Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2023         Коледа 2023 в Малта 24.12 - 27.12.2023/3 нощ         ПОЧИВКА В КУБА-ХАВАНА И ВАРАДЕРО/Сезон 2023 9 дни / 7 нощувки в Куба (3 в Хавана, 4 във Варадеро)         

Екскурзии до Танзания

Полезно е да знаете

Обща информация

Обединена република Танзания (United Republic of Tanzania) е страна, намираща се в централната част на Източна Африка. Граничи с Кения и Уганда на север, с С Руанда, Бурунди и Конго на запад, със Замбия, Малави и Мозамбик на юг. Индийският океан е нейния източен съсед. Танзания е единна република, която е съставена от 26 региона.

Името Танзания е съчетание от Танганайка и Занзибар. Тези две области се обединяват през 1964г. за да формират Обединена република на Танганайка и Занзибар, която още същата година е прекръстена на Обединена република Танзания.

Танзания вероятно е една от най – старите земи, които са обитавани от хора. За това свидетелстват хумануидните фосили, които датират от преди повече от 2млн. години.

Климат - тропичен
Средни температури – януари (25°C , 31°C ), юни (15°C, 20°C)
Официален език – суахили, английски
Столица – Додома
Най-голям град – Дар ес Салаам
Валута – Танзанийски шилинг (TZS)
Население – 43 739 000 жители (2009)
Религия – ислям – 33%, християнство – 33%, местни религии - 34%
Часова зона - EAT (UTC+3)
Телефонен код - +255
Internet TLD - .tz

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах