. пътуващи с единия или без двамата родители, нотариално заверена декларация от липсващия родител/и

9/07

Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах