Почивка в Хавана и Варадеро, Куба Лятна почивка от Юли до Октомври 2018/7 нощ - Ранни записвания         Почивка във Варадеро през май и юни 2018 Промоционална оферта за пътуване през Май и Юни 2018/7 нощ.         Почивка в Саранда 2018 Лято 2018/6 нощ - Ранни записвания         

Екскурзии до Оман

Оман

Полезно е да знаете

Обща информация

Разположена на югоизточния бряг на Арабския полуостров, Оман граничи на северозапад граничи с Обединените арабски емирства, на запад със Саудитска Арабия и на югозапад с Йемен, както и с Арабско море на юг и изток и с Оманския залив на север.

Днес Оман е абсолютна монархия (султанство), а нейна столица е Маскат.

Страната разчита на нефтените си запази, които възлизат на над 1 млрд. тона, а също така на риболов и добив на природен газ, мед, хром, въглища, манган, благородни метали. Отглеждат се предимно тропически плодове и зеленчуци. Годишно се ловят около 100 хил. т риба, която се преработва.


Климат - тропичен, горещ и сух
Средни температури - януари (21°С); юли (32°С)
Официален език - арабски, използва се местен диалект на арабския и английския
Столица - Маскат
Най-голям град - Маскат
Валута Омански риял (OMR)
Население - 3 001 583 души
Етнически състав - омански араби - 92.8 %, белуджи - - 2.7 %, перси - 1.8 %, индийци - 1.3 %, други - 1.4 %
Религия - мюсюлмани
Часова зона - UTC +4
Телефонен код + 968
Internet TLD .om

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък