ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Екскурзии до Германия

Полезно е да знаете

Официално име - Федерална република Германия
Население – 81 904 000 души
Столица – Берлин
Валута - евро
Език – немски
Религия – протестанти, католици, други
Площ – 349 520 кв. км

Климат - умерен, в северните райони - морски. Средни температури - януари - от -4 до -2 градуса Сº, юли 16-20 градуса Сº. Валежи - от 600-800 мм до 1500-2000 мм във високите планини. По-големи реки - Рейн, Елба, Одер, Дунав, Везер. Езера - Боденско, Хим, Мекленбургски и др. Растителност - горите заемат около 30 % от площта.

.Транспорт - шосета - 650 хил. км, от тях 12 хил. км са автомагистрали; ж.п. линии - 41 хил. км. Силно развит морски и речен транспорт (7 500 км). Главни морски пристанища - Хамбург, Бремен, Бремерхафен, Вилхемсхафен (нефтено пристанище), Емден, Любек, Рощок, Висмар. Речни пристанища - Дуйсбург, Хамбург, Кьолн, Манхайм и др. Главни международни летища - Франкфурт на Майн, Берлин.

Туризъм - добре развита инфраструктура. Годишно страната се посещава от над 15 млн. туристи.

 Mалко страни в европа имат такова увлекателно и сложно минало като Германия. В страната съществува огромно разнообразие от музеи и архитектурни паметници от различни исторически периоди. Инфраструктурата е добре организирана, възможностите за подслон са много разнообразни. След обединението на страната столицата Берлин е най-важния европейски културен център. Други забележителни градове са Мюнхен, Хамбург, европейския финансов център Франкфурт на Майн. В Кьолн, Фрайбург и Ерланген учат много български студенти.
Почитателите на добрата бира
могат да се насладят на богат избор  в Бамберг и Нюрнберг.

От София до Берлин - 1 318 км


Обща информация

Германия се намира в Западна Европа и граничи със Северно море, Дания и Балтийско море на север, с Полша и Чехия на изток, с Австрия и Швейцария на юг и с Франция, Люксембург, Белгия и Нидерландия на запад.
 

Германия е най-гъсто населената държава в Европа (естествено след Русия) и в същото време е една от най-влиятелните и демократични страни. Държавата е участник и същевременно потърпевша страна от Първата и Втората световна война и на десетилетия на комунистическо управление. Често възстановявана от рухването на Берлинската стена и обединяването на Източна и Западна Германия през 1990 г., Германия е съвременна и усъвършенствана страна с много увлекателно минало. Туристите се тълпят към Германия, за да посетят модерните градове, легендарните средновековни крепости и стотици допълнителни културни и исторически чудеса от миналото и настоящето

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах