Екскурзии до Аржентина

Аржентина

Аржентина
Полезно е да знаете

Обща информация

Аржентина се намира в югоизточната част на Южна Америка. Страна на богатствата - дълги плажни ивици, безкрайни пустини, красиви водопади, огромни мегаполиси.

Интересни природни забележителности са националните паркове Науел Уапи, Ланин, Лос Гласярес. Особено популярни сред туристите са океанските круизи от нос Хорн до Антарктика и Патагония.

На 450 км. от града се намира морския курорт Мирамар, подходящо място за отдихи почивка.

Климат - тропичен, субтропичен, умерен
Средни температури - януари (на север 28°С, на юг 10 °С); юли (на север 1°С, на юг 18 °С)
Столица - Буенос Айрес
Официален език - испански
Най-голям град - Буенос Айрес
Валута - Аржентинско песо (ARS)
Население - 39 537 943 души (2007)
Етнически състав - романска група - 93,8%, славянска група - 1,1% , евреи - 1,1%, индианци - 2,2%
Религия – християни - 96,4%, юдаисти - 1,1%, мюсюлмани - 0,6%, местни традиционни вярвания и култове - 0,8%
Телефонен код +54
Internet TLD .ar

Буенос Айрес (Buenos Aires)
се намира на североизток. Разположен е на десния бряг на реката Ла Плата при вливането й в Атлантическия океан. Столица е на Аржентина. Най-яркият символ на Аржентина и на столицата й е тангото. Интересни забележителности са: площада на Конгреса, Пласа де Майо, където се намира Президентският дворец, известен като Каса Росада - Розовата къща; най-старата в града църква Сан Игнасио; площад Сан Мартин; Обелискът на свободата, висок 97 м.; оперният театър "Колон"; оцветените къщи по прочутата улица "Каминито"; колоритното италианско предградие Ла Бока - смята се, че там е родено тангото, там е роден Марадона. Любопитни атракции са "Фиеста гаучо" и "Танго-шоу" - възможност да се запознаете с бита и нравите, с традиционната кухня и музиката на гаучосите (аржентинските каубои); прави се развлекателен спектакъл с участието на най-добрите изпълнителин на танго.
 

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах