Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Имперски тур на Мароко

Оферта номер: П62990
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 7 нощи
03.10 / 10.10 / 17.10.2017/7 нощ - Ново предложение
Екскурзия до Мароко 2017
Цена от: 1250.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма
Мароко е страна на хиляди контрасти. Тя привлича с разнообразието на релефа си, с чудесната си кухня и прекрасната си природа, с културното и историческо наследство, както и с приятния си климат – дълго и горещо лято, мека и влажна зима. Мароко е богата на аромати, контрасти, неочаквани изненади и нови познанства, пълна с пулсиращи спомени в автентичните медини и съхранените улички в градовете. Тя е модерна, бързоразвиваща се страна, на базата основно на туризма. Изключителна спокойна, страната е с тесни икономически връзки с ЕС. Тук се намират и най-красивите заливи на света, тези на Агадир. Той може да се похвали с температури, подобни на тези на Канарските острови, варират между 26-28º през август и септември и 21º през януари.

Имперски тур на Мароко с директен чартърен полет

Програма

ДЕН 1 / София – Агадир
Среща на Летище София, Терминал 1 за директен чартърен полет до Агадир, изпълняван от BH Air. Кацане на летището в Агадир. Посрещане от фирмата партньор на място, който ще бъде указан във програмата. Трансфер от летището до хотела и настаняване в хотел Argana 4*. Свободно време. Вечеря и нощувка.

ДЕН 2 / Агадир
След закуска, обзорна обиколка на Агадир, който е един от най-добрите курорти в Мароко. След обяд свободно време за плаж и почивка или възможност за допълнителна екскурзия. Вечеря в хотела. Нощувка.

ДЕН 3 / Агадир – Есауира – Казабланка (470 км)
След закуска отпътуване за Есауира и разходка в центъра на Медината (ЮНЕСКО) с нейните улици, обградени от бели къщички и заразно – сладкия начин на живот. След обиколката на града отпътуване за Казабланка. След пристигане в Казабланка обзорна обиколка на града, който е икономическата столица на кралството и най-големият космополитен град, пропит с историята на Мароко. Посещение на старата Медина и площад Мохамед V, търговската улица, минаваща покрай жилищните блокове на града, датираща още от 1930 година. Посещение на площада на Обединените нации и най-големия парк „Арабска лига“ със своите палмови дървета. След обяд отпътуване за Казабланка. След пристигане в Казабланка обзорна обиколка на града. Вечеря и настаняване в хотел Casablanka Oum Palace 4*. Нощувка.

ДЕН 4 / Казабланка – Рабат – Мекнес – Волубилис – Фес ( 210 км)
Закуска в хотела, отпътуване за Рабат и панорамна обиколка на града, включваща: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец – разглеждане отвън. Пътешествието продължава към Мекнес. След пристигане обзорна обиколка на Мекнес, наричан още „Мароканският Версай“. Мекнес е един от четирите имперски града, който е бил столица на Мароко по време на управлението на Мулай Исмаил. Обиколката продължава към светия град на Мулай Идрис, където ще има време за обяд и бързо посещение на руините на Волубилис. След разходка из руините на Волубилис отпътуване за Фес през Мекнес. След пристигане настаняване в хотел Sofia 4*. Свободно време и вечеря в хотела. Нощувка.

ДЕН 5 / Фес – Бени Мелал ( 220 км)
Закуска. Целият ден ще бъде посветен на град Фес, най-старият имперски град и трети по големина след Казабланка и Рабат, основан през 790 г. по времето на Мулай Идрис II, който в последствие става и религиозен център на Мароко. След обяд – посещение на типична фабрика за килими. Привечер отпътуване и прекосяване на планините на среден Атлас през Бени Мелал – агрокултурен център с търговия на бързо–растящи растения, намиращ се на 625 м надморска височина, наричан още „малката Швейцария”. Настаняване в хотел Chems 4*. Вечеря и нощувка.

ДЕН 6 / Бени Мелал – Узуд – Маракеш ( 230 км)
Закуска. След закуска ще имате възможност да се насладите на едно от природните чудеса на Мароко, а именно водопада Узуд. Тук могат да се видят Зелените градини, мелници, овощни градини и величественият пролом на реката Ел Адид (El Adid), на арабски Реката на робите (Slaves’ River). Самата дума Оuzoud идва от берберски и означава “маслина”, заради намиращите се тук маслинови дървета. Местни обитатели са маймуни, които дебнат туристите в ръцете и търсят нещо да отмъкнат за похапване. След обяд отпътуване за Маракеш. Вечеря и настаняване в хотел Gomassine 4*.

ДЕН 7 / Маракеш
Закуска. Целият ден ще бъде посветен на Маракеш, наричан „Перлата на запада“, с възможност за посещение на градините на Жак Мажорел. Връщане в хотел Gomassine 4* за вечеря и нощувка.

ДЕН 8 / Маракеш – Агадир (250 км)
След закуска, трансфер до летището в Агадир за полет Агадир – София с директен чартърен полет изпълняван от BH Air.

Цените са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на закуска и вечеря, с включени летищни такси

Период Човек в двойна стая Единична стая 3-ти възрастен Дете 2 – 11,99г.
03.10 – 10.10 1250 1438 1210 1135
10.10 – 17.10 1250 1438 1210 1135
17.10 – 24.10 1250 1438 1210 1135

Цената е на човек в ЛЕВА и включва:
- Самолетен билет София – Агадир – София с директен чартърен полет на авиокомпания BH Air;
- Летищни такси;
- Трансфер летище – хотел – летище;
- Регистриран багаж 20 кг. и ръчен багаж 7 кг. с размери до 60x40x30 cm.;
- 2 нощувки със закуска и вечеря в Агадир в хотел 4*;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Казабланка в хотел 4*
- 2 нощувки със закуски и вечери в Маракеш в хотел 4*;
- 1 нощувки със закуски и вечери във Фес в хотел 4*;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Бени Мелал в хотел 4*;
- Посещение и обиколка на Агадир;
- Посещение и обиколка на Есауира;
- Посещение и разглеждане на Рабат;
- Посещение и обиколка на Фес;
- Посещение и обиколка на Казабланка;
- Посещение на руините на Волубилис;
- Посещение и обиколка на Мекнес;
- Посещение и обиколка на Бени Мелал;
- Посещение и обиколка на Узуд;
- Посещение и обиколка на Маракеш;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс;
- Представител на туроператора с български език за целия престой;
- Общинска такса – 1,76 евро на ден;

Цената не включва:
- Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета; /Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.15 долара/
- Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;
- Входна такса за градините на Мажорел – 7 евро на човек – заплаща се на място;
- Входна такса на джамията „Хасан ІІ“ – 12 евро на човек – заплаща се на място;
- Бакшиши от 10/15 евро на човек за целия престой, който се заплаща на място.

* Задължително доплащане: Такса гориво в размер на 20 евро на човек.
Обявена на 04.04.2017 г. и се заплаща от всички.

Условия за резервации:
Депозит 300 лв при резервация
Доплащане 21 дни преди датата на пътуване
 
Условия за анулации:
- до 60 дни преди датата на полета: без неустойка
- от 60 до 30 дни: 100лв
- от 30 до 22 дни: 300 лв
- под 22 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сума

Полетно разписание:
За дати: 03.10 и 10.10 Превозвач: BH Air
София – Агадир 08:00 – 11:40;
Агадир – София 17:30 – 00:10;
 
За дата: 17.10 Превозвач: BH Air
София – Агадир 08:00 – 11:40;
Агадир – София 17:30 – 00:10;

Забележки:
Минимален брой за провеждане на пътуването няма. Полета и стаите в посочените хотелите или подобни са гарантирани.
Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
 
Всички екскурзии се провеждат с лицензиран екскурзовод на място с превод на български език.
Туроператора си запазва правото да прави промени в програмата.



НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Международен паспорт с валидност мин.6 месеца от датата на заминаване
- За лица под 18 год. пътуващи с единия или без двамата родители, нотариално заверена декларация от липсващия родител/и

32/08

Етикети
мароко почивки , почивка мароко , ekskurzii maroko , почивка в мароко , maroko pochivki , екскурзии мароко , тарифа , мароко имперски градове , мароко , почивка в мароко , мароко екскурзии , мароко , имперски тур на мароко , почивка в мароко имперски градове , pochivka maroko , мароко почивки , екскурзии мароко , екскурзия до мароко 2017 , маракеш , ниски цени , мароко екскурзии , maroko , мароко , почивка в мароко имперски градове , бени мелал , maroko pochivki , почивка в мароко , тарифа , toptravels , екскурзия до мароко , мароко екскурзии , почивка мароко , maroko , почивка в мароко 2017 , ekskurzii maroko , мароко 2017 , почивка в мароко 2017 , почивка в мароко , pochivka maroko , златна възраст мароко , top travel , почивка мароко , почивка мароко , великолепието на имперските градове , екскурзия до мароко , фес , имперски тур на мароко , почивка в мароко 2017 , почивка в мароко - имперски градове , ekskurzii maroko , pochivka maroko , казабланка , великолепието на имперските градове 2017 , танжер , танжер , рабат , почивка в мароко , екскурзии мароко , мароко златна възраст , великолепието на имперските градове в мароко , maroko pochivki , екскурзии мароко , pochivka v maroko , екскурзия до мароко , maroko , имперски градове мароко , pochivka v maroko , имперски тур на мароко , pochivka v maroko , мароко почивки , мароко 55+ , имперски тур на мароко
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах