Априлска ваканция в Дубай 2024 с включени 5 вечери и 3 екскурзии 02.04 - 07.04.2024/5 нощ         ДУБАЙ И АБУ ДАБИ - 7 НОЩУВКИ С ВКЛЮЧЕНИ ВЕЧЕРИ И ПАКЕТ 4 ЕКСКУРЗИИ 8 дни-7 нощувки/Сезон 2023-2024         УИКЕНД В МАЛТА 2023 - ГАРАНТИРАНО ЗАМИНАВАНЕ ВСЯКА СЕДМИЦА 5 дни / 4 нощувки - гарантирано заминаване всяка седмица         

Екскурзии до Исландия

Исландия

Исландия
Полезно е да знаете
Хатлгримскиркя

Огромната бяла църква на Рейкявик се извисява на 75 метра над града. Качете се с асансьор до най-високата й кула и не пропускайте впечатляващата гледка. Интериорът на тази лутеранска църква е далеч по-скромен от фасадата й, но най-забележителната му черта е гигантският орган с 5275 тръби.

Археологически музей Рейкявик

Този интересен музей се помещава в руините на викингова къща от 10-и век, която е била разкопана през 2001 година. Музеят впечатлява с начина, по който съчетава старинни останки и модерни технологии. Разходете се сред експонатите от люлката на исландския живот и се спрете пред интерактивните компютъризирани панели, които ще ви дадат виртуалната възможност да надникнете в различните етапи на построяването на къщата.

Концертна зала Харпа

С прозорци, които блестят като кристали, погледната повторно, Харпа никога не изглежда една и съща. Тук редовно се изнасят класни представелния, някои от които дори са безплатни. Разходете се сред великолепния интериор на сградата – гледка, която може да се мери единствено с тази, която се открива от самата Харпа към Старото пристанище. Можете да се включите и в организираните 45-минутни обиколки на концертната зала.

 

Старото пристанище
Място, където се снимат много филми и което привлича туристите като магнит, доскоро то е функционирало като основно пристанище, но днес от него потеглят само туристически експедиции за гледане на китове.

 

Езерото Тьорнин
Спокойните му води в центъра на града са временен дом на над 40 вида прелетни птици, които с удоволствие ще се оставят да бъдат нахранени от вас. Зимно време водите му замръзват, а многобройните кънкьори само това и чакат. На брега на езерото ви заобикалят прекрасни паркове със скулптори и велоалеи.

Стария град

Той се намира в сърцето на Рейкявик и е заобиколен от Градския съвет, Парламента, езерото Тьорнин и парк Аустурвьолур. Разходете се из тесните му улички и се потопете в една отминала епоха, която завинаги омагьосва туриста. Обща информация
Република Исландия е островна държава, намира се в северната част на Атлантическия океан. Остров Исландия е една от най-северните точки на Европа. Намира се между Гренландия и Шотландия и е на северозапад от Фарьорските острови. За първи заселник на острова се смята Инголфур Арнарсон, който през 874 г. се настанява в района на днешен Рейкявик. Днес Република Исландия е независим парламентарна република. По производство на електроенергия на човек от населението Исландия е на едно от първите места в света, по износ на питейна вода на второ място след Канада. Благодарение на горещите извори в Исландия се отглеждат банани, грозде, царевица, зеленчуци, орхидеи и рози. Исландия е единствената страна в света без армия. Рейкявик е най-чистата столица в света. 
 
Климат - субарктичен, морски 
Средни температури - януари (0,-10°С); юли (0, 11°С) 
Официален език - исландски 
Столица - Рейкявик 
Най-голям град - Рейкявик 
Валута - Исландска крона 
Население - 290 570 души 
Етнически състав - исландци - 99,1%, други - 0,9%. 
Религия – християни - 99,6%, други - 0,4 %. 
Часова зона UTC 
Телефонен код + 354 
Internet TLD .is 
 
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах