ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

Екскурзии до Швейцария

Полезно е да знаете

Швейцария може да е неутрална, но не и безвкусна. Сливането на германци, французи и италианци е оформило здрава и енергична национална култура, а алпийският пейзаж притежава достатъчно цинк, за да даде сили дори и на най-преситения турист.

Гьоте е определил Швейцария кратко и ясно като „колосална и добре подредена” комбинация. Можете да сте сигурни, че влаковете и писмата ви ще пристигнат точно на време. Чистотата и прецизността на Швейцарските градове са калени от заобикалящите ги величествени разкошни пейзажи.
 

Климат - умерен, влажен
Средни температури - януари (-14,0°С); юли (17, 19°С)
Официален език - немски, френски, италиански и реторомански
Столица - Берн
Най-голям град - Цюрих
Валута - швейцарски франк (CHF)
Население - 7 507 300 души (2006)
Етнически състав - германо-швейцарци - 61,4%, франко-швейцарци - 16,9%, итало-швейцарци - 3,4%, ретороманци - 0,8%, италианци - 6,9%, немци - 2,5%, испанци - 1,8%
Религия – християни - 97,8%, мюсюлмани - 1,1%, юдаисти - 0,3%
Часова зона - UTC +1
Телефонен код +41


 

Българско посолство
SCHWEITZ, 3005 BERN 6
Botschaft der Republik Bulgarien
Bernastrasse 2-4
Tel: (0041 31) 351-14-55 begin_of_the_skype_highlighting          
Tel/Fax: (0041 31) 351-00-64
www.bulembassy.ch
e-mail: bulembassy@bluewin.ch

Градове
Алпите (Alps) са планинска верига в Европа, разпростираща се от Австрия и Словения на изток през Италия, Швейцария, Лихтенщайн и Германия до Франция на запад. Сравнително малка провинция, каквато е Тирол, тя е витрината на Австрия. Самото й име призовава посетителите с прелестните, вечно покрити със сняг планински вериги, виещи се в далечината Алпийски долини, проливни планински дъждове и зрелищни ледници, издигащи се от дълбините като брилянтни, ледени диаманти. През зимата ще се наслаждавате на тонове дълбок, ослепително бял пухкав сняг; ски-спортовете и пързалянето с тобогани нямат равни на себе си, а ексцентрични зимни карнавали с гротескно маскираните актьори ще ви пленят зявинаги. Дойде ли лятото, можете да се наслаждавате на изключителна Алпийска гледка с хладни планински езера и разходки из горите. През цялата година има местни жители с кожени панталони и широкополи шапки, пеещи тиролски песни и свирещи на цитри, и разбира се онзи специфичен звук на звънците на кравите.

Ароса (Arosa) е ски курорт в кантона Граубюнден в Швейцария. Надморската му височина варира между 1742 и 1900м над морското равнище. Курортът разполага с 60км ски писти и 58км крос кънтри трасета, които се обслужват от 13 лифта. Подходящ за всички нива скиори и за сноубордисти. Ароса се намира в края на долината Шанфиг, в подножието на Аросер Вайсхорн. Ароса е подходящо място за почивка и лятото. За почитателите на силните усещания, там се предлага и парапланеризъм. Ако искате да се разхождате, може да отидете в центърът на града , където се намират две езера – Оберзее и Унтерзее, или пък да изберете живописните планински склонове. Ароса става известен, когато по склоновете му се спуска не кой и да е, а именно – Сър Артър Конан Дойл.

Базел (Basel) е третият по популярност град в Швейцария. Населението на града е 167 365 жители (по данни от 2009г.), а площта му е 22,75кв.км. Базел е разположен на границата на Швейцария с Германия и Франция, а самия град има немски и френски предградия. През града минава и река Рейн. Старият град на Базел е изпъстрен с исторически паметници и забележителности с национално значение. Градът име и репутация на един от най – важните културни градове в цяла Германия. Известен е още като основен индустриален център на фармацевтичната и химическа индустрия.

Берн (Bern) е столицата на Швейцария, кантон Берн и окръг Берн. Повечето от жителите на Берн говорят немски, или по-точно бернски немски, който представлява регионален вариант на т. нар. "Швейцарски немски". В кантонът Берн има също и голяма част френско говорящи жители. Град Берн е разположен в северозападната част на страната. Градът е разположен на река Аар, ляв приток на Рейн. Населението му наброява 127 217 души (2005). Берн се разпростира в радиус на 12 км около стария град във всички посоки.

 Гщаад (Gstaad) е ски курорт в кантон Берн, Швейцария. Разполага с 51 писти с обща дължина 250км и крос кънтри трасета - 172 км. Лифтовете, които ги обслужват са 61 на брой. Лесно можете да се придвижите до там. Най – близкото летище се намира в Женева на два часа и половина път, а гара има в самия град. Гщаад е известен като един от най – скъпите и луксозни ски курорти в света.Там можете да намерите най – луксозните хотели и магазини, изтънчени ястия и ресторанти, невероятно обслужване и международни звезди. Някои от знаменитостите, които посещават и са посещавали Гщаад са Джули Андрюс, Елизабет Тейлър, Джони Холидей, Роджър Муур, Роман Полански, принц Чарлз, Парис Хилтън, Маргарет Тачър, Ричард Уайт и др. Интересни събития се организират в Гщаад – турнири по тенис на корт, плажен волейбол и поло. През лятото има вечери на класическата музика и кънтри вечери. Всеки декември в се организира търга Бонхам – изключителен търг за Ферари и Мазерати, който привлича богати и известни хора от целия свят.

Не, Женева (Geneva) не е столицата на Швейцария, както може би си мислите. Този шикозен, лъскав, космополитен град, разположен на брега на езерото, всъщност е третият по големина в Швейцария и има зашеметяващо международен пулс: 43.3% от населението е от целия свят. Градът изобилства от музеи, отлични културни мероприятия и може да се каже, че разположението му е просто идеално за скок от Швейцарските във Френските Алпи.

Наслаждаваща се на слънчевите лъчи и спокойното си разположение на брега на Женевското езеро, тази определена като неутрална територия демонстрира изключителна увереност. Тя е девствено чиста, ефективна и безопасна както и заредена със собствения си дух на стил и любов към приключенията. Интерес представляват - Фонтанът в езерото - най-големият фонтан в Европа; часовникът от цветя - символ на часовниковата индустрия за града, чиито 6 000 цветя се подменят всеки сезон; катедралата "Сен Пиер" - смесица от романски, готически и неокласически стил, в която е проповядвал реформаторският лидер Жан Калвин; монументът "Брунсвик"; Паметникът на реформаторите; статуята на ген. Дуфор, монументът на оръдията; музеите на архитектурата, историята на изкуствата, часовниците “Патек Филип”; острова на Жан-Жак Русо.

Люцерн (Luzern) се намира в Централна Швейцария. Разположен е на северозападния бряг на езерото Люцерн. Представлява малко, спокойно градче с тесни калдаръмени улички и покрити мостове. Старият център на града е очарователен със своите рисувани къщи. Интерес представляват - Площада на лебедите; дървения мост Капелбрюке; пл. Хиршенплац; Монумента на Лъва; Музея на Вагнер; езерото Фирвалдщетерзее; Двореца на културата и конгресите.

Мюрен е планинско селце в областта Бернер Оберланд, Швейцария. Намира се на 1650 м надморска височина и се явява зона без автомобилен трафик. В Мюрен живеят около 450 човека, а хотелите имат капацитет за около 2000 туриста. През лятото селцето е отправна точка за пешеходни разходки из планината. През зимата действа като ски курорт и смята за родното място на състезанията по ски спускане.
 
 Цюрих (Zürich, Zurich) - Зная какво си мислите, но честно казано това не е скучната банкерска столица, за каквато се счита. Всъщнос Цюрих е – нека го прошепнем – изненадващо забавен и модерен. Стотици нови барове, ресторанти и клубове са отворени откакто законите за вътрешно планиране бяха променени в края на 90-те год. на миналия век и днес Цюрих се радва на едни от най големите празненства по улиците си в Европа. Трябва да признаем, че първото впечатление за малък, чист и подреден метрополис с църковни камбанарии над кристално синята река и езеро е по-скоро приятен отколкото вълнуващ. Но в следващият момент ви връхлетява щастливи викове откъм Niederdorfstrasse, откъм източния бряг на реката и заглушен от хедонизма около езерото.
 
Шампери (Champéry) е ски курорт в Швейцария, и е част от голямата международна ски област, свързана с лифтове – Порт ду Солей. Надморската му височина варира между 1040 и 2280м. Курортът разполага с 58 ски писти с обща дължина от 165км, крос кънтри трасета - 10км. Всички писти се обслужват от 35 лифта. Шампери е наистина подходящ за начинаещи скиори и сноубордисти. През зимата освен ски и сноуборд можете да се карате кънки или да играете кърлинг. Шампери е подходящ и за летни почивки. Има закрит и открит басейн, закрити игрища за волейбол и баскетбол, може да се организират планински походи или планинско колоездене. Има възможност и за плажен волейбол.

Обща информация

 

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах