Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

Екскурзии до Перу

Перу

Перу
Полезно е да знаете

Обща информация

Перу е имал богат културен живот хиляди години преди Пизаро да се появи в странното си облекло. Разходете се из колониалните градове, в които отеква заветът на Испанските завоеватели, изследвайте древната столица на Инките – Куско, посетете изгубения град Мачу Пикчу и се опитайте да разгадаете загадките на пустинята Наска.

Перу се слави с едни от най-зрелищните природни гледки в Южна америка. Красивите Перуански Анди подканват с вик на сирени любителите на висококласните планински преходи. Тези планини са дом на местните туземци, които още говорят на древния индиански език Кечуа и водят традиционен начин на живот.

Климат - тропичен, субекваториален, високопланински; тропичен
Средна месечна температура - на север - 12,16°С; на юг - 5,9°С
Официален език - испански, кечуа и аймара
Столица - Лима
Най-голям град - Лима
Валута - Ново сол (PEN)
Население - 28 674 757 души (2007)
Етнически състав - испаноезични перуанци - 61,5%, индианци - 37,7%, японци - 0,3 %, мароканци - 1,1%, испанци - 0,7%, турци - 0,7%, холандци - 0,6%
Религия – християни - 98,2%, местни традиционни вярвания и култове - 1,0%
Часова зона UTC -5
Телефонен код + 51
Internet TLD .pe

Лима (Lima) е столицата на Перу, разположена е на в подножието на Андите. Градът е културен и икономически център на Перу. Основан от испанския конквистадор Франциско Писаро през 1535г. като „Град на кралете”. В Лима се намира най-старото висше училище в Америка. Интересни забележителности са: историческият център на Лима; площадът Плаза Майор с катедралата Сан Франциско от 16-и век и президентския дворец; Парка на маслините; катакомбите на църквата Конвенто де Сан Франциско; Музея на златото; Археологическият музей Рафаел Ларко Херера.

Мачу Пикчу (Machu Picchu) е древен град на инките, които се намира на територията на Перу. Разположен е на 2 430м надморска височина. Намира се на планинска верига, която се извисява над долината Урубамба, на 80км от Куско. Повечето археолози смятат, че Мачу Пикчу е построен по време на царуването на императора на инките Пачакути (1438 – 1472г.). Често свързван с понятието „Изгубеният град на инките“, Мачу Пикчу е най – разпознаваемата икона, свързвана със „света на инките“. Сградите на инките са построени около 1400г. и е изоставен век по – късно, когато испанците нахлуват в империята на инките. Мачу Пикчу е познат основно на местните. Той става популярен едва през 1911г. , когато американския историк Хирам Бингам го открива. Оттогава този древен град е интересна и търсена туристическа дестинация. Мачу Пикчу е включен в списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство през 1983г. Мачу Пикчу е построен в класическия стил на инките – с полирани каменни стени. Неговите главни здания са Интихуатана, храма на слънцето и стаята с трите прозореца. Те са разположени в свещената област на Мачу Пикчу.
 

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах