Вълшебна Прага 4 дни-3 нощ,ранни записвания до 30.09.2023         Почивка в Доминикана 2023 с чартърен полет от Мадрид дати на заминаване до Октомври 2023/9 дни - 7 нощ         Остров Малта Лято 2023 5 дни-4 нощувки/Сезон 2023         

Екскурзии до Кипър

Полезно е да знаете

Официално име - Република Кипър

Население – 793 100 души

Столица – Никозия

Език – гръцки, турски, английски

Валута – в гръцката област: кипърска лира в турската област: турска лира

Религия – православни християни – 82%, мюсюлмани – 18%

Площ – 9 251 кв. км.

Ландшафт - По дължина на острова се простират две тесни планински вериги - северна (Кирения) и южна (Тродос). Най-високата точка е връх Олимп - 1 953 м. Между двете планински вериги се простира хълмиста равнина.

По-големите реки включват Педиас и Кариоти.

Като малка държава, развиваща туристическия бизнес, Кипър е изгряваща дестинация. Изберете почивка и се намерете в рая на земята.

 

Кипър – това е острова на безграничното щастие, яркото слънце, виното и портокалите, вятъра и слънчевите вълни. Тук всичко говори за античните времена и митологията. Табелите по пътя често съдържат следните текстове: “Светилището на Аполон”, “Царските Гробници”, “Храма на Афродита”. Само да кривнете от пътя и пред Вас ще се разкрие пасторална картина с маслинови насаждения и белобради старци, които пасат стада кози. Всичко това е Кипър – благословения остров на богове и герои. Островът където се е родила Афродита и е живял Аполон, покровителства романтиците и влюбените и подарява слънчеви дни и ярки чувства на всички, които го посетят.

Великолепно развитата туристическа индустрия Ви предлага не само богато разнообразие на комфортни хотели, подходящи за всички вкусове и предпочитания, но и изобилие от възможности за прекарване на свободното време. Тук можете да се занимаете с алпинизъм, зимни видове спорт, велосипедни походи по планински пътища, тенис, голф, езда, плуване, подводно гмуркане, водни ски, сърфинг, яхт турове, лов, риболов, делтапланеризъм – всичко това можете да опитате по време на престоя си.

 

Всеки хотел – без значение дали е голям или малък, винаги се стреми да удиви и привлече клиентите с нещо характерно само за него. Било то изкуствено засадена великолепна градина с езеро, където доброволно е дошло да живее семейство пеликани, или пък занаятчийска работилница, където ще Ви предложат да усвоите някакъв старинен занаят, или просто стаи с директен излаз на красив плаж с уникална гледка.

 

Кипър е остров – приказка, островът на чудесата, който обединява снега и зимата във високите планини на Тродос с топлото слънчево сияние, пясъчните плажове и кристално чистите морски води.   

 

Това е и един от най-романтичните острови на света. Островът на Афродита, богинята на любовта и красотата. Това е остров на древните легенди, историческите и свещените места….островът на традицията, религията и семейството, винаги сияещото слънце, наситените с плодови сокове долини. Това е особен остров, това е Кипър! 


Обща информация

Кипър е островна държава в източната част на Средиземно море. Намира се на 113 километра на юг от Турция.

Кипър е бивша гръцка колония и през вековете е имало много военни нападения над тази страна. Днес все още островът е конфликтна територия. Южната част на този средиземноморски остров (гръцката област) е наречен Република Кипър. Официално е признат и се контролира от правителството на Гърция.

Около една трета от острова е окупиран от Турция и те наричат тази част Северен Кипър. Това обаче не е признато нито от Организацията на обединените нации, нито от която и да е друга страна.

Заради турското нахлуване през 1974 година, Организацията на обединените нации установява буферна зона, която преминава през средата на острова, разделяйки столицата Никозия.

Въпреки всичко това древният остров остава популярна туристическа дестинация. Известен е със слънчевото време и интересната история.


 

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах