Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

КРУИЗ ИТАЛИЯ, ИСПАНИЯ И ФРАНЦИЯ С MSC SEAVIEW 01.05.24 ,08.05.24 И 18.09.2024

Оферта номер: П65812
Вид транспорт: Кораб Кораб
8 дни/ 7 нощи
КРУИЗ ИТАЛИЯ, ИСПАНИЯ И ФРАНЦИЯ С MSC SEAVIEW 01.05.24 , 08.05.24 И 18.09.2024
Един различен круиз в Европа
Цена от: 2470.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма

1 ден /Сряда/  Излитане от летище София в 10.20ч с полет FB449 на АК Bulgaria Air за Рим, летище Leonardo da Vinci /FCO/.  Трансфер до пристанището в Чивитавекия (около 1 час). Чивитавекия е морското пристанище на Рим и пристанищен град на древните етруски от 1-вото хилядолетие преди Христа. С етруските са свързани редица географски названия. Тиренско море, откъдето стартира нашето круизно пътешествие, е наречено така от древните гърци, тъй като е било владение на „тирените“ - гръцкото название на етруските. В Рим етруските са били наричани „туски“, което по-късно е намерило отражение в наименованието на една от административните области на Италия – областта Тоскана. Всичко тук отразява славата и силата на хора, управлявали света. Настаняване в круизния кораб MSC SEAVIEW. В 19:00 отплаваме.

2 ден /Четвъртък/  ОТКРИТО МОРЕ През целия ден корабът е в открито море и ще можете да се възползвате на лукса и забавленията с развлекателната програма на борда. Нощувка на круизния кораб.

3 ден /Петък/ ПАЛМА ДЕ МАЙОРКА/Испания/ 09,00-23,00ч Корабът акостира в красивия космополитен Палма де Майорка, най-големия град на остров Майорка и столица на автономната област Балеарски острови в Испания. Ще се насладим на готическата катедрала от 14-ти век Санта Мария от Палма, известна като La Seu, , по която е работил и знаменитият архитект Антонио Гауди. Ще се потопим в атмосферата на стария град, разхождайки се по улички, напомнящи за арабското му минало, в съчетание с модерните галерии, кафенета, барове и бутици. Възможност за допълнителна екскурзия.

4 ден /Събота/ БАРСЕЛОНА/Испания/ 08,00 – 17,00ч/  Корабът акостира в един от най-обичаните и най-посещавани градове в света – Барселона, на брега на Балеарско море.  Готическият квартал „Бари Готик“ в центъра на стария град със средновековни сгради, забележителните сгради в стил „ар нуво“, част от световното културно наследство. В този град винаги ще се намираме под всевиждащото око на Гауди, който долови и изяви душата на Барселона в нейната архитектура. Най-известната му творба е незавършената катедрала „Саграда Фамилия“, изграждана от 1882г и все още строяща се, финансирана от частни дарения, очаква се да бъде завършена след 6 години. Възможност за допълнителна екскурзия.

5 ден /Неделя/ КАН /Франция/ 08,30 – 17,30ч/  Корабът акостира в космополитния  и изключително луксозен град Кан, на Лазурния бряг, на западния край на Френската Ривиера. Градът е известен с ежегодния филмов фестивал, открит през 1939 и след 1946г се провежда всяка година през май. На този фестивал наградата за филмово изкуство се нарича Златна палма. В града има и алея на славата пред Фестивалния и конгресен дворец, където известни актьори, свързани с киното, са оставили своите отпечатъци. Лазурният бряг е популярен с плажове, планини и езера, местните специалитети la Bouillabaisse, la Tapenade, la Daube-Boeuf, бяла нуга, луксозни магазини, хотели и ресторанти. Основни забележителности църквите „Нотър Дам дьо Бон Воаяж” и руската църква на Александър II, разходка в стария град Ле Сюке с тесни улички и средновековна атмосфера, издигащ се живописно над западния край на пристанището и дава възможност за отпочиване в някое кафене, отпивайки популярния за Южна Франция ликьор „пастис“ и наслаждавайки се на гледките към пристанището. Възможност за допълнителна екскурзия до Кан и курорта Сейнт Рафаел или Ница. 

6 ден /Понеделник/ ГЕНУА/Италия/ 07,00 – 18,00ч Корабът акостира на пристанището в град Генуа.

Градът е столица на региона Лигурия, разположен на брега на Лигурско море.

Основните забележителности в централната част на Генуа включват площада Ферари, на който се намират операта (teatro Carlo Felice), двореца на дожовете (Palazzo Ducale) и къщата, за която се предполага, че е роден Христофор Колумб. Улицата Strada Nuova в стария град, е част от списъка на ЮНЕСКО. През XVI век там са построени дворците Palazzo Rosso, Palazzo Bianco, Palazzo Grimaldi и Palazzo Reale, които са били домове на елита на Генуа. На Strada Nuova се намират още известния арт колеж и музея Strada Nuova. Забележителна е строената през XII век от бял и черен мрамор Cattedrale di San Lorenzo, Пристанището на Генуа е най-старата част на града, древния фар Torre della Lanterna – най-старата подобна структура в света, върху нея е изрисуван символа на Генуа, музея за ориенталски изкуства, притежаващ най-голямата колекция, свързана с ориенталски изкуства в Европа и огромния аквариум, втори по големина в Европа, разположен до старото пристанище. Интересни са дворците на известната генуезка фамилия Дория. Родният град на велики личности, като Христофор Колумб и композитора Паганини. Възможност за допълнителна екскурзия до световноизвестния курорт Портофино.

7 ден /Вторник/ ЛА СПЕЦИЯ (ЧИНКУЕ ТЕРЕ)/Италия/ 07,00 – 18,00ч Корабът акостира на пристанището в красивия град Ла Специя, популярна туристическа дестинация, известна с крайбрежната алея за разходки с парк с палми и цветя, исторически сгради Базиликата Санта Мария Асунта, Замъкът Сан Джорджо.

Близостта до световноизвестния курорт Чинкуе Тере/30км/ ви предлага феноменални морски пейзажи на фона на пъстроцветни красиви къщи, терасиращи града до брега. Възможност за допълнителна екскурзия до Чинкуе Тере, Пиза.

8 ден /Сряда/ЧИВИТАВЕКИЯ/РИМ/Италия/ След закуска слизаме на пристанището в Чивитавекия.

Трансфер до летището. Полет за София в 12.05 часа.  Кацане на летище София в 14,55ч.

 ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  - Самолетен билет София-Рим-София с АК Bulgaria Air с включен 1 бр. ръчен багаж до 10 кг. + 1      

   дамска  чанта/лаптоп и 1 бр. чекиран багаж до 23 кг.

- Трансфери летище-пристанище, пристанище-летище

- Водач от фирмата през цялото пътуване

- 7 нощувки на луксозния круизен кораб MSC SEAVIEW

- Пристанищни такси

- Богат асортимент от храна за закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря

- Някои от напитките в бюфет зоната: наливна вода, сокове от диспенсър, американско кафе, чай (налични 20 часа в денонощието)

- Множество забавления на борда на кораба – театър с различни постановки всяка вечер, дискотека, библиотека, външни басейни, шезлонги и кърпи за басейн.

- Програма с атрактивни игри – караоке, спортни надпревари, уроци по танци, уроци по различни езици, жива музика, тематични партита вечер (пример: бяло парти, Италианска вечер, караоке и т.н.)

- Фитнес център с най-съвременно оборудване

- 14-часа на ден детски клубове за различни възрастови групи (продукти на Chicco, LEGO и др.)

- Специализирано детско меню, разработено заедно с Chicco.

- Медицинска застраховка с покритие Ковид на стойност 10 000евро със ЗК "Евроинс"

 

Цената не включва:

- Такса обслужване към персонала - 12 евро на човек, на денонощие, деца 2 – 11.99 години – 6 евро; бебета под 2 години не заплащат такса

- Брегови екскурзии (по желание)

- Напитки, освен упоменатите като включени

- Специализирани ресторанти и барове

- Казино

- Ползване на телефон, интернет

- SPA услуги, фризьор, маникюр и педикюр, фитнес инструктор

- 3D кино, симулатор на F1 и други

- Медицински и фотографски услуги, пране

- доплащане за застраховка (14лв за лица над 65г, 24лв за лица от 75г до 85г)

 

- застраховка "Отмяна на пътуване"

ПО ЖЕЛАНИЕ ДОПЛАЩАНЕ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Палма де Майорка

Пешеходна разходка в Палма / PMI99 продължителност 3часа / Полудневна пешеходна разходка в стария град на Палма с разглеждане на основните забележителности с местен екскурзовод на английски език.

Цена: 29 евро възрастен, 25 евро дете 3-12г

Барселона

Панорамна обиколка на Барселона с време за шопинг /BCN02– продължителност 4часа/
На тази екскурзия ще разгледаме впечатляващия град Барселона, като разгледаме най-известните забележителности на града. Първата ни кратка спирка ще направим на Montjuich Hill, за да се насладим на невероятната гледка към града. След което ще разгледаме отвън недовършения неоготически шедьовър на Гауди, Саграда Фамилия.  Продължаваме към интересната Barcelona Cathedral, построена в периода XII – XV век. След това ще се разходим на шопинг в площад Каталуния. Цена: 49 евро възрастен, 34 евро дете 3-12г

 Кан

Кан и Сейнт Рафаел / CEQ02 – продължителност 5часа/ Полудневна автобусна екскурзия, разглеждайки изискания крайбрежен град Кан и курорта Сейнт Рафаел на прочутата френска Ривиера. Отправяме се към историческия център на Кан, домакин на годишния филмов фестивал в Кан и напълно завладяващ курорт, който след това ще имаме време да разгледаме в свободното си време. Ще се потопим в живата история, докато се разхождаме из прекрасния стар град с , впечатляваща архитектура и монументи, наслаждавайки се на гледката от руините на замъка към яхтеното пристанище. Ще се разходим по известната крайбрежна алея La Croisette. Други акценти включват многото луксозни хотели в града, бутици от висок клас и прекрасния пазар Marché Forville. Следващата част от обиколката ще ни отведе към Сейнт Рафаел, атрактивен морски курорт, популярен сред художници, спортисти и политици, търсещи релакс. Ще имаме малко свободно време, което да прекараме в града и да открием неговите скрити съкровища, преди нашият автобус да ни върне в Кан и нашия кораб. Цена: 62 евро възрастен, 43 евро дете 3-12г

Ница  (CEQ01 - продължителност 4 часа) - Ще се отправим на  кратко пътуване с автобус, което ще ни отведе до прекрасния град Ница, един от най-популярните курорти на красивата Френска Ривиера. Ще имаме  възможност да се насладим  на гледката от прочутата облицована с палми Английска алея, която гледа към морето, да разгледаме легендарния хотел Negresco с неговата възхитителна рококо фасада и да преминете покрай Руската православна катедрала с нейната ярко оцветена керамика и шест лук куполи. Последната спирка от нашата обиколка ще бъде историческият квартал на Ница, където можем  да прекараме  малко свободно време в разглеждане на атрактивния пазарен площад Cours Saleya и неговите богати продукти, както и близките кафенета на открито и магазини за сувенири. Обиколката ще  завърши  с връщане на пристанището. Цена: 52 евро възрастен, 36 евро дете 3-12 г.

Генуа

Портофино / GOA38T– продължителност 6часа / Автобусна екскурзия до световноизвестния курорт Портофино Цена: 79 евро възрастен, 59 евро дете 3-12г

Панорамна обиколка на Генуа / GOA18T– продължителност 3часа / Автобусна екскурзия. Благодарение на славното си минало и колекция от богато украсени сгради, Генуа също носи името „La Superba“ – италиански за „Гордият“ – и именно тази красота на град Генуа ще изследваме по време на тази спокойна обиколка на забележителностите. Нашата обиколка с автобус и местен екскурзовод започва от пристанището и ни отвежда покрай исторически сгради като родното място на Колумб и Palazzo San Giorgio от 13-ти век, след което продължава надолу по крайбрежната улица Corso Italia, за да стигнем до живописния квартал Boccadasse. Ще имаме малко свободно време, което да прекараме в това красиво пристанище, заобиколено от цветните къщи на местните риболовци. Когато продължим отново, ще преминем през жилищния квартал Албаро и ще зърнем площад Томазео и Пиаца Витория, докато се отправяме към историческия площад Пиаца де Ферари, главният площад на Генуа. Тук е предвидена друга почивка, по време на която можем да разгледаме сами стария град и катедралата Сан Лоренцо или Палацо Дукале, Двореца на дожите. Отправяме се с автобуса нагоре по хълма Кастелето за прекрасни панорамни гледки към град Генуа, фото пауза. Цена: 32 евро възрастен, 29 евро дете 3-12г

Ла Специя

 НАЦИОНАЛНИЯТ ПАРК CINQUE TERRE (SPE49A) - 7 часа  Въпреки че "Cinque Terre" в превод на   италиански значи  ‘‘пет земи‘‘ , името всъщност се отнася до петте живописни села Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola и Riomaggiore, които седят като малки бижута по протежението на Лигурийското крайбрежие и заедно се считат за обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Непокътната област Чинкуе Тере е наша дестинация в тази целодневна обиколка, която започва с живописно пътуване с автобус до Портовенере, включено от ЮНЕСКО като обект на световното наследство. Нашият  водач ще ни  разкаже историята на това очарователно рибарско селище, докато се възхищаваме  на панорамата, която е вдъхновила Байрон и други италиански и международни поети като муза. Ще имаме малко свободно време да се разходим  по море и да разгледаме  уютните улички, преди да се качим  на  спокойна обиколка с лодка по крайбрежието, която има за цел да отпразнува невероятната природна красота на региона и неговите обичани древни традиции. Ще стигнем  до Монтеросо ал Маре, най-голямото от селата в Чинкуе Тере. Ще имаме  малко свободно време в историческия център, където се намира църквата Сан Джовани Батиста от началото на 14-ти век. Обиколката ще приключи с нашето  пътуване с влак до Леванто и след това с автобус до Ла Специя. Цена:  84 евро възрастен, 59 евро дете 3-12г

 

КУЛТУРА, ИЗКУСТВО И ИСТОРИЯ. Преоткрийте  Флоренция  /SPE08 - Продължителност: прибл. 8,5 часа / Екскурзията започва с  автобусен трансфер от 2,5 часа. Ще се насладим  на великолепни тоскански гледки по пътя си към Флоренция, дом на ненадминато художествено наследство, ключов център за висша мода и вашата дестинация в тази целодневна обиколка. След като се срещнем  с водача ни , ще се впуснем  в информативен преглед на основните артистични, културни и архитектурни забележителности на Флоренция, включително площад Микеланджело, откъдето можете да се насладим  на невероятна гледка към града и околните тоскански хълмове, прекрасния център на града и Катедралата Санта Мария дел Фиоре от 15-ти век - всички те заслужават да бъдат снимани. След това ще имаме възможност да се разходим до Пиаца ди Санта Кроче, за да видите базиликата Санта Кроче от 14-ти век, красива сграда в бяло и злато. След това ще имаме свободно време да разгледаме индивидуално,  да пазаруваме  или да изберем  един от многото хубави ресторанти, за да обядваме. Изисква се  подходящо облекло за религиозното посещение. Обектите  се посещават индивидуално. Цена:  75 евро възрастен, 59 евро дете 3-12г

 

Пиза- Градът На Наклонената Кула / SPE05– продължителност 4часа / Ще си подарим приятни часове извън кораба, за да разгледаме отвън една от най-известните сгради в света - Наклонената кула в Пиза, заедно с други забележителни сгради и самия град. Отпътуваме с автобус до Пиза/около 1 час/, където с нашия местен екскурзовод ще се отправим към Piazza dei Miracoli. Това не само е мястото на прословутата Наклонена кула, катедралата и баптистерията, но е и мястото, където Галилео Галилей провежда своите революционни експерименти за ускорение. Ще видим тези емблематични сгради и ще  имаме възможност да разгледаме вътрешността на красивата катедрала от 13-ти век и не по-малко зрелищния мраморен баптистерий (външен изглед), който може да се похвали с голям романски купол. Приятно компактният център на Пиза е следващият, където ще намерим цял набор от привлекателни площади, сгради, магазини и ресторанти, където ще имаме свободно време. Отправяме се към Ла Специя и нашия кораб, с още спиращи дъха гледки към пейзажите на Тоскана и Лигурия, наслаждавайки се, докато пътуваме. Цена: 65 евро възрастен, 55 евро дете 3-12г

ПО ЖЕЛАНИЕ ПАКЕТ НАПИТКИ с включена отстъпка 15% при закупуване преди отпътуване:
Пакет напитки Easy Package – цена на човек 535лв: неограничено количество безалкохолни и алкохолни напитки –  специална селекция домашни вина на чаша, наливна бира, селекция от класически коктейли, смесени напитки и безалкохолни коктейли, безалкохолни напитки и плодови сокове на чаша, бутилирана вода и класически топло напитки (еспресо, капучино, кафе лате, топъл чай). Пакетът включва всичко по-горе, сервирано в баровете, бюфетите и основния ресторант на кораба, но не покрива специализираните ресторанти.

Пакет напитки Easy Plus Package – цена на човек 741лв: неограничено количество безалкохолни и алкохолни напитки – водка, ром, уиски, текила, джин, бърбън, ликьори, специална селекция домашни вина на чаша, наливна и бутилирана бира, селекция от ледени и класически коктейли, смесени напитки и безалкохолни коктейли, безалкохолни напитки и плодови сокове на чаша, бутилирана вода и класически топло напитки (еспресо, капучино, кафе лате, топъл шоколад и чай), 10% намаление за поръчка на бутилирани вина. Пакетът включва всичко по-горе, сервирано в баровете, бюфетите и основния ресторант и специализираните ресторанти на кораба, но не покрива бранд заведенията / VENCHI 1878 ESTABLISHMENTS, LAVAZZA COFFEE SHOP, JEAN-PHILIPPE CHOCOLATE, COFFEE, CREPES & GELATO, STARSHIP CLUB, HOLA! TACOS & CANTINA

Записване и срокове за плащане: 500лв депозит при резервация, доплащане до 30 дни преди датата на тръгване.

Качването на борда може да бъде или с лична карта, или с международен паспорт.

 Полетно разписание София – Рим – София:

FB449 Sofia – Rome Fiumicino 1020 1110                                 

FB450 Rome Fiumicino – Sofia  1205 1455

 

Здравни изисквания за пътуването: За всички отплавания през 2024 MSC SEAVIEW не изискват документ за ваксинация или негативен резултат от COVID антиген тест.

 Информация за круизния кораб MSC SEAVIEW

 

Круизният Кораб MSC SEAVIEW е място, където може да се насладите  на уединение в свят  на лукс и разнообразие.

Корабът се разпростира на 20 палуби , които предлагат достъп до различни атракции  на борда – аква парк, боулинг зали, детски кътове и голям брой  ресторанти и барове.

Басейнът Panorama Pool  и  стъклената пътека(  Glass Skywall)  на палуба 16  - предлагат спиращи дъха морски гледки. Стъкленият Атриум обхваща площ ,покриващa  четири палуби  и със своите високи вертикални стъклени стени  създава невероятна атмосфера по време на представления и шоута.
 

 

Цени на човек в двойна каюта

промоционални цени до изчерпване на каютите

ПЕРИОДИ

Вътрешна каюта

Каюта с прозорец

Каюта с балкон с морска гледка

01.05-08.05.24

Великден

2670лв

2905лв

3058лв

08.05-15.05.24

2670лв

2905лв

3058лв

 

18.09-25.09.24

2970лв

3160лв

3258лв

 

 

3-ти и 4-ти възрастен: 2235лв (при двама пълноплащащи)

      1-во и 2-ро дете 0-18г (ненавършени): 1490лв
      (при двама пълноплащащи )
      Доплащане за единична каюта: 1330лв

При каюти с прозорец не винаги се гарантира изглед.

 

РАЗПИСАНИЕ НА КРУИЗЕН КОРАБ MSC SEAVIEW

Ден

Пристанище

Акостира

Отплава

Сряда

Чивитавекия/Рим (Италия)

-

19.00ч.

Четвъртък 

В открито море

-

-

Петък  

Палма де Майорка (Испания)

09:00

23:00

Събота

Барселона (Испания)

08:00

17:00

Неделя

Кан (Лазурен Бряг, Франция)

08:30

17:30

Понеделник

Геноа (Портофино, Италия)

07:00

18:00

Вторник  

Ла Специя (Чинкуе Тере, Италия)

07:00

18:00

Сряда

Чивитавекия/Рим (Италия)

07:00

-



19/12


Етикети
екскурзии бари , кампания , екскурзии пулия , toptravels , пестум , екскурзии до кампания , екскурзия до пулия , амалфи , неапол , екскурзии пулия , почивка в пулия , екскурзии до кампания , региона лигурия , екскурзии кампания , екскурзия до римини , екскурзия до пулия , пулия , очарованието на пулия и кампания , pochivka pulia , почивки кампания , неапол , пулия , екскурзии алберобело , top travel , екскурзия до венеция , екскурзии амалфи , екскурзии алберобело , пулия , ekskurzii campania , pochivka pulia , екскурзии до пулия , очарованието на пулия и кампания , екскурзии остров капри , toptravels , pochivka pulia , кацане в болония , 08.05.24 , алберобело , ekskurzii campania , екскурзии до кампания , помпей , почивка в кампания , един различен круиз в европа , софия-рим , почивки кампания , испания и франция с msc seaview , почивки кампания , екскурзия до морано и борано , пестум , лече , почивка в кампания , екскурзии пулия , ekskurzii pulia , ла специя , почивка в пулия , чивитавекия/рим/италия , софия с ак bulgaria air , слънце , екскурзия до италия , екскурзии до пулия , екскурзии кампания , почивки пулия , обиколка с кораб , екскурзии неапол , очарованието на пулия и кампания , leonardo da vinci , амалфи , екскурзии до пулия , pochivka pulia , почивки кампания , почивка в пулия , екскурзии кампания , top travel , салерно , лече , матера , почивка в кампания , ниски цени за италия , почивки пулия , екскурзии неапол , обиколка на гърция , кампания , алберобело , екскурзии бари , msc seaview, очарованието на пулия и кампания 2024 , мечтана италия , почивка в кампания , соренто , екскурзия до кампания , екскурзия до пулия , казерта , msc seaview , почивки пулия , ekskurzii pulia , пулия , почивка в пулия , очарованието на пулия и кампания от варна , о-в капри , кампания , круиз италия , очарованието на пулия и кампания , екскурзии соренто , матера , помпей , екскурзия до кампания , очарованието на пулия и кампания 2024 , очарованието на пулия и кампания от варна , около гърция , салерно , екскурзии до пулия , ekskurzii campania , 2024 самолетна екскурзия , екскурзии амалфи , ekskurzii pulia , ekskurzii pulia , екскурзии кампания , ekskurzii campania , казерта , пясък , екскурзия до болония , 7 нощувки на круиз , о-в капри , 01.05.24 , бари , осло , българия/италия , екскурзии пулия , екскурзия до болония , почивки пулия , екскурзии до кампания , кампания , екскурзия до кампания , екскурзия до пулия , екскурзия до кампания , италия 2024 , очарованието на пулия и кампания от варна , бари , екскурзии соренто , екскурзии остров капри , соренто
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах