Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Почивка на о-в Крит 2024 с директен полет от София

Оферта номер: П66085
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 7 нощи
8 дни-7 нощувки/Сезон 2024
Почивка на о.Крит от Май до Септември
Цена от: 951.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма

ДЕН-1

Сборен час на Летище София - Терминал 2 с полет София – Крит с European Air Charter. Пристигане на летище Крит. Трансфер до избрания хотел.

Настаняване – в периода от пристигане в хотела до настаняване, туристите могат да се възползват от всички услуги, включени в концепцията на хотела.

Свободно време. Нощувка.

 

ДЕН-2

Свободно време за плаж и забавления или възможност за допълнителна екскурзия.

 

ДЕН-3

Свободно време за плаж и забавления или възможност за допълнителни екскурзия.

 

ДЕН-4

Свободно време за плаж и забавления или възможност за допълнителни екскурзия.

 

ДЕН-5

Свободно време за плаж и забавления или възможност за допълнителни екскурзия.

 

ДЕН-6

Свободно време за плаж и забавления или възможност за допълнителна екскурзия.

 

ДЕН-7

Свободно време за плаж и забавления или възможност за допълнителна екскурзия.

 

ДЕН-8

Закуска. Tрансфер за полет Крит – София с European Air Charter.

Цената включва:

  • Самолетен билет с включени летищни такси и регистриран багаж 20 кг / 5 кг ръчен багаж с авиокомпания European Air Charter;
  • 7 нощувки в Крит на съответната база в избран хотел;
  • Трансфер летище – хотел – летище;
  • Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евронинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);
  • БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини (доказано с медицински документ);
  • Представител на туроператора.

Цената не включва:

Препоръчани допълнителни услуги резервирани по желание:

  • Допълнителни екскурзии

Задължителни доплащания:

  • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
  • Цените са калкулирани с параметри на самолетно гориво 1000 щатски долара/тон при курс 1 Евро/ 1 щатски долара.

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):

София – Ираклион – 15:00 – 16:40

Ираклион – София – 18:40 – 20:20


Допълнителни екскурзии
Дворецът Кносос + Музеят Ираклион и пазарът на Ираклион
ГЪРЦИЯ,КРИТ
Цена за възрастен 94 BGN
Цена за дете 52 BGN
Денят започва с посещението на мястото, където е започнала европейската цивилизация - Минойския дворец на Кносос с местен екскурзовод- с превод на български език. Точно тук се намира Лабиринта на Дедал, тук управлявал легендарния цар Минос, син на Зевс, в лабиринта е бил затворен страховития Минотавър. След двореца Кносос ще посетите един от най-важните музеи в Гърция, Археологическия музей на Ираклион. След като пазарувате, ще се отпуснете в многобройните малки кафенета, които са близо до пазара на Ираклион.

Минойският дворец е основната забележителност в Кносос, град от значителна важност в античността, който основно е бил населяван през Неолитния период до 5 век пр. Хр. Дворецът е построен на хълма Кефала, с лесен достъп до морето. Според митологията е бил седалище на мъдрия цар Минос. Двореца Кносос се свързва с вълнуващи легенди като мита за Лабиринта, с Минотавъра и историята за Дедал и Икар. 

Разкопките на двореца са започнали още по времето на Сър Артър Еванс през 1900 г и тогава са разкрити двореца и прилежащите му сгради, които са били център на кулутрата по време на Брозновата ера.

Музеят Ираклион

Археологическия музей в Ираклион е един от най-старите и важни музеи в Гърция, и един от най-известните в Европа. Той помещава експонати от всички периоди на Критската цивилизация, обхващащи хронологичен период от над 5500 години от неолита до римско време. Археологическият музей Ираклион се гордее със своята уникална колекция, която включва шедьоврите на минойското изкуство. С право се счита за музей на минойската култура.

Пазарът на Ираклион Централният пазар в Ираклион може да бъде намерен на улица „1866 г.“, улица с историческо значение за Крит, тъй като именно в тази област се състоя едно от въстанията  на критската нация в борбата за свобода от Османската империя. Туристите могат да закупят храна, напитки, дрехи, обувки  и сувенири.

Цената включва-двупосочен трансфер, екскурзоводско обслужване на български език.

Цената не включва-билети за двореца Кносос и за Археологическия музей Ираклион (25 евро на човек), обяд.

Остров Спиналонга
ГЪРЦИЯ,КРИТ
Цена за възрастен 138 BGN
Цена за дете 74 BGN
Остров Спиналонга е една от емблематичните забележителности в района на остров Крит. Малко островче, намиращо се във водите на залива Мирабело. Това място е известно още като остров Лепер, тъй като там прокажените от остров Крит и останалата част на Гърция са били под карантина до 1957 г. През 16-ти век венецианците са превърнали острова в непристъпна крепост, за да контролират достъпа до залива на Елунда. Старото име на острова е Калидон. След като турците превземат Крит през 1669 год., остров Спиналонга остава под венецианско владение още 46 години до 1715 г. Превземайки го, турците се настаняват на него, използвайки вече построеното от венецианците. Това продължава дори и след като Гърция извоюва своята независимост. Така през 1903 година гръцкото правителство взело решение да изолира болните от проказа от цяла Гърция на остров Спиналонга. Проказата е коварна и силно заразна болест. Така без да имат избор турците избягали пред страха от силната зараза и Спиналонга станал и фактически гръцки. Колонията на прокажените просъществувала от 1903 до 1957 година, когато е открито лекарството за проказата.

След като пристигнетето в град Елунда с малко корабче се пътува до остров Спиналонга, след разглеждането нa крепостта с местен екскурзовод, туристите се връщат в град Елунда, където обядват. Следва отпътуване за град Агиос Николос, където туристите ще имат възможност за пазаруване и разглеждане на градчето.

Цената включва-двупосочен трансфер, екскурзоводско обслужване, пътуване с корабче, обяд без включени напитки;

Цената не включва-вход за музея (8 евро на човек).

Сърцето на Крит (целодневна екскурзия)
ГЪРЦИЯ,КРИТ
Цена за възрастен 100 BGN
Цена за дете 50 BGN
Плато  Ласити - едно от най-красивите места на острова, разположено в планината Диктис на 850 метра над морското равнище. Платото е с размери - дължина 10 км и ширина 5 км. Платото, което в миналото е впечатлявало със своите 10 000 вятърни мелници и невероятна природа. Това е най-голямото и най-високото плато на Гърция! Платото Ласити е разположено в източната част на остров Крит в планината Диктис.Първата спирака е в манастира Панагия Гюверьотиса, красив манастир със стара история.

След това се посещава селото Краси където в центъра на селото ще имаме възможност да видим вековният дъб - най-голямото дърво на остров Крит. Екскурзията продължава с посещение на манастира Кера Кардиотиса с чудотворната икона на Света Богородица, както и стенописи от 13 и 14 век. След посещението на манастира по време на обиколката на платото Ласити се преминава през село Психро, където се намира пещерата, в която според митологията е роден Зевс - бащата на всички богове и хора.

Следващата спирка е селцето Мохос, където можете да се разходите по живописни улици на градчето или просто да изпиете чаша традиционно гръцко кафе. Разходката продължава с посещение на Еко Парк Ласинтос - традиционно критско село, което ще ни запознае с живота и традициите на местното население. Тук можете да видите действащ тъкачен стан, процеса на производството на свещи, грънчарски колела и на планински мед и билки. Тук се произвежда и могат да се дегустират безплатно зехтин, ликьори, вина, сирена, маслинова паста.

Свободно време и възможност за обяд.

Цената включва-автобусен двупосочен трансфер и екскурзоводско обслужване

Цената не включва-обяд, вход за манастирите Кера Кардиотиса и манастира Панагия Гюверьотиса (по 2,5 евро на човек)


Остров Санторини (целодневна екскурзия)
ГЪРЦИЯ,КРИТ
Цена за възрастен 450 BGN
Цена за дете 225 BGN
Ако не сте били на остров Санторини, а сте стигнали до остров Крит означава, че тази екскурзия е като задължителна за Вас – оставете се да бъдете очаровани от перлата на Цикладите!

Вече е възможно да пътувате с кораб и да бъдете на острова за около 2 часа. Санторини по същество е това, което остава след огромно вулканично изригване, което унищожава най-ранните селища и създаде сегашната геоложка калдера. Тази Калдера е с размери около 84 кв. км. и е заобиколена от 300 м високи стръмни скали от трите страни.

Цената включва-двупосочен трансфер, двупосочен билет за кораб и екскурзоводско обслужване

Цената не включва-обяд, билет за круиз между малките острови на Санторини (20 евро на човек – по желание)

Условия за резервации:
  • Депозит 30% платен към ТО до 24 часа след резервиране
  • Доплащане 21 дни преди тръгване
  • Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета

 

Условия за анулации:

  • До 24 часа след резервация без такса за анулация
  • До 30 дни преди тръгване 50 лв/човек такса анулация
  • До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация
  • Под 21 дни 100% като такса анулация

 

ВАЖНО:

  1. Минимален брой туристи: 150 човека;
  2. Срок за уведомяване при несъбран минимум – 21 дни;
  3. Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България;
  4. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата и полетното разписания.

БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ

При предсрочно прекратяване на договора по инициатива на ПЪТУВАЩИЯ, заплатената от него или от негово име сума се възстановява чрез туристическия агент, сключил договора за туристически пакет с ПЪТУВАЩИЯ от името и за сметка на туроператора, когато ПЪТУВАЩИЯТ не може да започне и осъществи пътуването поради някоя от следните причини, която е била непредвидима към момента на сключване на договора за туристически пакет и е възникнала преди датата на отпътуване независимо от волята на пътуващия:

1.1. Злополука, акутно заболяване (заболяване, което възниква внезапно и непредвидено, представлява опасност за живота или здравето на пътуващия и изисква спешна медицинска намеса) или внезапно обостряне на хронично заболяване на ПЪТУВАЩ по договора за туристически пакет, с изключение на заболяване от COVID 19, при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и съществува опасност за влошаване на здравословното му състояние от пътуването.

1.2. Внезапно заболяване или злополука на близък на ПЪТУВАЩИЯ (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.), при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и пътуващият трябва да полага грижи за болния.

1.3. Смърт на пътуващия.

1.4. Смърт на близък на пътуващия (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.).

За доказване на настъпилите обстоятелства, пътуващия предоставя документите в заверено от него копие на адрес: гр. Пловдив, ул. Райко Даскалов 53, ет. 2, ап. 25. ТО се произнася в подходящ срок, но не повече от 5 раб. дни от получаване на документите.

32/01

 

 



 



Изберете хотели за резервация по програмата
Етикети
top travels , екскурзии до гърция , почивки оферти за ранни запсиания , niski ceni , екскурзия до остров крит , почивка о-в крит , почивка о-в крит , pochivka na ostrov krit , samoletna ekskurziq do krit , двореца кносос , pochivki krit , bomo europa beach hotel 4* standard , samoletna ekskurziq do krit , почивка о-в крит семирамис , ниски цени , екскурзия до остров крит , ираклион , остров хриси , екскурзия до остров крит , хания , samoletna ekskurziq do krit 2024 , почивки в гърция , lavris hotel & spa 4* superior , музея ираклион , екскурзии до гърция , самолетна екскурзия до крит , почивки в гърция , екскурзии до гърция , почивка о-в крит , почивки крит , pochivki oferti za rannni zapisvania , почивки гърция със самолет , почивки гърция , пазара на ираклион , pochivki gyrcia sys samolet , почивки в гърция , toptravels , bomo chrysalis hotel 4* , чартърни програми до крит 2024 , самолетна кекскурзия до крит , top travels , почивки в гърция , top travels , stalis hotel 3* standard , ekskurzii krit , почивки в hotel semiramis , ексурзии оферти за ранни записвания , топ травелс , почивки крит със самолет , чартър до крит , ekskurzii gyrcia , почивка о-в крит , почивки в гърция 2024 , pochivka na ostrov krit , почивка о-в крит semiramis , почивки златна възраст , почивки в гърция , ретимно , почивки в гърция 2024 , остров санторини , ekskurziq v hotel semiramis , екскурзии до гърция , остров спиналонга , екскурзии гърция , екскурзии крит със самолет , samoletna ekskurziq do krit , чартърни програми до крит , ekskurzii krit sys samolet , оферти за ранни записвания , niski ceni , чартърни програми до крит , ексурзии ранни записвания , почивки в гърция , ekskurzii oferti za ranni zapisvania , pochivki gyrcia , почивка о-в крит , почивки в гърция , почивки в semiramis , почивка о-в крит , ниски цени , pochivka na ostrov krit,ираклион , почивка о-в крит , екскурзия крит , екскурзии гърция със самолет , ranni zapisvania 2024 , почивка о-в крит 2024 , почивки о-в крит , почивки na krit 2024 , почивки в гърция , ekskurziq do krit , екскурзии до гърция , ekskurziq в гърция , екскурзия до остров крит , самолетна кексурзия до крит , bomo lyda 3* superior , pochivka na ostrov krit , pochivki krit sys samolet , почивки в хотел семирамис , езерото курнас (западен крит) , samoletna ekskurziq do krit , ранни записвания 2024 , почивки ранни записвания , гърция , екскурзии крит , крит , почивки в гърция , почивки в гърция , топ травелс , pochivka na ostrov krit , почивки в крит , екскурзия до остров крит
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах