Априлска ваканция в Дубай 2024 с включена обзорна обиколка и посещение на Рамката 03.04 - 10.04.2024/7 нощ         УИКЕНД В МАЛТА 2024 - ГАРАНТИРАНО ЗАМИНАВАНЕ ВСЯКА СЕДМИЦА! 5 дни / 4 нощувки - самолетна почивка - гарантирано заминаване всяка седмица         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Екскурзии до Белгия

Белгия

Белгия
Полезно е да знаете

Една от популярните дестинации на Европа, Белгия е позната със своето изкуство, катедрали, средновековни градове и замъци, превъзходни шоколади, бира, питателна храна и гостоприемни хора.

 

Белгия се намира на културната граница между Германска и Романска Европа. В резултат на това страната е лингвистично и културно разделена. В нея се говорят два основни езика — нидерландски (често наричан и фламандски) във Фландрия на север и френски във Валония на юг. В източните райони има официално признато малцинство, говорещо немски език, а столицата Брюксел официално е двуезична.

 

Официално име – Кралство Белгия

 

Столица - Брюксел

 

Население – 10 339 000 души

 

Валута – евро

 

Език – нидерландски (фламандски), френски немски,

 

Религия – католици, протестанти

 

Площ – 32 820 кв.км.

 

Ландшафт – Крайбрежната област е заета от песъчливи плажове защитени дюни. Голяма част от

Обща информация

Белгия е държава в Западна Европа. Тя граничи с Нидерландия, Германия, Люксембург и Франция, а на северозапад — със Северно море.

 

Древна Белгия, е пълна с увлекателна история от нахлуващи империи, крале, и дълъг списък от управляващи фракции,едновременно величествени и справедливи. Днешна Белгия е самозадоволяваща се индустриализирана страна и основен дом на НАТО и Европейския съюз.

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах