Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Екскурзии до Индия

Полезно е да знаете

 


Обща информация

Индия е най-голямата страна в Южна Азия. Разположена е на полуостров Индустан, на юг от Хималаите, на изток от Арабско море, на запад от Бенгалския залив и на север от Индийския океан. Граничи с държавите Пакистан, Китайска народна република, Непал, Бутан, Бангладеш и Мианмар (Бирма).

Древната страна с форма на диамант е най-голямата част от индийския субконтинент и се простира от хималайските върхове на север до Индийския океан на юг. Това е втората най-гъсто населена страна на планетата (след Китай) и със сигурност една от най-интригуващите. Тази разнообразна и плодородна страна, която е включвала и земите на днешен Бангладеш и Пакистан е била плячкосвана и заграбвана през вековете. Впоследствие е контролирана и колонизирана от Великобритания през по-голямата част от 19-ти и 20-ти век. През 1947 година, Индия обявява независимост и формира своя собствена страна. Разделена е от Пакистан на религиозен принцип. През 1947-1949 година се води индо-пакистанската война за спорната територия Кашмир. През 1971 година е преустановена войната с Пакистан и се образува Република Бангладеш на територията на Източен Пакистан.
 

В тази страна се намират някои от най-значителните чудеса на планетата направени от човека и за това е силен, екзотичен магнит за туристите.

Съвременната, отворена политика на Индия, поставя туристическата индустрия на челно място. Тя е бързо развиваща се и постоянно се изграждат нови и нови бляскави хотели и плажни курорти.

Индия е страната с най-много народи и съответно с най-много езици в света. С десетки големи градове (Мадрас, Делхи, Калкута, Бомбай, Бангалор и др.) и над 700 000 села, тя успява да съчетае и класиката и традицията на многото си култури в бързо развиващия се 21-ви век.

Официално име – Република Индия (Indian Republic)
Население – 1 080 264 400 души
Столица – Делхи
Валута – индийска рупия
Език – хинди, бенгалски, английски и още няколко други официални езика (телугу, маратхи, тамилски, урди, гуджаратски, малаялам кашмирски канарски, ория, пенджабски, асамски, манипурски, кхаси и конкани). На практика всеки щат има свой собствен език.
Религия – индуисти – 80 %, мюсюлмани – 13 %, други
Площ – 3 287 590 кв. км.
Ландшафт – По-голяма част от територията са равнини и плата.
Хималаите формират най-високата планина в света. Тя се спуска на югозапад в голямо и плодородно плато, което покрива по-голямата част от Индия.
Три планински пръстена се простират от река Индус на северозапад до река Брахмапутра на изток, включвайки Химадри, Химачал и Шиваликс – всички с дълбоки каньони лакомо поглъщащи бързо течащата вода.
Значителен брой реки (Инд, Брахмапутра, Нарбада, Годавари, Кришна) преминават през страната, но без съмнение река Ганг е сърцето на Индия и една от най-значителните реки на планетата

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах