Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Екскурзии до САЩ

Полезно е да знаете

Страната включва 50 щата, 48 континентални и другите два са Аляска и Хаваи. Континенталната част  граничи на север с Канада , на юг с Мексико и има брегова линия с Тихия океан, Атлантическия океан и Мексиканския залив. Аляска граничи с Канада и има брегова линия с Тихия океан и Северния ледовит океан. Хаваите са общо 24 острова в Тихия океан. Владение на САЩ са и някои други острови в Карибско море и Тихия океан.

Официално име – Съединени американски щати

Население – 298 217 215 души (2006)

Столица – Вашингтон

Език – английски

Валута – долар

Площ – Общата площ на страната е 9 631 420 кв. км.

Ландшафт – В общи линии, континенталната централна част на Америка представлява обширно плато, докато на запад са разположени планински масиви. На изток са разположени Апалачите, които се по-ниски планини. На запад се намират Кордилерите и Скалистите планини. Най-висока точка е връх Мичъл – 2 037 метра. Между Кордилерите и Апалачите има обширни вътрешни равнини, а на юг се намира Мексиканската низина.

Главните реки са Колорадо, Колумбия, Мисииспи, Мисури, Охайо и Рио Гранде. На североизток са разположени езерата Мичигън, Ери, Онтарио и други.

 


 


Обща информация
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах