Априлска ваканция в Дубай 2024 с включена обзорна обиколка и посещение на Рамката 03.04 - 10.04.2024/7 нощ         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         УИКЕНД В МАЛТА 2024 - ГАРАНТИРАНО ЗАМИНАВАНЕ ВСЯКА СЕДМИЦА! 5 дни / 4 нощувки - самолетна почивка - гарантирано заминаване всяка седмица         

Почивка в Лигия

Оферта номер: П63196
Вид транспорт: Автобус Автобус
8 дни/ 7 нощи
Септември 2018/7 нощ
Почивка Йонийско крайбрежие 2018
Прикачен файл:
63196Ekskurzii Ligia.doc
Цена от: 579.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма
Почивка в Гърция - Йонийско крайбрежие и Тайнствения Епир
Маршрут: СОФИЯ-ЛИГИЯ-ПРЕВЕЗА-ЛЕФКАДА-ПАРГА-КОРФУ-ЯНИНА-СОФИЯ


 
Програма

1–ви ден /събота/

Отпътуване от София, в 06:30 часа от паркинга пред национален стадион „В.Левски” по маршрут София-Кулата-Солун-Верия-Янина-Лигия /около 650 км/. Дневен преход, при който ще можете да се полюбувате на красивите Епирски планини и прекрасната панорама по новата магистрала Егнатия. По пътя кратка спирка за посещение на Додона – втория по значение оракул от древни времена, след оракула в Делфи на територията на Гърция. Пристигане в Лигия около 18:00 часа.. Настаняване в хотел 3*. Вечеря в хотела. Нощувка.

2–ри ден /неделя/
Закуска. Свободен ден за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден /понеделник/
Закуска. След закуска кратка полудневна екскурзия до Никополи –Град на победата. Основан е от римският император Октавиан Август в чест на историческата му победа над Марк Антоний и Клеопатра в Битката при Акцио- една от най-важните битки в историята на римската република. Следва посещение на областният град Превеза известен още от древността, когато е населяван от племето теспроти, а по-късно е влядян от византийци и българи (X в.). Свободно време в Превеза за разходка, обяд и шопинг. Връщане в хотела. Свободен ден за плаж и почивка. Вечеря.Нощувка.

4–ти ден /вторник/
Закуска. Свободен ден за плаж или Програма по желание-„Древните загадки наЕпир”.Окрийте древните загадки и тайни на Епир –земята на боговете, на тайнствените гадания, на велики исторически битки и върховни саможертви. От незапомнени времена тази най-западна гръцка област, която граничи с лазурното Йонийско море е била населена с горди войнстващи племена. Строяли са се вековни крепости и пищни замъци, останките на които са се запазилидо наши дни сред удивителният планински пейзаж. Светилища на древни гадатели и жреци, говорещи с мъртвите души са скътани в склоновете на планините. Историята на Епир ни отвежда още по-надалеч, във времената на войни между титани и богове към подземното царство на мъртвите. Героични битки на славни римски пълководци, сражения на живот и смърт, съпротива и саможертви срещу поробителите на тази прекрасна земя – всичко е събрано на едно място, за да ни удиви и възхити.Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден /сряда/
Закуска. Свободно време за плаж или Програма по желание– „Живопистна Парга и малките перли на Йонийско море- Паксос и Антипаксос”–За да се почувствате на гребена на морската вълна отново Ви каним на приятна разходка с Круиз. Този ден на север от Лигия, където е разположено живописното градче Парга и срещу него в морето се гушат две от най-малките и красиви островчета Паксос и Антипаксос. Прекрасни заливи, къщички, които наподобяват малки цветни кубчета, възхитителни лагуни, морски пещери и разбира се отново островчета, посипани като малки перли в синьото море. След закуска потегляме за Парга, където след кратък престой ще се качим на един от круизните кораби от пристанището. Отпътуването от хотела 8:30 часа, връщане около 19:30 часа. След круиза свободно време в Парга за снимки на залез, посещение на крепостта и разходка в старата част на града. Връщане в хотела.Вечеря. Нощувка.

6-ти ден /четвъртък/
Закуска. Свободно време за плаж или Програма по желание– „Островът на нимфите Корфу”–Едва ли някой не е слушал за най-северният Йонийски остров-Корфу. Легенди, свързани с него се носят още от стари времена. С красиво име на нимфа и с още по-красива и разнообразна природа Корфу е безспорен фаворит сред гръцките острови. Ще имаме възможност да регледаме прекрасната му столица Корфу-таун и околностите му, както и да разберем защо австро-унгарската императрица Елизабет, известна като Сиси го е предпочела пред всички останали острови в Средиземноморието.  Отпътуването от хотела 7:30 часа, връщане около 19:30 часа. Връщане в хотела.Вечеря. Нощувка.

7-ми ден /петък/
Закуска. Свободно време за плаж или Програма по желание– „Остров Лефкада и Круиз Средни йонийски острови”.Подарете си едно очарователно преживяване по суша и море до „белият остров” Лефкада. Опознайте тръпката на морските пътешественици, които с корабите са кръстосвали от древността морето между средните Йонийски острови –Кефалония, Итака и микроархипелага около остров Лефкада. Един ден изпълнен с много приключения, морски бриз, уникални плажове, живопистни островни селища и много положителни емоции. Станете част от магията на тези прекрасни острови и техните невероятни брегове.Отпътуването от хотела ще бъде в 8:00 часа, а връщането след 20:00 часа. Трансфер от Нидри до хотела. Вечеря.Нощувка.

8-ми ден /събота/
Закуска. Отпътуване за България. По пътя кратка спирка за посещение на Йоанина – областния град на Епир, разположен на красивото езеро Памвотис. Свободно време при Крепостта на града, свързана с управлението на Али Паша по време на османското владичество. Дневен преход с няколко почивки. Пристигане в София вечерта.

Периоди на пътуване: 01.09 – 08.09.18; 08.09 – 15.09.18; 15.09 – 22.09.18; 22.09 – 29.09.18
 
Дати На човек в двойна стая 3-ти възрастен в двойна стая 1-во  дете от 2 до 11,99 год. с 2-ма възрастни 2-ро  дете от 2 до 11,99 год. с 2-ма възрастни
01.09 – 08.09.2018 599 лв 549 лв 459 лв 439 лв
08.09 – 15.09.2018 599 лв 549 лв 459 лв 439 лв
15.09 – 22.09.2018 579 лв 539 лв 449 лв 429 лв
22.09 – 
29.09.2018
579 лв 539 лв 449 лв 429 лв
 

- Деца от 0-2 ненавършени години се настаняват безплатно в хотела. Те плащата само седалка за транспорта в размер на 128 лева с мед. застраховка.
Забележка: от 01.01.2018 в Гърция се въвежда „градска такса“ - за 3* хотели тя е 1.50 евро на стая на ден. Тя се заплаща на рецепцията на хотела, лично от гостите му.

Цената включва:
- Транспорт с лицензиран туристически автобус;
- 7 нощувки и 7 закуски 7 вечери /сет меню/  в хотел “Dimitra” или “Mesogeios” 3 * в Лигия,
//www.hoteldimitra.gr/gb/index.php?p=sitehttps://www.youtube.com/watch?v=KX88ca6ggjA
- Посещение на град Превеза и древния Никополи;
- Посещение на Додона /без включена входна такса/;
- Посещение на столицата на Епир – Янина;
- Медицинска застраховка с Асистанс с покритие 5000 евро;
- Пътни и магистрални такси;
- Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:
- Програма по желание „Древните загадки на Епир” – 22 евро възрастен, деца до 12 години – 15 евро с включени входна такса в Некромантео;
- Програма по желание „Остров Лефкада и круиз Средни йонийски острови” – 30 евро възрастен, деца до 12 години – 20 евро с включени всички такси и трансфер, лек обяд + 1 напитка на кораба;
- Програма по желание „Живопистна Парга и малките перли Паксос и Антипаксос” – 30 евро възрастен, деца до 12 години – 25 евро с включени всички такси и трансфери;
- Програма по желание „Островът на нимфите Корфу“ – 35 евро възрастен, деца до 12 год. – 25 евро с включени фериботни такси и трансфери /без входна такса в Ахилеон – заплаща се на място – 5 евро за група на човек/;
- Разходи от личен характер и за обяд по време на екскурзиите;
- Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 год. – 8 лева;
- Входна такса на Додона – 2 евро, разходка с лодка по реката – 5 евро.
- ТА препоръчва на своите клиенти да се възползват от възможността на Застраховката „Отказ от пътуване“, която покрива разходите при невъзможност да се проведе пътуването по здравословни или други уважителни причини. За информация може да се обърнете към нас.

Описание на допълнителните екскурзии може да намерите в прикачения файл!

За осъществяване на допълнителните екскурзии са необходими минимум 20 туриста. Допълнителни мероприятия с кораб и лодка се осъществяват само при подходящи метеорологични условия.

Hotel “Dimitra”
- Семейният хотел Dimitra предлага помещения за настаняване с изглед към Йонийско море, само на 30 метра от плажа на курорта Лигия. Разполага с открит басейн и гръцки ресторант, който сервира прясна риба. Всички стаи имат самостоятелен балкон. Те са светли и просторни и разполагат с всекидневна-трапезария. Модерните съоръжения включват безплатен достъп до Wi-Fi и плоскоекранен телевизор. Гостите на хотел Dimitra могат да релаксират на тераса за слънчеви бани край басейна. Шезлонгите са безплатни. В снек-бара можете да се насладите на закуска, кафе и освежителни напитки, а в ресторанта - на домашно приготвени ястия и местни напитки.

Hotel “Mesogeios”-  Заобиколен от маслинови дървета, хотел Mesogeios  се намира само на 60 метра от пясъчния плаж в традиционното селище Лигия. Той разполага с открит басейн и безплатен Wi-Fi интернет. Всички стаи са оборудвани с климатик, телевизор, хладилник и телефон. Те се отварят към самостоятелен балкон, някои с панорамен изглед към Йонийско море. Гостите на Mesogeios  могат да релаксират в хидромасажната вана и да се насладят на питие в бара край басейна. Предлага се детски басейн. Напитки и  ястия се сервират  в кафенето и ресторанта на място. Гостите могат да се насладят на домашно приготвена храна след плажа- след обяда и вечерта.Предлага безплатен паркинг на място.

Минимален брой записани туристи: 35 човека   
Начин на плащане: Заплащане в брой или по банков път:
- авансово плащане – 50% от  пакетната цена при записване. Доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване.

Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция  поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини.Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- лична карта или международен паспорт;
- за деца под 18 г., които не пътуват с двамата  родители–нотариално заверена  декларация от тях (оригинал и ксеро копие).
- Няма  допълнителни визови, санитарни  и медицински изисквания за страната.

72//00/02

Етикети
лятна почивка на йонийските острови , йонийските острови , почивка на пелопонес , йонийските острови , пелопонес , йонийските острови , почивка в гърция , почивка в гърция, пелопонес , почивка в превеза , евтина лятна почивка , почивка в превеза , йонийско крайбрежие 2018 , почивка в гърция , почивка в гърция , почивка в гърция , почивка лигия , лято 2018 гърция , pochivka v gyrcia , почивка в гърция - йонийско крайбрежие и тайнствения епир , почивка на йониските острови , почивка пелопонес , pochivka v gyrcia , почивка в гърция , avtobusna pochivka v gyrcia , avtobusna pochivka v gyrcia , pochivkka v gyrcia , йонийските острови , лигия 2018 , pochivka v gyrcia , йонийско крайбрежие и тайнствения епир , почивка в гърция - йонийско крайбрежие и тайнствения епир , pochivka v gyrcia , йонийски острови , почика в гърция , евтина лятна почивка , йонийско крайбрежие , почивка в гърция , почивка в гърция , почивка в гърция , почивка в гърция , почивка на йониските острови , почивка в гърция , почивка в лигия , йонийско крайбрежие , почивка в лигия 2018 , почивка в гърция , йонийските острови , почивка в превеза , почивка в превеза , гърция 2018 , pochivka v gyrcia
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах