Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Мини почивка в ГЪРЦИЯ Септември 2024 море на остров СКИАТОС и ВОЛОС в Пелион!

Оферта номер: П66037
Вид транспорт: Автобус Автобус
5 дни/ 4 нощи
5 дни-4 нощувки/Сезон 2024
Празници в Гърция
Цена от: 499.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма
Мини почивка в ГЪРЦИЯ Септември 2024 море на остров СКИАТОС и ВОЛОС в Пелион!
 
ТОП почивка оферти за 22 Септември в Гърция промоция – 499 лв. до 20 Август! 
 
Дати на пътуване: 19.09. – 23.09.2024 
 
Хотел в Пелион, залива Пагаситикос:
Hotel LEDA Village Resort 3*, вижте: https://www.ledahotel.gr/en/
 
Резервирай почивка на полуостров ПЕЛИОН в ПЕТ вълшебни дни и:
 
  • ..и в приказния комплекс „Леда Вилидж” вълшебствата започват с лястовича глъч, която сутрин те буди за закуска край морето на блок маса пребогата, а залезите разкошни за вечеря пищна те подканят и избери си маса, която луната я осветява!  
  • .. и ден вълшебен ще преживееш, ако на пътешествие с влакчето „Цапльо” се отправиш в митичната планина Пелион! Шмугни се в лоното на планината, в която  гръцките легенди оживяват и струва ти се, че не влакчето потраква, а чуваш тропот от копита на мъдрият й обитател - кентавъра Хирон. В Милиес пък на мегдана, виж в сянката на платана огромен колко много маси в ресторанта са подредили! Сякаш готвят се за царствената сватба на Пелей и о, да – спомняш си и за Парис и за хубавата Елена …  
  • … и вълшебство всякога е вълнуващото морско приключение до остров Скиатос и да бъдеш и ти островитянин за 1 ден!  
  • … и нов вълшебен ден по Източното крайбрежие на Пелион смайващи гледки предлага ти да видиш надалеко - там, където небето с морето Егейско се слива! Хълмове с девствени гори обрасли потоци с вода кристална крият, а докоснат ли хълмовете морето диви плажове в прегръдка вземат! Отдай се на изкушението! Приближи огромните стъкленици, които като с магнит те теглят…и опитай искрящите на слънцето сладка с пелионска ябълка, с изумрудени смокини, с лимонови резенки и портокал и рубинено червени череши и вишни… 
  • Въздъхни с наслада, че всяка приказка има край, но е щастлив с разходката във Волос – пристанището  на аргонавтите и отбий се за кратко в някое „Ципурадико” и опитай лютата ракия, с която Волос се слави…  
1 ден: София – Волос – полуостров Пелион - Хорто 
Сутринта в 07:00 часа отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрут: София – Дупница – Благоевград – Сандански – Кулата – Волос – Кала Нера - Хорто. В късния след обяд пристигане в курорта Хорто разположен в залива Пагаситикос, където морето е притихнало между живописно вдадения в морето полумесец на полуостров Пелион и основната суша на отсрещния бряг. Настаняване в хотел на брега на морето. Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.
 
2 ден: Хорто – Ано Лехона – Милиес - Хорто
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане, екскурзия с легендарното влакче „Mountzouris” - истинско приключение с парен локомотив, движещ се по релса широка само 60 см., със скорост от 25 км. в час. Забележка: маршрута включва пешеходен участък около 30 минути спокоен ход по неравен терен, който изисква удобни за целта обувки и не е препоръчителен за хора, които не са свикнали на преходи! По желание тези туристи могат да отидат до Милиес с автобуса и да не ползват влакчето.
Точно в 10:00 часа сутринта, влакчето напуска началната гара и гордо „пуфтейки“ се отправя към вътрешността в планината Пелион. Влакчето по своя път преминава по каменни мостчета и никак не бърза, пътува бавно, сякаш да се наслади на чудните гледки наоколо, колекционирайки колкото се може повече от красивата природа. Задминава то, малки и китни железопътни гари, спирайки на една от тях, сякаш иска дъх да си поеме, но и да даде възможност на туристите си да заснемат живописните околности. Така след час и половина гордото влакче приключва вълшебния си воаяж в Милиес, успявайки да спечели пътниците си завинаги, дарявайки им това вълшебно пътуване в приятелска и топла атмосфера. Разходка в Милиес, наречено така заради изобилието от ябълкови дървета тук. Запознаване със забележителностите на градчето: богата библиотека с колекция от редки книги, местният музей, църквата „Свети Архангели“, считана в миналото за „Светата Лавра“ на планината Пелион, старинните къщи. Тук, в Милиес местните твърдят, че се намира търсената пещера на мъдрият кентавър Хирон, където обучавал учениците си...Възможност за обяд. Завръщане в Хорто след обяд. Плаж. Вечеря. Нощувка.         
 
3 ден: Хорто – остров Скиатос – Хорто
Закуска. Свободно време в Хорто или по желание и срещу допълнително заплащане: целодневна екскурзия – круиз до остров Скиатос, един от трите острова разположени тук, известни под общото название – Споради. Остров Скиатос е един истински рай в лазурното Егейско море, а в самия му център е столицата на острова с идиличната главна резиденция на венецианците – крепостта Буртзи. Столицата ни впечатлява с тесни улички, катерещи се по хълма до амфитеатрално застроените къщи с ослепителна белота. Крайбрежната улица, мами туристите с кафенета и неустоимо ухаещи на прясно приготвена риба таверни. Остров Скиатос е предпочитано място за почивка от известни личности, сцена е и на известния филм „Мама миа“ сниман тук през 2007. На острова ще посетим и един от най-известните му плажове – жвописният “Koukounaries”, записал в „книгата на почетните си гости“ и Лейди Даяна..Завръщане в Хорто. Вечеря. Нощувка.
 
4 ден: Хорто - Цагарада – Агиос Йоанис - плаж Милопотамос
Закуска. Свободен ден за плаж и релакс или по желание и срещу доп. заплащане: екскурзия по живописното крайбрежие на Източен Пелион. Екскурзия, в която ще се запознаете с най-големия и оживен курорт на Пелион – Агиос Йоанис и с с традиционното, най-известно и най-посещавано селце – Цагарада, разположено на 500 м. надморска височина и дълго 5 км.! Разходка в Агия Параскеви, възможност за покупка на сувенири и релакс на чаша ароматно кафе под сянката на величествения платан, чиято корона е естествен покрив над площада в селцето. Впечатленията следват и градират от наблизо разположения невероятен плаж Милопотамос, един от най-известните плажове в Гърция. Тук Природата е сътворила истинско чудо: плаж разделен на две от висока скала, а по средата й отвор, който води до другата половина. Следват плажни забавления и възможност за обяд в таверната над плажа. В късния след обяд завръщане в Хорто и хотела. Вечеря. Нощувка.
 
5 ден: Хорто – Волос – София
Закуска. В 10:00 часа отпътуване за България и София. По обратния път разходка във Волос – красив пристанищен град – главен град на област Магнисия, наричан още и градът на аргонавтите! Пристигане в София вечерта.
 
ПРОМО цени до 20 Август:
  • На турист в двойна стая: 499 лева
  • Трети възрастен на редовно/ доп. легло: 410 лева
  • Дете до 03.99 г. с 2ма възрастни в стая: 130 лева (ползва само транспорт и не ползва услуги в хотела)
  • Дете 04 до 11.99 г. на доп. легло с 2ма възрастни в стая - 310 лева
  • Единична стая: 729 лева 
Пакетната цена включва:
  • Транспорт и транспортни разходи с лицензиран автобус
  • 4 нощувки със закуски на блок маса в хотел категория 3* в Хорто
  • 4 вечери на блок маса в ресторанта на хотела без напитки
  • Разходка във Волос
  • Медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” с лимит 4000 евро
  • Водач от агенцията по време на пътуването 
Пакетната цена НЕ включва:
  • Туристическа такса - заплаща се лично в хотела
  • Входни такси за музеи и обекти посещавани по желание
  • Екскурзия с влакчето „Mountzouris” с включен трансфер и билет – 25 евро възрастен; 15 евро дете до 12 г.; цена на екскурзията без ползване на влакчето, а само трансфер до селищата Ано Лехона и Милиес – 15 евро. Екскурзията се осъществява при минимум 20 туриста.
  • Екскурзия и круиз до остров Скиатос от живописното пристанище Агия Кириаки – 40 евро възрастен; 30 евро дете до 12 г. (при минимум 20 туриста)
  • Екскурзия до Източно крайбрежие на Пелион: Цагарада, плаж Милопотамос и Агиос Йоаннис  – 15 евро възрастен; 10 евро дете до 12 г. при ( минимум 20 туриста) 
Важна информация:
От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща от туристите на място в хотела.
за 5* хотели - 4 евро на стая, на вечер
за 4* хотели - 3 евро на стая, на вечер
за 3* хотели - 1.50 евро на стая, на вечер
за 2*, 1* хотели - 0.50 евро на стая, на вечер

Отстъпки: за пътуващи със собствен транспорт се приспадат 40 лева от цената! 
  • за пътуващите със собствен транспорт в пакета не е включена мед. застраховка! 
Доплащане:
  • медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” се доплаща от туристи на възраст над 69 год. – 10 лева! 
Необходими документи:
  • валидна лична карта или задграничен паспорт;
  • за непълнолетни – нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ите в 2 екземпляра оригинал и ксеро копие. 
Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.  
 
Начин и срок на заплащане:
  • При записване 1-ва вноска 30 % от сумата; остатъкът – 14 дни преди отпътуване.  
Пътуването се осъществява при минимум - 35 плащащи.
 
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.  
 
Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата!
 
ОПИСАНИЕ на хотелски комплекс Leda Village Resort в Пелион, курорт Хорто
 
Местоположение на хотелски комплекс Leda Village Resort: хотелският комплекс има привилегията да се намира на полуостров Пелион - резиденцията на мъдрият лечител кентавъра Хирон, любимото кътче на Олимпийските богове и най-древен и любим на всички гърци курорт в Егейско море! Разположен в центъра на извитият като полумесец полуостров и заключеният в него залив Пагаситикос, хотелският комплекс е идеална отправна точка, за да опознаете всяко едно от 24-те на брой живописни пелионски селища. Само на 10 минути пеш е селцето Хорто и само 3 км. ви делят от запленяващото селце Милина и прилежащите му островчета!
 
На територията на хотелски комплекс Leda Village Resort: затвореният хотелски комплекс  се простира на площ от 30 000 квадратни метра пред защитен собствен плаж. На тази впечатляваща по размери площ собственикът с любов и грижа към своите гости е подредил всичко необходимо за една лежерна или активна почивка, така че да задоволи и най-претенциозният летовник и то така, че всеки да пожелае възможно най-дълъг престой в комплекса.
За любителите на лежерната почивка се предоставят безплатно: басейн и секция за деца в него, външно джакузи, шах на открито с големи пешки, пилатес, аква аеробика и йога.
За почитателите на активната почивка се предоставят безплатно: 5х5 футбол, баскетболно игрище, игрище за плажен волейбол, мини голф, тенис и тенис на маса.
За най-малките гости на комплекса са на разположение: детски клуб, детска площадка и детски тенис.
Срещу заплащане туристите могат да се възползват от: канута, гмуркане, конна езда (в село Milies), коли под наем, мотор под наем, наем на лодка и планински велосипеди.  
На разположение на гостите е и 24 часа рецепция и безплатен паркинг.
 
Настаняване в хотелски комплекс Leda Village Resort: хотелският комплекс със своята архитектурна концепция в стил „селска къща” – топлина и искреност, прилича на истинско малко селце в Пелион. Всичките сгради се разширяват амфитеатрално в пейзажа сред маслинови дървета и буйна растителност по такъв начин, че всеки гост да получи еднаква панорама от великолепната гледка към Пагасетския залив независимо в коя от сградите е настанен!
Построени в традиционен стил на Пелион и украсени с фолклорни картини и витражи, сградите на Leda Village определено имат свой собствен характер и са причина гостите му да се завръщат в комплекса. Гостите на комплекса могат да избират да се настанят в: хотелска стая, студия, апартаменти или вила със собствен басейн.
Всички помещения разполагат с: двойно или две отделни легла, нощни шкафчета, гардероб и писалище, плоскоекранен телевизор със сателитни програми, мини бар, сейф, климатик, баня и тоалетна, балкон или веранда. В студия, апартаменти и вили: прибори, чинии, кухненски кът.
 
Заведения за хранене и развлечения в хотелски комплекс Leda Village Resort: прекрасен ресторант “Амброзия” е разположен точно над плажа с изглед към Пагасетския залив и панорама с удивителни изгреви и залези в безкрайното синьо море! В ресторанта се сервира богата закуска на блок маса, както и вкусни ястия за обяд и вечеря от традиционната пелионска и гръцка кухня.
На самия плаж е снек бар “Ирис”, който работи през целия ден. Можете да си прекарате страхотно там, наслаждавайки се на разнообразие от освежителни напитки, коктейли, кафе, закуски, сладолед и  палачинки в приятна атмосфера и идилична обстановка.
Над басейна на открито ще откриете бар до басейна, наречен „Ioli” с прекрасна гледка към морето, където можете да опитате напитки, освежителни напитки и сладолед, докато релаксирате и слушате музика.
 
Други
СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ по програмата в условия на КОВИД!
ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми в срок до 14 дни в случай на анулирана програма от туроператора или в случай на наложена карантина при престой в Р. Гърция!
 
Към момента на публикуване на програмата (02.12.23 г.) Р. Гърция НЕ изисква представяне на документ свързан с Ковид от пътуващи българи!
В случай, че условията за влизане бъдат променени и се изисква представяне на тестове (PCR test (и/или) negative antigen test), туристите ползват отстъпка от цените в лаборатория „ЛОРА”.
 
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща  загубите в случай,  че са възпрепятствани да пътуват или в случай на положителен резултат от Ковид тест преди отпътуване.
 
Стандартни такси за прекратяване на договора за пътуване:
Записаните туристи могат да прекратят договора за пътуване по всяко време при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
1. ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на Договора за пътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване.
2. ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на Договора за пътуване и до 60 дни преди датата на отпътуване, таксата за прекратяване е в размер на 10% от цената на туристическия пакет в лева.
3. ако прекратяването е от 59 до 45 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на туристическия пакет в лева.
4. ако прекратяването е от 44 ден до 29 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на туристическия пакет в лева;
5. ако прекратяването е от 28 ден до 12 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на туристическия пакет в лева;
6. ако прекратяването е под 11 дни, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на туристическия пакет в лева;
 
Пътуването НЕ е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ОФЕРТАТА
 
Полезна информация за малко изследваната от българския турист – МАГНИСИЯ и ПЕЛИОН
 
ВОЛОС е окръжен град в окръг Магнисия и главно пристанище на цялата област Тесалия. В далечни отминали времена, града се наричал Yolos, турците го наричали Golos, а днес се нарича – Волос. Според една от версиите, името е със славянски произход и означава голо, незалесено място. Археологически разкопки доказват, че Волос не е преставало да е обитаемо място още от бронзовия век, град е и в царството на Микена, не престава неговото развитие и до днес. Разходката по крайбрежния булевард ни отвежда до Тесалийският университет и църквата „Свети Константин и Елена“ с малък красив парк  до нея. Да се намираш във Волос и да не се отбиеш в популярните местни кръчми наречени „Ципурадико“, да не опиташ тук ракия ципуро с богато меню от мезета и вкусни морски специалитети, се счита за голям пропуск.
 
ПЕЛИОН е изумрудената красива легенда на Гърция, богата с гъстите си гори, надарена с изобилие от лековити билки и диви цветя, кристални извори и безброй потоци, образуващи чудни водопади. Пелион е изваян от Природата полумесец, заемащ голяма част от Магнисия и представлява естествена преграда, която отделя Тесалия от Егейско море, образувайки в сърпа си живописен залив, наречен Пагаситикос. По протежение на дължината на Пелион се открояват шест върха, от които най-висок е Pourianos Stavros с височина 1624 м. Пелион се дели на Източен и Западен Пелион. Източните склонове са стръмни и се спускат към Егейско море почти отвесно, лишавайки крайбрежието от удобни пристанища, но за сметка на това са образували няколко прекрасни закътани плажове.
Западен Пелион е с полегати форми и плавно се спуска към залива, образувайки идилични пясъчни плажове на огледално спокойния залив. Пелион е уникално съчетание от море и планина, което позволява в един и същи ден да сърфираш или плажуваш в морето, както и да караш ски на снежните писти в курорта Ханя. Някои от посетилите го днес наричат Пелион „Швейцария под гръцко небе“, други го определят като „Гръцкият Тирол“, а за някои вкусовете на местната кухня е „Гръцката Тоскана”. В древните времена на митове и легенди това е планината на Пелей (оттук и името й Пелион) и тук е сватбата му с Тетида, на която присъстват всички богове. В митовете я наричат още и планината на Кентаврите – странни същества полу-хора и полу-коне. Пелион е и домът на най-мъдрият от кентаврите – Хирон, учителят на дузина храбри герой от гръцката митология, учител е и на Асклепий – богът на медицината.
Днес, Пелион със своите 24 на брой планински селца е истински музей под открито небе, съхранил бит, архитектура и традиции недокоснати от съвремието ни и привлича туристи в четирите сезона на годината.
   
Влакчето “Mountzouris” е дело на италианския инжинер Evaristo de Chriso. Създадено е във време, когато колите са липсвали, а връзката на планинските села в Пелион с Волос била все по-наложителна. Така проектът вижда бял свят през 1900 год., и започва изграждането на линия широка само 60 см., съграждат и съоръженията:  10 моста, девет от които каменни и един железен мост, както и два тунела. В 1903 год. влакчето с парен локомотив и  комин бълващ кълбета черен дим (оттук и името му мунтзурис/ цапащ) вече превозва хора и товари от Волос до Милиес и е истински двигател за просперитета на селищата в Пелион. През 1971 год. обаче, с появата на колите, влакчето се оказва ненужно и доста скъпо като транспорт и излиза от експлоатация. След 25 години обаче влакчето “Mountzouris” вече осъвременено и модерно се завръща отново на работа по линията си в Пелион, но вече като туристическа атракция. В топлите сезони влакчето превозва туристи, които искат да се насладят на поразителната природа в Пелион, преминавайки през живописни долчинки, сенчести долове и злачни склонове.
Забележка: маршрута включва пешеходен участък около 25 минути спокоен ход, който изисква удобни за целта обувки и не е препоръчителен за хора с двигателни проблеми и такива в напреднала възраст!
 
Остров Скиатос 
Името на острова идва от гръцката дума Скиа и Атон и се превежда като "сянката на планината Атон". Още Софокъл споменава как "Сянката на планината Атон падна на остров Скиатос."
Историята на Скиатос започва в праисторически времена, когато първите заселници са били пеласги. Хора, с корени на север и по-специално в областта на Тракия. Данни от историята на острова се намират още в древни източници, знае се че през 478 г. пр. Хр. Скиатос става член на атинския съюз за морски транспорт. Островът е преживял редица исторически събития - гърко-персийската война, окупацията от македонци, римляни, венецианци, турци (1538), а едва след войните за национално освобождение през 1821 г. Скиатос получава независимостта си.
Жителите на острова се връщат в стария си дом през 1829 г. От тогава историята на острова поема по нов славен път - без войни и природни бедствия - към прогрес и напредък, превърнал се в главна концепция за жителите.
Днес островът се е превърнал в истински рай в лазурното Егейско море, разполагащ с всичко необходимо за една пълноценна почивка във възхитителна хармония с природата.
В центъра на острова, имате възможност да посетите главната резиденция на царувалите някога венецианци - крепостта Буртзи. Тази къща - музей в момента е театър и изпълнява функциите на градска библиотека.
Островът е предпочитано място от известните личности. Знаменитостите, почиващи тук, могат да останат незабелязани от туристите по тесните улици на града. През 2007 г. на острова е сниман филмът "Mamma Mia", добил широка популярност по целия свят.
 
 
 71/12


Изберете хотели за резервация по програмата
Етикети
остров скиатос , pochivka volos greece , великденски празници 2024 в гърция , почивка волос , волос , почивка волос , екскурзии волос , волос в пелион , великден 2024 в неа анхеало, волос , екскурзии волос , почивка в неа анхиалос волос , почивка в неа анхиалос волос , почивка в неа анхиалос волос , почивка във волос , неа анхеало, волос , pochivki greece , pochivka volos , почивка в неа анхиалос волос , великден неа анхеало, волос 2024 , великден в неа анхиалос , екскурзии волос , почивки гърция , почивки гърция , pochivka volos greece , pochivka volos , greece , почивка в неа анхиалос волос 2024 , гърция , почивка в неа анхиалос волос 2024 , почивка в гърция , септември 2024 море , почивка в гърция , великден в неа анхеало, волос , почивка в неа анхиалос волос 2024 , екскурзии волос , почивка в неа анхиалос волос , почивки гърция , почивка волос , волос , 2024, мини почивка в гърция , pochivki greece , greece , великден във волос , почивка във волос , гърция , почивка в неа анхиалос волос , великден неа анхеало, волос , почивка във волос , волос , екскурзии неа анхеало, волос
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах